Boston – NY Rangers 2:5 (kon.) | Montreal – Philadelphia 5:4 (kon.) | Ottawa – Buffalo 1:2 (kon.)
Tampa – New Jersey 4:1 (kon.) | Washington – Florida 4:2 (kon.) | Toronto – Vancouver 6:3 (kon.)
NY Islanders – Edmonton 3:4 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Columbus 2:1 (po pr.) | Nashville – Carolina 2:3 (0:1 po s.n.)
Dallas – Chicago 2:3 (kon.) | Los Angeles – Calgary 5:0 (kon.) | San Jose – Pittsburgh 0:5 (kon.)
Detroit – Edmonton 1:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 5:1 (kon.)
konec
San Jose Sharks
0:5 (0:2, 0:3, 0:0)
Pittsburgh Penguins
Neděle 06.11.2016, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Matt Murray (PIT) (32 zásahů)
    Sidney Crosby (PIT) (2 + 0)
    Carl Hagelin (PIT) (0 + 3) (06:16:29)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 5 střel na branku, čas na ledě 18:29)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 32

    Pittsburgh Penguins: 25
     
    Máme za sebou odvetu jarního finále Stanley Cupu. A vítězem se stal stejný kádr, který v červnu zvedl slavný pohár nad hlavu. Také druhé vzájemné měření sil mezi oběma celky v této sezóně zvládli ovládnout Pittsburgh Penguins, kteří vůbec nepustili soupeře výsledkově do hry. V první polovině zápasu sice měli hráči San Jose Sharks mírně navrch a Murrayho zasypali několika střelami. Jenže to byli hosté, kdo využíval jednu šanci za druhou a po čtyřiceti minutách Penguins vedli už 5:0. Stejné skóre zůstalo i na konci duelu, ve třetí třetině už žádné branky nepadaly. Žraloci mají další porážku na kontě, Pittsburgh naopak bude odjíždět ze San Jose v dobré náladě. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Běží poslední vteřiny zápasu, ještě San Jose Sharks v útočném pásmu, ale vypadá to, že domácí celek už nestihne ani vystřelit. Ve třetí části pravděpodobně žádné branky neuvidíme.
     
    59:20
    Murray zasahuje poté, co k němu přiletěla střela z dálky. Hertl mohl zkusit dorážku, ale už ji nestihl. Buly proběhne za několik okamžiků znovu na stejném místě jako před chvílí.
     
    59:03
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny a velmi pravděpodobně také celého utkání. San Jose ještě ale zkouší alespoň zrušit nulu, která v tuto chvíli na kostce pro Žraloky svítí. Vhazovat se bude před klecí Penguins.
     
    58:40
    Skoro polovina domácí početní výhody je minulostí a navíc se Rust dostal do šance ve vlastním oslabení. Rust si musel připsat zásah lapačkou, i když nešlo o nikterak složitou situaci pro domácího gólmana.
     
    58:05
    Tomáš Hertl dostal nahrávku před brankoviště, kde byl úplně sám. Jenže český útočník v dresu San Jose Sharks neproměnil tutovou šanci a jen prohloubil dnešní domácí trápení v zakončení.
     
    57:55
    Tak se na to podívejme, dokonce tu máme ještě na konci zápasu bitku. A to se zdálo, že už se dohrává bez emocí a v klidu. Pěstní souboj svedli domácí Haley a hostující Tučňák Ian Cole. Ten navíc ještě dostává dvě minuty za krosček, takže Sharks si zahrají přesilovou hru pět na čtyři.
     
    57:24
    Vhazování po levé ruce pittsburského brankáře ovládl center Žraloků, hned ale zase San Jose o výhod útočné třetiny přišlo. Takže ke střele vůbec nedošlo.
     
    57:00
    Příležitost i na druhé straně hrací plochy. Wilson zkoušel dorážet puk na brankovišti a překvapit Aarona Della. Málem se mu to podařilo.
     
    56:28
    Ani sám Brent Burns teď neuspěl proti Murraymu. Další dva zákroky brankáře Pittsburghu jsou další ukázkou, že gólman hostující družiny je dnes naprosto v pohodě.
     
    55:52
    Brent Burns rozehrál novou útočnou akci pro San Jose, pak uháněl po pravé straně domácí Ward. Ten sice vystřelil, ale vůbec netrefil branku, orazítkoval jen mantinel za klecí.
     
    55:18
    Letang v pohodě vyřešil situaci za brankou hostujícího brankáře a pak dostal kus černé gumy alespoň do prostřední třetiny. Útočníci Pens pak nespěchal dopředu a dostřídali.
     
    54:38
    Tierney zkusil vydolovat puk někde v pravém rohu. To se mu sice podařilo, ale z otočky nedokázal najít přesně žádného ze svých spoluhráčů.
     
    54:03
    Pomalu se nám blíží konec základní hrací doby a asi není moc pochyb o tom, kdo si z dnešního zápasu odnese body. Na ledové ploše to začíná vypadat tak, že se utkání už jen dohrává.
     
    53:10
    Malkin uháněl za kotoučem do pravého rohu útočného pásma. Jenže tam byl úplně sám a neměl komu nahrávat, takže se raději stáhl zpátky a počkal na to, co vymyslí domácí beci.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. Kunitz (Malkin, Cole), 19. Crosby (Hagelin, Sheary), 21. Crosby (Hagelin, Dumoulin), 23. Fehr (Cullen, Sheary), 37. Bonino (Daley, Hagelin)


    San Jose Sharks: M. Jones (21. Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton, Pavelski (C) – Donskoi, Couture, J. Ward – Bødker, Marleau, M. Karlsson – Haley, Tierney, Wingels.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray – Dumoulin, Letang, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Hagelin, Crosby (C), Hörnqvist – Kunitz, Malkin, Kessel – S. Wilson, Bonino, Rust – Sheary, Cullen, Fehr.

    Rozhodčí: Brenk, O'Rourke – Knorr, Cameron

    Diváci: 17 562
    thejrc.org