Slovensko – Německo 7:0 (kon.)
konec
Slovensko
7:0 (2:0, 4:0, 1:0)
Německo
sk Sobota 05.11.2016, 10:00Turnaj čtyř (U17)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:00 a my vám z neho prinesieme informácie o zmenách stavu..
    Mládežnícky reprezentant Lukáš Habala

     
    Vážení fanúšikovia!

    Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 17 rokov čaká dnes na Turnaji 4 krajín vo švajčiarskom Zuchwille posledné z troch vystúpení. Proti rovesníkom z Nemecka nastúpia o 10:00.

    Zverenci trénera Viliama Čacha sa najskôr vo štvrtok predstavili o rok starším francúzskym hokejistom. Slováci síce v tomto stretnutí mali jasnú hernú prevahu, no napokon doplatili na streleckú nemohúcnosť v koncovke a prehrali 3:7. Aj včera proti rovesníkom zo Švajčiarska to bolo zo strany našich mladíkov veľké trápenie v útočnom pásme. Tentokrát dokonca neskórovali ani raz a napokon prehrali 0:3.

    Nemeckí hokejisti najskôr vo štvrtok nestačili na Švajčiarsko 3:1, no včera dokázali po predĺžení uspieť proti osemnásťročným Francúzom, keď ich porazili po výsledku 6:5.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Vojvoda – Bučko (A), Ilenčík, Zekucia, Turan, Ligas, Dlugoš, Vitaloš, Hudec – Faško-Rudáš (C), Okuliar, Kováčik – Hvizdoš (A), Džugan, Sarvaš – Sojka, Habala, Šeliga – Eliáš, Baran, Komloš

    Nemecko: Mnich – Wirt, Dersch, Puttkamer, Mik, Aichinger, Betzold, Leitner, Pfenninger – Schitz, Saakyan, Fleischer – Jentzsch, Lobach, Bakos – Schinko, Brune, Üffing – Tosto, Brunner, Lorer

    Rozhodca: Pascal Hungerbühler(SUI) , Michel Weber (SUI) Nathy Burgy (SUI) , Sandro Gurtner (SUI).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    5:29
    Slovensko dalo gól! Mladí Slováci sa ujímajú rýchleho vedenia. Po asistenciách Jána Sarvaša a Alexandra Hvizdoša sa o to postaral RÓBERT DŽUGAN. Asistencie: Sarvaš, Hvizdoš.
     
    7:11
    V tejto chvíli sa však naši reprezentanti budú musieť brániť. Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Martin Vitáloš.
     
    10:43
    Pri vylúčení Vitáloša sme sa síce dokázali ubrániť, chvíľu na to však prišiel krosček Marcela Dlugoša, a tak je tu druhá presilová hra Nemecka.
     
    15:07
    Ani druhá početná prevaha nemeckých mladíkov neskončila gólom. Slováci im však po hákovaní od Martina Bučka ponúkajú ďalšiu príležitosť vyrovnať krátko pred koncom prvej tretiny.
     
    17:36
    Slovensko dalo gól! Slováci sa ubránili trom presilovým hrám súpera v krátkom časovom slede a tesne pred odchodom do kabín zvyšujú svoje vedenie! Strelcom gólu je OLIVER OKULIAR, ktorý vyžil prihrávku Alexandra Zekuciu. Asistencia: Zekucia.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine sa to pre slovenskú "sedemnástku vyvíja veľmi dobre. Naši mladí reprezentanti totiž po góloch Róberta Džugana a Olivera Okuliara vedú na rovesníkmi z Nemecka 2:0, a to aj napriek tomu, že hrali až šesť minút v početnom oslabení.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Slovensko dalo gól! Tak to je skvelý vstup slovenských reprezentantov do druhej tretiny. Okamžite po príchode z kabín totiž pridáva tretí gól zverencov Viliama Čacha Kristián Kováčik, ktorému prihrávali Oliver Okuliar a Martin Faško-Rudáš . Asistencie: Okuliar, Faško-Rudáš.
     
    20:55
    Po treťom góle nášho mužstva však hneď prichádza štvrtá presilová hra Nemecka. Ján Sarvaš dostáva dve minúty za hrubosť.
     
    24:41
    Nemci nedokázali využiť na strelenie gólu ani štvrtú početnú prevahu v tomto zápase a ich tréner Sven Felski ešte v prvej polovici zápasu reaguje oddychovým časom.
     
    25:07
    Prvú presilovú hru si zahrá aj Slovensko. Dve minúty za hákovanie dostáva od rozhodcov Dennis Lobach.
     
    26:06
    Slovensko dalo gól! Ako sa využívajú presilové hry teraz Nemcom ukázali naši chlapci. Štvrtý gól Slovenska strieľa obranca MATEJ ILENČÍK po asistencii kapitána Martina Faška-Rudáša. Asistencia: Faško-Rudáš.
     
    28:46
    Piatym vylúčeným Slovákom v tomto zápase je Juraj Eliáš, ktorý sa podľa názoru arbitrov previnil hákovaním.
     
    31:32
    Slovensko dalo gól! Mladí Slováci sú naďalej mimoriadne efektívni a po piatom ubránenom oslabení pridávajú aj piaty gól do siete Nemecka. Tentokrát sa presadil MARCEL DLUGOŠ, ktorý využil prihrávku Jána Sarvaša. Asistencia: Sarvaš.
     
    31:32
    Po piatom inkasovanom góle sa krátko po polovici stretnutia končí zápas pre nemeckého gólmana Floriana Mnicha, ktorého strieda jeho kolega Hendrik Hane.
     
    33:03
    Slovensko dalo gól! Ani zmena v nemeckej bráne však nezastavuje strelecký koncert slovenských mladíkov! Šiesty gól nášho tímu pridáva po asistencii Adama Barana MATEJ KOMLOŠ. Asistencia: Baran.
     
    37:31
    Navyše, Slováci si v závere druhej tretiny zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za sekanie Erik Betzold.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina vyšla slovenským reprezentantom skutočne fantasticky. K dvom gólom z prvej dvadsaťminútovky pridali ďalšie štyri, keď sa postupne presadili Kováčik, Ilenčík, Dlugoš a Komloš. Po piatom góle nášho mužstva došlo k zmene v bránke Nemecka, keď Mnicha vystriedal Hane, ani to však zatiaľ trápiacim sa Nemcom nepomohlo a naši chlapci tak suverénne kráčajú za svojim prvým víťazstvom na turnaji.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    42:44
    V úvode tretej tretiny inkasuje nemecký reprezentant Eric Mik trest 5 min. + do konca zápasu a Slováci tak majú ideálnu príležitosť navýšiť svoje skóre.
     
    48:30
    Slováci však túto dlhú presilovku nevyužili a v tejto chvíli sa budú musieť opäť brániť. Na dve minúty odchádza za napadnutie na trestnú lavicu Lukáš Habala.
     
    49:56
    Sily na ľade sa však na chvíľu vyrovnajú, keďže nemecký gólman Hendrik Hane sa previnil podrazením. Jeho trest si pôjde odsedieť Edwin Schitz.
     
    51:35
    Slovensko dalo gól! Slovenskí mladíci využívajú aj skrátenú presilovú hru na siedmy gól! Druhý raz v zápase sa presadil OLIVER OKULIAR. Prihrávky na jeho gól si pripisujú Ján Sarvaš a Matej Ilenčík. Asistencie: Sarvaš, Ilenčík.
     
    54:10
    Mladým Nemcom už tečú nervy a ďalším z nich, kto odchádza predčasne do kabín, je Dennis Lobach za vyvolanie bitky.
     
    54:10
    Lobach sa dostal do konfliktu s Jánom Sarvašom, a ten tak rovnako odchádza predčasne do kabín. Na trestnú lavicu však odchádza za hrubosť aj Alexander Hvizdoš.
     
    56:25
    No a krátko potom, čo sa Alexander Hvizdoš vrátil na ľad, previnil sa sekaním a inkasuje ďalšie dve minúty.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovenskí hokejoví reprezentanti majú za sebou účinkovanie na Turnaji štyroch krajín vo švajčiarskom Zuchwille. V poslednom zápase proti Nemecku to bol z ich strany suverénny výkon a napokon sa môžu tešiť z vysokého triumfu 7:0. Gólový účet stretnutia uzavrel gólom v záverečnej tretine Oliver Okuliar. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dňa! (12:05:43)

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 6. Džugan (Sarvaš, Hvizdoš), 18. Okuliar (Zekucia), 21. Kováčik (Okuliar, Faško-Rudáš), 27. Ilenčík (Faško-Rudáš), 32. Dlugoš (Sarvaš), 34. Komloš (Baran), 52. Okuliar (Sarvaš, Ilenčík)


    Slovensko: Vojvoda – Bučko (A), Ilenčík, Zekucia, Turan, Ligas, Dlugoš, Vitaloš, Hudec – Faško-Rudáš (C), Okuliar, Kováčik – Hvizdoš (A), Džugan, Sarvaš – Sojka, Habala, Šeliga – Eliáš, Baran, Komloš
    Německo: Mnich – Wirt, Dersch, Puttkamer, Mik, Aichinger, Betzold, Leitner, Pfenninger – Schitz, Saakyan, Fleischer – Jentzsch, Lobach, Bakos – Schinko, Brune, Üffing – Tosto, Brunner, Lorer

    Rozhodčí: Pascal Hungerbühler(SUI) , Michel Weber (SUI) Nathy Burgy (SUI) , Sandro Gurtner (SUI)
    ocianews.com