Švédsko – Rusko 2:3 (kon.) | Finsko – Česko 3:5 (kon.)
konec
Švédsko
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Rusko
Sobota 05.11.2016, 12:30 • Hartwall Arena, Helsinky (kapacita 13349 míst) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:19 Carl KLINGBERG - 2:3
     
    49:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové nicméně přesně minutu po inkasované brance dokázali přesilovou hru využít! Linus Hultström nabil na tvrdou ránu Petterssonovy, do jehož projektilu vložil hokejku CARL KLINGBERG a změnou směru kotouče nedal Šesťorkinovi šanci na zákrok. Asistence: Fredrik Pettersson a Linus Hultström.
    48:19 Valerij NIČUŠKIN - 1:3
     
    48:19
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba Tömmernese na útočné modré čáře nabídla samostatný únik pro Andreje Světlakova, jehož ještě Svedberg dokázal vychytat. Na následnou dorážku VALERIJE NIČUŠKINA už byl ovšem krátký. Rusové se tak při vlastním oslabení dostávají do dvoubrankového vedení! Asistence: Andrej Světlakov.
    24:44 Richard GYNGE - 1:2
     
    24:44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové přesilovou hru využívají! Alexander Bergström na pravé straně útočného pásma dlouho vymýšlel akci, nakonec výborně našel v mezikruží RICHARDA GYNGEHO, který napálil kotouč přesně pod horní tyčku Šesťorkinovy branky! Asistence: Alexander Bergström a Henrik Tömmernes.
    23:52 Alexandr BARABANOV - 0:2
     
    23:52
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové předvedli další rychlou akci zakončenou gólem! ALEXANDER BARABANOV si převzal na útočné modré čáře kotouč od Guseva, parádní kličkou vymazal obránce Junlanda a poté se štěstím procedil kotouč i pod Svedbergem! Asistence: Nikita Gusev.
    19:35 Rušan RAFIKOV - 0:1
     
    19:35
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se ujímají vedení! Sergej Šumakov nejdříve střelou z pravé strany neuspěl. Akce ale pokračovala, Vladimir Tkačjov vybruslil s kotoučem od pravého mantinelu a připravil ideální střeleckou příležitost pro RUŠANA RAFIKOVA, který z mezikruží propálil Svedberga! Asistence: Vladimir Tkačjov a Sergej Šumakov.
    Marken.cz

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 25. Gynge (Bergström, Tömmernes), 50. Klingberg (Pettersson, Hultström) – 20. Rafikov (Tkačjov, Šumakov), 24. Barabanov (N. Gusev), 49. Ničuškin (Světlakov)


    Švédsko: Svedberg – Hultström, Kronwall (C), Tömmernes, Ahnelöv, Junland, Andersén, Andersson – Pettersson, J. Lundqvist, Klasen – Cehlin, Westerholm, Everberg – Gynge, Zackrisson, Bergström – Klingberg, Sjögren, Kempe – Wännström.
    Rusko: Šesťorkin – Ožiganov, Antipin, Ljubuškin, Bereglazov, Zub, Mironov, Rafikov – Barabanov, Prochorkin, N. Gusev – Ničuškin, Světlakov, Golyšev – Sannikov, Tkačjov, Šumakov – Korškov, Kraskovskij, Leščenko – Okulov.

    Rozhodčí: Fonselius, Heikkinen – Puolakka, Nikulainen (vš. Finsko)

    Diváci: 4111
    thejrc.org