Slovensko – Bělorusko 0:3 (kon.)
konec
Slovensko
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Bělorusko
sk Sobota 05.11.2016, 15:00Družba Cup U18
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Obrovská radosť v Gomeli, kde Bielorusko práve spečatilo svoj triumf na domácom Družba Cupe. Neprehralo ani jeden zápas, ale dnes patrí veľké uznanie aj slovenským hráčom, pretože tí predviedli dobrý výkon, avšak nevedeli z množstva skvelých šancí prekonať výborne chytajúceho brankár menom Andrei Hryshchanka. (17:15:44)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:12
    Pališčuk mohol pridať ešte jeden presný zásah, no stroskotal v nájazde na brankára Sklenára.
     
    58:43
    Hrehorčák vystrelil spomedzi kruhov, ale cez obrancu jeho pokus neprešiel. Slovensko sa snaží, čo to ide, lenže defenzíva súpera odoláva.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:50
    Na štadióne panuje skvelá nálada. Vypredaná hala už začala s mexickými vlnami.
     
    57:50
    Hryshchanka prerušuje hru na potlesk domáceho publika v Gomeli, avšak to, čo predviedli naši zverenci by sa dalo nazvať ako festival zahodených šancí. Strely prichádzali prakticky vždy, keď sa dalo a Bielorusi majú neuveriteľné šťastie, že držia čisté konto.
     
    57:14
    Držíme súpera ako vo zveráku, šance prichádzajú, ale končia buď na pozornom brankárovi Hryshchanku, alebo vedľa. Toto je neskutočný slovenský tlak.
     
    56:30
    Slováci sú na ľade šiesti, brankár Sklenár je teda na striedačke.
     
    56:22
    Naši už dvíhali ruky nad hlavu, ale strela z kruhu do brány neprešla. Brankár Hryshchanka potvrdil svoj skvelý výkon. Chvíľu na to sa stala takmer rovnaká situácia. Bieloruský brankár je dnes proste neprekonateľný. Určite najlepší hráč duelu.
     
    55:40
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Hryshchanka – 2 min.).
     
    55:40
    Aktivita Regendu s Urbánkom v okolí brány Bieloruska gól neprináša, aj keď teraz táto dvojica súperov pekne povyzvŕtala. Budeme však hrať presilovku.
     
    54:55
    Miloš Kelemen sa natlačil až pred bránu Hryshchanka, lenže gól strelou backhadnom priamo do gólmana nedal. Čo je ale horšie, tvrdo narazil na zadný mantinel a len pomaly opúšťa ľad.
     
    53:58
    Neskutočná presilovková kombinácia našich hráčov! Puk si na jeden dotyk vymenila celá päťka, lenže zakončujúci Korenčík nechal po strele spred bránkoviska vyniknúť Hryshchanka.
     
    53:14
    Slovensko zas drží protivníka v jeho pásme, ale tejto presilovke chýba streľba. Keď sa už o to Žiak pokúsil, strela mu vôbec nesadla a súper dostal puk preč.
     
    52:26
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Habrus – 2 min.).
     
    51:58
    Znova dobrá možnosť našich hokejistov, ktorí teraz prebrali taktovku, lenže všetko stroskotáva na brankárovi Bieloruska.
     
    50:49
    Naši získali puk za bránou Bieloruska a po prihrávke pred ňu mal dobrú šancu Giertl, avšak trafil len do hrude brankára Hryshchanku. Strelu nestihol namieriť.
     
    49:52
    Martinau dokorčuľoval puk pri bráne Sklenára a ešte sa ho snažil posunúť do šance pre spoluhráča, lenže prihrávka cez jediného slovenského beka neprešla.
     
    49:09
    Naši sa však z ničoho nič dostali do situácie dvoch proti jednému, avšak prihráva ma Szabá, ktorý by zakončoval do prázdnej časti brány, neprešla.
     
    48:02
    Šemel ukazuje, že streľba od modrej mu cudzia nie je a aj teraz prevetral brankára Sklenára, ktorý puk betónmi dostal k mantinelu.
     
    46:47
    Kot vyslal spoza kruhov veľmi dobrú strelu, ktorá však bránu minula, takže Sklenár zasahovať nemusel. Bielorusko je ale aj po góle lepším tímom.
     
    45:41
    Oddychový čas domácich.
     
    45:41
    Bielorusko dalo gól!
    Teraz to už ale gól je. Bielorusko využíva druhú presilovú hru a najšikovnejší hráč v jeho výber IHAR MARTINAU strieľa svoj druhý presný zásah v stretnutí.
     
    45:04
    Bielorusi si to veľmi dobre rozhodili a po mnohých prihrávkach prišli aj strely od modrej v podaní Šemela, ale bránu minuli.
     
    44:44
    Habrus sa veľmi ťažko zdvíhal z ľadu po súboji pri mantineli s našom hráčom. Dokonca z toho budú dve minúty pre Urbánka.
     
    43:25
    Dobré nahodenie od modrej obstaral Kupec, ale brankár Hryshchanka všetko vyriešil. Síce len vyrazil, no tam nik z našich nečíhal na dorážku.
     
    42:44
    Giertl dostal náš tím do pásma, lenže slovenským hokejistom sa nedarí vôbec nič vymyslieť a tak o puk prichádzajú.
     
    41:27
    Zakázané uvoľnenie Bieloruska, buly pred Hryshchankom.
     
    41:00
    Po minúte hry v tretej tretine sa naši hráči ešte nedostali pred brankára súpera, ale ani Bielorusi zatiaľ nehrozia.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Aj po druhej tretine prehrávame a je to ešte horšie, keďže Pališčuk zvýšil vedenie na 2:0. Slováci však nejaké šance nakoniec mali a dalo sa z nich niečo vyťažiť. Hryshchanka však zatiahol roletu. Verme, že sa to v poslednom dejstve zmení.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:41
    Naši sa v samom závere tlačia do brány a znova to bol Majerík, kto sa pred bránkoviskom ocitol vo veľkej šanci, lenže priestor troch žrdí tesne minul. Navyše, Hryshchanka už ležal na zemi.
     
    39:15
    Veľká šanca našich hráčov, ktorí išli traja proti dvom. Majeríkova strela bola zrazená presne na hokejku Giertliho, lenže ten nasmeroval puk priamo do brankára Hryshchanku.
     
    39:00
    Posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:19
    Domáci v plnom počte.
     
    37:41
    Bielorusi teraz pália na strelnici. Prišlo niekoľko zrazených striel z diaľky, ale hlavne veľká možnosť Firsaua, ktorý nedokázal dostať puk do prázdnej časti našej brány.
     
    37:02
    Bielorusi už hrajú presilovku a náš brankár Sklenár mal hneď prácu. Všetko však stihol dobrým zákrokom vyriešiť.
     
    36:19
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Kovér – 2 min.).
     
    36:19
    Naša presilovka sa končí. Chvíľu sa bude hrať 4 na 4 a potom si zahrajú v početnej výhode Bielorusi.
     
    35:46
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Habrus – 2 min.).
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Urbánek – 2 min.).
     
    35:46
    Ešte tam nastala mela, takže hlavný arbiter rozdá tresty. isté však je, že naďalej budeme hrať presilovku 5 na 4.
     
    35:42
    Slováci aj počas presilovky držia súpera v jeho pásme. Hrehorčák si pekne potiahol puk a nahodil ho do bránkoviska, kde sa naši snažili doraziť, ale brankár Hryshchanka všetko vyriešil.
     
    34:47
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Saurytskij – 2 min.).
     
    34:47
    V posledných sekundách sme si vytvorili obrovský tlak a hlavne Fafrák mal na hokejke gól, pretože puk zakončoval do prázdnej časti brány, no Hryshchanka z ničoho nič vystrelil betón. Následne hru prerušila zrazená strela Kupca.
     
    33:57
    Paulenka vystihol kombináciu našich v útočnom pásme a mohol ísť do protiútoku, avšak skvele zakročil Kupec a situáciu zmaril.
     
    33:15
    Zubau sa síce veľmi pekne dostal do útočného pásma, lenže o puk prišiel a tak sa na druhej strane rútil u uhlu do brány Majerík. Zrazil sa s brankárom Hryshchankom, ktorý puk chytil.
     
    32:32
    Ofsajd hráčov Bieloruska prerušil hru. Každopádne, Slovensko musí niečo zmeniť, pretože zatiaľ nie je hlavne v druhej tretine lepším tímom a nedarí sa mu vytvárať si vyložené gólové šance. Tých je však v tomto stretnutí celkovo pomenej.
     
    31:58
    Zakázané uvoľnenie hráčov Bieloruska.
     
    31:49
    Hra sa teraz chvíľu odohrávala v strednom pásme a prechod našich do toho útočného zastavil ofsajd.
     
    30:06
    Michal Ivan sa veľmi pekne dostal do tretiny súpera, kde prešiel cez niekoľko hráčov a pripravil pozíciu Majeríkovi, ktorý však minul. Ten istý hráč zakončoval aj druhýkrát, lenže len do obrancov pred sebou.
     
    29:14
    Slovensko sa ubránili len vďaka zakázanému uvoľneniu.
     
    28:35
    Bielorusi sa znova valia na našu bránu, lenže prudké nahodenie pred ňu gólom nekončí. Puk bránu minul.
     
    27:49
    Bielorusko dalo gól!
    Domáci výber využíva svoju presilovú hru a dostáva sa už do vedenia o dva góly. V skrumáži pred bránou sa najlepšie zorientoval ZACHAR PALIŠCUK a dostal puk do siete.
     
    27:25
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Kupec – 2 min., narazenie na mantinel).
     
    26:59
    Tlak Slovenska pokračuje a naši mladíci zvierajú súpera v pásme. Do dobrých možností sa mohol dostať Hrehorčák, lenže najskôr mu puk pred bránou preskočil hokejku a následne nedokázal prudkú ranu od modrej tečovať.
     
    26:11
    Veľmi dobrá strela Krivošíka priamo po buly v útočnej tretine Slovenska. Brankár Hryshchanka sa teraz vyznamenal.
     
    25:06
    Michaľčuk sa však po buly dostal do situácie jeden na jedného, obišiel aj nášho posledného hráča, avšak brankár Sklenár vytiahol veľmi dobrý zákrok.
     
    25:01
    Zmätok pred bránou Bieloruska náš súpera vyriešil najľahšie, ako sa dalo. Poslal puk cez všetky čiary.
     
    24:29
    Majerík sa ocitol pred bránkoviskom Bieloruska s pukom na hokejke a tak tvrdo vypálil smerom do horných partií, lenže bránu minul.
     
    23:57
    Slováci ostali v ofenzíve aj naďalej, až prišla nepresná strela, ktorý dokonca skončila na ochrannej sieti.
     
    23:24
    Pekná akcia Slovenska síce gólom nekončí, ale Fafrák bol v dobrej šanci, keď dostal prihrávku pred bránu, lenže priestor troch žrdí minul.
     
    23:12
    Až teraz sa prvýkrát v druhej tretine prerušuje hra. Bielorusi sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    21:59
    Hostia v plnom počte.
     
    20:57
    Bielorusi pokračujú vo svoje presilovkovej snahe, lenže Slováci to držia zatiaľ na odstup, aj keď teraz prišla nepríjemná krížna rana mieriaca tesne vedľa.
     
    20:27
    Nepríjemná strela od modrej síce na Sklenára neprešla, keďže sa odrazila od hráčov pred ním, ale pri dorážke už zasahovať musel. Našťastie pre nás to zvládol.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Slovensko nebolo v prvej tretine horším tímom, ale nevypracovalo si veľké šance. Naopak, Bielorusko využilo z minima maximum a tak vedie. Navyše, prvé dve minúty druhého dejstva sa budeme musieť pri vylúčení Dužeka brániť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:59
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Dužek – 2 min., podrazenie).
     
    19:00
    Posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:26
    Hryshchanka si pripisuje ďalší zákrok, keď zastavil strelu spred bránkoviska, ale tá išla cez obrancu a z dobrého uhlu.
     
    17:57
    Strela Mikhalčuka cez nášho obrancu neprešla a tak Slovensko vyrazilo do protiútoku, lenže aj tu prišlo k zrazenej strele zľava.
     
    17:02
    Sklenár zle rozohral za bránou a daroval tak puk hráčom súpera, avšak našim netrvalo dlho, aby ho získali späť.
     
    16:00
    Dobrá strela z kruhu na vhadzovanie bránu tesne minula. Chvíľu na to sa Bielorusi dostali do plné počtu.
     
    15:23
    Teraz to prišlo a po strele od modrej naši mladíci dokonca dokázali dorážať, ale iba do priestoru, kde bol pripravený brankár Hryshchanka.
     
    14:49
    Bielorusi sa na úvod oslabenie ubránili, keď vyhodili puk, no teraz sme nasťahovaní v pásme a snažíme sa niečo vymyslieť. Treba však viac strieľať.
     
    14:00
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Leadzetski – 2 min.).
     
    13:39
    Veľmi šikovný autor prvého gólu Martinau si aj teraz spravil miesto, pripravil streleckú pozíciu spoluhráčovi na modrej, ale ten namieril vedľa Sklenárovej brány.
     
    12:25
    Szabó strieľal po akcii dvoch našich proti jednému Bielorusovi, avšak puk mu nesadol a tak brankár Hryshchanka problém nemal.
     
    11:58
    Regenda vyskúšal zaujímavú kľučku proti protihráčovi, ktorého keby obišiel, išiel by do veľkej šanci, ale nakoniec sa ocitol na riti.
     
    11:10
    Z ľadu sa veľmi ťažko dvíha slovenský útočník, ktorý dostal pri mantineli tvrdý úder. Hra je preto prerušená.
     
    10:33
    Slováci zavreli súpera na skoro minútu v jeho obrannom pásme, kde ho točili ako na kolotoči, lenže zakončenie presné neboli. Buď trafili obrancov, alebo šli mimo.
     
    9:26
    Odrazený puk spoza brány Bieloruska pred ňu síce nenašiel nikoho zo slovenského výberu, no brankár Hryshchanka aj tak hru prerušil.
     
    8:36
    Prečíslenie troch Bielorusov proti dvom našim obrancom gólom nekončí, pretože domáci výber sa dostal veľmi blízko k bráne a slovenským hráčom, takže strela nemala kadiaľ prejsť.
     
    7:34
    Po dlhšom úseku bez prerušenia hry prichádza zakázané uvoľnenie hráčov Bieloruska a následne sa hra presunie do nášho útočného pásma.
     
    6:17
    Jeden z našich za bránou tvrdo a čisto dohral obrancu Bieloruska. Tí následne prešli do situácie dvoch proti jednému, ale prišla nepresná prihráva.
     
    5:27
    Naši predviedli veľmi peknú akciu, keď najprv prišla strela, ktorú brankár súpera vyrazil za bránu a po prihrávke cez šírku pásma aj nebezpečné zakončenie Krivošíka zblízka. Ten hornú tyčku tesne minul.
     
    4:46
    Puk sa v strednom pásme odrazil mimo ľadovej plochy za mantinel na tribúnu, takže hra je prerušená a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    3:45
    Dobre to teraz spravili naši hráči, keď najprv prišla prihrávka spoza brány pred ňu a následne aj nepríjemná strela od modrej, lenže obom situáciám niečo chýbalo.
     
    3:13
    Naši sa po góle snažili okamžite odpovedať, avšak gólman súpera si postrážil bližšiu žrdku a puk za seba nepustil.
     
    2:49
    Bielorusko dalo gól
    Bohužiaľ, inkasujeme ako prvý, pretože naši obrancovia stratili puk a IHAR MARTINAU sa vynikajúce medzi dvojicou bekov natlačil pred Sklenára, ktorého strelou medzi betóny dokázal prekonať.
     
    2:32
    Teraz sa však aj bieloruskí hráči dostali do veľkej šanci po tom, ako sa Paulenka natlačil do bránkoviska, lenže jeho zakončenie skončila na pozornom betóne Sklenára. Následne sa strhla menšia mela, ktorú arbitri upokojili.
     
    2:15
    Bielorusko sa zatiaľ bráni len vyhodenými pukmi. Prichádza už druhé zakázané uvoľnenie súpera a krátko na to aj tretie,
     
    1:21
    Naši hráči sú zatiaľ aktívnejším tímom a tlačia sa do brány. Brankár súpera si ale pripisuje ďalší dobrý zákrok.
     
    0:48
    Veľká šanca našich hokejistov gólom nekončí. Kövér zakončoval spred bránkoviska po prihrávke spoza brány, lenže iba do brankára súpera.
     
    0:15
    Slováci sa okamžite po buly dostali do pásma súpera, ale nedokázali si ešte vypracovať žiadnu príležitosť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Tretí deň mládežníckeho turnaja do 18 rokov Družba Cup 2016 je tu a Slovensko sa v bieloruskom Gomeli po dvoch víťazstvách stretne s domácim výberom. Bude to priamy súboj o prvenstvo na turnaji. V tejto sezóne má U18 s touto krajinou dobré skúsenosti, nakoľko ju dvakrát porazila. Najskôr 2:1 a neskôr aj 7:0.

    Na úvod zverenci trénera Norberta Javorčíka zdolali nepríjemný nemecký výber 5:4 po samostatných nájazdoch. Za náš tím sa postupne presadili Krivošík, Kövér, Majerík, Žiak a rozhodujúci samostatný nájazd premenil Hrehorčák.

    Aj v druhom zápase to bola tesná výhra, ale tentoraz v riadnej hracej dobre. Slováci o svojom triumfe rozhodli už v prvej tretine, keď sa proti Dánsku presadili Demo a Hrehorčák. Praem v prostrednej časti len korigoval stav ma konečných 2:1.

    Ostatné zápasy turnaja
    Bielorusko – Dánsko 5:1
    Nemecko – Bielorusko 2:4
    Dánsko – Nemecko (bude sa hrať 5.11)

    Tabuľka
    1. Bielorusko – 2 zápasy, 6 bodov (9:3)
    2. Slovensko – 2 zápasy, 5 bodov (7:5)
    3. Nemecko – 2 zápasy, 1 bod (6:9)
    4. Dánsko – 2 zápasy, 0 bodov (2:7)
    Brankár nášho výberu Juraj Sklenár

     
    Nominácia SR 18 na turnaj Družba Cup v Bielorusku (Gomeľ):

    Hráči:
    Daniel Demo, Adam Dúžek, Miloš Fafrák, Oliver Giertl, Matúš Havrila, Filip Jakab, Martin Kupec, Martin Majerík, Pavol Regenda, Juraj Sklenár, Adam Stacho, Jakub Urbánek, Adam Žiak (všetci Projekt SR 18), Michal Ivan, Miloš Kelemen (obaja HKM Zvolen), Juraj Štefanka (MMHK Nitra), Jakub Kostelný (Dukla Trenčín), Adam Liška (HK Orange 20), Patrik Hrehorčák (HC Oceláři Třinec/ČR), Jakub Köver (Piráti Chomutov/ČR), Filip Krivošík (HPK Hämeenlinna/Fín.), Marek Korenčík (Lulea HF/Švéd.)

    Náhradníci (na telefonické zavolanie): Dávid Boldižár, Patrik Halama, Adrián Miškovec, Ján Nahálka, Juraj Ovečka, Richard Szabo (všetci Projekt SR 18), Martin Vičan (HC Slovan Bratislava), Dominik Verbický (Dukla Michalovce), Adam Šimurda (MMHK Nitra), Boris Brincko, Daniel-Jakub Pavličko, René Svitana, Lukáš Turan (všetci HK ŠKP Poprad), Filip Maňák (P.H.K. Prešov), Martin Turian, Denis Valášek (obaja MSHKM Žilina), Martin Pospíšil (EC Red Bull Salzburg/Rak.), Matej Tóth (BK Mladá Boleslav/ČR), Timotej Marguš (HC Oceláři Třinec/ČR).

    Realizačný tím: Ľuboš Jakubec (manažér), Peter Mikula (konzultant), Norbert Javorčík (tréner), Vladimír Turan (asistent trénera), František Kučera (tréner brankárov), Milan Kabát (kondičný tréner), MUDr. Pavol Láska (lekár), Slavomíra Gazdíková (mentálna trénerka), Jozef Guzlej (fyzioterapeut), Peter Ondrejka (masér)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 3. Martinau, 28. Pališčuk (Šemel, Filiayeu), 46. Martinau (Siarhei, Kot)


    Slovensko:
    Bělorusko:
    bahis siteleri