Švédsko – Rusko 2:3 (kon.) | Finsko – Česko 3:5 (kon.)
konec
Finsko
3:5 (0:0, 1:3, 2:2)
Česko
Sobota 05.11.2016, 16:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za sledování tohoto přenosu a budu se těšit někdy příště. Nezapomeňte zítra fandit české reprezentaci v souboji s Ruskem od 12:30! (18:57:14)
     
    V neděli se tak Finové odpoledne utkají se Švédskem o čest, skončit na domácím turnaji bez bodu by pro ně nebylo ideální. Naopak Češi si to rozdají v tradičním obědovém čase s Ruskem o vítězství na turnaji.

    Tabulka:

    1. Česko – 6 bodů, 11:6
    2. Rusko – 6 bodů, 8:3
    3. Švédsko – 0 bodů, 5:9
    4. Finsko – 0 bodů, 4:10
     
    Češi po 9 letech porážejí v Hartwall Areně domácí tým, a nyní si tak připisují do tabulky turnaje Karjala další tři body! Bylo to divoké, bylo to krásné, pro fanoušky českého hokeje i s veselým koncem. Finům se na domácím turnaji nepodařilo bodovat ani ve druhém utkání, naopak Češi navázali na střelecké hody z Plzně. Velikou zásluhu na tom má i nový kapitán Jakub Jeřábek, který zaznamenal 3 body (1+2). Ten byl také vyhlášen nejlepším hráčem českého týmu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Češi se ještě v posledních vteřinách snaží vstřelit další branku, opravdu velmi dobrý výkon českého týmu na tomto turnaji.
     
    59:15
    V hale to vypadá, jako kdyby vypukl požár – fanoušci houfně opouštějí svá místa.
     
    59:09
    Vzápětí přichází další přerušení, Finům je odpískán ofsajd.
    59:01 Lukáš RADIL - 3:5
     
    59:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    LUKÁŠ RADIL ujížděl na prázdnou branku a byl podražený, už tak by se pískal technický gól, avšak český útočník puk dokázal v pádu dopíchnout do opuštění klece. Asistence: Dominik Kubalík a Roman Horák
     
    58:30
    Nyní, Säteri opouští svou svatyni, Finové hrají v šesti!
     
    58:09
    Finové rozehrávají zpoza své brány, čas jim ale velmi rychle utíká. Kdy sáhnou pro odvolání brankáře?
     
    57:38
    Elorinne nahazoval kotouč před branku, přes chumel hráčů ale k Hrubcovi nedošel, Češi se následně osvobozují.
     
    56:49
    Lenc nyní vyhodil puk šikovně do středního pásma, zakázané uvolnění z toho nebude. Ačkoliv to čeští hráči nechtěli, tak se nyní musí prostě jen a jen bránit, nápor Finů je opravdu silný.
     
    56:20
    Trenér Jandač si bere oddechový čas. Hráči si potřebují jak odpočinout, tak dostat nějaké rady, jak poslední minuty odehrát.
     
    56:09
    Finové ještě stále více stupňují svoji aktivitu, ale mají tu jeden problém – Šimona Hrubce. Aaltonen před brankou tečoval kotouč přesně k tyči, avšak český brankáře reflexivně zasáhl pravým betonem!
    55:37 Velká šance domácích
     
    55:37
    Fantastický Šimon Hrubec! Jormakka dostal přihrávku před branku, kolem něj nebyl několik metrů vůbec nikdo, avšak přes Hrubec puk do branky nedostal, obrovská šance!
     
    55:02
    Nezadařilo, po půl minutce hry v útočném pásmu trenér zavelel, Češi střídají velmi rychle. V této fázi je to potřeba, každé delší střídání může být důvodem dostat se pod tlak.
     
    54:27
    Na hřišti je opět česká první formace, která sbírá body jako na běžícím pásu. Uvidíme, jestli se kapitánu Jeřábkovi zadaří i v tomto střídání.
     
    54:13
    Až nyní se pod opravdu dlouhé době přerušuje, to po ofsajdu Finska. Zároveň následuje komerční přestávka, hráči si alespoň mohou trochu oddychnout.
     
    54:03
    Čas utíká velmi rychle, hraje se také v neskutečné rychlosti, hráči ještě mají dostatek sil. Za takového stavu je v sobě prostě najít musí.
     
    53:31
    Holík hledal před brankou Hanzla, s tím se vrátil jeden z obránců, a tak se český útočník do zakončení vůbec nedostal.
     
    52:46
    Jarůšek mohl postupovat kupředu, ale neměl dostatek energii na nějaký rychlý výpad, a tak se nějaká větší akce nekonala.
     
    51:59
    Češi se po dlouhé době dostali do útočného pásma, kde se zdrželi několik vteřin, podařilo se jim alespoň vystřídat. Teď hře opravdu vévodí hokejisté Suomi.
     
    51:17
    Finové dokonce průběžně střídají, Češi si musí počkat, až se jim podaří nějakým způsobem osvobodit.
     
    50:40
    Aktuálně jsou ale u puku domácí Finové, kteří i za výraznější podpory fanoušků svírají českou pětici v jejím obranném pásmu.
     
    49:53
    Teď si opravdu netroufám odhadnout, jak by toto utkání mohlo skončit. Čeká nás ještě deset minut, deset minut určitě krásného hokeje, tohle totiž musí všechny bavit!
    49:19 Ville LAJUNEN - 3:4
     
    49:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Začíná to být divoké! Mnoho přihrávek skrze obranné pásmo trochu zmátlo české hráče, od modré se poté odhodlal ke střele VILLE LAJUNEN a trefil se opravdu krásně přesně pod víko! Asistence: Ilari Melart a Ilari Filppula
     
    48:34
    Hrubec byl nyní při zákroku atakovaný v brankoviště, i tak ale dokázal puk vyrazit alespoň do rohu kluziště.
    47:49 Jakub JEŘÁBEK - 2:4
     
    47:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rychlá, přesná a hlavně hezká akce a Češi vedou opět o dvě branky! Kapitán JAKUB JEŘÁBEK dostal puk do kruhu, zamířil na zadní tyč. Puk by šel mimo, to by ho ale nesměl do vlastní brány nasměrovat Jesse Joensuu! Bez asistence.
     
    47:24
    Národní tým zastavil v cestě za čtvrtou brankou čárový rozhodčí, odpískal totiž českých hokejistům ofsajd. Vhazuje se tak ve středním pásmu před finskou střídačkou.
     
    46:58
    Češi se ale snaží co nejrychleji odpovědět, přecijen dvougólový náskok by byl pro ně pohodlnější. Oba celky se teď ale musí snažit ze všech sil, pro oba to je v rámci tohoto turnaje velmi důležitý zápas.
     
    45:56
    Finové jsou nyní zase o něco aktivnější. Pokud chtějí Češi uspět, musí hrát v klidu, jelikož Finové teď budou svou aktivitu ještě stále stupňovat.
    43:52 Joonas KEMPPAINEN - 2:3
     
    43:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo na dobrý zákrok Hrubce, nakonec je z toho ale druhá branka Finska. Po střele od modré čáry se k puku na hranici brankoviště dostal JOONAS KEMPPAINEN, Hrubec v tu chvíli nevěděl, kde se puk nachází. Finský útočník pak kotouč jen lehce poslal do odkryté branky Asistence: Ville Lajunen a Ilari Filppula
     
    43:26
    Doudera (CZE) chtěl zastavit rychle vznikající protiútok, soupeře při tom ale podrazil, a tak je po zásluze poslán na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    42:55
    Finové hrají sice hodně obětavě, ani to ale nezabránilo Tomáši Hykovi ve svižné střele z levé strany hřiště, Säteri ale v pohodě chytá.
     
    41:46
    Finové svou aktivitu oproti minulé třetině o něco zvedli. Není se čemu divit, mají již jen jednu třetinu, aby si zachránili celý domácí turnaj.
     
    41:16
    Pavelka se snažil rychle rozehrát, nakonec je z toho zakázané uvolnění, ačkoliv se Kämpf snažil puk dojet.
     
    40:58
    Finové se snaží zahrozit, zatím ale v útočném pásmu spíše bojují o kotouč.
     
    40:09
    Češi se hned po buly prodrali do útočného pásma a na chvilinku dostali Finy pod tlak, ti teď ale plni sil ještě dokázali oponovat, uvidíme, zda-li jim síly vystačí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely po druhé třetině: 15 – 26
    Vyloučení: 4 – 2
    Využití: 0 – 2
     
    Druhá třetina sice pro český výběr nezačala dobře, ale Češi se dokázali rychle oklepat a postupně Finům nasázet tři branky, dvě z toho v přesilovce. Opět byli čeští hokejisté po většinu času lepší a aktivnější, vedení je tedy zasloužené a mají dobře nakročeno k zisku dalších tří bodů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Pár vteřinek před koncem si ještě připisuje další úspěšný zákrok Šimon Hrubec, střel Aaltonena z kruhu mu nenadělala žádné problémy.
     
    39:08
    Poslední minutka první třetina začala akcí v oslabení v podání Hanzala a Zohorny, do zakončení se sice nedostali, ale udrželi v útočném pásmu několik vteřin.
     
    38:40
    Finové se sice drží v pásmu, Češi se ale brání dobře a nenechávají Finy nějak déle kombinovat.
     
    37:56
    Ale pozor, po akci Kubalíka, kdy trefil horní tyčku, přichází vyloučení na české straně. Lukáš Radil (CZE) v brankoviště pravděpodobně atakoval brankáře, a tak dostal dvě minuty.
     
    37:44
    To už se ale do útočného pásma opět přesunuli Češi a a dostali Finy pod tlak, těm se zdá dost docházejí síly.
     
    36:08
    Veliká šance Finů! Hned dva hráči se ocitli před Hrubcem a snažili se za něj dorazit volný kotouč, známý showman si ale v této situaci poradil a puk za sebe prostě nepustil!
     
    35:38
    Savinainen je zpátky, toto oslabení tak finský výběr přežil.
     
    35:15
    Kvapil si snažil vyměnit puk na šířku se Šimkem, bylo to ale velmi improvizované, což bylo znát, tato přesilovka zatím moc českému výběru nevychází.
     
    34:38
    Minuta přesilovky pryč, domácí celek se zatím brání dobře, Češi si ještě nevytvořili větší šanci.
     
    34:05
    Finové se po pár zbrklých akcích osvobozují, nyní tedy ještě přežili, Češi se ale hned hrnou kupředu.
     
    33:38
    Savinainen (FIN) zcela zbytečně "osprchoval" Hrubce, za což ihned fasoval pár ran od obránců. Rozhodčí se ještě radili, nakonec ale finského hráče správně dle pravidel vyloučili.
    33:25 Jan RUTTA - 1:3
     
    33:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bleskurychle využitá přesilovka a Češi vedou o dvě branky! Kubalík našel z rohu kluziště mezi kruhy volného JANA RUTTU, který si puk v pohodě zpracoval a poslal ho přesně do růžku! Asistence: Dominik Kubalík a Lukáš Radil
     
    33:13
    Ale pozor! Ilari Melart (FIN) vyhodil puk bez jakékoliv teče mimo hřiště a dostává za to dvouminutový trest!
     
    32:07
    Češi hrají nyní opravdu lehce bez nějakých zbytečných kiksů, sledujeme opravdu pěkný hokej. Finové se v posledních vteřinách trochu zmátořili, i tak se ale troufnu napsat, že český národní tým je lepší.
     
    31:29
    Aaltonen mohl zařídit vyrovnání, těsně proti Hrubcovi ale neuspěl, český brankář vytáhl další výborný zákrok.
     
    30:55
    Finové by nyní potřebovali povzbudit, fanoušci se ale vůbec nechovají tak, jak je známe, bouřlivá atmosféra v plné aréně se bohužel nekoná.
    30:30 Adam POLÁŠEK - 1:2
     
    30:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rychlá výměna puku u modré čáry mezi Jeřábkem a Radilem trochu rozhodila Finy, puk se přesunul na osu hřiště k ADAMU POLÁŠKOVI, který se do něj a opřel a čistě ho poslal do růžku Säteriho branky! Asistence: Lukáš Radil a Jakub Jeřábek
    30:12 Únik Antti Pihlström
     
    30:12
    Antti Pihlström ujel při vlastním oslabení sám na branku, Šimon Hrubec ale výborně zasáhl vyrážečkou!
     
    29:40
    Hned po buly ztratil jeden z Finů hůl, Češi ale možná trošičku zbrkle hned vystřelil, Säteri puk v pohodě chytil.
     
    29:15
    Dvě minuty pro Filppulu (FIN) za podražení, to budou horké chvilku pro finské hráče. Už nyní jsou klíčoví hráči trochu unavení, toto jim ubere sil ještě více.
    28:41 Velká šance Česka
     
    28:41
    Češi mají silný tlak a Säteriho ostřelují ze všech stran, ten ale drží! Hraje se navíc ve výhodě, bude z toho přesilovka. Mezitím se ale pokoušel Rutta, Holík i Zohorna, ani jeden se ale neprosadil.
     
    27:55
    Finové se nemohou pořádně dostat do hry, puky jim odskakují, přihrávky na krátkou vzdálenost jim Češi přebírají. Rázem se dostává národní tým do tlaku.
     
    27:10
    Češi se hrnuli do přečíslení tří proti dvěma, zakončení na sebe vzal Jarůšek. Jeho vysoká střela přímo na brankáře nakonec ale Säterimu nadělala poměrně dost problémů.
     
    26:52
    První česká formace je dnes hodně aktivní, svým napadáním dělá finským hráčů při rozehrávce obrovské problémy, takto by to mělo být stále.
     
    26:03
    Už to vypadalo, že se Pavelka dostane sám do středního pásma, nakonec ale akci zastavil čárový rozhodčí kvůli ofsajdu.
     
    25:53
    Finové se nyní snaží dostat rychle do útočného pásma, to se jim ale nedaří. Tentokrát jsou při chuti opět čeští hráči, pokusí se toho určitě co nejvíce využít.
    25:11 Petr HOLÍK - 1:1
     
    25:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krásná akce českého národního týmu a máme vyrovnáno! Výborná práce českých hráčů! Jeřábek z pravého kruhu našel na druhé straně zcela volného PETRA HOLÍKA, který už neměl problém překonat natahujícího se Säteriho! Asistence: Jakub Jeřábek a Tomáš Zohorna
     
    24:29
    Češi se na okamžik v útočném pásmu, vše ale skončilo jen nahozením Filippiho mimo branku, Finové kotouč poté dostihli.
     
    23:58
    Zakázané uvolnění Finů, to znamená vhazování v obranném pásmu domácích po pravé ruce Säteriho.
     
    23:40
    Hrubec zachytil puk a Joensuu mu ho stihl vypíchnout, v tu dobu ale také pískl rozhodčí, další Finové se tak k dorážce do prázdné branky nedostali.
     
    23:11
    Až nyní se na chvíli podařilo osvobodit z obranného pásma a na malou chvilku se udržet ve třetině Finů, ti se ale opět rychle ženou do útoku.
     
    22:42
    Domácí hokejisté jsou rázem usazeni v útočném pásmu a dostávají Čechy pod tlak, ti se vůbec nemohou dostat na delší dobu ke kotouči.
     
    22:10
    To není ideální start národního týmu do druhé periody, teď to bude mít hodně těžké, Finové budou takovým začátkem povzbuzení.
    21:11 Veli-Matti SAVINAINEN - 1:0
     
    21:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Rychlá akce finského celku která hned končí branku, Finové se tak dostávají do vedení! Jormakka zavezl puk do pásma, na jeho zadovku si sjel VELI-MATTI SAVINAINEN a prosadil se přesnou střelou k pravé tyči Hrubcovy branky. Asistence: Pekka Jormakka.
     
    21:01
    Doudera opět zachytili špatnou rozehrávku, jeho střela od modré ale nenadělala Säterimu problémy.
     
    20:18
    Češi se ale dostali ke kotouči, akce trvala jen chviličku. Vše zastavil hvizdem čárový sudí, ofsajd.
     
    20:05
    Úvodní vhazování druhé periody ovládli Finové, těm se všeobecně i v první části dařilo na buly o něco více.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 7 – 13
    Vyloučení: 1 -1
    Využití: 0 – 0
     
    První třetina byla poměrně vyrovnaná, a to jak na skóre tak i na šance. Finové měli pořádnou šanci jen jednu, z té ale hned málem skórovali, Hrubce zachránila jeho levá tyčka. Češi hráli velmi dobře především ve druhé desetiminutovce, kdy soupeře několikrát dostali pod tlak a vytvořili si několik šancí, na hbitého Säteriho ale zatím recept nenašli.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Čeští hokejisté se stále drží v útočném pásmu, branka do šatny by byla pro náš národní tým dobrým impulsem, už se to ale asi nepodaří.
     
    19:08
    Závěr první periody patří rozhodně Čechům. Holík se před brankou snažil tečovat, puk je proklouzl kolem branky Säteriho.
     
    18:25
    Tomáš Filippi si od modré posunul puk až mezi kruhy, kde se ocitl zcel sám před brankářem, z blízkosti ale puk zpod nohou nedokázal přesně umístit.
     
    17:47
    Krásná střela Dominika Kubalíka z vrcholu kruhu, první česká formace lehce dostává Finy pod tlak, tudy by to mohlo jít. Nyní je ale vykázána opět do středního pásma pro přihrávku rukou.
     
    17:02
    Virtanen se na levé straně útočného pásma dostal ke kotouči, a tak se v rychlosti pokusil o střelu, puk ale mířil rovnou za branku, Hrubec nemusel vůbec zasahovat.
     
    16:16
    Čas první třetiny se krátí a tempo nabírá na obrátkách, fanoušci se ale bohužel moc nepřidávají. Takový hokej by si zasloužil lepší atmosféru.
    15:37 Obrovská šance Česka
     
    15:37
    Obrovská šance národního týmu! Češi šli po špatné rozehrávce do akce 4 na 1, Doudera ale vzal zakončení na sebe, Säteri puk schoval ve své lapačce.
     
    15:20
    Češi pouze posílají kotouč do středního pásma, aby mohli vystřídat, čehož využívají i domácí hráči.
     
    14:24
    Horák kouzlil s kotoučem, až se do puku opřel Rutta, ani on ale ještě nebyl úspěšný. Češi se ještě chvilku drželi v útočném pásmu, nyní ale hrají opět Finové.
     
    13:46
    Lenc vypálil z otočky po akci Hyky, puk ale skončil vedle branky. Hra se nyní velmi rychle přelévá z pásma do pásma, to musí fanoušky bavit!
     
    13:02
    Třetí formace se snažil prodrat do útočného pásma, ale nakonec to byl spíš jen takový tuhý boj ve středním pásmu, ani jeden celek se nikam nedostal.
     
    12:30
    Přihrávka rukou, rozhodčí přerušuje hru a následuje komerční přestávka. Po ní se samozřejmě bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    11:56
    Šimek se taktéž dostal ke střele, tak už byla o něco tvrdší, avšak ani tentokrát Säteri puk nepropustil za svá záda.
     
    11:45
    Filippi se dostal k puku, ničeho se nebál a střelou z úhlu atakoval brankáře Finska. Ten sice puk zachytili v pohodě, ale jsou to alespoň nějaké střely, které se kdykoliv mohou se štěstím odrazit.
     
    10:48
    Jormakka se snažil najít před brankou své spoluhráče, obránci českého týmu ale byli pozorní a kotouč zachytili jako první.
     
    10:30
    Bulířova střela z úhlu mířila na bližší tyč, Säteri se ale nenechal zaskočit a puk bez nějakých problémů zachytil ve své lapačce.
    09:25 Pohledná akce Česka
     
    09:25
    Holík se dostal v oblasti pravého kruhu k odraženému puku, který se ihned pokoušel poslat bekhendem do voleného prostoru branky. Säteri se ale stihl přesunout a puk těsně před čárou zalehl!
     
    09:20
    Joensuu je zpátky na hřišti, Finové v plném počtu. Čeští hokejisté si ale vytváří slabší tlak, uvidíme, co z toho bude.
     
    08:23
    Češi se snažili usadit v útočném pásmu, nakonec z toho ale rychlá akce a střela Kemppainena na Hrubce, ten zasáhl a rychle rozehrál.
     
    07:45
    Češi se na úvod prezentovali střelou, Finům se podařilo vyhodit až za Hrubce. Hráči v červených dresech se tak musí do pásma propracovat znovu.
     
    07:20
    Joensuu (FIN) obdržel od rozhodčích dvouminutový trest za hákování, první přesilovka pro český celek v tomto zápase.
     
    07:08
    Kvapil zavezl kotouč do pásma, najel si až mezi kruhy a snažil se zakončit, nakonec puk po střele prošel brankovištěm, je z toho ale přesilová hra!
     
    06:44
    Další zakázané uvolnění českého celku, stále se nám nedaří po oslabení dostat se pořádně do hry, Finové by toho mohli rychle využít.
    06:25 První obrovská šance Finska
     
    06:25
    První pořádná akce Finů! Krásnou přihrávku zpoza branky k pravé tyči Hrubcovy branky dostal Miro Aaltonen, který vypálil z voleje na druhou stranu branky, naštěstí pro český tým ale trefil jen tyčku!
     
    06:14
    Český tým ale stále nemůže vystřídat, dvakrát za sebou se totiž provinil zakázaným uvolněním. Finové posílají čerstvé síly, snaží se hrát co nejaktivněji.
     
    05:52
    Ditz je zpátky na ledě, Češi tak hrají opět v plném počtu, stále se ale musí bránit.
     
    05:39
    Dva výborné zákroky Šimona Hrubce, tomu se podařilo v obou případech zlikvidovat tvrdé střely z blízkosti, Češi zatím brání dobře.
     
    04:44
    Zohorna ale nakonec kotouč vyhazuje až za branku domácího celku, a členové národního týmu tak mohou vystřídat.
     
    04:22
    Kapitán Jeřábek se pokoušel vyhodit, Finové ale zachytili puk na modré čáře, a stále se tak drží v útočném pásmu.
     
    03:52
    To není dobrý start... Stanislav Dietz (CZE) si u mantinelu přidržel jednoho z Finů, rozhodčí si toho samozřejmě všimli, a jeho zákrok ocenili dvěma minutami.
     
    03:18
    První přerušení hry, Češi se snažili ohrozit Säteriho z blízkosti a tečovanými střelami, to se jim ale úplně nevyvedlo, finský brankář raději kotouč schoval pod lapačkou.
     
    02:50
    Češi se snaží udržet kotouč na svých hokejkách a trochu uklidnit hru, zároveň se ale snaží co nejrychleji prodrat k brance domácích.
     
    01:57
    První střídání Radana Lence a hned se předvedl pěknou střelou, ta jen prosvištěla těsně kolem pravé tyče Säteriho branky! Pěkný úvod nováčkovské lajny.
     
    01:34
    Finové se opět dostali do útoku a pokoušeli se pálit od modré čáry, avšak čeští obránci se dobře postavili proti a puk zablokovali.
     
    00:49
    Filppula podržel kotouč v útočném pásmu, snažil se najít své spoluhráče, nikdo se mu ale optimálně nenabídl, a tak se k puku dostali opět čeští hokejisté.
     
    00:09
    První vhazování vyhráli Češi a hned se propracovali do útočného pásma, tam ale o puk musí bojovat u mantinelu, od začátku makají opravdu naplno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Musíme smeknout klobouk před finskou zpěvačkou Vanessou Philipp, která českou hymnu zvládla opravdu s bravurou. Hymnu domácího celku si zanotovalo i několik fanoušků, doufejme, že do fandění se zapojí více, jdeme na to!
     
    Utkání se nám blíží ke svému začátku, hokejisté obou celků se za malou chvilku vydají na ledovou plochu. Ještě před samotným začátkem nás samozřejmě budou čekat státní hymny.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Säteri (Koskinen) – Virtanen, Hietanen, Elorinne, Ohtamaa, Melart, Lajunen, Kivistö, Kukkonen (C) – Joensuu, Koskiranta, Salminen – Savinainen, I. Filppula, Jormakka – Pyörälä, Kemppainen, M. Aaltonen – Pihlström, Sallinen, Kuusela.

    Česko: Hrubec (Furch) – Polášek, Jeřábek (C), R. Šimek, M. Doudera, Dietz, Rutta, T. Pavelka – D. Kubalík, Horák, Radil – M. Kvapil, Filippi, Jarůšek – T. Zohorna, R. Hanzl, P. Holík – Lenc, Bulíř, Hyka – Kämpf.

    Rozhodčí: Mikael Sjöqvist, Andreas Harnebring – Hannu Sormunen, Henri Neva.
    Kapitánem českého výběru bude v dnešním utkání Jakub Jeřábek!

     
    Jedna informace už je známa nyní, v brance Česka by se měl představit Šimon Hrubec! Uvidíme, jak se mu bude dařit, v Třinci letos podává kvalitní výkony, o tom také hovoří i jeho statistiky. Jistá je už také absence Petra Zámorského, který se zranil ve čtvrtečním zápase se Švédskem.
     
    Finsko si své první domácí vystoupení nakonec moc neužilo, dnes tedy mají o motivaci postaráno. Ve čtvrtek jim byli soupeřem Rusové, ti ale opět ukázali svou sílu. Utkání se hrálo dlouho opravdu vyrovnaně, nasvědčovalo tomu i skóre, které bylo po dvou třetinách nerozhodné. Ruská mašina ale ve třetí třetina trošinku přiložila pod kotel a domácí celek roznesla dalšími čtyřmi góly během deseti minut.

    Rusko – Finsko 5:1 (1:0, 0:1, 4:0)

    Branky a nahrávky: 14. Golyšev (Ničuškin, Kiselevič), 50. Světlakov (Ničuškin, Kiselevič), 54. Golyšev (Ničuškin), 59. N. Gusev (Barabanov), 60. Tkačjov – 32. M. Aaltonen (Salminen, Joensuu)

    Sestava FIN: Koskinen – Hietanen, Virtanen, Elorinne, Ohtamaa, Lajunen, Melart, Kukkonen (C), Kivistö – Salminen, Koskiranta, Joensuu – Kuusela, I. Filppula, Savinainen – M. Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä – Jormakka, Sallinen, Pihlström.
    Raní rozbruslení již má národní tým za sebou.

    Rozbruslení máme za sebou, Hartwall Arena je připravena ???????????? #FINvCZE #KarjalaCup

    Fotka zveřejněná uživatelem Česká hokejová reprezentace (@narodnitym),


     
    České reprezentace odehrála úvodní utkání turnaje Karjala na domácím kluzišti, duel se Švédskem totiž hostila plzeňská Home Monitoring Aréna. Necelých sedm tisíc diváků vytvořilo národnímu týmu skvělou atmosféru, která tak pomohla utužit zážitek z pěkného hokeje. Zápas to byl velice divoký, Češi na Švédy vlétli a v polovině první třetiny vedli již o dvě branky, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. Soupeř už poté celý zápas jen dotahoval, na výborný českých hráčů to ale nestačilo, a ti tak zvítězili 6:3.

    Česko – Švédsko 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)

    Branky a nahrávky: 1. Jeřábek (Jan Kovář, Polášek), 10. Jarůšek (M. Kvapil), 24. Radil (D. Kubalík, Rutta), 41. Radil (Jan Kovář), 49. Jan Kovář (D. Kubalík), 60. D. Kubalík (Jan Kovář) – 17. Gynge, 38. J. Lundqvist (Andersson), 53. Zackrisson (Ahnelöv, Gynge)

    Sestava CZE: Furch – Polášek, Jeřábek, M. Doudera, Zámorský, Dietz, Rutta, T. Pavelka – D. Kubalík, Jan Kovář (C), Radil – M. Kvapil, Filippi, Jarůšek – T. Zohorna, R. Hanzl, P. Holík – Horák, Kämpf, Hyka – Lenc.
     
    Nominace Finska

    Brankáři:
    Mikko Koskinen (Petrohrad, KHL) Harri Säteri (Podolsk, KHL).

    Obránci:
    Aleksi Elorinne (Tappara, Liiga) Lasse Kukkonen (Kärpät, Liiga), Ville Lajunen (Jokerit, KHL), Juuso Hietanen (Dynamo Moskva, KHL), Joonas Järvinen (Kunlun, KHL), Tommi Kivistö (Jekatěrinburg, KHL), Ilari Melart (Luleå, SHL), Atte Ohtamaa (Kazaň, KHL).

    Útočníci:
    Jesse Joensuu (Jokerit, KHL), Pekka Jormakka (Jokerit, KHL), Antti Pihlström (Jokerit, KHL), Sakari Salminen (Jokerit, KHL), Mika Pyörälä (Kärpät, Liiga), Ilari Filppula (Malmö, SHL), Veli-Matti Savinainen (Tappara, Liiga), Teemu Hartikainen (Ufa, KHL), Joonas Kemppainen (Novosibirsk, KHL), Jarno Koskiranta (Petrohrad, KHL), Kristian Kuusela (Chabarovsk, KHL), Tomi Sallinen (Nižněkamsk, KHL).
     
    Nominace České republiky

    Brankáři:
    Dominik Furch (Omsk, KHL), Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec), Karel Vejmelka (HC Kometa Brno).

    Obránci:
    Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Adam Polášek (Novosibirsk, KHL), Petr Zámorský (Örebro, Švédsko), Milan Doudera (HC Oceláři Třinec), Radim Šimek (Bílí Tygři Liberec), Jan Rutta (Piráti Chomutov), Stanislav Dietz (Mountfield HK), Tomáš Pavelka (HC VERVA Litvínov).

    Útočníci:
    Jan Kovář, Tomáš Filippi (oba Magnitogorsk, KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva, KHL), Roman Horák (Podolsk, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Marek Kvapil (HC Kometa Brno), Richard Jarůšek (Mountfield HK), Dominik Kubalík (HC Škoda Plzeň), Petr Holík (PSG Zlín), David Kämpf (Piráti Chomutov), Michal Bulíř (Bílí Tygři Liberec), Robin Hanzl (HC VERVA Litvínov), Tomáš Hyka, Radan Lenc (oba BK Mladá Boleslav).
     
    Krásné sobotní odpoledne všem hokejovým fanouškům! Vítám vás u sledování přenosu ze zápasu Finsko – Česko, které se hraje v rámci série turnajů EHT. V již tradiční termínu je na programu turnaj Karjala, jehož hostiteli jsou dnešní soupeři českého výběru, Finové. Utkání národního týmu proti severskému soupeři začíná v 16:30, sledujte ho společně s námi v psané on-line reportáži!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
    Marken.cz

    Tomáš Hála

    Branky a nahrávky: 22. Savinainen (Jormakka), 44. Kemppainen (Lajunen, I. Filppula), 50. Lajunen (Melart, I. Filppula) – 26. P. Holík (Jeřábek, T. Zohorna), 31. Polášek (Radil, Jeřábek), 34. Rutta (D. Kubalík, Radil), 48. Jeřábek, 60. Radil (D. Kubalík, Horák)


    Finsko: Säteri – Virtanen, Hietanen, Elorinne, Ohtamaa, Melart, Lajunen, Kivistö, Kukkonen (C) – Joensuu, Koskiranta, Salminen – Savinainen, I. Filppula, Jormakka – Pyörälä, Kemppainen, M. Aaltonen – Pihlström, Sallinen, Kuusela.
    Česko: Hrubec – Polášek, Jeřábek (C), R. Šimek, M. Doudera, Dietz, Rutta, T. Pavelka – D. Kubalík, Horák, Radil – M. Kvapil, Filippi, Jarůšek – T. Zohorna, R. Hanzl, P. Holík – Lenc, Bulíř, Hyka – Kämpf.

    Rozhodčí: Mikael Sjöqvist, Andreas Harnebring – Hannu Sormunen, Henri Neva
    thejrc.org