Club Brugge – Genk 1:1 (kon.) | Anderlecht – Oostende 1:1 (kon.) | Standard – Mouscron 2:1 (kon.)
Gent – Waasland-Beveren 2:0 (kon.)
konec
Standard Lutych
2:1 (0:0)
Royal Excel Mouscron
Neděle 06.11.2016, 20:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (21:58:54)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:3.
     
    Je dobojováno! Standard Lutych poráží na svém hřišti Mouscron-Péruwelz 2:1 a připisuje si důležité tři body! V prvním poločase byli nebezpeční hlavně hosté, ale jejich náznaky vedoucí brankou neskončily! Deset minut po přestávce se nejlépe ze všech zorientoval Belfodil a tvrdou střelou otevřel skóre! Dvacet minut před koncem navíc Edmilson doklepl míč do prázdné branky a zdálo se, že Standard si dokráčí za pohodovou výhrou! O tři minuty později ale snížil Mahmoud a hostům rázem narostla křídla! Vše ale zhatil právě Mahmoud, který se nechal zbytečně vyloučit!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídající Mbenza obdržel přihrávku na hranici pokutového území, srovnal si míč, nicméně jeho pohotovou ránu zablokoval jeden z obránců.
     
    90+2
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Raman, přichází Emond.
     
    90+1
    Domácí znovu jen odkopli míč na polovinu soupeře. Jediným hráčem, který napadal rozehrávku soupeře byl Cissé, který dokonce vybojoval míč.
     
    90
    Střídání v týmu Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Peyre, přichází Olinga.
     
    89
    Jenže míč se rychle stěhuje na druhou stranu! Raman se opřel rukama o zády jednoho ze soupeřů a sudí posoudil tento zákrok jako nedovolený.
     
    88
    Standard si ale s dlouhými míči na osamoceného útočníka hostů ví rady a s přehledem kontroluje své vedení. Domácí hráči navíc vybojovali přímý kop.
     
    87
    Vysoký centr prolétl pokutovým územím, aniž by jej někdo tečoval. Míč proto propadl do zámezí. Hosté budou vhazovat na vlastní polovině.
     
    86
    Edmilson se natlačil k pravé postranní čáře, schoval si míč tělem a nechal se faulovat. Domácí budou zahrávat přímý kop, do vápna už směřují všichni hlavičkáři.
     
    85
    Hosté se cítí poškozeni, ale s verdiktem hlavního arbitra už nic nenadělají. Sami se zbytečně připravili o lepší výchozí pozic ve snaze vyrovnat.
     
    84
    A pozor! Autor jediné branky hostů v dosavadním průběhu uviděl druhou žlutou kartu za nesportovní chování a musí předčasně do sprch!
     
    81
    Žlutou kartu dostává Stojanović (Royal Mouscron-Péruwelz).
     
    80
    Na hřišti se začínají projevovat emoce! Jeden z hostujících fotbalistů se pustil do potyčky s domácím obránce Goreuxem.
     
    79
    Raman sice vyvezl míč za půlící čáru, ale jeden z obránců jej rychle připravil o míč. Domácí se vůbec nemohou dostat do hry. V posledních minutách mají hosté navrch.
     
    78
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč směřoval na zadní tyč, kde se jeden z hostujících hlavičkářů provinil útočným faulem. Domácí nastřádají vteřinky k dobru.
     
    77
    Hosté se z ničeho nic tlačí na polovinu Standardu a kombinují s míčem v blízkosti pokutového území. Pro Standard budou závěrečné minuty pořádně horké!

    Tomáš Kubečka

    Branky: 56. Belfodil, 71. Edmilson – 74. Mahmoud

    Karty:   16. Enoh (STA) – 27. Hubert (MOP), 58. Tirpan (MOP), 75. Mahmoud (MOP), 81. Stojanović (MOP)   84. Mahmoud (MOP)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:3.
    Standard Lutych: Hubert – Goreux, Laifis, Scholz, Fiore – Enoh (46. Wallyson), Edmilson, Cissé – Sá (69. Mbenza), Belfodil, Raman (90+2. Emond)
    Náhradníci: Gillet, Emond, Badibanga, Mbenza, William, Wallyson, Lavalée

    Royal Excel Mouscron: Delač – Tirpan (66. Ferber), Simić, Peyre (90. Olinga), Huyghebaert – Nkaka, Hubert, Stojanović – Trézéguet, Diédhiou (45. Feruz), Mahmoud
    Náhradníci: Essikal, Ferber, Graovac, Gulan, Defourmy, Feruz, Olinga

    Rozhodčí: Van de Velde – Cremers, Dens
    thejrc.org