Prostějov – Litoměřice 1:4 (kon.) | Přerov – Motor ČB 2:4 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 3:4 (po pr.)
Frýdek-M. – Havířov 2:1 (po pr.) | Kadaň – Kladno 3:5 (kon.) | Most – Slavia 1:2 (kon.)
Třebíč – Jihlava 0:4 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
HC Dukla Jihlava
Sobota 05.11.2016, 17:30 • MANN + HUMMEL ARENA • Chance liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dne 5. listopadu se utkají Horácká Slavia s jihlavskou Duklou na ledě domácí Třebíče. Jihlavě se v této sezóně daří a drží si tak zaslouženě čtvrtou příčku v tabulce s devíti výhrami v základní hrací době, pěti výhrami v prodloužení a pěti prohrami. Největší zásluhu na dobré kondici Jihlavy má Tomáš Čachotský (8+15). Co se obou brankářů týče, Jakub Škarek má na svém kontě odehraných 10 zápasů a 92% úspěšnost a Miroslav Svoboda, který odehrál 9 zápasů také 92% úspěšnost. Oproti tomu Třebíč měla posledních pár zápasů „smolných“ a drží se tak na desátém místě v tabulce s pěti výhrami v základní hrací době a jednou v prodloužení, sedmi prohrami v základní hrací době a sedmi v prodloužení. Nejsilnějším článkem Třebíče je Roman Erat (2+10) a hned za ním Richard Kristl (9+4). Třebíč vystřídala již ve své svatyni čtyři brankáře a to Pavla Jekela s deseti odehranými zápasy, Karla Vejmelku se třemi odehranými zápasy, Marka Čiliaka s jedním odehraným zápasem a Dominika Svobodu se šesti odehranými zápasy, z nichž mají všichni přes devadesáti procentní úspěšnost. Dukla ve svém posledním zápase, ve kterém se utkala s Litoměřicemi, v první třetině prohrávala 1:2, ale s příchodem druhé třetiny stav kompletně a natrvalo otočila na 4:2. Zatímco Třebíč, pro kterou to byla již šestá prohra v řadě, prohrála na ledě pražské Slavie i po úvodním vedení 1:0, kdy je pražská Slavia dovedla až do prodloužení, ve kterém Třebíč podlehla 3:2. Proto se dá očekávat, že si bude chtít spravit chuť na Jihlavě s podporou domácích fanoušků. Povede se Třebíči prolomit dosavadní smůlu? Dokáže si Jihlava udržet své dosavadní vysoké umístění v tabulce? To vše a ještě více se dozvíme již v sobotu v 17:30.

    Sestavy z minulých zápasů

    HC Dukla Jihlava: Škarek – Bilčík, Šidlík, Marcel, Říha, Dundáček, Grebeňuk, Půža – Protasenja, Skořepa, Čachotský – Jergl, Seman, Důras – Jícha, Diviš, Stoklasa – Danišovský, Anděl, Březina

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Lojek, Zdráhal, Niko, Bartejs, Schejbal, Čejka, Mikyska – Kristl, Dolníček, Erat – Psota, Milfait, Kusko – Huňa, Havránek, Wasserbauer – Paták, Juráň, Přibyl
     
    Hezký podvečer z Třebíče, za 20 minut začne derby tradičních rivalů. Dukla zajíždí do Třebíče s aktuálním čtvrtým místem, Třebíč by ráda poskočila ze svého desátého místa. Bude to posun směrem nahoru? Nechejme se překvapit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Úvodní vhazování vyhráli hosté.
     
    00:20
    Po úvodním osahání puku oběma týmy ho teď na holích drží domácí ve třetině hostů, za zády Svobody se snaží dostat do střelecké pozice.
     
    01:00
    Vhazování ve středním pásmu.
     
    01:35
    Brankář Svoboda zachytil puk, nicméně domácí hráč uklouzl a srazil Svobodu do branky včetně puku, gól samozrejmě neplatí.
     
    01:56
    Hra je dvě minuty po úvodním vhazování vyrovnaná, do střeleckých pozic se střídavě dostávají oba týmy.
     
    02:47
    Domácí se ze středního pásma přesunuli s kotoučem za záda Čiliaka, po snaze o přihrávku se k puku dostala Dukla a prověřila připravenost domácího brankáře.
     
    03:49
    Druhá útočná formace Slavie teď holí Erata od modré se pokusila o změnu stavu, nicméně střela byla zblokována.
     
    04:24
    Po zásahu Svobody se vhazuje ve třetině hostů. Puk si berou hosté, Říha v pravém rohu bojoval s Kuskem o kotouč, hra se z rohu dostala na chvíli za záda Svobody, ale vzápětí se tam opět vrací. Následně se na modré k puku dostal Kusko a tvrdě vypálil.
     
    05:32
    Vyloučen hráč číslo 44 David Čermán (JIH) na dvě minuty – hákování.
     
    06:09
    První přesilovku zatím Třebíč zvládá s mírnou herní převahou, drží se ve třetině hostů, do drobné šarvátky se před Svobodou dostali Kristl s Bilčíkem.
     
    06:39
    Adam Raška předvedl parádní průjezd přes všechny čáry a donutil Svobodu zasáhnout u pravé tyče. Vzápětí od modré pálil Bartejs a jeho střelu likvidujue golman hostů lapačkou.
     
    06:56
    Třetí třebíčská formace kombinuje před Svobodou, pokouší se o důraznou dohrávku, která před svatyní hostů končí drobnou strkanicí.
     
    07:14
    V závěru oslabení se Jihlavě podařilo probojovat před Čiliaka achvíli ho nepříjemně obtěžovat.
     
    07:32
    Hosté v plném počtu.
     
    08:10
    Po vyrovnání sil se hra opět přesunula ze středního pásma do třetiny domácích, Třebíč se osvobozuje na základě zakázaného uvolnění.
     
    08:42
    Po chybě hostů se k puku před Svobodou dostal Zohorna a málem tuto chybku potrestal střelou do prázdné brány.
     
    09:27
    Hra v těchto chvílích výrazně přitvrdila, oba týmy hrají tělem, a velmi razantně se snaží ve vyhecovaném utkání uspět.
     
    10:16
    Hosté teď několikrát zatopili před třebíčskou bránou, Horáckou Slavii teď Čiliak výrazně podržel.
     
    10:50
    Vhazování ve třetině hostů vyhrála Dukla, pokouší se rozehrát z pravého rohu kluziště do středního pásma, kde si kotouč přebírají domácí.
     
    11:35
    Po chybě v jihlavské kombinaci se k puku dostal Adam Raška, dojel až do bezprostřední blízkosti Svobodovy brány. Golman hostů předvedl parádní zákrok, díky němuž se stav utkání nemění.
     
    12:46
    Rozhodčí zatím nechávají oba týmy produkovat velmi tvrdou hru, na ledě je vidět řada zákroků na hranici pravidel.
     
    13:48
    V levém rohu u Čiliaka se pokoušela Dukla zmocnit se puku, nicméně hra se přesouvá opět do středního pásma.
    Nejlepší útok WSM ligy má zatím Prostějov.
     
    15:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po té, co se druhá třebíčská formace držela před Svobodou, se Dukle podařilo dostat do třetiny domácích a za asistence Šidlíka a Diviše se před Čiliakem k puku dostal DAVID BŘEZINA a napodruhé vymetl levý horní roh domácí brány. Asistence: Richard Diviš, Petr Šidlík.
     
    16:39
    Horácká Slavia se všemožně snaží zvrátit nepříznivý vývoj utkání, hodnou chvíli čarovali před Svobodou, ale jejich kouzlení skončilo pouze důraznou střelou bekendem Raškovy hole.
     
    17:40
    Hezký zákrok jsme viděli na straně domácího golmana, který betony zalehl puk, nevěděl, že ho má pod sebou, ale jakmile se postavil, pohotově puk pokryl a zabránil tak dorážce hostů.
     
    17:48
    Po zakázaném uvolnění Třebíče se vhazuje před Čiliakovou bránou. První formace se snaží využít zbývajícího času první třetiny ke změně stavu. Ztrácí však pásmo a hra se vrací do třetiny domácích.
     
    18:37
    A další icing domácích.
     
    18:38
    Vhazování vyhráli domácí, snaží se rozehrát za bránou Čiliaka, za zády Svobody se k puku dostal Kusko, následně ho ztrácí a na tahu jsou opět hosté.
     
    19:32
    Dvacet osm sekund před koncem předvedl své brankářské umění golman domácích, vhazuje se před jeho bránou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Velmi slušně zaplněná MANN+HUMMEL ARÉNA viděla v první třetině dynamický hokej plný šancí na obou stranách. Hra je navíc kořeněna líbívou tvrdostí a atraktivitou derby. Brankáři obou týmů mají po prvních dvaceti minutách na svém kontě několik pohledných zákroků, ale štěstí Marka Čiliaka bylo v šestnácté minutě zřejmě na pivku. David Březina napodruhé poslal puk za záda domácího gólmana. Ve zbývajících minutách se hra opět vyrovnala. V poslední sekundě ještě domácí zvedli v domácí části hlediště hladinu endorfinu po té, co se u levé tyče své brány zapotil Miroslav Svoboda. Do šaten odešli hráči domácího týmu s jednogólovým mankem. Druhá třetina začíná přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Úvodní vhazování druhé třetiny vybojovala Třebíč, ale následně po chybě ve středním pásmu se k puku dostal Říha, u levé Čiliakovi tyče našel Skořepu a ten prověřil golmana domácích.
     
    20:31
    Vyloučen hráč Tomáš Čachotský (JIH) na dvě minuty – podražení.
     
    21:34
    Jihlava se teď nevýraznému třebíčskému přesilovkovému tlaku celkem bez problémů brání. Opět se ukazuje, že přesilovky nejsou třebíčskou nejsilnější stránkou.
     
    22:31
    Hosté v plném počtu.
     
    23:01
    Hosté jsou v plném počtu a ihned se usazují ve třetině před Čiliakem, ale důsledné napadání domácích jim znemožňuje vystřelit.
     
    23:35
    Vhazování před Čiliakem vyhrála Jihlava, Čejka střelu Jihlavanů zblokoval.
     
    24:13
    Třebíč předvedla několik nepříjemných střel na Svobodu. Minimálně dvě z nich pocházely z hole Rašky a určitě nepatřily k těm lehčím.
     
    25:10
    První třebíčská formace se přičiněním Bartejse a Kristla dostala přes střední pásmo, ale vzápětí domácí faulují.
     
    25:13
    Vyloučen hráč číslo 10 David Dolníček (TRE) na dvě minuty – podražení.
     
    25:26
    Na ledě usiluje první jihlavská formace o zvýšení náskoku, ale teď se podařilo domácím vyhodit a Dukla se opět snaží vrátit před Čiliaka.
     
    26:08
    Na přesilovce Dukly je vidět, že je v této dovednosti kovanější, než mužstvo domácích. Hrají semknutě a klidně, daří se jim držet pásmo.
     
    26:35
    Po hezké kombinaci z bezprostřední blízkosti ohrozil Čiliaka Bilčík.
     
    27:13
    Domácí v plném počtu.
     
    27:22
    Obětavě do Důrasovy střely lehl Niko, hra se přesová do třetiny Jihlavy, ale Dukla vzápětí usiluje o to, aby se mohla vrátit před Čiliaka.
     
    28:19
    Ve středním pásmu se hezky zorientoval Kristl, poslal přes modrou puk Milfajtovi a ten pálí. Na druhé straně se předvedl Marek Čiliak dvěma parádními zákroky. Jedním z nich byl rozštěp hodný gymnasty.
     
    28:27
    Vhazování před Čiliakem vyhrála Dukla a ihned z modré čáry pálí na golmana domácích. Ten střelu zneškodnil svým levým betonem.
     
    29:01
    Vhazování ve středním pásmu vyhráli domácí, hra se dostala před Svobodu a hosté se osvobozují na základě zakázaného uvolnění.
     
    29:27
    Puk si ve středním pásmu převzali domácí a snaží se ze své třetiny založit útočnou akci.
     
    30:28
    Jihlava se dostala do neuvěřitelné šance. Čiliak vyrazil puk po první střele před druhého beka Jihlavy, který měl úplně odkrytou cestu do prázdné brány. Čiliak se však zorientoval a stačil puk zachytit cca dvacet centimetrů před brankovou čárou. Stav tak zůstal nezměněný.
     
    30:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po vhazování v levém kruhu poslali jihlavští puk směrem k Čiliakovi, ten se sice napoprvé zorientoval, ale při druhé střele nechal odkrytý prostor u pravé tyče a vedení Dukly zvýšil RICHARD DIVIŠ do prázdné branky. Asistence: Filip Dundáček, David Březina.
     
    32:24
    Čiliak opět čelí důraznému útoku Jihlavy. Tentokrát se kolem jeho betonu motal Seman. Domácí golman situaci s přehledem ustál.
     
    32:52
    Vhazování v obranném pásmu Třebíče vyhráli hosté, od modré pálí Dundáček a Čiliak vyráží.
     
    33:20
    Icing hostů. Vhazuje se v obranném pásmu Jihlavy.
     
    33:36
    Bartejsovu střelu od modré se pokusil přizvednout tečí Mrázek, ale puk přeletěl Svobodovu bránu. Po chvíli opět Bartejs v akci, ale golman jeho střelu skvěle vychytal.
     
    34:05
    Vhazování v obranném pásmu Jihlavy vyhráli hosté, kteří mají situaci pod kontrolou. Dostávají se před Čiliaka, hra se vrátila zpět před bránu hostů, ale po chvíli se opět Jihlava přesunula před svatyni domácích, kde tvrdou střelou prověřil připraveného golmana domácích Jergl.
     
    34:50
    Na své si teď u pravého kruhu přišel i Kondratěv, který tvrdě vypálil.
     
    35:24
    Třebíč je po druhé inkasované brance evidentě vyhozena z konceptu a jen těžko hledé recept na rozjetou Jihlavi.
     
    36:02
    Vyloučen hráč číslo 14 Václav Čejka (TRE) na dvě minuty – sekání.
     
    36:11
    Po vhazování našel Šidlík Kalába na modré a ten si pěkně vystřelil.
     
    36:15
    Vyloučen hráč číslo 4 Petr Šidlík (JIH) na dvě minuty – nedovolené bránění.
     
    36:26
    A je tu další vyloučení na starně Jihlavy. Vyloučen hráč číslo 24 Filip Seman (JIH) na dvě minuty – držení protihráče.
     
    36:30
    Třebíč má před sebou dvě minuty přesilovky 4 na 3 a pak dokonce 5 na 3. Uvidíme, jestli toho dokáže využít.
     
    37:20
    Domácí si dlouhé, předlouhé sekundy přihrávali před trojúhelníkem hostů, ale zmohli se pouze na střelu odraženou do ochranné sítě. Chuť si mohli diváci spravit až s pěknou střelou z hole Romana Erata.
     
    38:02
    Domácí v plném počtu.
     
    38:11
    Přesilovka 5 na 3 zatím domácím nepřinesla tíženou branku, ikdyž teď k ní byli poměrně blízko
     
    38:15
    Hosté hrají ve čtyřech.
     
    38:19
    Třebíči se přesilovka nedaří. Mnoho přihrávek, málo střel.
     
    38:26
    Hosté v plném počtu.
     
    38:34
    Třebíč nedokázala ani přesilovku 5 na 3 proměnit v tolik důležitou branku. Hraje se opět 5 na 5.
     
    39:32
    Jihlavu teď od inkasování zachránila tyčka Svobodovy branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme mohli vidět silné sebevědomí Jihlavy a smůlu Třebíče. Poté, co ve třicáté druhé minutě utkání vstřelil Richard Diviš druhou jihlavskou branku, se hra třebíče prakticky "sesypala". Ani v okamžiku, kdy se Třebíč dostala do téměř dvou minutové přesilovky 5 na 3 a ani ve dvaceti čtyr sekundové přesilovce 5 na 4, nedokázala vstřelit tolik vytouženou branku, k čemuž jim chybělo pouze pár centimetrů, kdy se kotouč odrazil od pravé tyče Svobodovi svatyně. Ze strany Třebíče tak druhá třetina dopadla podobně skleslým dojmem, jako ta první, zatímco ze strany Jihlavy dopadla stejně produktivním dojmem, jako v první třetině. Dá se tak očekávat, že se bude Třebíč snažit na plné obrátky vyrovnat či dokonce otočit stav utkání ve svůj prospěch. Další třetina žačne přibližně v 19:16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Ůvodní vhazování třetí třetiny patří domácím, snaží se udržet pásmo, ale sebevědomá Jihlava jim to velmi komplikuje.
     
    41:03
    Šidlík po průjezdu modrou vypálil na Čiliaka, ale jeho střela byla tečovaná do ochranné sítě a vhazuje se před brankou domácích.
     
    41:33
    O průjezd do třetiny hostů se pokusil Radim Zohorna, u mantinelu spadl, hra se vrátila před Čiliaka, odtud se domácí opět pokusili přesunout před Svobodovu bránu, což se jim povedlo a Svoboda zlikvidoval skvělým způsobem pokus domácích.
     
    42:29
    Pěkné kombinace předvádeli Mrázek s Kuskem, nicméně Třebíč se zatím ke střelám dostává jen velmi z těžka. Jihlava je rychlá a nedává domácím moc šancí.
     
    43:09
    Niko vyrazil zpoza Čiliakovy brány, ale dostal se jen do středního pásma, kde ho o puk připravil Bilčík, odkud následně vyrazil na Čiliakovu bránu a z mezikruží tvrdě vypálil.
     
    43:56
    Je vidět, že Jihlava už tolik netlačí na vstřelení branky, obsazuje střední pásmo a brání průniku domácích ke gólové příležitosti.
     
    44:47
    3430 diváků sleduje snahu domácích o vyrovnání utkání. Za Svobodovými zády proběhl zákrok na Mrázka, který neměl daleko ke krosčeku.
     
    45:24
    David Dolníček se dostal do velké příležitosit, kdy zpoza Svobodovy brány vyvezl puk a pokusil se ho dotlačit do prázdné brány hostů. Tento pokus však dopadl ke smůle Třebíče bez úspěchu.
     
    46:31
    Ofsajd domácích, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    46:31
    Třebíči dnes chybí ono pomyslné štěstí. S krátícím se časem se dostávají častěji do gólových šancí, ale na ten poslední krůček jim jaksi chybý síly a přesnost.
     
    46:49
    Vhazování před Čiliakem vyhráli domácí, puku se chopil David Dolníček, přihrál Nikovi, hra se přesunula do středního pásma, ale tam domácí o puk přišli a opět se hraje před Čiliakem.
     
    47:34
    Po průjezdu středním pásmem se dostal Radim Zohorna k levému kruhu, kde byla jeho střela tečována do ochranné sítě.
     
    47:45
    Vhazování před Svobodou vyhráli domácí a pokouší se střílet z jakéhokoliv úhlu. Na hře Třebíče je však vidět zklamání a únava.
     
    47:56
    Silvester Kusko se u levého kruhu prosadil a vypálil na Svobodu.
     
    47:57
    Čejka se dostal na modré k puku, k následné střele se dostal Raška.
     
    48:17
    Po icingu hostů se vhazuje před Svobodou, domácím se teď daří držet pásmo, první formace střílí o sto šest, ale zatím neefektivně.
     
    49:08
    Po chybě domácích ve středním pásmu se k puku dostal Seman a v samostatném trháku se pokusil prostřelit Čiliaka, nicméně minul.
     
    49:29
    Vyloučen hráč číslo 8 Lukáš Paták (TRE) na dvě minuty – příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    49:52
    Ke střele od modré se dostal jeden z jihlavských hráčů, Čiliak byl v pozoru a dokázal puk vyrazit lapačkou.
     
    50:47
    Jihlavě se daří držet pásmo, Třebíč obětavě brání, nicméně kvůli tomuto zbytečnému oslabení ztrácí cenné minuty a čas.
     
    51:29
    Domácí v plném počtu.
     
    52:02
    Po dlouhé době se ke střele dostal Roman Erat, vyjel z levého kruhu, najel do mezikruží a s pokusem trefit šibenici Svobodovy brány mu jeho pokus zlikvidoval Miroslav Svoboda.
     
    52:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Skořepa našel na modré Čachotského a ten přihrál k pozadu zády jedoucímu BILČÍK k třebíčské bráně a ten prostřelil s přehledem Čiliaka. Asistence: Tomáš Čachotský, Josef Skořepa.
     
    53:18
    Do konce utkání zbývá necelých sedm minut. Domácí jsou v nelehké situaci, nejeví se jako pravděpodobné vstřelit během zbývajícího času tři branky, ikdyž i takové situace pamatujeme.
     
    54:17
    Krásný průjezd přes pravý kruh předvedl Radim Zohorna. Dovezl jej až do brankoviště, ze kterého jej Svoboda vytlačil.
     
    54:51
    Nyní se snaží třetí formace domácího mužstva vstřelit kontaktní gól, ale vše končí pouze zakázaným uvolněním.
     
    55:26
    Vyloučen hráč číslo 14 Václav Čejka (TRE) na dvě minuty – podražení.
     
    55:43
    S tímto vyloučením se hra Třebíče ze snahy o vstřelení gólu mění na snahu nedostat čtvrtý gól. Jihlava je dnes lepším týmem a vypadá to, že cenné body dnes Třebíč nezíská.
     
    57:26
    Domácí v plném počtu.
     
    57:33
    Je vidět, že se Jihlava už nikam nežene a s klidem brání své třígólové vedení.
     
    57:52
    Nyní jsme však viděli další geniální zákrok jihlavského golmana, který vylapal tvrdou Zdráhalovu střelu.
     
    58:12
    Třebíč se snaží z posledních sil vytěžit maximum, Daivd Dolníček se pokusil o průjezd středním pásmem, kde ho zastavili hosté.
     
    59:00
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu. Chvíli si s pukem hraje Třebíč, chvíli Jihlava.
     
    59:33
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavě se podařilo v samém závěru utkání vstřelit prostřednictvím ALEŠE JERGLA již čtvrtou branku. Asistence: bez asistence
     
    Konec zápasu.
     
    Co dodat. Třebíč má na svém kontě sedmou prohru v řadě. Velkou oporou Jihlavanů byl skvěle chytající Miroslav Svoboda. Třebíč se nyní musí z další hořké prohry rychle oklepat a zkusit se nachystat na Litoměřice, kam zajíždí již ve středu. Hezký večer. (19:56:32)
    Marken.cz

    Jan Míšek

    Branky a nahrávky: 16. Březina (Diviš, Šidlík), 31. Diviš (Dundáček, Březina), 53. Bilčík (Čachotský, Skořepa), 60. Jergl


    SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Niko, J. Zdráhal, Koch, Bartejs, Lojek, Čejka – Kristl, Dolníček, Jan Wasserbauer – R. Zohorna, Milfait, R. Erat – Mrázek, Raška, Kusko – Paták, Juráň, Přibyl.
    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda – Bilčík, Říha, Szathmáry, Šidlík, Dundáček, Kaláb, Dobrovolný – Jícha, Skořepa, Čachotský – Jergl, F. Seman, Důras – Stoklasa, Diviš, Březina – Čermák, Kondratěv, Danišovský.

    Rozhodčí: Mikula – Adamec, Poruba

    Diváci: 3430
    thejrc.org