Vítkovice – Zlín 0:2 (kon.) | HC Plzeň – Chomutov 6:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Písek 5:0 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 1:2 (kon.) | HC Litvínov – Kladno 1:2 (kon.) | Jihlava – Vsetín 3:0 (kon.)
Slavia – Letňany 5:4 (kon.) | K. Vary – Sparta 2:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Liberec 2:5 (kon.)
Č. Budějovice – Kolín 7:1 (kon.)
konec
HC Plzeň 1929
6:2 (2:0, 1:2, 3:0)
Piráti Chomutov
Pátek 04.11.2016, 17:00 • Malá hala Plzeň • Extraliga staršího dorostu • 19. kolo
Partner:
     

    Na začátku poslední třetiny, když ještě hrála Plzeň v oslabení, se do úniku dostal domácí Jan Matiášek. Samostatná akce mu však nakonec nevyšla a Běhula nakonec nemusel vůbec zasahovat. V dalším oslabení, kdy hráli Piráti znovu dosti lehkovážně, dokázali už indiáni skórovat. Josef Roubal a Petr Eret se dostali do přečíslení dva na jednoho, druhý jmenovaný po přesné přihrávce se štěstím přidal svůj další gól v utkání a opět zvýšil náskok Plzně.




    Indiáni poté využili i další vlastní přesilovou hru. Znovu zafungovala skvostná spolupráce mezi Josefem Roubalem a Petrem Eretem, prosadil se kapitán Plzně, indiáni tedy vstřelili bůra v poklidu směřovali za cennými třemi body. Domácí trenéři si po brance raději vzali oddechový čas, aby svůj celek uklidnili. A když necelých sedm minut před koncem přidal Petr Eret další gól, díky čemuž si zajistil hattrick, bylo prakticky jasné, že lídr tabulky v Plzni body nezíská. Závěr utkání byl velice vyhrocený, na trestné lavici byly prakticky pořád otevřené dveře. Skóre už se do konce utkání nezměnilo, indiáni tedy přehráli Piráty 6:2!


    Z Plzně je to pro dnešek všechno, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne! U dalšího přenosu se bude opět těšit Jan Picka.

    (19:12:12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Navrátil – 2 min., sekání).
     
    59:09
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Petr Chlán – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (František Čada – 2 min., sekání).
     
    59:02
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Procházka – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Adam Studený – 10 min. osobní trest + osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    58:28
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Svoboda – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Matěj Hajžman – 2 min., hrubost).
     
    53:18
    Plzeň právě vstřelila branku!
    PETR ERET zkompletoval hattrick a asi je rozhodnuto! Bez asistence.
     
    50:41
    Oddechový čas pro domácí.
     
    50:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Znouva spolupráce JOSEFA ROUBALA a Petr Ereta – indiáni vedou už o tři branky. Asistence: Petr Eret.
     
    50:05
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Jaroš – 2 min., držení protihráče).
     
    44:14
    Domácí v plném počtu.
     
    42:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Gól v oslabení! Indiáni se dostali do přečíslení a PETR ERET přidává svůj druhý zásah. Asistence: Josef Roubal a František Čada.
     
    42:14
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Adam Šilhán – 2 min., hákování).
     
    41:15
    Domácí v plném počtu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     

    Do prostřední třetiny opět oba celky vlétly velice aktivně, hlavně Chomutovští přidali na agresivitě a chtěli se přiblížit plzeňskému mužstvu, alespoň na rozdíl jedné branky. Dvě velké šance si připsal útočník Jakub Navrátil, první jeho střelu zastavil Kolář ramenem, druhý pokus bekhendem ukryl gólman indiánů do výstroje. V polovině utkání už se Piráti trefy dočkali. Jakub Veselý kroužil v útočném pásmu s pukem, ten se poté odrazil na pravý kruh, kde šikovně stál Jan Svoboda, který napálil touš a trefil se pohotově pod břevno. Kolář se přesouval a neměl příliš šancí zasáhnout.


    Domácí modrobílí poté notně ubrali na aktivitě, proto se chtěli znovu dostat na tu správnou vlnu. Pomoci jim k tomu mohla další početní výhoda, ta se však indiánům nepovedla, Běhulu ohrozil pouze svou střelou Josef Hasman. Po tomto zákroku měl směrem k rozhodčímu nějaké připomínky brankář Richard Běhula, za což byl potrestán desetiminutovým osobním trestem za nesportovní chování. Následně pykali na trestné lavici i domácí, čehož dokázali Piráti využít beze zbytku. Z velké úhlu, leč nesmírně přesně, se trefil Petr Chlán, jehož střela se odrazila od břevna za brankovou čáru – Chomutov využil početní výhodu a srovnal na 2:2. O malý moment později nahodil kotouč od modré čáry František Čada, Běhula touš pouze vyrazil před sebe a pohotový Josef Roubal ho bez sebemenšího problému dorazil do sítě. Západočeši nebyli lepším týmem, ale po dvou třetinách stále vedli – 3:2.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:36.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Jan Štěpánek – 2 min., nedovolené bránění).

    Jan Picka

    Branky a nahrávky: 9. Eret (Roubal), 20. Váňa (Eret, Roubal), 39. Roubal (Čada), 43. Eret (Roubal, Čada), 51. Roubal (Eret), 54. Eret – 31. Svoboda (Veselý), 36. Chlán (Svoboda)


    HC Plzeň 1929: Kolář (R. Červenka) – Houdek, Kaňák, Štěpánek, Staněk, Lokajíček, Čada, Šilhán – Reitspies, J. Procházka, Matiášek, Hajžman, Roubal, M. Červenka, Hajšman, Eret, Hasman, Váňa, Kovařík
    Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Štochl, Seemann, Jungvirt, R. Procházka, Kleiner, Studený, Jarý, Viktorin – Veselý, Černý, Bajer, Chlán, Günther, Hradecký, Jaroš, Navrátil, Prokop, Svoboda, Brandner, Ouřada

    Rozhodčí: Sýkora – Brejcha, Suchánek
    thejrc.org