Bournemouth – Sunderland 1:2 (kon.) | Burnley – Crystal Palace 3:2 (kon.) | Manchester City – Middlesbrough 1:1 (kon.)
West Ham – Stoke 1:1 (kon.) | Chelsea – Everton 5:0 (kon.)
konec
AFC Bournemouth
1:2 (1:1)
Sunderland AFC
Sobota 05.11.2016, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, s konstatováním toho, že tomuto parádnímu mači na Vitality Stadium přihlíželo 11 084 skvěle fandících diváků, se s Vámi loučím. Příjemný zbytek víkendu, někdy příště se budu těšit na počtenou! (18:08:47)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:17.
     
    Dámy a pánové, dnes jsme byli svědky něčeho, co v této sezoně ještě k vidění nebylo – Sunderland podal na hřišti Bournemouthu doslova heroický výkon, díky němuž doputoval k prvnímu tříbodovému zisku v tomto ročníku! Sledovali jsme strhující duel, jehož úvodní půlhodinka zcela patřila domácímu celku, který se v jedenácté minutě dostal do vedení, návrat do sestavy přesnou trefou oslavil Dan Gosling! Ve třiatřicáté minutě se The Black Cats ocitli v premiérové vážnější příležitosti a hned ji dokázali přetavit v branku, o vyrovnání se postaral Victor Anichebe!

    Druhý poločas byl hodně ovlivněn situací z devětapadesáté minuty, kdy byl do sprch po druhé žluté kartě předčasně poslán Steven Pienaar. Sunderland byl tak ve zbytku klání odsouzen k urputnému bránění, hned několikrát při svěřencích Davida Moyese stálo obrovské štěstí, absolutorium však zaslouží brankář Jordan Pickford, který místy předváděl neuvěřitelné zákroky! V třiasedmdesáté minutě se Černé kočky netradičně ocitly na útočné polovině, po faulu na Anichebeho měly navíc k dispozici pokutový kop, který bez zaváhání proměnil Jermain Defoe! V samotném závěru si The Cherries vypracovali neskutečný tlak, díky výbornému Pickfordovi se ale vyrovnání nedočkali, a před vlastními fanoušky tak prohráli poprvé od úvodního kola, kdy nestačili na Manchester United.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Zhruba dvacet vteřin po svém příchodu na hřiště Gooch stáhl k zemi unikajícího Wilshera, sudí opravdu neměl na vybranou, tady žlutá karta tasena být musela.
     
    90+4
    V samotném závěru je tu ještě taktické střídání v podání Černých koček. Za potlesku hostujících fanoušků hrací plochu opouští kapitán Jermain Defoe, kterého na poslední vteřinky nahradí Lynden Gooch.
     
    90+3
    To snad není možné, při Sunderlandu teď stáli všichni svatí! Balon se po několika přihrávkách dostal k Francisovi, který naznačil střelu, pak ale nahrál Goslingovi, po jehož přízemním pokusu byl kulatý nesmysl ještě párkrát tečován a nakonec skončil centimetry vedle pravé tyče hostující svatyně!
     
    90+2
    Centr z kopačky Adama Smithe hostující obrana odhlavičkovala pouze k nehlídanému Goslingovi, který rozjíždí další obléhací akci Pickfordovy svatyně!
     
    90+1
    Střídání v týmu Sunderland AFC: ze hřiště odchází Duncan Watmore, přichází Donald Love.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat hned pět minut, domácí tak mají na vyrovnání poměrně dost času!
     
    89
    Následně se v šestnáctce rozpoutal nemalý závar, po němž na trávníku zůstal ležet Victor Anichebe. Situace si vyžádala krátký zásah zdravotníků, vše by ale mělo být v pořádku, k vynucenému střídání Sunderlandští sahat nemusí.
    88. Pickford se vytáhl proti Kingově střele.
     
    88
    Pickford chytá fantasticky a drží své spoluhráče v těsném vedení! Wilshere se rozhodl pro oblouček směrem k Afobemu, který ve vzduchu předčil Koného a hlavou sklepl pro Kinga. Ten se nijak nerozmýšlel a vypálil hned z první, jeho povedenou dělovku ale hostující gólman vyškrábl!
     
    87
    Výborný Pickford! Na pravé straně se před Francisem otevřela dálnice volného prostoru, domácí stoper ji využil pro centr do malého vápna, kde si na balon už už naskakoval Afobe, strážce sunderlandské svatyně ale včas vyběhl a vyboxoval kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    86
    Málem bylo srovnáno! Všichni očekávali, že Ryan Fraser pošle do malého vápna centrovaný balon, domácí fotbalista se však rozhodl pro přímé ohrožení branky, jeho nenápadný pokus k překvapení všech skončil těsně nad horní tyčí Pickfordovy pokladnice!
     
    85
    Tlak červeno-černých začíná gradovat! Rychlonohý Fraser utahal bránícího Defoa, kterému nezbylo nic jiného než mladého záložníka kousek od šestnáctky faulovat. Jak Bournemouth s touto možností naloží?
     
    84
    Další šance Bournemouthu! Střídající Fraser na levé straně přenechal míč Danielsovi, na jehož centr si seběhl Lys Mousset a z první kulatý nesmysl sklepl pro z druhé vlny nabíhajícího Afobeho, jeho pokus ale neměl gólové parametry.
     
    83
    Patrick van Aanholt opět předvedl svou vytříbenou kopací techniku, když krásně zakrouceným přímý kopem hledal za obranu si sbíhajícího Defoa, Artur Boruc ale podobný scénář očekával, však vyběhl a balon uzmul pro sebe.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 11. Gosling (A. Smith) – 33. Anichebe (Defoe), 74. Defoe (pen.)

    Karty:   4. Arter (BTH), 30. J. King (BTH), 73. A. Smith (BTH) – 44. Pienaar (SUN), 70. Anichebe (SUN), 90+5. Gooch (SUN)   59. Pienaar (SUN)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 10:0. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:17.
    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, S. Cook, Francis (C), Daniels – Gosling, Arter (77. Mousset) – Stanislas (82. Fraser), Wilshere, Ibe (46. Afobe) – J. King.
    Náhradníci: Federici – Mings, Aké, Pugh, Afobe, Fraser, Mousset.

    Sunderland AFC: Pickford – Jones, Koné, Djilobodji, van Aanholt – Pienaar, McNair (72. Denayer), N'Dong, Watmore (90+1. Love) – Defoe (C) (90+4. Gooch), Anichebe.
    Náhradníci: Mika – Denayer, Januzaj, Gooch, Love, Manquillo, Khazri.

    Rozhodčí: Mike Dean – Simon Long, Ian Hussin

    Diváci: 11 084
    thejrc.org