Švédsko – Rusko 2:3 (kon.) | Finsko – Česko 3:5 (kon.)
konec
Finsko
3:5 (0:0, 1:3, 2:2)
Česko
Sobota 05.11.2016, 16:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za sledování tohoto přenosu a budu se těšit někdy příště. Nezapomeňte zítra fandit české reprezentaci v souboji s Ruskem od 12:30! (18:57:14)
     
    V neděli se tak Finové odpoledne utkají se Švédskem o čest, skončit na domácím turnaji bez bodu by pro ně nebylo ideální. Naopak Češi si to rozdají v tradičním obědovém čase s Ruskem o vítězství na turnaji.

    Tabulka:

    1. Česko – 6 bodů, 11:6
    2. Rusko – 6 bodů, 8:3
    3. Švédsko – 0 bodů, 5:9
    4. Finsko – 0 bodů, 4:10
     
    Češi po 9 letech porážejí v Hartwall Areně domácí tým, a nyní si tak připisují do tabulky turnaje Karjala další tři body! Bylo to divoké, bylo to krásné, pro fanoušky českého hokeje i s veselým koncem. Finům se na domácím turnaji nepodařilo bodovat ani ve druhém utkání, naopak Češi navázali na střelecké hody z Plzně. Velikou zásluhu na tom má i nový kapitán Jakub Jeřábek, který zaznamenal 3 body (1+2). Ten byl také vyhlášen nejlepším hráčem českého týmu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Češi se ještě v posledních vteřinách snaží vstřelit další branku, opravdu velmi dobrý výkon českého týmu na tomto turnaji.
     
    59:15
    V hale to vypadá, jako kdyby vypukl požár – fanoušci houfně opouštějí svá místa.
     
    59:09
    Vzápětí přichází další přerušení, Finům je odpískán ofsajd.
    59:01 Lukáš RADIL - 3:5
     
    59:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    LUKÁŠ RADIL ujížděl na prázdnou branku a byl podražený, už tak by se pískal technický gól, avšak český útočník puk dokázal v pádu dopíchnout do opuštění klece. Asistence: Dominik Kubalík a Roman Horák
     
    58:30
    Nyní, Säteri opouští svou svatyni, Finové hrají v šesti!
     
    58:09
    Finové rozehrávají zpoza své brány, čas jim ale velmi rychle utíká. Kdy sáhnou pro odvolání brankáře?
     
    57:38
    Elorinne nahazoval kotouč před branku, přes chumel hráčů ale k Hrubcovi nedošel, Češi se následně osvobozují.
     
    56:49
    Lenc nyní vyhodil puk šikovně do středního pásma, zakázané uvolnění z toho nebude. Ačkoliv to čeští hráči nechtěli, tak se nyní musí prostě jen a jen bránit, nápor Finů je opravdu silný.
     
    56:20
    Trenér Jandač si bere oddechový čas. Hráči si potřebují jak odpočinout, tak dostat nějaké rady, jak poslední minuty odehrát.
     
    56:09
    Finové ještě stále více stupňují svoji aktivitu, ale mají tu jeden problém – Šimona Hrubce. Aaltonen před brankou tečoval kotouč přesně k tyči, avšak český brankáře reflexivně zasáhl pravým betonem!
    55:37 Velká šance domácích
     
    55:37
    Fantastický Šimon Hrubec! Jormakka dostal přihrávku před branku, kolem něj nebyl několik metrů vůbec nikdo, avšak přes Hrubec puk do branky nedostal, obrovská šance!
     
    55:02
    Nezadařilo, po půl minutce hry v útočném pásmu trenér zavelel, Češi střídají velmi rychle. V této fázi je to potřeba, každé delší střídání může být důvodem dostat se pod tlak.
     
    54:27
    Na hřišti je opět česká první formace, která sbírá body jako na běžícím pásu. Uvidíme, jestli se kapitánu Jeřábkovi zadaří i v tomto střídání.
    Marken.cz

    Tomáš Hála

    Branky a nahrávky: 22. Savinainen (Jormakka), 44. Kemppainen (Lajunen, I. Filppula), 50. Lajunen (Melart, I. Filppula) – 26. P. Holík (Jeřábek, T. Zohorna), 31. Polášek (Radil, Jeřábek), 34. Rutta (D. Kubalík, Radil), 48. Jeřábek, 60. Radil (D. Kubalík, Horák)


    Finsko: Säteri – Virtanen, Hietanen, Elorinne, Ohtamaa, Melart, Lajunen, Kivistö, Kukkonen (C) – Joensuu, Koskiranta, Salminen – Savinainen, I. Filppula, Jormakka – Pyörälä, Kemppainen, M. Aaltonen – Pihlström, Sallinen, Kuusela.
    Česko: Hrubec – Polášek, Jeřábek (C), R. Šimek, M. Doudera, Dietz, Rutta, T. Pavelka – D. Kubalík, Horák, Radil – M. Kvapil, Filippi, Jarůšek – T. Zohorna, R. Hanzl, P. Holík – Lenc, Bulíř, Hyka – Kämpf.

    Rozhodčí: Mikael Sjöqvist, Andreas Harnebring – Hannu Sormunen, Henri Neva
    ocianews.com