Slovensko – Lotyšsko 4:3 (kon.)
konec
Slovensko
4:3 (0:0, 3:2, 1:1)
Lotyšsko
sk Sobota 05.11.2016, 11:00O pohár prezidentského športového klubu (U16)
Partner:
     
    Slovenskí reprezentanti do 16 rokov to napokon zvládli a v dramatickom zápase zdolali o rok starších Lotyšov výsledkom 4:3. Na turnaji si tak pripisujú svoje druhé víťazstvo a s najväčšou pravdepodobnosťou skončia na konečnom druhom mieste. Najlepším hráčom Slovenska bol vyhlásený Peter Melcher, na strane hostí toto ocenenie získal Janis Voris. V bieloruskom Minsku dozneli tóny slovenskej štátnej hymny, a tak sa s vami lúčim a prajem ešte pekný deň. (13:16:23)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Zodpovednosť na svoje plecia zobral Viktors Jasunovs, ale jeho strela skončila len na betónoch slovenského brankára. Samuel Hlavaj tak zrejme rozhodol o triumfe nášho mužstva.
     
    59:57
    Trestné strieľanie pre Lotyšsko! Jeden z našich hráčov totiž chytil puk do rukavíc vo vlastnom bránkovisku, a tak rozhodcovia dávajú Lotyšom šancu vyrovnať!
     
    59:38
    Haralds Jirgens vystrelil od modrej čiary, no jeho strelecký pokus bol zblokovaný. Následne sa našim chlapcom podarilo vyhodiť puk do bezpečia.
     
    59:04
    Budeme svedkami poriadne dramatického záveru stretnutia. Za podrazenie totiž dostáva menší trest náš obranca Samuel Kňažko. Navyše, Lotyši hrajú v šestici.
     
    58:36
    Ricards Grinbergs zaviedol puk do útočného pásma a napokon sa mu podarilo aj vystreliť. Samuel Hlavaj ale jeho strelu dokázal vyraziť. Medzitým hrajú Lotyši bez brankára.
     
    57:46
    Naša obrana teraz trošku zazmätkovala, no napokon z toho nebezpečenstvo pre náš tím nebolo. O malú chvíľu sa začnú posledné dve minúty tretieho dejstva.
     
    57:18
    Deniss Fjodorovs po ľavej strany vnikol do slovenskej obrannej tretiny. Svoje obranné povinnosti si ale do bodky splnil Viktor Hatina.
     
    56:27
    Lotyši teraz chybovali v rozohrávke, no naši toho nedokázali využiť. Celú akciu pokazil nepresnou prihrávkou strelec rozdielového gólu Ondrej Lukáčik.
     
    55:54
    Artjoms Koppass sa predieral stredom našej obrany. Proti presile hráčov v bielych dresoch ale neuspel, a tak následne Slováci posiela puk do bezpečia.
     
    55:09
    K strele od modrej čiary sa dostal Matej Šalka. Janis Voris bol však opäť pozorný a jeho strelecky pokus vyrazil svojimi betónmi.
     
    54:38
    Lotyšom sa teraz podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary. Obe mužstvá striedajú, no výhodu presilovej hry stále majú naši reprezentanti.
     
    53:51
    Slováci teraz pekne zakombinovali. K strele z pravého kruhu na vhadzovanie sa dostal Sebastián Čederle, ale brankár Janis Voris bol pozorný.
     
    53:26
    Slovenskí hokejisti majú šancu získať svoje dvojgólové vedenie späť. Na trestnú lavicu totiž putuje lotyšský obranca Arturs Treimanis.
     
    53:14
    Lotyšsko dalo gól!
    Bohužiaľ, slovenský náskok sa stenčil o rovnú polovicu. Brankár Samuel Hlavaj teraz možno trošku zbytočne vybehol asi meter za bránkovisko a následne nemal problém poslať puk do opustenej brány VIKTORS JASUNOVS. Asistencie: Artjoms Koppass a Haralds Jirgens.
     
    52:37
    Slovenskí hokejisti si teraz nerozumeli v rozohrávke a voči pravidlám sa previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred Samuelom Hlavajom.
     
    51:18
    Samuel Kňažko teraz dlho váhal so zakončením. Včas k nemu pristúpil súperov hráč, a tak strela nášho obrancu skončila na zadnom mantineli.
     
    50:49
    Lotyši sa dostali k streleckému pokusu z medzikružia. Naši obrancovia ale dnes hrajú veľmi obetavo a blokujú strely súperových hráčov.
     
    50:22
    Viktors Jasunovs sa snažil obkorčuľovať slovenskú bránu, no v jeho snažení ho zastavil brankár Samuel Hlavaj. Na počudovanie mnohých sa po jeho zákroku nevylučovalo.
     
    49:44
    Peknú akciu predviedli naši chlapci. Brankár Janis Voris musel predviesť dobrý zákrok lapačkou, keďže ho zamestnal Michal Mrázik.
     
    48:30
    Hrá sa veľmi dlho bez prerušenia, a tak musia oba tímy striedať počas hry. Momentálne má puk za našou bránou Matúš Lukáš Lavička.
     
    47:42
    Lotyši sa snažia teraz agresívnejšie napádať slovenskú rozohrávku. Naši obrancovia to ale zatiaľ zvládajú s veľkým prehľadom.
     
    47:17
    Aktívny bol teraz Oliver Minko, ktorý sa snažil natlačil pred bránu súpera. Bol tam však sám, a tak nemal veľa šancí na úspech.
     
    46:27
    Na druhej strane musel zasahovať aj Janis Voris. Ten ale nemal so strelou z ľavej strany žiadne problémy a puk chytá do svojho náručia.
     
    45:49
    Slováci sa zrejme už ubránia tomuto oslabeniu. Vyhadzujú puk až za bránu Lotyšska, ktorého presilová hra sa pomaly končí.
     
    45:25
    Slovenský brankár teraz predviedol hneď niekoľko dobrých zákrokov. Najviac sa zapotil pri strele Martins Kevlisa, ktorú musel vyraziť ramenom.
     
    44:10
    Vylučovať sa bude na oboch stranách, no presilovú hru budú hrať Lotyši. Na trestnú lavicu si sadá Simeon Pjaták, ktorý dostáva menší trest za hrubosť. Arthoms Lapiks zrejme dostal len osobný trest.
     
    43:34
    Slovensko dalo gól! Krásna akcia nášho tímu znamená štvrtý gól v lotyšskej sieti. Naši reprezentanti sa dostali do prečíslenia 3 na 2 a po prihrávke Sebastiána Čederleho strelou švihom skóroval ONDREJ LUKÁČIK. Asistencia: Sebastián Čederle.
     
    42:46
    O slovo sa opäť prihlásil veľmi dobre hrajúci Peter Melcher. Ten vystrelil z pravej strany, ale bránu súpera tesne minul. Následne Slovensko prichádza o pásmo.
     
    42:06
    Na druhej strane musel zasahovať aj Samuel Hlavaj. Medzi kruhy si nakorčuľoval Artjoms Lapiks, ale druhý gól v zápase sa mu nepodarilo streliť.
     
    41:41
    Peknou individuálnou akciou sa predviedol Michal Mrázik. Efektnou kľučkou sa zbavil obrancu, ale jeho strela mierila len do brankára.
     
    41:20
    Nie príliš vydarený úsek hry ukončuje postavenie mimo hry lotyšského tímu. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme.
     
    40:34
    Úvod tretej tretiny je pomerne rozháraný. Oba tímy strácajú puk už v strednom pásme, a tak si na nejaké zakončenie musíme ešte počkať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Máme za sebou skutočne hektickú druhú tretinu. Slovensko v nej dvakrát prehrávalo, no napokon môže byť spokojnejšie. V priebehu približne troch minút sa totiž presadili postupne Sebastián Čederle, Dalibor Ďuriš a Peter Melcher. Po druhom dejstve tak naši reprezentanti vedú 3:2 a sú blízko k tomu, aby dosiahli svoj najlepší výsledok v histórii tohto turnaja.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:40
    Slovensko dalo gól! Tak to je neuveriteľné! V priebehu 189 sekúnd zaznamenali slovenskí hokejisti tri góly a otáčajú priebeh zápasu. Lotyši nevyhodili puk z obrannej tretine, dostal sa k nemu PETER MELCHER a presnou strelou spomedzi kruhov skóruje. Asistencie: Jozef Haščák a Matúš Lukáš Lavička.
     
    39:02
    Na začiatku poslednej minúty druhej časti hry sa dostával do zakončenia Mikus Mintautiskis. Jeho strelecký pokus ale minul našu bránu.
     
    38:37
    Po hektickom úseku sa nám tempo hry mierne upokojilo. Ani jedno z mužstiev sa nechce v závere druhej časti hry dostať do gólového manka.
     
    38:00
    Záver druhej tretiny je mimoriadne bohatý na góly. Slovenskí hokejisti dokázali vyrovnať, a tak sú opäť v hre o dobrý výsledok.
     
    37:22
    Slovensko dalo gól! Tak toto je paráda! Naši hokejisti okamžite po inkasovanom góle opäť vyrovnávajú skóre zápasu. Peter Melcher sa výborne natlačil pred bránu súpera a následne zúročil jeho aktivitu vyrovnávajúcim gólom DALIBOR ĎURIŠ. Asistencie: Peter Melcher a Jozef Haščák.
     
    37:06
    Lotyšsko dalo gól!
    Bohužiaľ, dlho sme sa z vyrovnávacieho gólu netešili. Slovenský brankár strelu Denissa Fjodorovsa z pravej strany len vyrazil pred seba, a tak následne nemal problém usmerniť puk do siete dorážajúci KRISTERS ARNICANS. Asistencie: Deniss Fjodorovs a Artjoms Lapiks.
     
    36:31
    Slovensko dalo gól! Naši reprezentanti prakticky z ničoho vyrovnávajú skóre dnešného zápasu. SEBASTIÁN ČEDERLE obkorčuľoval bránu a následne nahadzoval puk pred bránu súpera. Tesne pred bránkoviskom si ho do vlastnej brány zrazil Haralds Jirgens.
     
    35:40
    Na druhej strane musel zasahovať aj lotyšský brankár. K pohotovej dorážke sa dostal Sebastián Čederle, ale trafil len lapačku Janisa Vorisa.
     
    35:15
    Lotyši mohli zdvojnásobiť svoj náskok. Dostali sa do prečíslenia 2 na 1, ale Danila Larionovs úplne zbytočne hľadal prihrávkou obsadeného spoluhráča.
     
    34:32
    Rozhodcovia opäť označili postavenie mimo hry lotyšského tímu ako úmyselné. Hra sa tak presťahuje pred brankára Janisa Vorisa.
     
    33:59
    Po pravej strane si nakorčuľoval do útočného pásma Deniss Fjodorovs. Jeho prudká strela ale minula priestor brány Samuela Hlavaja.
     
    33:32
    Slovensko už hrá v plnom počte hráčov na ľade. Bohužiaľ, musí doťahovať jednogólové manko svojho súpera, ktorý sa presadil v početnej výhode.
     
    32:17
    Lotyšsko hrá stále presilovú hru o jedného hráča. Naši mladíci sa musia brániť a zatiaľ sa im aj pomerne darí vytláčať súpera mimo palebných pozícii.
     
    31:49
    Lotyšsko dalo gól!
    Skúsenejší súper využíva presilovú hru o dvoch hráčov. Strelou z ťažkého uhla prekonal slovenského brankára ARTJOMS LAPIKS. Samuel Hlavaj mal aj kus smoly, keď mu puk prepadol cez jeho ľavý betón.
     
    31:32
    Samuel Hlavaj si na svoje konto pripisuje úspešný zákrok po strele od modrej čiary. Autorom nepríjemnej strely bol Artjoms Lapiks.
     
    30:45
    Tak toto je veľmi nepríjemne. Presne 84 sekúnd budú hrať lotyšskí hokejisti presilovú hru o dvoch hráčov. Slovensko dostáva trest za hráčsku lavicu.
     
    30:09
    Slovensko bude hrať v krátkom časovom úseku druhýkrát v oslabení. Tentokrát dostáva dvojminútový trest za podrazenie útočník Ondrej Lukáčik.
     
    30:00
    Prvú polovicu dnešného zápasu ukončil svojim streleckým pokusom Oliver Minko. Brankár Janis Voris ale bol pripravený a puk kryje.
     
    29:29
    Pekná akcia v podaní Lotyšov. Do zakončenia sa dostal Deniss Fjodorovs, ale aj vďaka pomoci svojich obrancov situáciu vyriešil Samuel Hlavaj.
     
    28:53
    Artjoms Koppass dvakrát za sebou preveril pozornosť slovenského brankára. Samuel Hlavaj sa ale nenechal prekvapiť a drží čisté konto.
     
    28:17
    Slovenskí hokejisti sa zatiaľ veľmi dobre bránia a za sebou majú už takmer polovicu svojho oslabenia. Navyše, teraz vyhadzujú puk do bezpečia.
     
    27:50
    Samuel Hlavaj musel zasahovať hneď v úvode lotyšskej presilovky. Po jeho dobrom zákroku sa tak bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    27:33
    Slovenská reprezentácia po prvýkrát v zápase bude hrať v oslabení. Za zovretie puku dostáva zbytočný menší trest obranca Viktor Hatina.
     
    26:46
    Obranca Arturs Treimanis si to príliš dlho chystal na strelu, a tak ho jeden zo slovenských útočníkov dokázal o puk pripraviť.
     
    26:13
    Pekná akcia našich chlapcov. Peter Melcher dostal puk do tandemu a z prvej vystrelil. Jeho pokus ale včas vyrazil brankár Janis Voris.
     
    25:27
    Alex František Kupka sa predieral do zakončenia, no lotyšský obranca ho v rámci pravidiel odstavil od puk. V druhej tretine hráme veľmi dobre.
     
    25:01
    Čiaroví rozhodcovia pískajú ofsajd lotyšského tímu. Navyše, posúdili ho ako úmyselný, a tak sa hra presťahuje do nášho útočného pásma.
     
    24:38
    Naši hráči teraz spravili chybu v rozohrávke a takmer za pykali. Danila Larionovs sa lacno dostal k puku, no našťastie jeho strela minula svoj cieľ.
     
    24:00
    Slováci si teraz nerozumeli v rozohrávke, a tak pomerne vydarený úsek hry zakončili zakázaným uvoľnením. Hra sa presťahuje pred Samuela Hlavaja.
     
    23:27
    Slováci pokračovali vo svojej aktivite aj po skončení presilovej hry. K strele sa dostal dobre hrajúci obranca Matúš Lukáš Lavička. Ten však poslal puk nad bránu súpera.
     
    22:40
    Dalibor Ďuriš vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie. Brankár Janis Voris bol ale pozorný a jeho strelecký pokus vyráža. Následne sa Lotyši oslobodili.
     
    22:12
    Slovensko mohlo otvoriť skóre zápasu. Po strele od modrej čiary sa dostal k dorážke Oliver Minko, ale jeho strelu v poslednej chvíľi dokázal vyraziť obranca Haralds Jirgens.
     
    21:38
    Slováci teraz zatlačili súpera do jeho obrannej tretiny. K strele sa dostal Ondrej Lukáčik ale tesne minul súperovu bránu.
     
    21:13
    Slovensko bude hrať už tretiu presilovú hru v dnešnom zápase. Na trestnú lavicu putuje totiž lotyšský útočník Ricards Fomins.
     
    20:31
    Peter Melcher zaviezol puk do útočného pásma a dokonca ohrozil aj súperovho brankára. Ten jeho strelecký pokus ale vyráža betónom.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina nám góly nepriniesla. O niečo aktívnejší boli o rok starší hokejisti Lotyšska, no Samuel Hlavaj vytiahol niekoľko pekných zákrokov. Zverenci Tomáša Pšenku mali k dispozícii dve presilové hry, no bohužiaľ, ani jednu nedokázali zužitkovať. Našu najväčšiu šancu mal Sebastián Čederle, ale z dobrej pozície bránu netrafil. Druhá tretina sa začne približne o 11:43 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:42
    Artjoms Koppass sa dostal k ďalšej strele z pravej strany. Tentokrát ale jeho pokus bol zblokovaný ešte pred slovenským brankárom.
     
    18:59
    Na prahu poslednej minúty prvej tretiny musel zasahovať Samuel Hlavaj. Artjoms Koppass ho ohrozil strelou švihom, no našiel len jeho lapačku.
     
    18:28
    Slováci sa teraz nedokázali presadiť v útočnom pásme, aktívny bol najmä Dalibor Ďuriš. Následne tak odchádzajú striedať počas hry.
     
    17:49
    Súper v závere prvej tretiny stupňuje tempo hry a snaží sa streliť dôležitý prvý gól. Jeho strelecké pokusy ale v poslednom úseku hry neboli presné.
     
    17:16
    Lotyšskí hokejisti si teraz nerozumeli v rozohrávke, a tak sa píska zakázané uvoľnenie. Hra sa tak presťahuje do nášho útočného pásma.
     
    16:28
    Lotyši boli na ľade v plnom počte a takmer otvorili skóre zápasu. Kristers Arnicans sa dobre natlačil pred bránu, ale trafil len betón slovenského brankára. Následne sme mali šťastie, že sa k dorážke nedostal Artjoms Lapiks.
     
    15:34
    Prvú polovicu početnej výhody sme hrali dobre, no teraz sa opäť nevieme dostať cez útočnú modrú čiaru. Lotyši sa skutočne dobre bránia.
     
    14:49
    Slováci hrajú túto presilovú hru oveľa lepšie ako tú prvú. Opäť sa dostal k strele Matej Šalka, no tentokrát bránu súpera tesne minul.
     
    14:20
    K streleckému pokusu sa odhodlal Matej Šalka. Jeho strela ale skončila len na betónoch lotyšského brankára. Naši sa ale držia v útočnom pásme.
     
    13:58
    Slovensko si zahrá druhú presilovú hru v zápase. Tentokrát dostáva menší trest Ricards Grinbergs, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    13:23
    Samuel Hlavaj musel zasahovať po strele z medzikružia. Strelu Ricardsa Grinbergsa ale efektne chytá do svojej lapačky. Vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
     
    12:48
    Kristers Arnicans sa teraz pekne natlačil pred slovenskú bránu. Do zakončenia sa ale nedostal, keďže bol výborne bránený.
     
    11:54
    Na druhej strane sa dostal do veľkej šance Sebastián Čederle. Ten sa krásne zbavil dvoch obrancov súpera, ale jeho strela mierila tesne vedľa lotyšskej brány.
     
    11:34
    Lotyši postupovali do nášho obranného pásma po pravej strane. Deniss Fjodorovs nahadzoval puk pred bránu, no jeho spoluhráči ho našťastie nedokázali upratať do našej svätyne.
     
    10:53
    V krátkom časovom úseku musel dvakrát zasahovať Janis Voris. Najskôr vyrazil na ochrannú sieť strelu Olivera Minka a následne kryje aj pokus Matúša Lukáša Lavičku.
     
    10:27
    Prvá tretina sa nám prehupla do svojej druhej polovice. Slovensko svoju presilovú hru nevyužilo, dokonca ani raz nevystrelilo na bránu.
     
    09:39
    Nášmu tímu sa absolútne nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Brankár súpera ešte nemusel počas tohto oslabenia zasahovať.
     
    09:05
    Deniss Fjodorovs sa dostal k streleckému pokusu aj vo vlastnom oslabení. Jeho strela ale mierila len do hrude brankára Samuela Hlavaja.
     
    08:45
    Slovensko zatiaľ nedokázalo ohroziť bránu súpera. Lotyšom teraz pomohol aj brankár Janis Voris, ktorý ukázal svoju palicovú techniku a vyhodil puk.
     
    08:17
    Slovensko bude hrať prvú presilovú hru. Na trestnú lavicu putuje za hrubosť útočník súperovho tímu Roberts Prizevoits.
     
    07:32
    Onrej Lukáčik teraz zahral vysokou hokejkou, a tak naša útočná akcia nemohla pokračovať. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme.
     
    06:45
    Matúš Lukáš Lavička vystrelil spoza obrancu. Brankár Janis Voris bol ale pozorný, a tak jeho strelu v pohode vyrazil svojimi betónmi.
     
    06:16
    A ďalší zákrok slovenského brankára. Ten si ale teraz bez väčších problémov poradil so strelou z pravej strany a puk vyrazil svojim betónom.
     
    05:33
    Samuel Hlavaj mal teraz mierne problémy. Spoza obrancu vystrelil Arturs Treimanis, náš brankár jeho pokus len vyrazil a takmer sa Lotyš dostal aj k dorážke.
     
    04:49
    Janis Voris musel zasahovať. Po rýchlom brejku sa dostal k strele Simeon Pjaták, no jeho pokus mieril len do hrude lotyšského gólmana.
     
    04:20
    Lotyši sú v úvode stretnutia aktívnejší a častejšie sú v našom obrannom pásme. Zatiaľ sa ale do vyloženej gólovej šance nedostali.
     
    03:51
    Matúš Lukáš Lavička sa dostal k strele od modrej čiary. Brankár Janis Voris jeho strelu iba vyrazil a puk napokon skončil na bráne. Vhadzovať sa tak bude v slovenskom útočnom pásme.
     
    02:34
    Viktors Jasunovs sa v krátkom časovom úseku dostal do dvoch zakončení. Jeho prvá strela bola ešte zblokovaná, no po druhej musel zasahovať brankár Hlavaj.
     
    01:49
    Slováci si teraz nerozumeli v rozohrávke. Lotyši držia puk za svojou bránou a medzitým obe mužstva striedajú. Zatiaľ sa nemuselo prerušovať.
     
    01:14
    Samuel Hlavaj teraz už musel zasahovať. Po ľavej strane si nakorčuľoval do útočného pásma Haralds Jirgens, ale jeho strela trafila len výstroj slovenského brankára.
     
    00:52
    Lotyši sa usadili vo svojom útočnom pásme. Slovenskí mladíci ich ale dobre odtláčali do rohov, a tak nedokázali ohroziť Samuela Hlavaja.
     
    00:27
    Úvodné vhadzovanie vyhrali slovenskí hokejisti, konkrétne Jozef Haščák. Následne naši nahodili puk do útočného pásma, ale v ňom nebol nikto v bielom drese.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Hlavaj (Valluš) – Šalka, Mudrák, Hatina, Kňažko, Putala, Beňo, Lavička, Ganz – Pjaták, Marguš, Volko, Melcher, Minko, Ďuriš, Kupka, Haščák, Farkaš, Čederle, Lukáčik, Mrázik.

    Lotyšsko: Voris (Norvaiss) – Bergs, Jirgens, Vasilenko, Stolcs, Kevlis, Kuzis, Treimanis – Grinbergs, Mintautiskis, Larionovs, Prizevoits, Freidenfelds, Fomins, Fjodorovs, Lapiks, Arnicans, Jasunovs, Koppass, Karklins.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní medzinárodného turnaja O pohár prezidentského športového klubu v bieloruskom Minsku. Slovenskí hokejisti do 16 rokov dnes odohrajú na turnaji posledný duel, ktorom vyzvú o rok starších hokejistov Lotyšska.

    SLOVENSKO U16

    Slovenskí hokejisti odštartovali turnaj veľmi dobre, keď o rok skúsenejších Bielorusov zdolali na ich domácom ľade 3:2. V tomto zápase sa ako rozhodujúca ukázala byť presilová hra v poslednej časti zápasu, v ktorej strelil tretí gól nášho mužstva Peter Mechler. Druhé vystúpenie ale zverencom Tomáša Pšenku absolútne nevyšlo a v zápase s Ruskom U17 si spravili poriadnu hanbu. Už v prvej tretine inkasovali sedem gólov a napokon prehrali jednoznačne 0:11. Reprezentačný tréner sa vyjadril, že ku koncu zápasu už jeho hráči v podvedomí šetrili sily práve na dnešný duel s Lotyšskom U17. Prípadné víťazstvo by totiž znamenalo najlepšie umiestnenie Slovákov v histórii turnaja. Pri doterajších piatich štartoch v Minsku skončili najlepšie na treťom mieste, a to hneď trikrát.

    LOTYŠSKO U17

    Hokejisti Lotyšska do 17 rokov v prvých dvoch stretnutiach zaznamenali dve prehry. V prvom stretnutí prehrali s vysoko favorizovaným Ruskom a včera nestačili ani na domácich rovesníkov z Bieloruska. Pobaltská krajina nezvládla už úvodnú tretinu, ktorú prehrala štvorgólovým rozdielom. V záverečnej časti ešte strelila dva góly, no tie len upravili konečný výsledok na 2:7. Po zápase so Slovenskom ešte teoreticky môžu Lotyši poskočiť aspoň na tretie miesto. Náš výber by museli zdolať minimálne o tri góly, čo nie je vôbec nereálne. V predošlých štyroch ročníkoch sa im to totiž podarilo hneď trikrát, zakaždým sa tešili z víťazstva 4:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 37. Čederle, 38. Ďuriš (Melcher, Haščák), 40. Melcher (Haščák, Lavička), 44. Lukáčik (Čederle) – 32. Lapiks, 38. Arnicans (Fjodorovs, Lapiks), 54. Jasunovs (Koppass, Jirgens)


    Slovensko: Hlavaj (Valluš) – Šalka, Mudrák, Hatina, Kňažko, Putala, Beňo, Lavička, Ganz – Pjaták, Marguš, Volko, Melcher, Minko, Ďuriš, Kupka, Haščák, Farkaš, Čederle, Lukáčik, Mrázik.
    Lotyšsko: Voris (Norvaiss) – Bergs, Jirgens, Vasilenko, Stolcs, Kevlis, Kuzis, Treimanis – Grinbergs, Mintautiskis, Larionovs, Prizevoits, Freidenfelds, Fomins, Fjodorovs, Lapiks, Arnicans, Jasunovs, Koppass, Karklins.
    ocianews.com