Boston – NY Rangers 2:5 (kon.) | Montreal – Philadelphia 5:4 (kon.) | Ottawa – Buffalo 1:2 (kon.)
Tampa – New Jersey 4:1 (kon.) | Washington – Florida 4:2 (kon.) | Toronto – Vancouver 6:3 (kon.)
NY Islanders – Edmonton 3:4 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Columbus 2:1 (po pr.) | Nashville – Carolina 2:3 (0:1 po s.n.)
Dallas – Chicago 2:3 (kon.) | Los Angeles – Calgary 5:0 (kon.) | San Jose – Pittsburgh 0:5 (kon.)
Detroit – Edmonton 1:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 5:1 (kon.)
konec
San Jose Sharks
0:5 (0:2, 0:3, 0:0)
Pittsburgh Penguins
Neděle 06.11.2016, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Matt Murray (PIT) (32 zásahů)
    Sidney Crosby (PIT) (2 + 0)
    Carl Hagelin (PIT) (0 + 3) (06:16:29)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 5 střel na branku, čas na ledě 18:29)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 32

    Pittsburgh Penguins: 25
     
    Máme za sebou odvetu jarního finále Stanley Cupu. A vítězem se stal stejný kádr, který v červnu zvedl slavný pohár nad hlavu. Také druhé vzájemné měření sil mezi oběma celky v této sezóně zvládli ovládnout Pittsburgh Penguins, kteří vůbec nepustili soupeře výsledkově do hry. V první polovině zápasu sice měli hráči San Jose Sharks mírně navrch a Murrayho zasypali několika střelami. Jenže to byli hosté, kdo využíval jednu šanci za druhou a po čtyřiceti minutách Penguins vedli už 5:0. Stejné skóre zůstalo i na konci duelu, ve třetí třetině už žádné branky nepadaly. Žraloci mají další porážku na kontě, Pittsburgh naopak bude odjíždět ze San Jose v dobré náladě. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Běží poslední vteřiny zápasu, ještě San Jose Sharks v útočném pásmu, ale vypadá to, že domácí celek už nestihne ani vystřelit. Ve třetí části pravděpodobně žádné branky neuvidíme.
     
    59:20
    Murray zasahuje poté, co k němu přiletěla střela z dálky. Hertl mohl zkusit dorážku, ale už ji nestihl. Buly proběhne za několik okamžiků znovu na stejném místě jako před chvílí.
     
    59:03
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny a velmi pravděpodobně také celého utkání. San Jose ještě ale zkouší alespoň zrušit nulu, která v tuto chvíli na kostce pro Žraloky svítí. Vhazovat se bude před klecí Penguins.
     
    58:40
    Skoro polovina domácí početní výhody je minulostí a navíc se Rust dostal do šance ve vlastním oslabení. Rust si musel připsat zásah lapačkou, i když nešlo o nikterak složitou situaci pro domácího gólmana.
     
    58:05
    Tomáš Hertl dostal nahrávku před brankoviště, kde byl úplně sám. Jenže český útočník v dresu San Jose Sharks neproměnil tutovou šanci a jen prohloubil dnešní domácí trápení v zakončení.
     
    57:55
    Tak se na to podívejme, dokonce tu máme ještě na konci zápasu bitku. A to se zdálo, že už se dohrává bez emocí a v klidu. Pěstní souboj svedli domácí Haley a hostující Tučňák Ian Cole. Ten navíc ještě dostává dvě minuty za krosček, takže Sharks si zahrají přesilovou hru pět na čtyři.
     
    57:24
    Vhazování po levé ruce pittsburského brankáře ovládl center Žraloků, hned ale zase San Jose o výhod útočné třetiny přišlo. Takže ke střele vůbec nedošlo.
     
    57:00
    Příležitost i na druhé straně hrací plochy. Wilson zkoušel dorážet puk na brankovišti a překvapit Aarona Della. Málem se mu to podařilo.
     
    56:28
    Ani sám Brent Burns teď neuspěl proti Murraymu. Další dva zákroky brankáře Pittsburghu jsou další ukázkou, že gólman hostující družiny je dnes naprosto v pohodě.
     
    55:52
    Brent Burns rozehrál novou útočnou akci pro San Jose, pak uháněl po pravé straně domácí Ward. Ten sice vystřelil, ale vůbec netrefil branku, orazítkoval jen mantinel za klecí.
     
    55:18
    Letang v pohodě vyřešil situaci za brankou hostujícího brankáře a pak dostal kus černé gumy alespoň do prostřední třetiny. Útočníci Pens pak nespěchal dopředu a dostřídali.
     
    54:38
    Tierney zkusil vydolovat puk někde v pravém rohu. To se mu sice podařilo, ale z otočky nedokázal najít přesně žádného ze svých spoluhráčů.
     
    54:03
    Pomalu se nám blíží konec základní hrací doby a asi není moc pochyb o tom, kdo si z dnešního zápasu odnese body. Na ledové ploše to začíná vypadat tak, že se utkání už jen dohrává.
     
    53:10
    Malkin uháněl za kotoučem do pravého rohu útočného pásma. Jenže tam byl úplně sám a neměl komu nahrávat, takže se raději stáhl zpátky a počkal na to, co vymyslí domácí beci.
     
    52:53
    Čtyři na čtyři to teď bylo před brankou Pittsburghu, jenže zblokovaná střela je příčinou, proč San Jose nedostane ani v tomto případě puk za soupeřova brankáře.
     
    52:25
    Dvojice hráčů v tyrkysovém trikotu za hostující klecí usiluje o to, aby se Sharks dostali do šance. Jedním z nich byl také Tomáš Hertl, ten ale nestačil zakončit.
     
    52:05
    Hra přerušena pro technický přestupek, pravděpodobně se jednalo o ofsajd ze strany San Jose Sharks.
     
    51:53
    Dell chvíli zvažoval, jestli vyrazit za branku a pomoci spoluhráčům s rozehrávkou. Ale raději neriskoval a zůstal mezi třemi tyčemi.
     
    51:37
    Vypálit mohl Wilson, jenže to už rozhodčí přerušuje hru a vypadá to, že se bude vhazovat po pravé ruce Aarona Della.
     
    51:05
    Za brankou Penguins se teď hostující obránci dlouho rozmýšleli, kudy pošlou kotouč dopředu. Nakonec si vybrali levou stranu, ale to moc nesehrálo roli. Penguins na střelu stále čekají.
     
    50:49
    Znovu má práci brankář Tučňáků, na brankovišti ještě zkoušel dorážet puk Melker Karlsson. Rozhodně se San Jose nedá upřít snaha, ale puk do klece hostů prostě ne a ne spadnout.
     
    50:14
    Dumoulin a jeho obranná hra u vlastní branky v rohu. Hráč hostujícího celku to zvládl na jedničku, následně vyhodil kus černé gumy alespoň do středního pásma.
     
    49:55
    Sharks rozehrávají na vlastní polovině, kde je Penguins nepříjemně napadají a znesnadňují jim život.
     
    49:32
    Hned po buly pálil od modré čáry Schlemko, jenže také střelu obránce Sharks si Murray v pohodě pohlídal. Pak ještě musel likvidovat jednu střelu stejného hráče.
     
    49:25
    Až nyní hra po delší časové odmlce přerušena. Murray má puk v lapačce a pokračovat budeme po konci komerční přestávky.
     
    49:00
    Paul Martin a jeho poctivá obranná práce u zadního mantinelu. Pak se dopředu slibně vrhl Pavelski. Ale ani on, ani Tomáš Hertl přesně nezakončili.
     
    48:28
    Schultz počkal, až zbytek formace dostřídá. Znovu Pittsburští nikam nespěchají. Dell si poté přeci jen musel připsat zásah po střele Cullena z dálky.
     
    48:03
    Mikkel Boedker kličkoval u modré čáry, pak ale ztratil puk v souboji a bylo po domácí příležitosti.
     
    47:30
    Stále ještě rozhodčí nepřerušil hru. San Jose sice dělá vše pro to, aby alespoň snížilo náskok hostů, ale nedokáže se déle než pár vteřin udržet v útočné periodě.
     
    46:58
    Za klecí Penguins hned dva muži v domácím převleku, jenže nikdo nečekal před zařízením na případné zakončení.
     
    46:28
    Hertl zpátky na ledě, poslal puk do pásma po mantinelu a doufal, že touš dostane někdo z jeho spoluhráčů. To se také stalo.
     
    45:50
    Sledujeme další dlouhou pasáž bez přerušení. Nebude dlouho trvat a budeme s časem v polovině poslední periody. Ani jedna strana neprojevuje výraznější aktivitu.
     
    45:16
    Melker Karlsson nabízel puk na hokejku Marleaua, ale druhý uvedený přestřelil. Murray nemusel vůbec zasahovat.
     
    44:36
    Dvojice útočníků v bílém dresu na puku, Bonino se klidně mohl hnát sám po pravém kruhu sám na branku, kdyby mu kus černé gumy sedl přesně na hůl.
     
    44:02
    Rozehrávka Penguins zpoza jejich klece, pak se o podobnou věc pokusili Žraloci. Ale hraje se teď hodně kostrbatě, puk se nachází převážně ve středním pásmu.
     
    43:39
    Přesto je tu šance Tomáše Hertla, který poslal další dvě střely na branku a dnes poněkolikáté zahrozil. Matt Murray nicméně zůstává nepřekonán.
     
    43:08
    Zápas už na začátku třetí třetiny nemá zdaleka takové tempo jako v první polovině duelu, je vidět, že výsledek hrající jednoznačně do karet Tučňákům se na výkonech podepisuje.
     
    42:48
    Ofsajd Penguins, ti si nedali pozor na brusle na modré čáře.
     
    42:20
    Nieto za brankou Pittsburghu u kotouče, ale moc dlouho tam nezůstal, dvojice v bílém trikotu jej velice rychle připravila o šanci.
     
    41:56
    Nejdříve pálil bez přípravy hostující Nick Bonino, pak se Boedker snažil co nejdříve dostat puk pryč z obranné třetiny Sharks. Nakonec je to Dell, kdo přerušuje hru.
     
    41:33
    Po lehkém nahození z dálky má Aaron Dell puk v rukavici, vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    41:11
    San Jose se snaží hlavně u vlastní klece nevyrobit další chybu. Na druhou stranu, Pittsburgh nikam neurval nespěchá a je si dobře vědom svého náskoku.
     
    40:40
    Joe Pavelski hledal cestu dopředu, ale ve středním pásmu ztratil kotouč a bylo po domácí možnosti. Zatím hrajeme bez přerušení.
     
    40:10
    Hned na úvod třetiny střela z jedné z domácích hokeje. Ale Murray vůbec nemusel zasahovat, jen sledoval dráhu kotouče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za několik okamžiků vypukne třetí třetina zápasu s Pittsburghem. Není pochyb o tom, kdo má nyní blíže k vítězství. Hosté na rozdíl od Žraloků využívají šance.
     
    Podrobnější statistiky po druhé třetině

    Střely: 20:19
    Hity: 20:9
    Trestné minuty: 4:10
    Využité přesilovky: 0:0
    Úspěšnost na vhazování: 42% – 58%
    Zblokované střely: 11:16
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 20

    Pittsburgh Penguins: 19
     
    Máme za sebou i druhou třetinu zápasu. Ta byla pro San Jose výsledkově a vlastně i herně horší než zahajovací perioda. Domácí hokejisté inkasovali další tři branky, hned na startu prostředního dějství vystřídali brankáře. Jenže ani to nepomohlo. Penguins aktuálně vedou v Kalifornii 5:0 a uvidíme, zda San Jose ještě zkusí alespoň snížit sokův náskok.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Čas na posledních pár nahrávek v tomto dějství, puk má ještě v lapačce Aaron Dell po možnosti Malkina.
     
    39:28
    Ještě minimálně jednou se bude v této části vhazovat. Pittsburgh vyhodil puk jen na zakázané uvolnění a hra se tedy vrací zpátky do hostujícího obranného pásma.
     
    38:58
    A Paul Martin hledal ještě před brankou Marleaua. Domácí útočník plácl před brankovištěm do kotouče a málem se mohl radovat, Murray na poslední chvíli stačil puk zastavit.
     
    38:35
    Martin společně se svými spoluhráči zavezl puk k levému mantinelu do útočného pásma, ale tam si obrana Penguins v pohodě poradila.
     
    38:03
    Začínají poslední dvě minuty druhé třetiny, vyloučený Kessel se pomalu vrací do hry a San Jose stále hledá cestu do útočné třetiny.
     
    37:40
    Za několik okamžiků navíc končí domácí přesilovka, Sharks v ní nic moc nevymysleli. Hra je přerušena před Murrayho klecí.
    36:28 Nick BONINO - 0:5
     
    36:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Přesilovka ale ne vždy znamená automaticky úspěch, někdy to může být pro tým hrající v početní výhodě také pěkný malér. Nyní to zjistili domácí hokejisté, kteří udělali chybu směrem do obrany a místo toho, aby se soustředili na útočné akce, loví další kotouč ze své svatyně. Penguins zavezli puk do útočné periody a NICK BONINO překvapil nejen gólmana Aarona Della, ale celou kalifornskou halu. Tučňáci tedy ještě rozšiřují už tak dost velký náskok a krize Žraloků se prohlubuje. Asistence: Trevor Daley, Carl Hagelin.
     
    36:04
    Chystá se další vyloučení pro Pittsburgh Penguins, tentokrát se jedná o týmový prohřešek. Tučňáků totiž bylo na ledě šest a rozhodčí uděluje trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Další přesilovka pro San Jose. Trest jde odpykat Kessel.
     
    35:50
    Daley a Malkin hledali u pravého mantinelu prostor, kudy se dostat ke střele. Nakonec jej nenašli a ještě museli zpátky do obrany.
     
    35:28
    San Jose má puk na hokejkách, ale jen ve středním pásmu, odkud domácí celek jen těžko hrozí soupeřovu svatyni.
     
    35:04
    Aaaron Dell má puk v rukavici, likvidoval soupeřovo zakončení z úhlu z pravé strany. Ještě jedna komerční pauza v této dvacetiminutovce, pak už budeme pokračovat ve zbytku části.
     
    34:40
    Hornqvist vyslal další střelu ve vlastním oslabení, chvíli před návratem Daleyho na led vypálil z pozice za pravým kruhem a pokusil si překvapit Della.
     
    34:08
    Zase jedna střela z dálky a pak už se hosté osvobodili. Do konce jejich oslabení zbývají poslední vteřiny, navíc puk vyhazují hodně daleko.
     
    33:53
    Kalifornský mančaft má i smůlu v zakončení. Logan Couture zůstal sám proti brankáři Penguins, ale nedokázal mu procpat puk mezi betony. Murray dnes opravdu chytá výborně.
     
    33:28
    San Jose na nějaký okamžik zpátky v útočné třetině, Thornton měl na pravé straně prostor vypálit. Pak ale Penguins unikli ve vlastním oslabení a zahrozili.
     
    32:55
    Burns a jeho nepříjemná jedovka, na kterou ale ještě Matt Murray stačil zareagovat a stále tak ochránce hostující klece drží v SAP Center čisté konto.
     
    32:40
    Daley z Pittsburghu bude muset na trestnou lavici za nedovolené bránění. To znamená, že přichází přesilová hra pro San Jose Sharks. Dostanou se ještě domácí do zápasu? Teď k tomu mají možnost.
     
    31:55
    Zatím jsou ve čtyřech aktivnější Sharks, Dillon poslal puk na Marleaua a domácí dvanáctka se snažila prosadit. Bohužel pro Žraloky neúspěšně.
     
    31:38
    A opravdu padají. Vlasic i Rust dostávají menší tresty za hrubost, budou si tedy moci oba odpočinout na trestné lavici. Dnes poprvé tedy uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách. Uvidíme, komu sedne více.
     
    31:38
    A pro Crosbyho střele a Dellově zákroku je tu rozmíška za domácím zařízením, do které se pustil obránce Sharks Vlasic a sok z druhé strany barikády Rust. Uvidíme, jestli za tuto menší strkanici budou padat tresty.
     
    31:30
    Matt Cullen se ocitl ve vyložené šanci před Dellem a po něm pálil také Crosby.
     
    31:00
    Hraje se nyní dlouho bez přerušení. Justin Braun získal puk za brankou Pittsburghu a málem se dostal až ke střele. Jenže nakonec byl jeho pokus zblokován.
     
    30:21
    Už při hře pět na pět zazvonila tyčka domácího zařízení, někdo z hokejistů Penguins poslal střelu z dálky a vystrašil už tak rozladěné domácí publikum.
     
    29:55
    Většina hostující početní výhody je pryč a Donskoi se za chvíli vrátí zpátky na led. Domácí toto oslabení pravděpodobně zvládnou bez inkasování.
     
    29:30
    Následně přišla Crosbyho střela a poté se Sharks osvobodili. Dell si připsal další dva zásahy a v tuto chvíli drží San Jose nad vodou, pěkně vystihl Letangovu pecku z dálky a zastavil ji.
     
    28:56
    Letang nahodil puk za branku, kde našel Hornqvista. Zatím ale není puk v takové pozici, aby jej hosté mohli uklidit směrem do branky. Domácí v oslabení dobře brání.
     
    28:40
    Kessel se protáhl po levém kruhu do střely, ale Dell jeho střelu v pohodě kryje v rozkleku. Je z toho jen buly před brankou San Jose.
     
    28:16
    Rozhodčí ukazuje, že někoho pošle na trestnou lavici. Konkrétně to bude Joonas Donskoi, jenž podrazil soupeře a bude doufat, že jeho celek popáté neinkasuje. Přesilová hra pro Pittsburgh Penguins.
     
    28:09
    A také český forvard Tomáš Hertl ukázal, že se nebojí vystřelit. Jenže také on byl hodně daleko od zařízení a Hertlova tvrdá rána v pohodě zaplula do Murrayho lapačky.
     
    27:52
    Paul Martin vypálil, i když z dané pozice za levým kruhem neměl moc šancí uspět. Získal alespoň vhazování v útočné třetině pro svůj tým.
     
    27:36
    Aaron Dell raději podržel Crosbyho střelu v lapačce, než aby zbytečně riskoval rychlou rozehrávku.
     
    27:19
    Melker Karlsson získal kotouč pro Žraloky v pravém rohu a málem se i dostal do šance. Jenže na zádech měl v jeden moment hned dva soupeře.
     
    26:50
    Dell jen sledoval hru před ním, puk sice létal z pravého rohu do levého, ale tentokrát hokejisté v bílých trikotech nedostali puk na hokejky taky dobře, aby mohli střílet.
     
    26:34
    Zakázané uvolnění Pittsburghu, další buly tedy proběhne před gólmanem hostů. A nebo nakonec ne, jelikož rozhodčí se hráčům omluvil a ukazuje, že se bude vhazovat opět ve středovém kruhu.
     
    26:19
    Buly ve středovém kruhu pro sebe získali Penuins, pak ale Sharks zkusili přitvrdit u mantinelu. Ale Joe Thornton už nestačil z rohu vykroužit do střelecké možnosti.
     
    26:14
    Následuje komerční přestávka, za chvíli budeme pokračovat v utkání.
     
    26:10
    Už při hře pět na pět musel Murray dávat velký pozor. Puk ale znovu končí někde mimo hrací plochu, takže bude následovat další vhazování.
     
    25:58
    Hra přerušena ve stejný moment, kdy se Chris Kunitz vrací z trestné lavici zpátky na led. I tato přesilová hra domácích tedy zůstává nevyužita.
     
    25:28
    San Jose Sharks už rozestavují přesilovkový deštník, Boedker s Donskoiem si vyměňovali touš, ale ani v tomto případě nedošlo k přesnému zakončení.
     
    24:51
    Matt Murray teď ani nemusel zasahovat, puk skončil sražený na tribuně a je z toho pouze další buly ve středním pásmu.
     
    24:28
    Couture a Thornton se snažili vymyslet rychlou kombinaci u pravého mantinelu, jenže domácí budou potřebovat začít hlavně střílet.
     
    23:57
    Na trestnou lavici je odeslán autor první branky zápasu Chris Kunutz, který inkasuje dvě minuty za držení protihráče. Jedna z možností, jak se San Jose ještě může dostat zpátky do zápasu.
     
    23:53
    Po delší době šance Sharks, Burns ve střelecké možnost. A byl u faulován.
    22:33 Eric FEHR - 0:4
     
    22:33
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Problémy pro družinu ze San Jose pokračují a skoro to začíná vypadat, že Pittsburgh si na západě Ameriky začíná otevírat střelnici. Co střela, to gól. Tedy samozřejmě skoro. Nyní si radost ze vstřelené branky užil ERIC FEHR, jenž prostě zkusil vypálit z pravé strany. A to se mu vyplatilo, Aaron Dell totiž vůbec nestačil dosáhnout na jeho pokus, který mířil někam pod horní tyčku. Celek z Východní konference tedy vede o čtyři branky a rozdíl ve skóre je rázem opravdu značný. San Jose má ještě více co napravovat. Asistence: Matt Cullen, Conor Sheary.
     
    21:51
    A znovu přerušená hra, puk pravděpodobně skončil mimo hrací plochu, buly proběhne ve středním pásmu.
     
    21:29
    Nyní už ovšem ochránce klece domácích měl práci, stačil ještě zavčas zalehnout puk u levé tyčky a přerušit hru.
     
    21:22
    Hra přerušena v obranné třetině San Jose, brankář Aaron Dell zatím zasahovat nemusel, bude se ale vhazovat před jeho zraky.
     
    20:13
    Střídání v týmu San Jose Sharks: ze hřiště odchází Martin Jones, přichází Aaron Dell.
    20:13 Sidney CROSBY - 0:3
     
    20:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hororový konec první třetiny pro San Jose, hororový i začátek prostřední části pro stejný celek. Pittsburgh potřeboval jen třináct vteřin na to, aby se dostal do vedení o tři zásahy. A byl to znovu kapitán Penguins SIDNEY CROSBY, kdo vyrazil směrem za Martinem Jonesem a poslal puk do jeho sítě. Zároveň San Jose vystřídá brankáře a je jasné, že teď budou muset hokejisté z Kalifornie hodně zabrat, aby něco s výsledkem udělali. Tohle je pro ně hodně studená sprcha na úvod druhé periody. Asistence: Carl Hagelin, Brian Dumoulin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Nebude dlouho trvat a začne druhá třetina. Podaří se Žralokům využít některou ze svých šancí a ukrojit z náskoku Penguins, nebo si hosté udrží klid na hokejkách?
     
    Zajímavost:

    Chris Kunitz dal dnes vůbec první branku sezóny, když překonal v první třetině zápasu na ledě San Jose Martina Jonese.
     
    Podrobnější statistiky po první třetině

    Střely: 12:6
    Hity: 9:6
    Trestné minuty: 0:2
    Využité přesilovky: 0:0
    Zblokované střely: 5:5
    Úspěšnost na vhazování: 48% – 52%
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 12

    Pittsburgh Penguins: 6
     
    Máme za sebou úvodní třetinu utkání mezi San Jose a Pittsburghem. Více ze hry sice měli domácí muži, ale co jim to je platné, když zatím šance využívá jejich soupeř z jarního finále. Pittsburgh tedy po dvaceti minutách vede poměrem 2:0 a tým kouče DeBoera má rozhodně o přestávce o čem diskutovat. I poměr střel svědčí výrazně pro domácí, jenže skóre ukazuje opačné hodnoty.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Ještě jeden složitý zákrok pro Martina Jonese, který se musel vyznamenat zásahem levým betonem.
    18:28 Sidney CROSBY - 0:2
     
    18:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Trošku mi to připomíná předchozí utkání San Jose Sharks proti Calgary Flames. Tam také měli domácí hráči většinu zápasu navrch, ale nakonec padli, protože jejich soupeř využíval šance. To samé vidíme dnes v úvodní periodě. Martin Jones dlouho nezasahoval, pak ale přišla jedna možnost a rázem je z toho branka Penguins. Situaci za brankou kalifornského celku zvládl vyřešit kapitán Pittsburghu SIDNEY CROSBY. Kotouč se totiž odrazil z jeho hokejky od brusle gólmana San Jose směrem k brankové čáře a pak už přišla pohroma pro domácí. Asistence: Carl Hagelin, Conor Sheary.
     
    18:15
    Cullen hledal z otočky co nejrychleji Rusta, ale nenašel ho. Místo toho puk končí sražený mimo hrací plochu, musí tedy proběhnout nové buly.
     
    17:45
    Dvojice hráčů v bílém dresu zamířila co nejrychleji za branku Jonese, tam se ale moc dlouho neohřála. Už zase hrají na druhé straně hrací plochy hráči v tyrkysovém.
     
    17:31
    Vhazování po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    17:19
    Také teď se lépe dostali do útočného pásma Sharks než jejich soupeře. Murray ale zasahovat nemusel moc složitě, sebral puk z ledu do lapačky a zařídil jen nové buly.
     
    16:46
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks, hra se po delší době tedy vyskytne před Martinem Jonesem, jenž nemá poslední okamžiky tolik zásahů jako na začátku první třetiny.
     
    16:34
    Nieto ve středním pásmu nikam nespěchal a raději ještě stáhl touš víc dozadu, než mu někdo najede. A to se pak ukázalo jako chytrá taktika.
     
    16:01
    Letang zlikvidoval šanci Donskoie. Finský útočník se snažil kolem levého mantinelu protáhnout do střelecké šance, jenže v klíčovém momentu nedokázal zakončit.
     
    15:55
    Už znovu pokračujeme ve hře, ale moc dlouho se nehrálo bez přerušení. Penguins totiž poslali puk na zakázané uvolnění a situace míří před jejich gólmana.
     
    15:48
    Ještě jedna komerční pauza v této dvacetiminutovce, za malý okamžik pokračujeme.
     
    15:18
    Další Dillonova obranná práce v pásmu před Martinem Jonesem. Je pravda, že gólman Žraloků v posledních momentech nemá tolik práce jako brankář v kleci na druhé straně.
     
    14:43
    Obrana San Jose nikam nespěchá a Dillon raději počkal, až mu Tomáš Hertl najede na pravé straně. Českému forvardovi pak odskočil puk z hokejky.
     
    14:12
    Penguins to zkoušeli tři na tři na útočné modré čáře, pásmo nakonec získali. Pak ale Rust ztratil kotouč u mantinelu a bylo po šancích celku z Východní konference.
     
    13:50
    Brent Burns a jeho střela z dálky, kterou pak ještě sám obránce domácích dorážel na brankovišti. Ani on ovšem neprotlačil puk až do sítě, přestože také nebyl daleko od úspěchu.
     
    13:10
    Wardova střela a hned poté pokus Vlasica. Murray ovšem zůstává v klidu a všechny kotouče vyráží z brankoviště pryč.
     
    12:59
    San Jose sice uspělo na buly v útočné periodě, ale vzápětí o puk přišlo a řešilo starosti ve středním pásmu. Ani Pens teď ale nejsou moc přesní.
     
    12:57
    Za okamžik pokračujeme, jen co skončí reklamní přestávka. Vhazování proběhne před hostujícím zařízením.
     
    12:39
    Ještě stále se ale hrálo dlouho bez přerušení a Dillon pálil z levé strany. Matt Murray dokázal jeho ránu najít na poslední chvíli. Ale zachytil ji, to teď bude jeho týmu stačit.
     
    12:05
    Matt Cullen zpátky ve hře, úvodní početní výhoda zápasu pro Žraloky končí nevyužita. Teď se zase může začít snažit také Pittsburgh.
     
    11:55
    Ta ale nepřichází, domácí jsou s kotoučem už zase zpátky ve střední třetině hrací plochy.
     
    11:18
    Po vyhraném domácím buly rozehrával akci od modré čáry Schlemko a později také Donskoi. Ale domácí by potřebovali alespoň jednu lepší střelu na branku.
     
    10:54
    To už je na ledě zpátky český útočník Tomáš Hertl, jenž čekal na přihrávku od Brauna. Jenže ji nedostal, skočila mu pryž přes hokejku a Pittsburgh opět vyhazuje.
     
    10:38
    Až nyní Penguins poprvé vyhazují přes všechny čáry a mají možnost v oslabení poslat na led čerstvé síly.
     
    10:08
    Thornton po střele svého spoluhráče dorážel puk na brankovišti a před Murraym bylo pořádně horko. Nikdo ale nedokázal kotouč uklidit za jeho záda.
     
    09:53
    Uvidíme první přesilovku zápasu, zahrají si ji San Jose Sharks. Matt Cullen z Pittsburghu je totiž poslán za katr, protože držel soupeře. A tak se domácím nabízí možnost na vyrovnání výsledku.
     
    09:37
    Znovu hra zpátky v domácí třetině, kde se Sharks dlouho snaží o rozehrávku, ale zatím neúspěšně.
     
    09:10
    Cole musel rychle spěchat zpátky do obrany, protože Patrick Marleau měl sám nakročeno dopředu. Ale nestihl puk dohnat zavčas.
     
    08:56
    A právě po Malkinově střele má teď Jones kotouč v rukavici, bude se vhazovat po levé ruce domácího gólmana.
     
    08:40
    Martin Jones je teď v klidu, jeho spoluhráči řeší s přehledem situaci v obranném pásmu. Malkin se přesto dral velmi důrazně za kotoučem.
     
    08:05
    A hned zase na druhou stranu, kde se naopak snažili soka zaskočit hosté. Hraje se opravdu hodně nahoru a zase dolů.
     
    07:36
    V přečíslení se najednou objevili hokejisté San Jose Sharks a byl to Tomáš Hertl, kdo vzal na sebe zodpovědnost a vypálil. A trefil tyčku hostující klece!
     
    06:58
    Thornton zvládl vhazování ve středním pásmu proti Crosbymu, Sharks díky tomu získali útočnou třetinu. Braunova střela od modré čáry ovšem klec netrefila.
     
    06:56
    Budeme sledovat první komerční přestávku. Po jejím konci hned pokračujeme v průběhu první třetiny.
     
    06:40
    Cullen musel dávat pozor, aby mu forvardi Sharks za jeho vlastní klecí nesebrali puk. To se nestalo, přesto ještě Matt Murray musí dávat velký pozor.
     
    06:08
    Malkin a Kessel si vyměnili puk na hranici útočného pásma, pak zavezli puk za bránu a tam kombinovali. Na další střelu ale pořád čekáme.
     
    05:39
    Nieto vybojoval puk pro domácí barvy ve středním pásmu a Sharks na chvíli byli zpátky před soupeřovým brankářem. Jenže opravdu jen na mžik, ke střele nedošlo.
     
    05:08
    Vlasic dlouho tahal puk podél vlastního pásma. Vše nakonec dopadlo jen icingem, na který domácí obránce poté poslal kotouč.
    04:22 Chris KUNITZ - 0:1
     
    04:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nejdříve akce San Jose Sharks kolem Murrayho klece, tu ale Pavelski s Burnsem nedokázali zužitkovat. A pak se do protiútoku vrhl Pittsburgh, který naopak prostřelil soupeřova brankáře a pouští se ještě v prvních pěti minutách základní hrací doby do těsného vedení. Na levé straně útočného pásma v pohodě uklidnil touš na hokejce CHRIS KUNITZ, který následně střelou zápěstím překonal Martina Jonese. Hezky pověsil puk do horní poloviny zařízení. San Jose tedy musí dohánět a hosté naopak začali velmi solidně. Asistence: Jevgenij Malkin, Ian Cole.
     
    03:37
    Tomáš Hertl měl otevřený prostor pro útočnou akci na levém křídle. Jenže podobně jako před několika momenty, také nyní Kaliforňané v postavení mimo hru.
     
    03:29
    A je to tak, pokračuje se jen vhazováním v obranné třetině domácích.
     
    03:29
    Rozhodčí si ale pro jistotu celou situaci ještě kontrolují na videu, tak uvidíme, ale tohle s velkou pravděpodobností nebude pro Žaloky problém.
     
    03:29
    Rust dorážel kus černé gumy na brankovišti Martina Jonese a hokejista Penguins nebyl daleko od první branky zápasu. Gólman San Jose neskutečným způsobem ještě dokázal zastavit kus černé gumy na brankové čáře.
     
    03:15
    Hraje se zatím hodně přímočarý hokej a moc nepřerušuje, dnes tato bitva slibuje opravdu atraktivní podívanou.
     
    02:48
    Souboj v pravém rohu v pásmu hostujícího týmu, ale nakonec vše dopadlo dobře pro Tučńáky a naopak teď Hagelin zlobil na druhé straně defenzívu Sharks.
     
    02:20
    Nejdříve se před Nietem otevřel prostor zaútočit a pokusit se uniknout sám na klec. To nevyšlo a na druhé straně odpískán ofsajd Pens.
     
    01:50
    Malkin hledal cestu ze střední třetiny až před Martina Jonese, ale chyběla mu jedna či dvě kličky navíc.
     
    01:14
    Murray musel tasit první zásah na brankoviště, když tam doráželi hned dva muži v tyrkysových trikotech. Leč to dopadlo dobře pro hosty a Pens vyhazují.
     
    00:40
    Braunova rozehrávka z obranné třetiny nevypadala špatně, jenže vůbec nenašla svého adresáta. Na první šanci čekáme, zatím sledujeme spíše nahazované kotouče.
     
    00:12
    Jako první se kotouče na buly zmocnili hráči San Jose, ti se ale nedostali dopředu a naopak následně měli problémy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě proběhlo čestné vhazování.
     
    Hymna dozněla, hráči se chystají do středového kruhu. Pojďme na to!
     
    Hokejisté už se sjíždějí na ledovou plochu. Nebude dlouho trvat a zápas vypukne, ještě si samozřejmě poslechneme hymnu.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme tradičně o pár minutek později.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton, Pavelski (C) – Donskoi, Couture, J. Ward – Bødker, Marleau, M. Karlsson – Haley, Tierney, Wingels.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Dumoulin, Letang, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Hagelin, Crosby (C), Hörnqvist – Kunitz, Malkin, Kessel – S. Wilson, Bonino, Rust – Sheary, Cullen, Fehr..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Střetnou se dva celky, které na sebe narazily v prozatím posledním finále Stanley Cupu. Už podruhé v tomto ročníku poměří síly San Jose Sharks a Pittsburgh Penguins.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (4 + 4)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy se poprvé od jarního finále Stanley Cupu potkaly letos na podzim, hned na začátku sezóny. Zápas těsně ovládli Pittsburgh Penguins, když doma udolali Žraloky výsledkem 3:2.
     
    SAN JOSE SHARKS

    San Jose nadále zůstává mezi nejvýše postavenými kádry Pacifické divize. A to i přesto, že párkrát zaváhalo proti soupeřům, s nimiž se porážka úplně nečekala. Tak například v posledním odehraném utkání proti Calgary Flames. Sestava kouče DeBoera hájila domácí neporazitelnost, ale chvíli před koncem základní hrací doby inkasovala rozdílovou branku. Důležitý je však celkový dojem a ten má jarní finalista prozatím nadprůměrný. I tak musí kalifornský klub předchozí dva mače mrzet, před duelem s Plameny Žraloci o jediný gól podlehli i méně favorizovaným Arizona Coyotes. Proti Tučňákům samozřejmě San Jose má speciální motivaci, takže se bude pořádně hnát za body.

    Statistiky celku vede kapitán a útočník Joe Pavelski (4 + 8), kromě něj pravidelně bodově přispívá také obránce Brent Burns (4 + 7) a český útočník Tomáš Hertl (4 + 4). Ten se ale v minulém utkání proti Calgary bodově neprosadil. Do se i naposledy postavil brankář San Jose číslo jedna, tedy Martin Jones.
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Hokejisté Pittsburghu začali novou hokejovou sezónu navýsost dobře. Vlastně ji rozjeli stejně dobře, jako tu minulou skončili. Obhájce Stanley Cupu prožívá parádní úvod podzimu, v tabulce Metropolitní divize se drží mezi nejlepší trojicí a je velmi pravděpodobné, že celek kolem kapitána Sidneyho Crosbyho bude chtít atakovat příčku nejvyšší. Pravda, naposledy na ledě Los Angeles Kings s Pens neradovali, když pod střechou Staples Center padli v prodloužení 2:3. Jenže předtím uspěli proti Anaheimu, Philadelphii, Isladners i Floridě Panthers. A jeden bod si Pittsburgh z Hollywoodu stejně odvezl.

    Kanadské bodování celku z Východní konference vede ruský forvard Jevgenij Malkin (6 + 5) velmi dobře si střelecky vede také Sidney Crosby (6 + 2) a spoustu bodů poslední dobou kupí i Patric Hornqvist (4 + 6). San Jose je pro Pens třetí zastávkou na kalifornském tripu. Podaří se týmu natáhnout bodovou šňůru?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. Kunitz (Malkin, Cole), 19. Crosby (Hagelin, Sheary), 21. Crosby (Hagelin, Dumoulin), 23. Fehr (Cullen, Sheary), 37. Bonino (Daley, Hagelin)


    San Jose Sharks: M. Jones (21. Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton, Pavelski (C) – Donskoi, Couture, J. Ward – Bødker, Marleau, M. Karlsson – Haley, Tierney, Wingels.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray – Dumoulin, Letang, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Hagelin, Crosby (C), Hörnqvist – Kunitz, Malkin, Kessel – S. Wilson, Bonino, Rust – Sheary, Cullen, Fehr.

    Rozhodčí: Brenk, O'Rourke – Knorr, Cameron

    Diváci: 17 562
    thejrc.org