Švédsko – Rusko 2:3 (kon.) | Finsko – Česko 3:5 (kon.)
konec
Finsko
3:5 (0:0, 1:3, 2:2)
Česko
Sobota 05.11.2016, 16:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:01 Lukáš RADIL - 3:5
     
    59:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    LUKÁŠ RADIL ujížděl na prázdnou branku a byl podražený, už tak by se pískal technický gól, avšak český útočník puk dokázal v pádu dopíchnout do opuštění klece. Asistence: Dominik Kubalík a Roman Horák
     
    58:30
    Nyní, Säteri opouští svou svatyni, Finové hrají v šesti!
     
    56:09
    Finové ještě stále více stupňují svoji aktivitu, ale mají tu jeden problém – Šimona Hrubce. Aaltonen před brankou tečoval kotouč přesně k tyči, avšak český brankáře reflexivně zasáhl pravým betonem!
    55:37 Velká šance domácích
     
    55:37
    Fantastický Šimon Hrubec! Jormakka dostal přihrávku před branku, kolem něj nebyl několik metrů vůbec nikdo, avšak přes Hrubec puk do branky nedostal, obrovská šance!
    49:19 Ville LAJUNEN - 3:4
     
    49:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Začíná to být divoké! Mnoho přihrávek skrze obranné pásmo trochu zmátlo české hráče, od modré se poté odhodlal ke střele VILLE LAJUNEN a trefil se opravdu krásně přesně pod víko! Asistence: Ilari Melart a Ilari Filppula
    47:49 Jakub JEŘÁBEK - 2:4
     
    47:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rychlá, přesná a hlavně hezká akce a Češi vedou opět o dvě branky! Kapitán JAKUB JEŘÁBEK dostal puk do kruhu, zamířil na zadní tyč. Puk by šel mimo, to by ho ale nesměl do vlastní brány nasměrovat Jesse Joensuu! Bez asistence.
    43:52 Joonas KEMPPAINEN - 2:3
     
    43:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo na dobrý zákrok Hrubce, nakonec je z toho ale druhá branka Finska. Po střele od modré čáry se k puku na hranici brankoviště dostal JOONAS KEMPPAINEN, Hrubec v tu chvíli nevěděl, kde se puk nachází. Finský útočník pak kotouč jen lehce poslal do odkryté branky Asistence: Ville Lajunen a Ilari Filppula
     
    43:26
    Doudera (CZE) chtěl zastavit rychle vznikající protiútok, soupeře při tom ale podrazil, a tak je po zásluze poslán na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    37:56
    Ale pozor, po akci Kubalíka, kdy trefil horní tyčku, přichází vyloučení na české straně. Lukáš Radil (CZE) v brankoviště pravděpodobně atakoval brankáře, a tak dostal dvě minuty.
     
    36:08
    Veliká šance Finů! Hned dva hráči se ocitli před Hrubcem a snažili se za něj dorazit volný kotouč, známý showman si ale v této situaci poradil a puk za sebe prostě nepustil!
     
    33:38
    Savinainen (FIN) zcela zbytečně "osprchoval" Hrubce, za což ihned fasoval pár ran od obránců. Rozhodčí se ještě radili, nakonec ale finského hráče správně dle pravidel vyloučili.
    33:25 Jan RUTTA - 1:3
     
    33:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bleskurychle využitá přesilovka a Češi vedou o dvě branky! Kubalík našel z rohu kluziště mezi kruhy volného JANA RUTTU, který si puk v pohodě zpracoval a poslal ho přesně do růžku! Asistence: Dominik Kubalík a Lukáš Radil
     
    33:13
    Ale pozor! Ilari Melart (FIN) vyhodil puk bez jakékoliv teče mimo hřiště a dostává za to dvouminutový trest!
    30:30 Adam POLÁŠEK - 1:2
     
    30:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rychlá výměna puku u modré čáry mezi Jeřábkem a Radilem trochu rozhodila Finy, puk se přesunul na osu hřiště k ADAMU POLÁŠKOVI, který se do něj a opřel a čistě ho poslal do růžku Säteriho branky! Asistence: Lukáš Radil a Jakub Jeřábek
    30:12 Únik Antti Pihlström
     
    30:12
    Antti Pihlström ujel při vlastním oslabení sám na branku, Šimon Hrubec ale výborně zasáhl vyrážečkou!
     
    29:15
    Dvě minuty pro Filppulu (FIN) za podražení, to budou horké chvilku pro finské hráče. Už nyní jsou klíčoví hráči trochu unavení, toto jim ubere sil ještě více.
    28:41 Velká šance Česka
     
    28:41
    Češi mají silný tlak a Säteriho ostřelují ze všech stran, ten ale drží! Hraje se navíc ve výhodě, bude z toho přesilovka. Mezitím se ale pokoušel Rutta, Holík i Zohorna, ani jeden se ale neprosadil.
    25:11 Petr HOLÍK - 1:1
     
    25:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krásná akce českého národního týmu a máme vyrovnáno! Výborná práce českých hráčů! Jeřábek z pravého kruhu našel na druhé straně zcela volného PETRA HOLÍKA, který už neměl problém překonat natahujícího se Säteriho! Asistence: Jakub Jeřábek a Tomáš Zohorna
    21:11 Veli-Matti SAVINAINEN - 1:0
     
    21:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Rychlá akce finského celku která hned končí branku, Finové se tak dostávají do vedení! Jormakka zavezl puk do pásma, na jeho zadovku si sjel VELI-MATTI SAVINAINEN a prosadil se přesnou střelou k pravé tyči Hrubcovy branky. Asistence: Pekka Jormakka.
     
    18:25
    Tomáš Filippi si od modré posunul puk až mezi kruhy, kde se ocitl zcel sám před brankářem, z blízkosti ale puk zpod nohou nedokázal přesně umístit.
    15:37 Obrovská šance Česka
     
    15:37
    Obrovská šance národního týmu! Češi šli po špatné rozehrávce do akce 4 na 1, Doudera ale vzal zakončení na sebe, Säteri puk schoval ve své lapačce.
    09:25 Pohledná akce Česka
     
    09:25
    Holík se dostal v oblasti pravého kruhu k odraženému puku, který se ihned pokoušel poslat bekhendem do voleného prostoru branky. Säteri se ale stihl přesunout a puk těsně před čárou zalehl!
     
    07:20
    Joensuu (FIN) obdržel od rozhodčích dvouminutový trest za hákování, první přesilovka pro český celek v tomto zápase.
    06:25 První obrovská šance Finska
     
    06:25
    První pořádná akce Finů! Krásnou přihrávku zpoza branky k pravé tyči Hrubcovy branky dostal Miro Aaltonen, který vypálil z voleje na druhou stranu branky, naštěstí pro český tým ale trefil jen tyčku!
     
    03:52
    To není dobrý start... Stanislav Dietz (CZE) si u mantinelu přidržel jednoho z Finů, rozhodčí si toho samozřejmě všimli, a jeho zákrok ocenili dvěma minutami.
    Marken.cz

    Tomáš Hála

    Branky a nahrávky: 22. Savinainen (Jormakka), 44. Kemppainen (Lajunen, I. Filppula), 50. Lajunen (Melart, I. Filppula) – 26. P. Holík (Jeřábek, T. Zohorna), 31. Polášek (Radil, Jeřábek), 34. Rutta (D. Kubalík, Radil), 48. Jeřábek, 60. Radil (D. Kubalík, Horák)


    Finsko: Säteri – Virtanen, Hietanen, Elorinne, Ohtamaa, Melart, Lajunen, Kivistö, Kukkonen (C) – Joensuu, Koskiranta, Salminen – Savinainen, I. Filppula, Jormakka – Pyörälä, Kemppainen, M. Aaltonen – Pihlström, Sallinen, Kuusela.
    Česko: Hrubec – Polášek, Jeřábek (C), R. Šimek, M. Doudera, Dietz, Rutta, T. Pavelka – D. Kubalík, Horák, Radil – M. Kvapil, Filippi, Jarůšek – T. Zohorna, R. Hanzl, P. Holík – Lenc, Bulíř, Hyka – Kämpf.

    Rozhodčí: Mikael Sjöqvist, Andreas Harnebring – Hannu Sormunen, Henri Neva
    thejrc.org