Astana – Olympiakos 1:1 (kon.) | Fenerbahce – Manchester Utd. 2:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Feyenoord 1:1 (kon.)
APOEL – Young Boys 1:0 (kon.) | Qäbälä – Saint-Étienne 1:2 (kon.) | Anderlecht – Mohuč 6:1 (kon.)
Zenit – Dundalk 2:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Alkmaar 0:0 (kon.) | Austria – AS Řím 2:4 (kon.)
Ath. Bilbao – Genk 5:3 (kon.) | Sassuolo – Rapid 2:2 (kon.) | Astra Giurgiu – Plzeň 1:1 (kon.)
Ajax – Celta Vigo 3:2 (kon.) | Panathinaikos – Standard 0:3 (kon.) | Gent – Šachtar 3:5 (kon.)
Braga – Konyaspor 3:1 (kon.) | Schalke – FK Krasnodar 2:0 (kon.) | Nice – Salzburg 0:2 (kon.)
Fiorentina – Liberec 3:0 (kon.) | PAOK – Karabach 0:1 (kon.) | Sparta – Beer Ševa 2:0 (kon.)
Southampton – Inter 2:1 (kon.) | Curych – FCSB 0:0 (kon.) | Villarreal – Osmanlispor 1:2 (kon.)
konec
FK Qäbälä
1:2 (1:1)
AS Saint-Étienne
Čtvrtek 03.11.2016, 19:00Evropská liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit zase za chvíli u dalšího zápasu Evropské ligy. Z tohoto zápasu je to ode mě vše a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:57:30)
     
    Dnešní utkání rozhodly fatální chyby domácích hráčů, které Saint-Étienne dokázalo potrestat, a tak zaslouženě vyhrálo. Francouzský tým hodně útočil až do stavu, kdy se dostal do vedení. V tom momentu začalo ASSE myslet na obranu a nakonec se mu to vyplatilo. Naopak se v závěru zápasu čekal tlak Qäbälÿ, ale ten nepřišel. Domácí celek sice byl v závěru utkání častěji u balonu, ale nedokázal si poradit s obranou soupeře.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Magomed Mirzabekov (FK Qäbälä), jenž se skluzem přispěchal pozdě a zasáhl stojnou nohu soupeře. Hlavní sudí s udělením dalšího trestu neváhal ani vteřinu.
     
    90+2
    Opět se může hrát, když proběhlo ošetření hostujícího hráče. Hlavní sudí spěchal k lavičkám, aby oběma trenérům ukázal, že nastaví ještě o minutu více.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Ve stejném okamžiku byl ve vzdušném souboji zasažen Jordan Veretout, a tak na zelený pažit směřují lékaři.
     
    89
    Vypadalo to, že se hostující tým dostane do útoku, ale nakonec o balon přišel. K vidění byl dlouhý nákop na pravé straně, ale Petar Franjić souboj s Florentinem Pogbou prohrál.
     
    88
    Saint-Étienne výborně brání a soupeře do žádné velké šance nepouští. Naopak francouzský tým čeká na rychlé protiútoky a uvidíme, jak duel v závěrečných minutách dopadne.
     
    87
    Registrujeme další střelecký pokus domácího celku, ke kterému se dostal hráč s číslem devatenáct. K odraženému balonu se dostal Filip Ozobić, ale jeho další zakončení zamířilo nad branku.
     
    85
    Střídání v týmu FK Qäbälä: ze hřiště odchází Rašad Abulfaz Sadygov, přichází Nika Kvekveskeri.
     
    84
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Oussama Tannane, přichází Nolan Roux.
     
    83
    Už to vypadalo, že se Qäbälä konečně dostane do pokutového území, ale na hranici vápna výborně zasáhl Kévin Malcuit. Hostující krajní obránce na nic nečekal a poslal míč až na polovinu soupeře.
     
    82
    Nějaký obrovský tlak domácího týmu zatím nepřichází, i když francouzský tým je dnes k poražení. Hosté již nikam nespěchají a soustředí se na ubránění výsledku.
     
    80
    Na kombinační hru svého týmu se již nemohl dívat Jordan Veretout. Hostující hráč si navedl míč na střed, ale jeho zakončení dokázal bez problému chytit Dmytro Bezotosnyj.
     
    78
    Po rohovém kopu se Qäbälä mohla dostat do velké šance, ale na hranici malého vápna zahrál rukou Petar Franjić. Následné dorážky se tak počítat nebudou a uvidíme pouze odkop od francouzské branky.
     
    77
    V posledních minutách jsou stále častěji u balonu domácí hráči, kteří se snaží o vyrovnání. K dalšímu zakončení zpoza vápna se odhodlal Filip Ozobić, jehož pokus byl sražený na rohový kop.
     
    76
    Saint-Étienne zalezlo na vlastní polovinu hrací plochy, čož se francouzskému celku mohl vymstít. Pas do vápna dostal Filip Ozobić, ale jeho pokus zamířil jen nad branku.
     
    75
    Zdá se, že domácí hráči pochopili fakt, že by měli začít více hrát. Qäbälä přebírá otěže zápasu, ale její kombinace zatím úspěch nenese.
     
    74
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Henri Saivet, přichází Vincent Pajot.

    Michal Luxa

    Branky: 39. Qurbanov – 45+1. Tannane, 54. Berić (Saivet)

    Karty:   34. Qurbanov (QAB), 90+3. Mirzabekov (QAB) – 29. F. Pogba (SET)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:13.
    FK Qäbälä: Bezotosnyj – Mirzabekov, Vernydub, Stanković, Ricardinho – Ozobić, R.A. Sadygov (C) (85. Kvekveskeri) – Qurbanov, Weeks, Ejubov (65. Franjić) – Zenjov (61. Mammadov).
    Náhradníci: Pietrzkiewicz – Camalov, Kvekveskeri, Mammadov, Musajev, Franjić, Abbasov.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Malcuit, Perrin (C), F. Pogba, M'Bengue – Veretout, Selnæs, Saivet (74. Pajot) – Tannane (84. Roux), Berić (62. Søderlund), Monnet-Paquet.
    Náhradníci: Moulin – Théophile-Catherine, Lacroix, Pajot, Roux, Søderlund, Nordin.

    Rozhodčí: Carlos Del Cerro – Juan Yuste, Roberto Alonso
    thejrc.org