Columbus – Montreal 10:0 (kon.) | Detroit – Winnipeg 3:5 (kon.) | Anaheim – Arizona 5:1 (kon.)
Colorado – Minnesota 1:0 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
3:5 (1:1, 1:0, 1:4)
Winnipeg Jets
Sobota 05.11.2016, 00:30 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.
     
    Dobré ráno všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z kanadskoamerické NHL! Společně se dnes zaměříme na souboj mezi Detroitem Red Wings a Winnipegem Jets! Utkání začíná půl hodiny po půlnoci!
     
    Winnipeg Jets

    Letcům se po rošádě v brankovišti daří o něco lépe než v minulé sezóně! Přesto to zatím není žádná sláva! Winnipeg nasbíral v jedenácti duelech devět bodů a drží desátou pozici Západní konference! Letcům se daří v útoku, ale defenzíva zatím hoří! Winnipeg inkasoval už třiatřicet branek! Letci už navíc tři zápasy čekají na výhru! Naposledy prohráli na ledě Washingtonu 4:3 v prodloužení!
     
    Detroit Red Wings

    Rudá křídla se stejně jako v loňské sezóně pohybují kolem osmé příčky Východní konference! Aktuálně patří Detroitu sedmá pozice! Mrázkova parta totiž v jedenácti duelech vybojovala třináct bodů! V Joe Louis Areně se Detroitu daří! Šest zápasů a osm bodů – dobrá vizitka! Jenže ani Rudá křídla v posledních duelech nehýří oslnivou formou! V posledním duelu zajížděl Detroit na led Philadelphie, kde prohrál 4:3 v prodloužení!
     
    Vzájemné duely v minulé sezóně

    Detroit – Winnipeg 3:2
    Winnipeg – Detroit 4:1
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Green, DeKeyser, Marčenko, Ericsson, Kronwall, Br. Smith – Nyquist, Nielsen, D. Larkin – Abdelkader, Zetterberg, Tatar – Sheahan, Helm, Athanasiou – D. Miller, Glendening, Ott.

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Byfuglien, Morrissey, Postma, Enström, Chiarot, Melchiori – Wheeler, Scheifele, Ehlers – Connor, Burmistrov, B. Tanev – Laine, Lowry, Petan – Thorburn, Copp, Daňo.

    Rozhodčí: Lee, Hebert – Nowak, Galloway.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je za oceánem tradicí, začne utkání o několik minut později oproti stanovenému začátku!
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní arénou kanadská i americká hymna!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování se lépe vydařilo hokejistům Winnipegu. Hosté uspěli na buly a okamžitě se hnali do útoku, ale Henrik Zetterberg se dobře vrátil a vybojoval puk.
     
    00:35
    Henrik Zetterberg si vzal puk u mantinelu v rohu útočného pásma. Domácí hokejista okamžitě nahazoval kotouč na branku, ale Hellebuyck nemusel zasahovat.
     
    01:13
    Larkin projel s pukem do středního pásma, kde si chtěl obhodit soupeře, ale Laine mu zatarasil cestu tělem a ještě vybojoval kotouč.
     
    01:46
    Jeden z hostů při založení útočné akce po levé straně vyhodil puk na střídačku Rudých křídel. Vhazovat se bude před brankou Jets. Od začátku se hraje svižně!
     
    02:11
    Niklas Kronwall při své premiéře na ledě v letošní sezóně vybojoval kotouč v obranném pásmu, jenže domácím se nepovedla rozehrávka a puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    03:04
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak to je start jako hrom! Detroit se hned v úvodu utkání ujímá vedení! Connor Hellebuyck nevyhodil puk do bezpečí. Kotouč se dostal na hůl DeKeyera, jež vypálil od modré čáry a LUKE GLENDENING tečoval jeho ránu do sítě! Asistence: Danny DeKeyser, Mike Green.
    03:04 Luke GLENDENING - 1:0
     
    03:17
    Hosté se snažili přispěchat s rychlou odpovědí, ale Petr Mrázek v brance Red Wings viděl střelu od modré čáry a bez problémů schoval kotouč v rukavici.
     
    04:05
    Dylan Larkin udržel puk v útočném pásmu, poslal jej za branku, ale sám se poté neprotlačil do zakončení. Winnipeg může zaútočit.
     
    04:32
    Mark Scheifele poslal puk do útočného pásma za branku Red Wings. Jeho prudkou pobídku nedojel nikdo v bílém dresu, Detroit zatím brání velmi dobře.
     
    05:02
    Darren Helm se dostal do samostatného úniku! Domácí hokejista měl spoustu času na zakončení, ale Connor Hellebuyck jeho ránu vytěsnil ramenem nad branku!
     
    05:50
    Ben Chiarot bojoval o puk v útočném pásmu, jenže zadáci Red Wings mu nenechali prostor na průnik před branku a připravili jej o kotouč.
     
    06:24
    Connor Hellebuyck musel dávat dobrý pozor na dlouhé a prudké nahození ze středního pásma. Hostujícímu brankáři sice kotouč vypadl, ale Hellebuyck jej rychle přikryl.
     
    06:40
    Henrik Zetterberg napadal rozehrávku Winnipegu v obranném pásmu soupeře. Zetterberg se však ke kotouči nedostal, hosté mohou zaútočit.
     
    07:15
    Danny DeKeyser byl jako první u nahozeného kotouče do rohu obranného pásma Red Wings. Na domácího beka dotíral Laine, jenže ani mladičký Fin první šanci pro Jets nevybojoval.
     
    07:32
    Na druhé straně musel dávat Connor Hellebuyck pozor na nahození od pravého mantinelu. Hostující brankář ukryl puk v lapačce. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    08:05
    Brandon Tanev si sjel před branku Petra Mrázka, kam okamžitě mířila přihrávka z rohu útočného pásma. Před připraveným Letcem zachránil situaci jeden z obránců.
     
    08:42
    Blake Wheeler postupoval s pukem vpřed středem ledové plochy, ale Wheeler zamíchal s pukem a jeden ze spoluhráčů mu přejel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    09:10
    Luke Glendening si připsal dobrý obranný zákrok! Autor úvodní branky dnešního utkání si v rohu obranného pásma počkal na soupeře, kterého přišpendlil k mantinelu.
     
    09:40
    Winnipeg se stále nemůže prokousat do útočného pásma. Danny DeKeyser dojel další nahozený kotouč za branku Petra Mrázka. Detroit střídá.
     
    10:08
    Henrik Zetterberg posunul puk za branku, odkud přišla přihrávka na pravý kruh. Alexej Marčenko se okamžitě opřel do volného puku, nicméně jeho pokus skončil vedle branky.
     
    10:49
    Další ofsajd na straně Winnipegu! Příliš rychlý byl tentokrát Mark Scheifele, jež vlétl do útočného pásma. Vhazuje se ve středním pásmu. Petr Mrázek zatím zažívá klidný zápas.
     
    11:02
    Gustav Nyquist sice projel s pukem do útočného pásma, jenže jeden ze zadáků Jets jej pohotově přitiskl k mantinelu a obral jej o puk.
     
    11:33
    Frans Nielsen si vzal puk v rohu útočného pásma, avšak Dustin Byfuglien přečetl jeho úmysl, postavil se mu do cesty a rovněž vybojoval puk pro Winnipeg.
     
    12:00
    Gustav Nyquist si sjel na prudkou přihrávku do jízdy, projel s pukem do útočného pásma, avšak jeho rána zápěstím skončila v lapačce připraveného brankáře.
     
    12:30
    Burmistrov rozjel akci Winnipegu. Sám dojel nahození za branku Petra Mrázka, avšak Ben Chiarot svou ránou od modré čáry trefil pouze stojícího obránce.
     
    13:05
    Winnipeg snad poprvé v utkání zatlačil Red Wings před Mrázkovu svatyni! Domácí se však ubránili vyhozením do středního pásma a Detroit stihne vystřídat.
     
    13:35
    Henrik Zetterberg vystihl nepřesnou rozehrávku hostů, ale sám byl poněkud překvapen nabídnutou příležitostí. Švédský útočník slabou střelou z mezikruží minul branku.
     
    14:23
    Adam Lowry přišel o puk na modré čáře, avšak naštěstí pro Winnipeg jeho zaváhání před napadajícím Tatarem uhasil Dustin Byfuglien.
     
    14:51
    Domácím se nyní nepovedla rozehrávka! Prudká přihrávka na rozjetého útočníka prosvištěla přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Mrázkem.
     
    15:12
    Petr Mrázek musel dávat pozor na střelu od modré čáry. Český brankář měl sice zakrytý výhled, nicméně nepříliš prudkou ránu vytěsnil mimo tři tyče.
     
    15:29
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Winnipegu se přeci jen ještě do přestávky podařilo vyrovnat! Domácí se sice po vyhraném vhazování probili ven z obranného pásma, ale PATRIK LAINE si na levé straně počkal na přihrávku, protáhl se kolem Ericssona a krásnou střelou překonal Petra Mrázka! Asistence: Nikolaj Ehlers, Mark Scheifele.
    15:29 Patrik LAINE - 1:1
     
    15:40
    Detroit si zahraje první přesilovku dnešního zápasu! Morrissey si odchází sednout na dvě minuty za držení!
     
    16:00
    Winnipeg ale uspěl na vhazování v obranném pásmu a hosté okamžitě vyhazují puk přes celé kluziště až za branku Petra Mrázka.
     
    16:20
    Detroit se zatím nemůže dostat do tempa. Dustin Byfuglien zachytil nepřesnou rozehrávku, podržel kotouč a poté jej vyhodil přes celé hřiště.
     
    17:07
    Brendan Smith dostal nabito na modrou čáru! Domácí hokejista bez přípravy vyslal dělovku, která ale prosvištěla okolo branky Connora Hellebuycka.
     
    17:40
    Hosté v plném počtu.
     
    18:05
    Julian Melchiori si v rohu obranného pásma krásně pohrál s napadajícím soupeřem. Zadák Winnipegu si hráče domácího celku obhodil krásnou zadovkou.
     
    18:28
    Steve Ott si sjel na přihrávku mezi kruhy, obratně se s pukem otočil a vypálil příklepem! Connor Hellebuyck stačil vytáhnout parádní zákrok lapačkou!
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:05
    Dylan Larkin se hnal za vlastním nahozením za branku Winnipegu. Aktivní hokejista Red Wings však stanul proti přesile, proti niž neměl šanci na úspěch.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce! Domácí Detroit vlétl do utkání jako velká voda a už po třech minutách hry otevřel skóre Luke Glendening ! Rudá křídla byla nadále aktivnější, tlačila se do útoku a pečlivě bránila! Winnipegu se přesto podařilo vyrovnat! Patrik Laine si počkal na přihrávku na modrou čáru a zblízka překonal Petra Mrázka! V závěru třetiny měl ještě dobrou šanci Steve Ott, ale proti jeho zakončení se blýskl Connor Hellebuyck! Do kabin se odchází za stavu 1:1!
     
    Střely na branku: 15 – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Do druhé třetiny vlétli lépe hokejisté Detroitu. Zetterberg tentokráte uspěl na úvodním vhazování a hráči v červeném se řítí kupředu.
     
    20:32
    Dustin Byfuglien výhozem o mantinel hledal rozjetého Wheelera. Druhý jmenovaný se s pukem neprobil do útočného pásma. Obrana Red Wings byla připravená.
     
    21:09
    Na druhé straně se do zakončení prodral Alexej Marčenko, nicméně jeho pokus z mezikruží vyrazil Connor Hellebuyck do rohu kluziště.
     
    21:40
    Dylan Larkin spěchal za nahozením do rohu útočného pásma. Rozjetý Larkin se sice natahoval po kotouči, ale jeden z obránců k němu včas přistoupil a obral jej o puk.
     
    22:22
    Darren Helm si sjel na pěknou přihrávku do palebné pozice, nicméně Connor Hellebuyck stačil jeho pohotovou střelu vytěsnit mimo tři tyče.
     
    22:46
    Až nyní se přerušuje hra! Winnipeg se vymanil z rostoucího tlaku Detroitu jen za cenu vyhození na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před branku Jets.
     
    23:10
    Dylan Larkin znovu naháněl nahození do rohu útočného pásma. Hosté byli u puku rychleji, ale nakonec je z toho pouze další zakázané uvolnění.
     
    23:32
    Luke Glendening vybojoval kotouč za brankou Winnipegu. Domácí hokejista ještě přihrával na modrou čáru, jenže jeden z hostí jeho pobídku zachytil.
     
    24:00
    Další zakázané uvolnění! Hosté se nyní vůbec nemohou dostat do hry a ulehčují si pozici jen za cenu zakázaného uvolnění. Connor Hellebuyck musí držet pozornost.
     
    24:17
    Ben Chiarot napřáhl od modré čáry. Hostující hráč vyslal svižnou střelu zápěstím, která prolétla kolem levé tyčky branky Petra Mrázka.
     
    25:05
    Detroit si zahraje další přesilovou hru! Hostující střídačka se provinila špatným střídáním a Winnipeg dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě!
     
    25:22
    Henrik Zetterberg se s pukem nastěhoval za branku Winnipegu. Domácí sevřeli soupeře před jeho svatyní, jenže Kronwallova rána byla nepřesná.
     
    26:02
    Tomáš Tatar přenechal kotouč Greenovi. Druhý jmenovaný bez přípravy vyslal dělovku od modré čáry, ale i jeho rána pouze zaduněla o zadní mantinel.
     
    26:33
    Další zakončení Red Wings! Connor Hellebuyck tentokrát raději přikryl kotouč po střele od modré čáry. Před brankou Jets ještě tečoval Justin Abdelkader.
     
    27:05
    Hosté v plném počtu.
     
    27:15
    Connor Hellebuyck vyrazil za svou branky, kde zkrotil prudké nahození po mantinelu, oklamal napadajícího soupeře a ještě přesně rozehrál.
     
    28:00
    Petr Mrázek dával po vhazování před brankou Red Wings dobrý pozor a počkal si na nahození od modré čáry z hokejky Postmy. Vhazuje se po Mrázkově pravici.
     
    28:20
    Niklas Kronwall hledal rozehrávkou rozjetého Abdelkadera, ale druhý jmenovaný se přes zásah hostujícího obránce nedostal ke kotouči. Oba týmy teď skvěle brání.
     
    29:05
    Adam Lowry dojel vyhození domácího celku přes celé kluziště. Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo, oba celky se spíše oťukávají.
     
    29:40
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se znovu dostávají do vedení! Tomáš Tatar vlétl do útočného pásma, z pravé strany prověřil hostujícího brankáře, ale Connor Hellebuyck puk vyrazil a HENRIK ZETTERBERG dorazil puk do branky! Rozhodčí ještě zkoumali celou akci na videu, ale nakonec branku uznali! Asistence: Tomáš Tatar.
    29:40 Henrik ZETTERBERG - 2:1
     
    30:15
    Po delší době se probudili také domácí fanoušci! Příznivci Rudých křídel nyní hlasitě podporují svůj celek a ženou jej za vstřelením dalších branek!
     
    30:40
    Steve Ott upaloval po pravé straně za prudkým nahozením. Domácí útočník se dokonce dostal k puku, ale čárový rozhodčí se upískl a zapískal zakázané uvolnění.
     
    31:02
    Laine se snažil podruhé v utkání najít odpověď na vedení Detroitu. Osmnáctiletý mladík ale střelou zápěstím přestřelil domácí branku.
     
    31:32
    Henrik Zetterberg znovu bojoval o puk v rohu útočného pásma. Domácí hokejista však stanul proti přesile hokejistů v bílém a přišel o kotouč.
     
    32:05
    Petr Mrázek si připsal další snadný zákrok! Českému brankáři ulehčil práci vracející se Jonathan Ericsson, který odstavil rozjetého útočníka a Mrázek už jen přikryl puk.
     
    32:30
    Brendan Smith sprintoval s rozjetým Byfuglienem za pukem na modrou čáru. Domácí zadák byl o kotouče o něco dříve a přihrávkou o mantinel uklidnil hru Red Wings.
     
    33:03
    Obrovská šance Detroitu! Andreas Athanasiou vlétl do útočného pásma, pohrál si s obránci, vyvezl puk na levý kruh, ale Connor Hellebuyck jeho pokus zápěstím udržel před brankovou čárou!
     
    33:18
    Brendan Smith vyslal skrytou střelu od modré čáry. Před pokusem domácího zadáka ještě projel Dylan Larkin a Connor Hellebuyck na poslední chvíli zasáhl betonem!
     
    34:01
    Další parádní akce Detroitu! Mike Green si vybruslil mezi kruhy, stáhl si kotouč na ránu zápěstím, nicméně jeho pokus mířil do míst, kde byl připravený Connor Hellebuyck.
     
    34:20
    Justin Abdelkader upaloval za přihrávkou do útočného pásma, avšak ani přes veškerou snahu nedosáhl na přihrávku o mantinel. Po zakázaném uvolnění se hra vrátí před Mrázka.
     
    35:02
    Henrik Zetterberg tentokrát fantasticky vypomohl domácí defenzívě. Švédský hokejista vybojoval puk v rohu kluziště a předal jej Greenovi.
     
    35:35
    Dustin Byfuglien zlomil v obranném pásmu hůl. Detroit se proti oslabenému soupeři prokombinoval do zakončení, ale Mike Green mířil příliš vysoko.
     
    36:05
    Luke Glendening se podél mantinelu prosmýkl do útočného pásma, kde si jej vzali do parády hned dva obránci, jež jej okamžitě obrali o puk.
     
    36:40
    Alexej Marčenko ještě na pravé straně udržel pro Detroit útočné pásmo. Marčenko okamžitě poslal puk po mantinelu za branku Winnipegu.
     
    37:17
    Andreas Athanasiou se řítil sám na brankáře, ale vracející se obránce jej dokázal na poslední chvíli rozhodit a nedovolil mu zakončit!
     
    37:46
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení! Greene vybojoval puk ve středním pásmu, ale nemohl pokračovat v akci, jelikož jeho spoluhráči odjeli střídat.
     
    38:25
    Mark Scheifele zavezl puk do útočného pásma, ale Mike Greene dnes hraje parádní zápas! Domácí hokejista svého soka složil k zemi a vzal volný kotouč.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:20
    Detroit už se v závěru druhé třetiny nikam nežene. Marčenko s Ericssonem podrželi kotouč za brankou Petra Mrázka a oba počkali na vystřídání svých spoluhráčů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Siréna oznamuje konec prostřední periody! Druhá třetina vyšla o mnoho lépe domácímu Detroitu, který svého soupeře přestřílel! Domácí si zahráli přesilovku, ve které několikrát ohrozili branku, jenže Connor Hellebuyck podržel Winnipeg! Těsně před polovinou zápasu už ale brankář Jets neudržel Tatarovu střelu a Henrik Zetterberg sklepl ze vzduchu puk do branky! V další velké šanci se poté ocitl Andreas Athanasiou, ale sám proti Hellebuyckovi selhal! Po čtyřiceti minutách je tedy stav 2:1!
     
    Střely na branku: 27 – 17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Do třetí třetiny vstoupili lépe hokejisté Red Wings. Henrik Zetterberg uspěl na vhazování, ale Dylan Larkin se s kotoučem neprobil za modrou čáru.
     
    40:30
    Kyle Connor nedokázal odklidit puk ven z obranného pásma. Hosté se zbytečně dostali pod tlak a Red Wings vybojovali puk. Detroit se drží v útočném pásmu.
     
    41:10
    Abdelkader vlétl do rohu útočného pásma, kde svedl souboj se Scheifelem. Druhý jmenovaný byl v přetlačované silnější a získal puk pro Jets.
     
    41:47
    DeKayser ještě udržel puk na modré čáře. Domácí hokejista jej okamžitě nahodil směrem na branku, jenže zadáci Winnipegu puk odvrátili ještě před brankářem.
     
    42:01
    Obrovská šance na druhé straně! Patrik Laine se natlačil před Petra Mrázka a dokonce zakončil! Mrázek zalehl kotouč na brankové čáře!
     
    42:01
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Ale pozor! Rozhodčí se ještě vydali k videu a celou akci prozkoumali! Arbitr nakonec přišel na to, že kotouč překročil brankovou čáru a MARK SCHEIFELE tedy vyrovnává na 2:2! Asistence: Patrik Laine, Nikolaj Ehlers.
    42:01 Mark SCHEIFELE - 2:2
     
    43:10
    Dustin Byfuglien poslal puk za branku domácího celku. Na pobídku hostujícího obránce si najel Julian Melchiori, ale jeho pokus schoval Mrázek v lapačce.
     
    43:25
    Mark Scheifele je po vstřelení vyrovnávací branky pořádně nabuzený! Hostující střelec nyní obešel obránce, jenže jeho pokus zápěstím skončil na brusli jednoho ze soupeřů.
     
    44:00
    Petr Mrázek musel znovu dávat dobrý pozor! Český brankář tentokrát vyrazil Tanevovu ránu od modré čáry.
     
    44:19
    Bude se vylučovat! Detroit si zahraje další přesilovku! Dvě minuty za hákování dostává Ben Chiarot!
     
    45:00
    Dustin Byfuglien však ve vlastním oslabení vyvezl puk do útočného pásma a dokonce se odhodlal ke střele! Petr Mrázek jeho pokus vyrazil.
     
    45:14
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Dustin Byfuglien – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Brendan Smith – 2 min., hrubost).
     
    46:19
    Hosté v plném počtu.
     
    46:25
    Kronwall střílel od modré čáry, ale jeho svižný pokus prolétl kolem brankové konstrukce Winnipegu. Detroitu se přesilovka vůbec nepovedla.
     
    47:05
    Athanasiou vymyslel překvapivou střelu od mantinelu, nicméně Connor Hellebuyck byl na svém místě a prudké nahození vyrazil před sebe. Puk už poté odklidili zadáci Jets.
     
    47:32
    Larkin si marně sjížděl na přihrávku do rohu útočného pásma. Kotouč z hokejky Henrika Zetterberga totiž zastavil připravený Patrik Laine.
     
    48:04
    Marko Daňo i v kleče dokázal posunout kotouč lépe postavenému spoluhráči. Winnipegu ale jeho nasazení nebylo nic platné, domácí vybojovali puk.
     
    48:17
    Na druhé straně zkoušel štěstí od modré čáry Brendan Smith. Domácí hokejista se dobře zbavil svého strážce, avšak jeho pokus nenadělal Hellebuyckovi problémy.
     
    49:05
    Dustin Byfuglien vymyslel prudkou přihrávku na útočnou modrou. Blake Wheeler sice na kotouč dosáhl, ale protečoval jej přesně na hokejku domácího hráče.
     
    49:15
    Dylan Larkin si nyní zkomplikoval život! Domácí hvězdička se nerozhlédla kolem sebe Nikolaj Ehlers jej ostrým hitem poslal k ledu! Vylučovat se však nebude.
     
    50:06
    Laine špatnou přihrávkou za branku zkomplikoval hostům situaci. Jeden ze zadáků Jets se musel rychle vracet, ale ošemetnou akci nakonec uhrál bez úhony.
     
    50:16
    Hostům se však nepovedla následná rozehrávka. Pokus o překvapení obrany Red Wings končí vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    50:48
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit se potřetí v utkání dostává do vedení! Joe Louis Arena bouří! Domácí předvedli rychlou akci! Tomáš Tatar vlétl do útočného pásma, posunul puk na levou stranu, kde si jej srovnal JUSTIN ABDELKADER a dělovkou do horního rohu rozjásal domácí fanoušky! Asistence: Tomáš Tatar, Henrik Zetterberg.
    50:48 Justin ABDELKADER - 3:2
     
    51:32
    Jonathan Ericsson zkušeně uhrál akci za vlastní brankou. Zadák Detroitu si puk posunul daleko od napadajícího soupeře a získal pro Detroit čas.
     
    52:10
    Athanasiou rozjížděl protiútok po levé straně, ale na modré čáře si vůbec nerozuměl s jedním ze spoluhráčů. Winnipeg se žene do útoku.
     
    52:24
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácím vedení moc dlouho nevydrželo! BRANDON TANEV si sjel na přihrávku před branku a parádním bekhendem poslal kotouč pod horní tyč0 Rozhodčí už potřetí v utkání použili video, ale i tentokrát padla branka regulérně! Asistence: Nikolaj Ehlers, Mark Scheifele.
    52:24 Brandon TANEV - 3:3
     
    53:10
    Detroit je ale nadále mnohem aktivnějším celkem. Domácí se už zase tlačí do útoku. Rudá křídla chtějí rozhodnout ještě v základní hrací době.
     
    53:40
    Jonathan Ericsson zpackal rozehrávku z obranného pásma. Jeho pomalou přihrávku zastavil Blake Wheeler, jež uzmul puk a rozjel akci Jets.
     
    54:20
    Patrik Laine nahodil puk do útočného pásma. Prudké nahození se od mantinelu odrazilo ke Kronwallovi. Detroit je znovu u kotouče, ani jeden z týmů se nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    55:04
    Marčenko nepřesnou přihrávkou poslal puk na hůl Byfugliena. Druhý jmenovaný se nerozpakoval a okamžitě vyhodil puk ven z obranného pásma.
     
    55:37
    Athanasiou chtěl prodloužit puk do útočného pásma, nicméně jeho pobídku srazil jeden z hráčů Jets. V posledních minutách se hraje hlavně ve středním pásmu.
     
    56:13
    Petr Mrázek musel zasahovat! Český brankář si však počíhal na střelu od modré čáry a betonem vyrazil kotouč do rohu obranného pásma Red Wings.
     
    56:21
    Detroit se teď musí bránit! Domácí vyhodili puk přes všechny čáry. Vhazování se vrací před Petra Mrázka, domácí navíc nemohou poslat na led čerstvé síly.
     
    57:00
    Winnipeg se nyní nastěhoval do útočného pásma. Letci zakombinovali na modré čáře a Petr Mrázek musel znovu předvést dobrý zákrok. Vhazuje se po jeho levici.
     
    57:22
    Alexej Marčenko pouze nahodil puk za branku Winnipegu. Odražený kotouč se sice dostal na hůl Tomáše Tatara, avšak slovenský reprezentant nezamířil mezi tři tyče.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:17
    Gustav Nyquist sice přesprintoval jednoho z obránců Jets, ale Dustin Byfuglien se k nahození do útočeného pásma dostal přeci jen o malou chvíli dříve.
     
    58:44
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak to je šok pro domácí celek! Winnipeg dost možná rozhoduje o svém vítězství! BRANDON TANEV zažívá parádní večer! Tanev si sjel na přihrávku do středního pásma, dostal se do úniku a proti Mrázkovi zvolil střelu pod horní tyč! Český brankář máchl lapačkou naprázdno! Asistence: Dustin Byfuglien, Marko Daňo.
    58:44 Brandon TANEV - 3:4
     
    59:17
    Petr Mrázek odjíždí na střídačku! Detroit zkouší štěstí v šesti bruslařích v poli!
     
    59:37
    Domácí trenér si vyžádal oddechový čas! Lodivod Red Wings udělí svým svěřencům pokyny před závěrečnou hrou bez brankáře!
     
    59:54
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Winnipeg gólem při hře Detroitu bez brankáře rozhoduje o své výhře! Blake Wheeler zachytil nepřesnou přihrávku, posunul kotouč na NIKOLAJE EHLERSE a ten i v pádu zakončil do odkryté klece! Asistence: Blake Wheeler.
    59:54 Nikolaj EHLERS - 3:5
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Detroit v dnešním utkání sice třikrát vedl, ale nakonec odchází jako poražený! Domácí přitom vlétli do utkání velmi dobře a Luke Glendening už po třech minutách otevřel skóre! Ještě do přestávky ale stačil vyrovnat Patrik Laine! Domácí byli poté aktivnějším týmem a těsně před polovinou utkání jim vedení spornou brankou vrátil Henrik Zetterberg ! Třetí třetina už však patřila Tryskáčům! Mark Scheifele šťastnou brankou, kterou musel potvrdit sudí u videa, srovnal na 2:2! Justin Abdelkader sice ještě rozjásal domácí fanoušky, ale Brandon Tanev dvěma premiérovými brankami v NHL otočil skóre ve prospěch kanadského celku! Detroit ještě v závěru zkusil štěstí bez brankáře a Nikolaj Ehlers uzavřel šest vteřin před koncem gólový účet dnešního duelu! Detroit tedy podlehl Winnipegu 3:5!
     
    Střely na branku: 33 – 31
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brandon Tanev (WPG) 2+0
    2. Henrik Zetterberg (DET) 1+1
    3. Mark Scheifele (WPG) 1+2
     
    Marko Daňo (WPG) 0+1, 0 střel, čas na ledě 11:58
    Tomáš Tatar (DET) 0+2, 4 střely, čas na ledě 19:32
    Petr Mrázek (DET) 59 minut, 30 zákroků, 4 góly, 86,7%
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 20 027 diváků!
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (03:34:01)
    Nic Petan zaskakuje za zraněného Tylera Myerse, do zápasu se ale nakonec nepodíval.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 4. Glendening (DeKeyser, Green), 30. Zetterberg (Tatar), 51. Abdelkader (Tatar, Zetterberg) – 16. Laine (Ehlers, Scheifele), 43. Scheifele (Laine, Ehlers), 53. B. Tanev (Ehlers, Scheifele), 59. B. Tanev (Byfuglien, Daňo), 60. Ehlers (Wheeler)


    Detroit Red Wings: Mrázek – Green, DeKeyser, Marčenko, Ericsson, Kronwall, Br. Smith – Nyquist, Nielsen, D. Larkin – Abdelkader, Zetterberg, Tatar – Sheahan, Helm, Athanasiou – D. Miller, Glendening, Ott.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck – Byfuglien, Morrissey, Postma, Enström, Chiarot, Melchiori – Wheeler, Scheifele, Ehlers – Connor, Burmistrov, B. Tanev – Laine, Lowry, Petan – Thorburn, Copp, Daňo.

    Rozhodčí: Lee, Hebert – Nowak, Galloway

    Diváci: 20 027
    thejrc.org