Boston – NY Rangers 2:5 (kon.) | Montreal – Philadelphia 5:4 (kon.) | Ottawa – Buffalo 1:2 (kon.)
Tampa – New Jersey 4:1 (kon.) | Washington – Florida 4:2 (kon.) | Toronto – Vancouver 6:3 (kon.)
NY Islanders – Edmonton 3:4 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Columbus 2:1 (po pr.) | Nashville – Carolina 2:3 (0:1 po s.n.)
Dallas – Chicago 2:3 (kon.) | Los Angeles – Calgary 5:0 (kon.) | San Jose – Pittsburgh 0:5 (kon.)
Detroit – Edmonton 1:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 5:1 (kon.)
konec
San Jose Sharks
0:5 (0:2, 0:3, 0:0)
Pittsburgh Penguins
Neděle 06.11.2016, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    36:28 Nick BONINO - 0:5
     
    36:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Přesilovka ale ne vždy znamená automaticky úspěch, někdy to může být pro tým hrající v početní výhodě také pěkný malér. Nyní to zjistili domácí hokejisté, kteří udělali chybu směrem do obrany a místo toho, aby se soustředili na útočné akce, loví další kotouč ze své svatyně. Penguins zavezli puk do útočné periody a NICK BONINO překvapil nejen gólmana Aarona Della, ale celou kalifornskou halu. Tučňáci tedy ještě rozšiřují už tak dost velký náskok a krize Žraloků se prohlubuje. Asistence: Trevor Daley, Carl Hagelin.
    22:33 Eric FEHR - 0:4
     
    22:33
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Problémy pro družinu ze San Jose pokračují a skoro to začíná vypadat, že Pittsburgh si na západě Ameriky začíná otevírat střelnici. Co střela, to gól. Tedy samozřejmě skoro. Nyní si radost ze vstřelené branky užil ERIC FEHR, jenž prostě zkusil vypálit z pravé strany. A to se mu vyplatilo, Aaron Dell totiž vůbec nestačil dosáhnout na jeho pokus, který mířil někam pod horní tyčku. Celek z Východní konference tedy vede o čtyři branky a rozdíl ve skóre je rázem opravdu značný. San Jose má ještě více co napravovat. Asistence: Matt Cullen, Conor Sheary.
    20:13 Sidney CROSBY - 0:3
     
    20:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hororový konec první třetiny pro San Jose, hororový i začátek prostřední části pro stejný celek. Pittsburgh potřeboval jen třináct vteřin na to, aby se dostal do vedení o tři zásahy. A byl to znovu kapitán Penguins SIDNEY CROSBY, kdo vyrazil směrem za Martinem Jonesem a poslal puk do jeho sítě. Zároveň San Jose vystřídá brankáře a je jasné, že teď budou muset hokejisté z Kalifornie hodně zabrat, aby něco s výsledkem udělali. Tohle je pro ně hodně studená sprcha na úvod druhé periody. Asistence: Carl Hagelin, Brian Dumoulin.
    18:28 Sidney CROSBY - 0:2
     
    18:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Trošku mi to připomíná předchozí utkání San Jose Sharks proti Calgary Flames. Tam také měli domácí hráči většinu zápasu navrch, ale nakonec padli, protože jejich soupeř využíval šance. To samé vidíme dnes v úvodní periodě. Martin Jones dlouho nezasahoval, pak ale přišla jedna možnost a rázem je z toho branka Penguins. Situaci za brankou kalifornského celku zvládl vyřešit kapitán Pittsburghu SIDNEY CROSBY. Kotouč se totiž odrazil z jeho hokejky od brusle gólmana San Jose směrem k brankové čáře a pak už přišla pohroma pro domácí. Asistence: Carl Hagelin, Conor Sheary.
    04:22 Chris KUNITZ - 0:1
     
    04:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nejdříve akce San Jose Sharks kolem Murrayho klece, tu ale Pavelski s Burnsem nedokázali zužitkovat. A pak se do protiútoku vrhl Pittsburgh, který naopak prostřelil soupeřova brankáře a pouští se ještě v prvních pěti minutách základní hrací doby do těsného vedení. Na levé straně útočného pásma v pohodě uklidnil touš na hokejce CHRIS KUNITZ, který následně střelou zápěstím překonal Martina Jonese. Hezky pověsil puk do horní poloviny zařízení. San Jose tedy musí dohánět a hosté naopak začali velmi solidně. Asistence: Jevgenij Malkin, Ian Cole.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. Kunitz (Malkin, Cole), 19. Crosby (Hagelin, Sheary), 21. Crosby (Hagelin, Dumoulin), 23. Fehr (Cullen, Sheary), 37. Bonino (Daley, Hagelin)


    San Jose Sharks: M. Jones (21. Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton, Pavelski (C) – Donskoi, Couture, J. Ward – Bødker, Marleau, M. Karlsson – Haley, Tierney, Wingels.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray – Dumoulin, Letang, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Hagelin, Crosby (C), Hörnqvist – Kunitz, Malkin, Kessel – S. Wilson, Bonino, Rust – Sheary, Cullen, Fehr.

    Rozhodčí: Brenk, O'Rourke – Knorr, Cameron

    Diváci: 17 562
    thejrc.org