Německo – Česko 1:2 (kon.)
konec
Německo
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Česko
Sobota 05.11.2016, 17:00 • Bundesleistungszentrum Füssen • Reprezentace žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    V sobotu jsou na programu v německém Füssenu na Turnaji čtyř zemí poslední utkání. Celý turnaj uzavře zápas mezi Češkami a domácími Němkami.
     
    Češky se v prvním zápase na turnaji postavily Švýcarsku. V gólové přestřelce padlo v základní hrací době hned osm branek, o vítězi vyrovnaného utkání nakonec ale musely rozhodnout až samostatné nájezdy, po kterých se z výhry 5:4 radovaly Švýcarky. O den později vyzvaly Češky Rusko. Český výběr se sice dostal už v sedmé minutě do vedení díky gólu Kláry Hymlárové, Rusky ale dokázaly vývoj utkání třemi brankami otočit.
     
    Po dvou zápasech tak mají Češky na svém kontě bod za prohru po samostatných nájezdech.
     
    Němky v úvodním utkání vyzvaly Rusky. Po první třetině odcházely oba týmy do kabin za vyrovnaného stavu, a to 2:2, prostřední část však ovládl silný ruský výběr, který se za záda německé brankářky trefil čtyřikrát. Po šedesáti minutách se tak domácí tým musel smířit s prohrou 3:7. Ve druhém zápase změřily Němky síly se Švýcarkami, proti kterým se však nedokázaly prosadit a samy dvakrát inkasovaly. Podruhé na turnaji tak odešly jako poražené.
     
    Německo je tak po dvou utkáních na turnaji bez bodu a zatím na posledním místě.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Flötgenová (Alblová) – Heiseová, Graeveová, Rothemundová, Gleiβnerová, Bartschová, Socciová – Bysziová, Anwanderová, Zomová, Eisenschmidová, Hahnová, Lanzlová, Karpfová, Kantersová, Richterová, Klugeová, Nixová, Schmidová, Lan Yee Chiu.

    Česko: Škodová (Bláhová) – Tejralová, Erbenová, Škrdlová, Herzigová, Zedníková, Pacalová, Horálková, Martinů – Chmelová, Topolská, Polenská, Studentová, Hymlárová, Povová, Tomasco, Smetková, Patočková, Manhartová, Mlýnková, Dýcková.

    Rozhodčí: Paule – Bauerová, Männleinová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    11:03
    Němky si zahrají první přesilovku. Za nedovolené bránění je dvěma minutami potrestána Klára Chmelová (CZE).
     
    13:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky ustály první oslabení a hned po návratu Chmelové z trestné lavice otevírají skóre utkání po přesné střele SIMONY STUDENTOVÉ, které nahrála právě vracející se Chmelová. Asistence: Klára Chmelová.
     
    17:02
    Další trest pro Češky. Na trestnou lavici míří na dvě minuty za hákování Martina Zedníková (CZE).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině odchází do kabiny spokojenější tým pod vedením trenéra Vozáka. Češky dokázaly ubránit první oslabení a hned po návratu Kláry Chmelové z trestné lavice otevřely skóre utkání zásluhou přesné střely Simony Studentové. Do druhé třetiny tak Češky vstoupí s těsným náskokem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:49
    Přesilovku si na začátku druhé třetiny zahrají i Češky! Obránkyně Yvonne Rothemundová (GER) je potrestána menším trestem za hákování.
     
    28:04
    Znovu jsou to Češky, které jdou do čtyř a musí se bránit. Dvouminutový trest si odsedí Lucie Manhartová (CZE), a to za nedovolené bránění.
     
    31:22
    Český tým střídá téměř v polovině utkání brankářky! Blanku Škodovou nahrazuje Kristýna Bláhová.
     
    34:25
    Další trest pro český výběr. Dvě minuty si míří odpykat také Kristýna Pacalová (CZE), a to za podražení.
     
    38:16
    Německo právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Chvíli před koncem prostřední části se Němkám podařilo najít cestu před českou brankářku a po střele LAURY KLUGEOVÉ srovnat krok. Asistence: Kelsey Soccio.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Už na začátku druhé třetiny si po faulu Rothemundové zahrály Češky přesilovku. Tu ale využít nedokázaly. Samy pak sice ubránily dvě oslabení, necelé dvě minuty před koncem prostřední části však srovnala krok Laura Klugeová. Ve třetí třetině se tak bude začínat v podstatě od začátku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    43:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky si berou svůj těsný náskok zpět! PETRA HERZIGOVÁ našla skulinku ve výstroji domácí brankářky a přidala už druhou českou branku. Asistence: Alena Polenská.
     
    44:30
    Češky mají možnost přidat další gól! Na trestnou lavici usedá Tamara Lan Yee Chiuová, a to na dvě minuty za sekání.
     
    Konec zápasu.
     
    Češky si dokázaly ve třetí třetině vzít svůj těsný náskok zpátky, když se za záda německé brankářky trefila Petra Herzigová. Do konce utkání pak už zvládly své vedení ubránit a po zásluze se tak radují z tříbodové výhry.
     
    Se čtyřmi body končí na turnaji třetí za prvními Ruskami a druhým Švýcarskem.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přejí příjemný zbytek večera. (19:05:38)

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 39. Klugeová (Socciová) – 14. Studentová (Chmelová), 44. Herzigová (Polenská)


    Německo: Flötgenová (Alblová) – Heiseová, Graeveová, Rothemundová, Gleiβnerová, Bartschová, Socciová – Bysziová, Anwanderová, Zomová, Eisenschmidová, Hahnová, Lanzlová, Karpfová, Kantersová, Richterová, Klugeová, Nixová, Schmidová, Lan Yee Chiuová.
    Česko: Škodová (Bláhová) – Tejralová, Erbenová, Škrdlová, Herzigová, Zedníková, Pacalová, Horálková, Martinů – Chmelová, Topolská, Polenská, Studentová, Hymlárová, Povová, Tomasco, Smetková, Patočková, Manhartová, Mlýnková, Dýcková.

    Rozhodčí: Paule – Bauerová, Männleinová
    thejrc.org