Slovensko – Kanada 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Slovensko
4:3 (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Kanada
sk Sobota 05.11.2016, 16:00 • Štadión Curta Frenzela, Augsburg • Německý pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    V nemeckom meste Augsburg sa v piatok začal 27. ročník hokejového turnaja o Nemecký pohár. V jeho histórii si o pohár zahralo až 17 tímov, teda jedným z nich bol aj All Stars Team DEL – nemeckej najvyššej hokejovej súťaži, to bolo ešte v roku 1994. Vôbec prvý turnaj sa uskutočnil v roku 1987 a víťazom sa stal reprezentačný výber ČSSR. Až do rozdelenia republiky hralo Československo na turnaji celkom päťkrát. Po rozdelení republiky sa v prvých dvoch rokoch turnaja zúčastnila aj Česká republika, raz ho vyhrala, v tom druhom roku skončila na druhom mieste. Tradičným účastníkom turnaja, až na tri vynechané ročníky, je však Slovenská republika. V ére samostatnosti, keď sme boli direktoriátom IIHF preradení do „C“ skupiny, sa cesta medzi elitu zdolávala ťažko. Slovensko vyhralo Nemecký pohár celkom trikrát, v rokoch 1997, 2006 a 2011, bolo by pekné periodicitu skrátiť. Zo sedemnástich účastí teda 3 skončili našim víťazstvom, 2 krát sme skončili na striebornom stupienku – predstihli nás raz hokejisti Českej republiky, potom zasa Švajčiarska. Až 6-krát sme skončili na turnaji na bronzovom stupienku a dokonca v 6 prípadoch na poslednej tabuľkovej priečke.


    Pre Kanadu bude tento rok jubilejným. Po desiatykrát sa „javorové listy“ zúčastnia turnaja o Nemecký pohár. Kanada dokopy vyhrala tento prípravný európsky turnaj štyrikrát, a to v rokoch 2000, 2002, 2005 a 2008. Kanadskí tréneri na Nemeckom pohári dávajú priestor výlučne hokejistom hrajúcich v rôznych európskych kluboch. Väčšinou sa objavujú málo známe mená, keďže najväčšie hviezdy sú zapojení do diania v zámorskej NHL.

    Slovenská reprezentácia vstupuje do novej sezóny bez výrazných zmien. Zdeno Cíger po nie príliš úspešných MS v Rusku pokračuje naďalej pri kormidle a do Nemecka so sebou berie 22 hráčov vrátane troch nováčikov. Cíger sa musí zaobísť bez hráčov zo Slovana Bratislava, a tak si môže vyskúšať aj tieto tri nové tváre, ktorými sú Jakub Suja, Bruno Mráz a Tomáš Matoušek. Všetko sú to extraligoví hráči.

    Srdečne vás pozývam sledovať Nemecký pohár 2016, ktorý je prvou previerkou nášho výberu v reprezentačnej sezóne 2016/2017, ktorá vrcholí Majstrovstvami sveta v Nemecku a Francúzsku. Prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Janus (Laco) – Čajkovský (A), Mikuš, Gernát, Čerešňák, Jánošík, Trška, Šedivý – Dravecký (C), Cingel, Haščák – Hrnka, Suja, Skokan (A) – Matoušek, Češík, Kudrna – Macík, Bortňák, Mráz

    Kanada: Brust (Taylor) – Kinrade, Robinson, Genoway, Lee (C), Sigalet, McNeill, Lamb – Talbot (C), Kozun, Roy – Buck (A), Szczechura, Ellison – Clark, Scott, Holloway – Gordon, Hamilton, Matsumoto – Petersen.
     
    Tréner Cíger pred zápasom s Kanadou urobil len jedinú zmenu a aj to nútenú. Dominik Graňák ochorel a tak sa už na turnaji nepredstaví. Proti javorovým listom teda budeme hrať so siedmimi obrancami.
     
    Včerajšie výsledky

    Kanada – Švajčiarsko 3:0
    Góly Kanady: Robinson, Kinrade, Roy

    Nemecko – Slovensko 1:3

    Góly SR: Čajkovský, Dravecký, Hrnka
     
    Oba tímy už máme na ploche. Slovensko bude hrať opäť v modrých dresoch, Kanaďania v bielych.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:28
    Kanaďania sa pokúsili o prvý ľahký útok po ľavom krídle. Nahodený puk však zachytil Haščák a poslal ho preč do stredného pásma.
     
    01:13
    Skokanovi sa podarilo tečovať puk po nastrelení puku od Suju. Brust šiel na kolená, ale strela nakoniec letela iba do rohu klziska.
     
    01:48
    Kanaďania mali puk na hokejkách za Janusovou bránkou. Následne si ho posúvali iba po mantineli a tadiaľto cesta k zakončeniu neviedla.
     
    02:45
    Clark z pravého kruhu nahadzoval puk pred bránku, dke sa ho snažil zachytiť Holloway. Napokon nevystrelil, prihrávka preletela cez medzikružie.
     
    03:23
    Mattovi Robinsonovi sa na modrej čiare ešte podarilo zachytiť puk a vyslať aspoň krkolomnú strelu, ktorá bola zblokovaná a až k Janusovi nedorazila.
     
    03:51
    Skokana zastavil za mantinelom Kinrade a nepustil ho ďalej k puku. Kanaďanom sa potom podarilo získať puk na svoje hokejky a rozohrať.
     
    04:17
    Dávid Skokan spomedzi kruhov pálil z prvej. Jeho delovka sa však nedostala k Barrymu Brustovi, bola totižto zblokovaná.
     
    04:43
    Jánošík zachytil puk pri mantineli, ale následne musel vzdorovať dvojici kanadských hokejistov. Prinútil hlavného rozhodcu, aby prerušil hru, keďže Jánošík pritlačil puk k mantinelu a rozhodcovia už naň nemali dostatočný dohľad.
     
    05:37
    Čerešňákovi robili Kanaďania problémy v rozohrávke. Nakoniec to zvládol, posunul na Mikuša, ktorý po ľavom krídle rozohral cez Haščáka.
     
    06:27
    Trška zaváhal za Janusovou bránkou a puk posunul pred bránkovisko, kde už číhal nebezpečný Gordon, ktorý sa dostal k strele. Našťastie mieril vedľa.
     
    07:02
    Opäť si musíme dať pozor na nášho súpera. Ellison spoza bránky prihral pred bránkovisko Szczechurovi, ktorý si tam šikovne nakorčuľoval, ale strieľal už len mimo.
     
    07:48
    Kanada dala gól!
    Javorové listy idú do vedenia! Scott vyhral buly v útočnom pásme, prenechal Petersenovi, ktorý prihrávkou z ľavého kruhu skvelo našiel pred bránkoviskom voľného KEVINA CLARKSONA, ktorého strela z prvej skončila v našej bránke!
    Asistencie: Petersen, Scott.
     
    08:46
    Ďalšia skvelá príležitosť pre Kanaďanov. Hamilton strieľal spomedzi kruhov po Gordonovej prihrávke, puk mu síce úplne nesadol, no Janus aj tak musel hokejkou vytlačiť túto strelu.
     
    09:10
    Haščák nahodil po mantineli. Puk sa snažil zachytiť Cingel, no podarilo sa to iba gólmanovi Brustovi, ktorý si teda precvičil svoju obľúbenú činnosť, ktorou je rozohrávanie pukov.
     
    10:04
    Skokan vykorčuľoval s pukom po pravom krídle, nahodil na Brusta, ktorý vyrazil do opačnej strany, kde sa pohyboval Hrnka a ten pálil opäť na bránku. Brankár Kanady si pripísal úspešný zákrok.
     
    10:48
    Slovensko dalo gól!
    Naši reprezentanti vyrovnávajú stav stretnutia! Češík posunul puk pri mantineli Kudrnovi, ktorý vnikol do pásma, zabrzdil a prihral medzi kruhy MARTINOVI GERNÁTOVI. Strelu skvelo namieril pod hornú žrď!
    Asistencie: Andrej Kudrna, Matej Češík.
    10:48 GERNÁT - 1:1

    Zdroj: rtvs
     
    11:19
    Musíme si však dať opäť pozor na nepríjemných kanadských hráčov, ktorí svoji kožu len tak lacno nepredajú. Ellison spomedzi kruhov hľadal pred bránkou Gordona, ktorý nebol zle postavený, no ťažko na to, aby niečo zaujímavé vykúzlil.
     
    12:22
    Holloway posunul puk na modrú čiaru kapiátnovi Leeovi, ktorý si už chystal puk na strelu, no radosť zo zakončenia mu prekazil Clark, ktorý stál v bránkovisku a hra teda bola prerušená.
     
    12:31
    Skokan peknou prihrávkou medzi kruhy našiel Hrnku, ktorý sa neocitol vo veľmi ľahkej pozície. Strieľal spoza protihráča, ale Brusta prinútil zakročiť.
     
    13:12
    Jánošík od modrej už iba nahodil po mantineli a vedel, že takto naše pôsobenie v pásme skončí. Naši hráči totižto odišli vo väčšom počte striedať.
     
    14:12
    Chvíľu nebolo jasné, či sa bude vylučovať, pretože rozhodcovia prerušili hru a pozerali sa na našu striedačku, či náš tím náhodou zle nestriedal. Nakoniec je však všetko v poriadku, hrá sa po piatich na oboch stranách.
     
    14:48
    Gernát postrážil modrú čiaru a zastavil prihrávku od súpera. Posúvať chcel okamžite Skokanovi, ktorý sa pohyboval pred bránkoviskom, no tam až prihrávka nedorazila. Bolo tam aj duo Kanaďanov.
     
    15:33
    Hokejisti Kanady nahodili puk do útočného pásma, ale potom ich akcia už nepokračovala, hra bola prerušená. Andrej Kudrna si odsedí dve minúty za hrubosť.
     
    16:04
    Javorové listy sa vďaka vydarenému postupnému útoku dostali do útočného pásma. Lee nahodením od modrej čiary preveril Janusa, ktorý bol pozorný a nie ťažký puk zachytil lapačkou.
     
    16:45
    Gernát predviedol dobrú prácu v obrannom pásme. Podarilo sa mu zachytiť prihrávku a následne aj ihneď vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    17:15
    Kanaďania boli nepresní v rozohrávke a zdalo sa, že bude odpískané zakázané uvoľnenie. Rozhodcovia ponechali hru prerušenú, k puku sa dostali naši a poslali ho von.
     
    18:14
    Mráz si nakorčuľoval po osi ihriska a korčuľou si prikopol prihrávku od Čajkovského. Brust sa musel mať na pozore, pretože Mrázovi nakoniec puk ušiel a dostal sa až na betón kanadského gólmana.
     
    19:12
    Kanaďania boli opäť nebezpeční v útočnom pásme. K strele od modrej sa dostal Kinrade. Strela však smerovala do stredu brány a Janus ju bezpečne zachytil na svojej hrudi.
     
    19:41
    Kanaďania vyvíjajú v závere tretiny obrovský tlak. Od modrej čiary tvrdo pálil opäť Kinrade a nepríjemne trafil do ruky nášho hráča.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry predviedla Kanada svoj typický rýchly korčuliarsky hokej. Náš súper šiel do vedenia v 8. minúte vďaka gólu Clarka. Slováci však dokázali vyrovnať, keď sa v 11. minúte presadil Gernát. Záverečný obrovský tlak sme dokázali ustáť, a tak je stav po 20 minútach nerozhodný 1:1.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:04
    Ihneď po vhadzovaní sa bude vylučovať. Za nedovolenú hru vysokou hokejkou si odsedí trest Kozun.
     
    20:46
    Haščák posunul na modrú čiaru Čajkovskému, ktorý nahodil na bránku. Strela bola mierne tečovaná, Brust ju zachytávať nemusel.
     
    21:14
    Naši strelili gól, no ten bude musieť byť overený videorozhodcom. Trška nahodil strelu na bránku, Suja síce pretlačil puk do brány, no Hrnka bol natlačený do bránkoviska a znemožnil Brustovi vykonávať brankársku činnosť. Uvidíme, ako to posúdia rozhodcovia.
    21:14 Sporný moment

    Zdroj: rtvs
     
    21:14
    Gól je teda neplatný, čo určite aj naši hráči čakali. Bude sa vhadzovať v strednom pásme. Presilovka nášho tímu však bude pokračovať.
     
    21:47
    Gernát mal za bránkou problémy s Buckom, ktorý získal niekoľko cenných sekúnd pre svoj tím.
     
    22:12
    Obrovské kanadské prečíslenie. Roy šikovnou prihrávkou z pravého kruhu našiel Clarka, ktorý pálil okamžite z prvej, no bránu minul. Bolo to, hádam, prečíslenie štyroch proti dvom.
     
    23:01
    Suja sa pokúsil pretlačiť puk po pravom krídle na Hrnku. Tento úmysel však Gordon vcelku rýchlo prečítal a puk zachytil.
     
    23:32
    V dobrej príležitosti sa ocitol Jonathan Sigalet, ktorý strieľal spomedzi kruhov, no Janusovi sa podarilo vyraziť puk.
     
    24:46
    Kanada sa snažila o postupný útok. Skončilo sa to iba nahodením puku za Janusovu bránku. Náš gólman potom s prehľadom rozohral.
     
    25:48
    Kinrade posielal puk od modrej čiary na bránku, kde sa ho snažil tečovať Scott, no nepodarilo sa mu to. Následne sa budeme brániť vo štvorici, Michal Čajkovský dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    26:35
    Kozun nepríjemne vystrelil z pravého kruhu. Janus však na jeho strelu mal dobrý výhľad a vyrazil ju betónmi.
     
    26:57
    Roy tvrdo pálil od modrej. Janus nevedel poriadne, kde vyrazil puk. K dorážke sa mohol dostať Kinrade a skóroval by do odkrytej bránky, no puk si včas nespracoval.
     
    27:52
    Scott posunul na pravom krídle Kozunovi, ktorý krížnou prihrávkou našiel Chrisa Leeho a ten pálil z prvej. Janus relfexívne vyrazil.
     
    28:18
    Genoway chcel prihrávať pred bránku. Pas zachytil iba Janus na svojej hokejke a snažil sa po osi ihriska rozohrávať k útočnej modrej Kudrnovi. Takmer ho našiel v samostatnom nájazde.
     
    28:48
    Janus opäť chcel odohrať puk. Išiel za bránku preň, ale nešťastne sa mu odrazil. Našťastie, pri puku boli iba naši hráči.
     
    30:15
    Obrovské príležitosti pre Kanadu! Od modrej vypálil nepríjemne Lamb. Potom Janus nevedel, kde má puk a dobiedzali do neho asi traja Kanaďania. Janus ležal a len dúfal, že puk je pod jeho telom.
     
    30:24
    Rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu ďalšieho nášho hráča. Juraj Mikuš dostáva dve minúty za krosček.
     
    31:08
    Talbot od modrej čiary nahadzoval alebo skôr posielal strieľanú prihrávku pred bránu. Janus pohyb puku sledoval a naši hráči získali puk.
     
    31:49
    Slovensko dalo gól!
    Náš tím ide do vedenia v zápase počas oslabenia! Šedivý zachytil puk už v obrannom pásme po zlej prihrávke súpera. Prihral ho na pravé krídlo ANDREJOVI KUDRNOVI, ktorý vykorčuľoval dopredu a strelou z pravého kruhu namieril skvelo k protiľahlej pravej žrdi!
    Asistencia: Eduard Šedivý.
    31:49 KUDRNA - 2:1


    Zdroj: rtvs.sk
     
    32:30
    Kanada dala gól!
    Dlho sme sa však z vedenia netešili. Už sa aj skončil trest pre Mikuša, pred bránkou Genoway prihral BRANDONOVI BUCKOVI, ktorého prízemná strela akosi prešla cez Janusa a je vyrovnané!
    Asistencia: Genoway.
    32:30 BUCK - 2:2


    Zdroj: rtvs.sk
     
    33:00
    Slovensko dalo gól!
    Slovenský tím ide opäť do vedenia! Vidíme skvelé akcie a v priebehu niekoľkých sekúnd sa už po tretíkrát mení skóre! Hrnka posunul krížom na modrú čiaru ADAMOVI JÁNOŠÍKOVI, ktorého dobrú strelu ešte tečoval kanadský obranca do Brustovej bránky!
    Asistencia: Tomáš Hrnka.
    33:00 JÁNOŠÍK - 3:2


    Zdroj: rtvs.sk
     
    35:15
    Druhá tretina je zatiaľ veľmi zaujímavá, vidíme rýchle akcie a pútavý hokej, ktorý si určite získal fanúšikov v hľadisku a rovnako aj mimo neho.
     
    36:03
    Javorové listy boli opäť v našom pásme a dusili našu päticu. Od modrej čiary nahadzoval Roy, ale mieril vedľa. Kanada pokračuje v obliehaní brány.
     
    36:36
    Scott predviedol šikovné sólo, dostal sa poza bránku až pred bránkovisko a na dvakrát sa snažil pokoriť Janusa. Slovenský brankára bol úspešnejší.
     
    37:06
    Slovensko si zahrá presilovku. Gordon je potrestaný dvomi minútami za hákovanie.
     
    37:46
    Kanaďania sa zatiaľ bránia vcelku úspešne. Slováci hľadajú recept na gólmana Brusta, zatiaľ ho trikrát našli.
     
    39:24
    Slovenským hokejistom sa nepodarilo využiť presilovú hru, no prichádza ďalšia. Bud Holloway si odsedí trest za krosček.
     
    39:53
    Presilovka pre Slovensko je však rýchlo zažehnaná. Lukáš Cingel dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    40:00
    Ďalšie vylúčenie pre náš tím! Za hákovanie si odsedí trest Martin Gernát.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla tri góly, ktoré šli za sebou v krátkom časovom slede. Kudrna nás dostal do vedenia, o niekoľko sekúnd vyrovnal Buck, no Jánošík dal na 3:2 taktiež ani nie po minúte. Vedieme teda 3:2, no začiatok tretej tretiny bude ťažký. Máme vylúčených dvoch hráčov.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Tretia tretinu začínajú presilovkou Kanaďania v počet štyroch proti trom. O minútu naskočí na ľadovú plochu jeden kanadský hráč a budú mať približne 30 sekúnd presilovku o dvoch hráčov.
     
    40:58
    Lee prihrávku pred bránku našiel Roya, ktorý sa snažil preveriť Janusa. Nakoniec mu puk až tak úplne na hokejku nesadol.
     
    41:31
    Už sa začala kanadská presilovka o dvoch hráčov. Od modrej čiary nebezpečne poslal na bránku puk Robinson. Janusovi puk vypadol a do dorážky sa dostal aj Szczechura. Slovenskí hokejisti napokon všetko vyriešili.
     
    42:09
    Krížnou prihrávkou hľadal Szczechura Kinradea na pravom kruhu, ale ten si puk nespracoval. Kanada aktuálne hrá presilovku piatich proti štyrom. Slovensko sa zatiaľ zubami-nechtami bráni.
     
    43:31
    Petersen z ľavého kruhu hľadal prihrávkou pred bránku Roya, ale našim hráčom sa podarilo vypichnúť tento pas. Kanaďania stále v útočnom pásme.
     
    43:52
    Genoway vypálil z hranice ľavého kruhu. Svojou delovkou zlomil hokejku nášmu Matouškovi. Janus následne prikryl puk a môžeme si zhlboka vydýchnuť.
     
    44:25
    Dravecký pochybil v prihrávke za bránkou. Puk sa odrazil ku Clarkovi k bránkovisku a ten bol následne nebezpečný. Janus bol okamžite v strehu a podarilo sa mu vyraziť puk.
     
    45:18
    Matoušek zo stredného pásma iba nahodil puk k Barrymu Brustovi a následne aj jeho spoluhráči odišli striedať.
     
    46:08
    Roy posunul na modrú čiaru Leemu, ktorý nahadzoval pred bránku. Zakončenie bolo zblokované. Hrá sa síce vo vyváženom počte, no vyzerá to tak, akoby Kanada hrala presilovku. Naši však hrajú obetavo a do zápasu dávajú všetko.
     
    47:18
    Cingel sa nečakane dostal k strele z ľavého kruhu. Nemal však dostatočnú rýchlosť, stihol k nemu dostúpiť kanadský hráč a jeho pokus zablokoval.
     
    47:33
    Mikuš si musel dať pozor na Clarka, ku ktorému nakoniec tak rýchlo nepristúpil. Clarkova strela však potom nebola až taká nebezpečná.
     
    47:49
    Kanada dala gól!
    Gól od javorových listov visel na vlásku. Naši už nedokázali čeliť veľkému tlaku súpera. GREG SCOTT sa uvoľnil z rohu klziska, dostal sa pred bránkovisko, otočil sa a bekhendom prekonal Janusa strelou popod betón!
    47:49 SCOTT - 3:3


    Zdroj: rtvs.sk
     
    49:08
    Po pravom krídle vyštartoval dopredu Radoslav Macík, ktorý strieľal spoza pravého kruhu. Brust zachytil puk do svojej lapačky.
     
    49:14
    Po našom vyhratom buly v útočnom pásme Haščák posunul puk Gernátovi na modrú. Jeho strela však letela vedľa Brustovej bránky.
     
    50:17
    Jánošík atakoval tvrdo Clarka. Bol to hraničný zákrok, no rozhodcovia sa tentokrát rozhodli neprilepšiť kanadskému výberu.
     
    50:55
    Hrnka sa vysunul po ľavom krídle, ale jeho strela švihom letela ponad Brustovu svätyňu. K puku sa potom aj tak dostali naši hráči, ale už mimo pásma.
     
    51:47
    Macík opäť dokazuje svoje fyzické predpoklady. Dokázal ustáť niekoľko súbojov v rohu klziska a následne prihrať spoluhráčom.
     
    52:09
    Mráz si spracoval prihrávku na ľavom kruhu, posunul na stranu Jánošíkovi, ktorý vystrelil na bránku. Brust dokázal zakončenie zachytiť na hrudi.
     
    52:36
    Buck prihrávkou pred bránu hľadal Szczechuru. Obrancovia z Cígerovho výberu si však poradili s pukom a nedovolili kanadskému útočníkovi zakončovať.
     
    52:45
    Budeme hrať presilovú hru. Brandon Buck dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    53:17
    Dávid Skokan naprahoval hokejku na pravom kruhu. Prihrávku si vypýtal a pálil. Jeho zakončenie však bolo stečované.
     
    54:09
    Hrnka dával šikovnú prihrávku alebo také nahodenie z pravého kruhu, ktoré smerovalo k Sujovi. Brust ani nevedel, ktorým smerom ide puk. Puk ho len tak trafil do betónu úplne náhodne. Kanadský gólman mal veľké šťastie.
     
    55:05
    Presilovká nášho tímu je už minulosťou, ale naša hra v početnej výhode bola účelná. Vytvorili sme si niekoľko šancí, celý čas sme hrali v útočnom pásme.
     
    55:36
    V tejto kľúčovej fáze zápasu prichádza po našej presilovke aj kanadská hra v početnej prevahe. Radoslav Macík si odsedí trest za hákovanie.
     
    56:34
    Kozun sa ocitol v dobrej pozícii. Od modrej čiary zišiel k pravému kruhu a nahodil na Janusa. Slovenský brankár bezpečne zachytil a podržal puk.
     
    57:46
    Tvrdú delovku proti Janusovi použil Buck. Jeho projektil Janus vyrazil smerom na ochrannú sieť. Kanaďania sú veľmi nepríjemní, už však hráme v plnom počte.
     
    59:20
    Matoušek zo stredného pásma nahodil puk na Brusta. Kanaďania zakladajú nový útok.
     
    59:29
    V tejto situácii nás skvelo podržal brankár Janus. Po Gernátovej chybe sa do zakončenia dostal Talbot, ktorý vymiešal nášho obrancu a šiel sám na Janusa, no náš gólman na dvakrát fantasticky zachytil!
    59:29


    Zdroj: rtvs.sk
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Zápas sa v tretej tretine nerozhodol, a tak uvidíme predĺženie troch proti trom.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:28
    Kanaďania už získali útočné pásmo a vytvárajú príležitosti.
     
    60:44
    Našim sa však podarilo dostať do prečíslenia. Dravecký posunul z pravého kruhu puk dozadu na Čajkovského, ktorý svoju zablokovanú strelu ešte dorazil, ale Brust zastavil aj druhé zakončenie.
     
    61:18
    Cingel získal puk pri modrej čiare a nahadzoval na Brusta. K bránke smeroval Hrnka, no už nezakončil.
     
    62:05
    Češík odobral puk Genowayovi a poslal ho von cez stred ihriska. Tam ho zachytil kanadský obranca.
     
    62:35
    Scott z pravej strany mal na výber dvoch spoluhráčov. Prihrávku však napokon zablokoval náš hráč a pre istotu ešte aj hokejkou zasiahol Janus.
     
    63:10
    Clark prihral pred bránku voľnému Matsumotovi, ktorého zakončenie z prvej len tesne lízlo ľavú žŕdku.
     
    63:43
    Dravecký podržal puk v obrannom pásme a náš tím môže po dlhšej dobe niečo vymyslieť.
     
    64:03
    Haščák pálil od modrej čiary, ale nebola to strela z prípravy. Brust bezpečne vyrazil puk.
     
    64:18
    Javorové listy sa potom dostali do prečíslenia. Talbot prihral na pravý kruh Kozunovi, ktorý namieril do hornej žŕdky. Niektorí diváci a hráči sa už radovali z gólu, ale ten zrejme nepadol.
    64:18


    Zdroj: rtvs.sk
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Predĺženie bolo veľmi napäté, videli sme niekoľko šancí. Tú najväčšiu mal Kozun, ktorého zakončenie predsa len skončilo na hornej žŕdke a následne puk spadol do bránkoviska. O osude stretnutia sa teda rozhodne v nájazdoch.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Nájazdy odštartoval Dávid Skokan. Jeho bekhendový nájazd Brust vyrazil lapačkou.
     
    1. série
    0:0
    Bekhendovú kľučku praváka Brandona Kozuna brankár Janus vyrazil, rýchlo sa presunul k pravej tyčke.
     
    2. série
    0:0
    Tomáš Hrnka rýchlo premiešal a zakončil. Jeho forhendovú strelu Brust len lízol a potom puk šiel do žrde.
     
    2. série
    0:0
    Na ďalší nájazd šiel Chris Lee, bekhendom nášho gólmana neprekonal.
     
    3. série
    1:0
    Vladimír Dravecký si pripravil puk medzi kruhmi a prudkou strelou švihom trafil do ľavého horného rohu!
    DRAVECKÝ


    Zdroj: rtvs.sk
     
    3. série
    1:0
    Paul Szczechura z tretieho nájazdu neprekonal brankára Janusa. Namieril vedľa!
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Slovensko.
    O výhre našej reprezentácie nad Kanadou rozhodol premeneným nájazdom VLADIMÍR DRAVECKÝ.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovenskí hokejisti napokon boli úspešnejší v nájazdoch a pripísali si skvelé víťazstvo nad silnou Kanadou, ktorá nám po celý zápas robila obrovské problémy. Výkon nášho tímu bol opretý najmä o brankára Janusa, ktorý predviedol niekoľko skvelých zákrokov.
    Naši zdolali teda Kanadu 4:3 po samostatných nájazdoch a zajtra sa v poslednom zápase predstavia proti Švajčiarsku.
    Pekný večer! (18:31:03)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 11. Gernát (Kudrna, Češík), 32. Kudrna (Šedivý), 33. Jánošík (Hrnka), rozh. náj. Dravecký – 8. Clark (Petersen, Scott), 33. Buck (Genoway), 48. Scott

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Skokan (SVK)
    0:0   Kozun (CAN)
    2. série:
    0:0   Hrnka (SVK)
    0:0   Lee (CAN)
    3. série:
    1:0   Dravecký (SVK)
    1:0   Szczechura (CAN)


    Slovensko: Janus (Laco) – Čajkovský (A), Mikuš, Gernát, Čerešňák, Jánošík, Trška, Šedivý – Dravecký (C), Cingel, Haščák – Hrnka, Suja, Skokan (A) – Matoušek, Češík, Kudrna – Macík, Bortňák, Mráz
    Kanada: Brust (Taylor) – Kinrade, Robinson, Genoway, Lee (C), Sigalet, McNeill, Lamb – Talbot (C), Kozun, Roy – Buck (A), Szczechura, Ellison – Clark, Scott, Holloway – Gordon, Hamilton, Matsumoto – Petersen
    thejrc.org