Boston – NY Rangers 2:5 (kon.) | Montreal – Philadelphia 5:4 (kon.) | Ottawa – Buffalo 1:2 (kon.)
Tampa – New Jersey 4:1 (kon.) | Washington – Florida 4:2 (kon.) | Toronto – Vancouver 6:3 (kon.)
NY Islanders – Edmonton 3:4 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Columbus 2:1 (po pr.) | Nashville – Carolina 2:3 (0:1 po s.n.)
Dallas – Chicago 2:3 (kon.) | Los Angeles – Calgary 5:0 (kon.) | San Jose – Pittsburgh 0:5 (kon.)
Detroit – Edmonton 1:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 5:1 (kon.)
po s.n. (0:1)
New York Islanders
3:4 (2:2, 1:1, 0:0 - 0:0)
Edmonton Oilers
Neděle 06.11.2016, 00:15 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Mark LETESTU - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Edmonton Oilers.
    Autorem vítězné branky je MARK LETESTU, jenž naznačil kličku, ale vyslal přesný pokus k tyči. Edmonton Oilers si tedy připisuje druhý bod.
     
    64:47
    Na druhé straně mohl rozhodnout domácí kapitán! John Tavares přešel v souboji jeden na jednoho svého strážce, ale následný blafák posla jen vedle branky!
     
    63:41
    Jordan Eberle a Connor McDavid šli na jediného obránce! Druhý jmenovaný dostal černou gumu před slovenského brankáře, ale zblízka nedokázal přehodit jeho beton.
     
    60:35
    Obrovská šance, do které se dostal Jordan Eberle! Kanadský reprezentant nechal projet obránce a byl dlouho sám před brankářem, jenže toho vymíchat nedokázal.
     
    56:25
    Cam Talbot drží dalším perfektním zákrokem svůj tým nad vodou! Cal Clutterbuck dostal rychlou přihrávku do předbrankového prostoru, ale hostující brankář vsedě kotouč vyrazil.
     
    53:39
    Další obrovská šance Ostrovanů zůstává neproměněná. Brock Nelson se snažil přihrát před branku, ale touš se odrazil opět k němu. Ovšem zakončení domácího hráče minulo branku jen o pár centimetrů.
     
    49:43
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Darnell Nurse – 2 min., vysoká hůl).
    36:50 Milan LUCIC - 3:3
     
    36:50
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři opět vyrovnávají stav zápasu v přesilové hře! Do předbrankového prostoru se dostal Jordan Eberle, jehož pokus dokázal ještě slovenský brankář vyrazit. Ovšem na dorážku MILANA LUCICE zareagovat už nestihl. Asistence: Jordan Eberle.
     
    35:07
    K vidění bude další početní výhoda Olejářů. Za držení hole dostává dvouminutový trest John Tavares.
     
    33:42
    A mohlo být znovu vyrovnáno! Leon Draisaitl hledal z kruhu pro vhazování u zadní tyče Milana Lucice, jenž nedokázal zamést puk do odkryté branky!
     
    32:59
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Ryan Strome – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Eric Gryba – 2 min., sekání).
    31:18 Casey CIZIKAS - 3:2
     
    31:18
    Islanders právě vstřelili branku!
    Aktivita se domácímu celku vyplatila a Ostrované opět vedou! Dennis Seidenberg dostal kotouč na modrou čáru, odkud okamžitě vystřelil. Cam Talbot puk vyrazil před sebe, kam dojížděl CASEY CIZIKAS, jenž převážil misky vah na stranu Islanders. Asistence: Shane Prince a Dennis Seidenberg.
     
    28:23
    Za obranou zůstal zapomenutý Anthony Beauvillier, jenž okamžitě dostal kotouč. Kanadský důrazný útočník se otočil a vystřelil. Ovšem Cam Talbot předvedl další výborný zákrok.
     
    25:29
    Další pokus od modré čáry byl sražený v předbrankovém prostoru do pravého kruhu pro vhazování, kde byl osamocený John Tavares. Jenže domácímu kapitánovi puk přeskočil hůl, a tak se stav zápasu nemění.
     
    24:04
    Další vyloučeným na straně hostujícího týmu je Tyler Pitlick, jenž si pomohl podražením. Kolem obránce Edmontonu se obtočil Anders Lee, jenž by se dostal do další velké šance.
     
    21:22
    První početní výhodu si vyzkoušejí také domácí hráči. Patrick Maroon si za brankou soupeře pomohl nedovoleným bráněním a nabízí soupeři šanci na vrácení se do vedení.
     
    16:25
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Dennis Seidenberg – 2 min., hákování).
     
    13:20
    Najednou e obraz hry zcela otočil a hosté jsou na koni. Olejáři vyslali další pokus od modré čáry a na hranici brankoviště clonil Jordan Eberle. Šikovný kanadský útočník kotouč zachytil a s prostrčenou hokejkou mezi nohama zakončil nad branku. To byl opravdu povedený moment hostujícího hráče.
    12:13 Leon DRAISAITL - 2:2
     
    12:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři využívají početní výhodu a začínáme od znova! Z hranice kruhů vypálil Patrick Maroon, jehož pokus srazil obránce. Kotouč se odrazil přesně LEONU DRAISAITLOVI, jenž jej uklidil do odkryté branky. Asistence: Patrick Maroon a Matt Benning.
     
    10:55
    První přesilovou hru dnešního utkání si zahrají hosté, za podražení dostává menší trest Dennis Seidenberg. Uvidíme, zda se Olejářům podaří vyrovnat.
    08:22 Patrick MAROON - 2:1
     
    08:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je tu rychlé snížení a dle úvodních minut nás čeká velmi zajímavý zápas. Od modré čáry vypálil Matt Benning, jehož pokus mezi kruhy tečoval PATRICK MAROON. Jaroslav Halák proti teči do protipohybu neměl šanci zasáhnout. Asistence: Matt Benning.
    05:49 Shane PRINCE - 2:0
     
    05:49
    Islanders právě vstřelili branku!
    První formace je hostujícího týmu je na ledě i při druhé obdržené brance. Dennis Seidenberg přihrával do předbrankového prostoru, kde se kotouč odrazil na hůl SHANEA PRINCE. Ten neváhal ani chvilku a přesnou střelou posílá svůj tým do dvoubrankového vedení. Asistence: Dennis Seidenberg a Calvin de Haan.
    00:13 Nick LEDDY - 1:0
     
    00:13
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak to byl raketový start Ostrovanů do dnešního zápasu. Hned z prvního útoku se mění skóre, Cal Clutterbuck našel přihrávkou od mantinelu na zadní tyči NICKA LEDDYHO, jehož pokus skončil pod horní tyčí. Cam Talbot neměl nejmenší šanci zasáhnout. Asistence: Cal Clutterbuck a John Tavares.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 1. Leddy (Clutterbuck, Tavares), 6. Prince (Seidenberg, de Haan), 32. Cizikas (Prince, Seidenberg) – 9. Maroon (Benning), 13. Draisaitl (Maroon, Benning), 37. Lucic (Eberle), rozh. náj. Letestu

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Nick Leddy (NYI)
    0:0   Jordan Eberle (EDM)
    2. série:
    0:0   Andrew Ladd (NYI)
    0:0   Ryan Nugent-Hopkins (EDM)
    3. série:
    0:0   Jason Chimera (NYI)
    0:1   Mark Letestu (EDM)


    New York Islanders: Halák – Hamonic, Leddy, Boychuk, Hickey, Seidenberg, de Haan – Clutterbuck, Tavares (C), Jo. Bailey – Beauvillier, R. Strome, Ladd – Chimera, B. Nelson, Lee – Prince, Cizikas, N. Kuljomin.
    Edmonton Oilers: Talbot – A. Larsson, Klefbom, Gryba, Sekera, Benning, Nurse – Eberle, McDavid (C), Maroon – Puljujärvi, Nugent-Hopkins, Pouliot – Kassian, Draisaitl, Lucic – Pitlick, Letestu, Lander.

    Rozhodčí: Jon Mclsaac, Kevin Pollock – Brian Mach, Kory Nagy

    Diváci: 13862
    thejrc.org