Švýcarsko – Česko 3:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Česko
Středa 02.11.2016, 20:30 • USA Hockey Arena, Plymouth • Reprezentace do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:

     
    Druhá bitva čeká svěřence Václava Varadi hned zítra. Převedeno do českého času tedy v noci ze čtvrtka na pátek, úderem půlnoci vyjede národní tým do boje proti Finsku. Pro dnešek se s vámi loučím, příjemný zbytek večera. (22:46:35)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Švýcarsko – 11 (22)
    Česko – 13 (47)
     
    Čeští hokejisté do 18 let za sebou mají úvodní zápas na turnaji pěti zemí v americkém Plymouthu. Navzdory roli favorita pro ně nebyl snadný, zkraje druhé třetiny totiž přišli o náskok 2:0 a dlouho se trápili v koncovce. Ve třetí třetině ale využili nedisciplinovanosti Švýcarů a rozhodli o svém zaslouženém vítězství. Dva góly vstřelil Ondřej Machala.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Škoda, české přesilovky dnes kromě tří gólů ve švýcarské síti skončily také dvěma v té naší. Půl minuty před závěrečnou sirénou upravuje na 3:5 LUCAS MATEWA. Asistence: Jan Petrig, David Zeiter.
     
    58:01
    Švýcaři nakonec i ve třetí třetině vyfasovali čtyři menší tresty, takhle mohli na úspěch jen těžko pomýšlet. Za hákování je vyloučen Nando Eggenberger (SUI).
     
    57:11
    Mikyska je zpátky na ledě, Češi si jdou pro tři body.
     
    55:11
    Češi budou muset ještě přestát oslabení, Dalimil Mikyska (CZE) je vyloučen za hrubost.
     
    54:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další využitou početní výhodou se česká osmnáctka přibližuje na dosah prvnímu vítězství na turnaji! MARTINU KAUTOVI stačily dokonce pouhé tři sekundy – 2:5. Asistence: Kryštof Hrabík.
     
    54:22
    A další trest pro našeho soupeře. Nando Eggenberger (SUI) si odpočine na dvě minuty za držení protihráče.
     
    52:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    V pravý čas přichází druhá přesilovková trefa našich juniorů, kteří odskakují do dvoubrankového vedení! Postaral se o to JÁCHYM KONDELÍK. Snad už čeští hokejisté tenhle stav udrží – 2:4! Asistence: Radim Šalda, Ondřej Machala.
     
    51:32
    Osm a půl minuty před koncem třetí třetiny přichází desátý prohřešek Švýcarů. Do čtyř je posílá Arnaud Riat (SUI).
     
    44:58
    Náš soupeř je kompletní.
     
    42:58
    Zatím v každé třetině si Švýcaři vykoledovali čtyři menší tresty, teď "pokračují". Lionel Heughebaert (SUI) si odpočine na dvě minuty za podražení.
     
    41:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to dlouho, necelé dvě minuty po návratu na led si česká reprezentace bere zpátky ztracené vedení! Podruhé v zápase se trefil ONDŘEJ MACHALA – 2:3. Asistence: Jáchym Kondelík.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Švýcarsko – 3 (11)
    Česko – 18 (34)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 22. Eggenberger (Leuenberger, Matewa), 27. Petrig (Leuenberger), 60. Matewa (Petrig, Zeiter) – 9. Machala (Šalda, Novák), 22. Mikyska (Kaut, Kern), 42. Machala (Kondelík), 53. Kondelík (Šalda, Machala), 55. Kaut (Hrabík)


    Švýcarsko: Da Silva (Johnson) – Widmer, Berni, Zeiter, Pugin, Colomb, Wüthrich, Kobler, Matewa – Party, Müller, Kohler – Eggenberger, Sigrist, Leuenberger – Etter, Burgener, Riat – Heughebaert, Reymondin, Petrig. Trenér: Thierry Paterlini.
    Česko: Vomáčka (Patera) – Šalda (A), Mikyska, Bednář, Král, Zelingr, Gaspar, Horský – Kern (C), Hladonik, Kaut – Machala (A), Kondelík, Safin – Pour, Hrabík, Dvořák – Kalus, Škvrně, Novák. Trenér: Václav Varaďa.

    Rozhodčí: White, Pitoscia – Lyons, Cornell.
    thejrc.org