Finsko – Česko 4:0 (kon.)
konec
Finsko
4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Česko
Sobota 05.11.2016, 15:00 • Trio Areena Tikkurila • Reprezentace do 19 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    České devatenáctce první utkání s Finskem příliš nevyšlo. V polovině zápasu prohrával český výběr už 0:3, na konci druhé třetiny a začátku třetí dvacetiminutovky však stáhl náskok domácího týmu na rozdíl jediného gólu po trefách Dufka a Bělohorského. Finové si však vítězství nenechali utéct a čtvrtou brankou v závěru prvního střetnutí rozhodli o tom, že tři body zůstanou právě jim.
     
    Tak jako v předchozích letech, i tentokrát se zápasy mezi českou devatenáctkou a stejně starými Finy stěhují mezi třemi finskými městě. Zatímco první zápas se odehrál v Kauniainen, ten druhý proběhne v Tikkurila.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Kaarlehto (Ruusu) – Reunanen (C), Laavainen, Virtanen, Pylkkänen, Suistio, Allén, Pynnönen, Ikonen– Lahtinen, Stråka, Nurmi – Innala, Uomala, Sihvonen – Haapanen, Kuiri, Hämäläinen – Ratinen, Luostarinen, Nousiainen.

    Česko: Wolf (Klouček) – Hanousek, Kaňák, Furch, Husa, Pospíchal, Haman, Valík – Vracovský, Pavlík, Šulek – Guman, Dvořák (C), Dufek – Bělohorský, Dymáček, Wágner – Fryšara, Heinrich, Janele – Bečvář.

    Rozhodčí: Vikman, Pajula – Mattlar, Niittylä.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:53
    Češi si velmi brzy vyzkouší své dovednosti v přesilové hře! Za držení protihráče je dvěma minutami potrestán Niko Kuiri (FIN).
     
    06:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Domácí výběr ustál první oslabení a pár minut po návratu Kuiriho do hry otevírá skóre, když na českého brankáře dokázal vyzrát JERE INNALA. Asistence: Oskari Uomala.
     
    10:48
    Tentokrát se dvířka na trestnou lavici otevírají českého hráče. Ondřej Šulek (CZE) si odpyká menší trest za vysokou hůl.
     
    12:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové uskakují českému výběru na rozdíl dvou gólů, když na českého brankáře dokázal vyzrát EETU LUOSTARINEN. Asistence: Roni Allén.
     
    17:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Stejně jako ve včerejším utkání se i tentokrát dostává finský výběr na třígólový rozdíl, tentokrát zásluhou SANTERI SUISTIA. Asistence: Topias Haapanen, Janne Hämäläinen.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Mnohem spokojenější odchází po první třetině do kabin Finové, kteří se během osmnácti minut trefili hned třikrát. Skóre zápasu otevřel Jere Innala, o šest minut později přidal druhý gól Eetu Luostarinen. V posledních dvou minutách první třetiny zvýšil náskok finského výběru Santeri Suistia. Češi tak mají před prostřední částí o čem přemýšlet.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Češi na začátku druhé třetiny střídají brankáře. Adama Wolfa nahrazuje mezi třemi tyčemi Milan Klouček!
     
    23:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ani Kloučkovi čisté konto dlouho nevydrželo a Finové přidávají další gól. Skulinku ve výstroji českého brankáře dokázal najít NICKLAS NOUSIAINEN. Asistence: Antti Virtanen, Eetu Luostarinen.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se hra poměrně vyrovnala, český výběr přesto znovu sledoval puk mizející v brance, když se trefil Nicklas Nousiainen. Češi tak ve třetí třetině budou dotahovat už čtyřgólové manko.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    43:48
    Na trestnou lavici míří další z Čechů, a to Matouš Bělohorský na dvě minuty za zdržování hry.
     
    Konec zápasu.
     
    Druhé utkání s Finskem českému výběru příliš nevyšlo. Češi už po první třetině prohrávali o tři góly, na začátku druhé třetiny navíc domácí přidali čtvrtou branku. Hra se pak poměrně vyrovnala, čeští junioři ale nedokázali najít recept na finského brankáře.
     
    Poslední ze tří zápasů čeká českou devatenáctku v neděli od 12 hodin, a to znovu v jiném městě. Tentokrát v Espoo.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek víkendu. (16:59:31)

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 7. Innala (Uomala), 13. Luostarinen (Allén), 18. Suistio (Haapanen, Hämäläinen), 24. Nousiainen (Virtanen, Luostarinen)


    Finsko: Kaarlehto (Ruusu) – Reunanen (C), Laavainen, Virtanen, Pylkkänen, Suistio, Allén, Pynnönen, Ikonen– Lahtinen, Stråka, Nurmi – Innala, Uomala, Sihvonen – Haapanen, Kuiri, Hämäläinen – Ratinen, Luostarinen, Nousiainen.
    Česko: Wolf (20. Klouček) – Hanousek, Kaňák, Furch, Husa, Pospíchal, Haman, Valík – Vracovský, Pavlík, Šulek – Guman, Dvořák (C), Dufek – Bělohorský, Dymáček, Wágner – Fryšara, Heinrich, Janele – Bečvář.

    Rozhodčí: Vikman, Pajula – Mattlar, Niittylä
    ocianews.com