Finsko – Česko 2:3 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Finsko
2:3 (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Česko
Neděle 06.11.2016, 12:00 • Metro Areena 2 Espoo • Reprezentace do 19 let
Partner:
     
    Dobrý den! Srdečně vás vítám u sledování on-line přenosu zápasu, v němž se spolu střetnou reprezentace do devatenácti let Finska a Česka. Utkání začíná v 12:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Oba výběry spolu poměří síly už potřetí v pouhých třech dnech, přičemž pokaždé hostí jejich střetnutí jiné finské město. V pátek v Kauniainenu jednoznačně dominovali domácí, kteří vedli už 3:0. Mladí Češi sice snížili na nejtěsnější rozdíl zásluhou Jana Dufka a Matouše Bělohorského, ale poslední slovo patřilo seveřanům, kteří tak vyhráli 4:2.

    Druhá bitva, jež se odehrála v Tikkurile, měla ještě jednoznačnější průběh. Do českého brankoviště se tentokrát postavil Adam Wolf, ale v první periodě třikrát inkasoval a jeho místo přebral v prostřední části Milan Klouček. Netrvalo ale dlouho a i on smutně lovil kotouč ze své sítě. Česká reprezentace tak padla po jednoznačném výsledku 4:0.

    Dnes má soubor pod vedením trenéra Jiřího Dopity poslední šanci na reparát, prvního vítězství by se jistě rád dočkal v Espoo.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Kaarlehto (Ruusu) – Reunanen (C), Laavainen, Virtanen (A), Pylkkänen, Suistio, Allén, Pynnönen, Lahtinen– Haapanen, Kuiri (A), Nurmi – Innala, Uomala, Sihvonen – Ikonen, Stråka, Hämäläinen – Ratinen, Luostarinen, Nousiainen

    Česko: Klouček (Wolf) – Hanousek, Kaňák, Furch, Husa, Pospíchal, Haman, Valík, Furch – Vracovský (A), Bělohorský, Šulek – Guman, Dvořák (C), Dufek (A) – Pavlík, Wágner, Dymáček – Fryšara, Bečvář, Janele – Heinrich

    Rozhodčí: Jari Suorsa, Petri Lindqvist – Daniel Österholm, Lauri Nikulainen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:10
    Oba týmy už se probily k ohrožení brány. Oba gólmani, finský Karolus Kaarlehto i český Milan Klouček, byli však pozorní.
     
    02:53
    Brankář Klouček si připsal další úspěšný zákrok, když si poradil se střelou Markuse Nurmiho z pravého křídla.
     
    04:05
    A znovu český muž s maskou v akci. Tentokrát si poradil se štiplavou ranou z levého kruhu, kterou na něj vyslal Anton Stråka.
     
    04:48
    A zahrozila i česká reprezentace. Zblízka vypálil Tomáš Guman, ale poslal svou střelu jen do výstroje pozorného gólmana Kaarlehta.
     
    05:56
    Vyloučení v týmu Finsko (Nurmi – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:15
    Mezi kruhy a modrou čarou vystřelil Tomáš Hanousek, ale nedokázal trefit finskou bránu.
     
    08:13
    Mladí Češi hned třikrát zahrozili. Od modré čáry prověřil pozornost brankáře Kaarlehta hned dvakrát Jakub Husa a z blízkosti levého kruhu nepropálil finskou maskovanou oporu ani Tomáš Vracovský.
     
    08:59
    Z mírného úhlu na pravé straně zkusil štěstí Jan Dufek, ale nesešteloval si dobře mířidla a z poměrně dobré palebné pozice minul finskou bránu.
     
    09:30
    Zahanbit se však nechtějí ani domácí. Janne Hämäläinen se opřel do kotouče v blízkosti levého mantinelu, ale brankář Klouček si s jeho projektilem poradil.,
     
    10:15
    Do střeleckých pozic se probily oba týmy. Ladislav Pospíchal pálil z mezikruží vedle, ale z prostoru levého kruhu trefil bránu. Z finského tábora pálil od modré čáry Santeri Suistio, ale jen do připraveného Kloučka.
     
    10:15
    Vyloučení v týmu Finsko (Suistio – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    11:30
    Dominik Valík na nic nečekal a jakmile obdržel nahrávku mezi kruhy, okamžitě vypálil.Brankář Kaarlehto se ale opět vyznamenal dobrým zákrokem.
     
    12:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    A pozor, mladí Češi přesilovku využívají a poprvé ze tří přátelských zápasů ve Finsku jdou do vedení! Kotouč putoval po ose Jan Dufek – Tomáš Guman – FILIP DVOŘÁK, přičemž posledně jmenovaný se z bezprostřední blízkosti nemýlil a propálil gólmana Kaarlehta! Asistence: Tomáš Guman, Jan Dufek.
     
    13:30
    Jakub Husa je dnes hodně aktivní při střelbě od modré čáry. V dosavadním průběhu zápasu z tohoto prostoru zakončil už čtyřikrát. Dvakrát trefil bránu a dvakrát pálil vedle.
     
    13:48
    Finsko špatně vystřídalo a je potrestáno trestem na 2 minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Riku Sihvonen (FIN).
     
    14:38
    Hokejisté ze země tisíce jezer se zatím dobře brání a nepouštějí soupeře do zakončení.
     
    15:48
    Finové jsou kompletní, tentokrát dokázali přesilovku soupeře ubránit a nepustili Čechy do dvougólového trháku.
     
    17:03
    Tomáš Hanousek se pokusil překvapit gólmana Kaarlehta dalekonosnou ranou až ze středního pásma. Bránu sice trefil, ale finský brankář se nachytat na švestkách nenechal.
     
    18:08
    Santeri Suistio vypálil z okraje kruhů, ale rána mu nesedla a kotouč skončil vedle české brány. Gólman Klouček nemusel zasahovat.
     
    18:30
    Eetu Luostarinen vystřelil z prostoru levého kruhu, ale brankář Klouček ho vychytal a dál drží nejtěsnější vedení svého týmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka je za námi. Česká reprezentace ji zvládla velmi dobře, když si vytvořila několik slibných střeleckých příležitostí a díky využité přesilovce, když se trefil Filip Dvořák, vede ve Finsku 1:0.
     
    Střely na branku po 1. třetině:

    Finsko – 7
    Česko – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Mladí Češi vstoupili do prostřední části aktivně a hned prověřili pozornost gólmana Kaarlehta, který si poradil s ranou Tomáše Hanouska z mezikruží.
     
    21:08
    Ke střelám se probili i domácí. Oskari Uomala vypálil z blízkosti modré čáry a Eetu Pylkkänen to zkusil z pravého kruhu. Brankář Klouček byl v obou případech pozorný.
     
    22:30
    Domácí mladíci zvýšili útočnou aktivitu a gólman Klouček si připsal další dva zákroky. Z blízkosti pravého kruhu vystřelili Riku Sihvonen a Nicklas Nousiainen.
     
    23:51
    Finové pokračují ve střelecké aktivitě. Santeri Suistio vypálil z blízkosti modré čáry, ale netrefil prostor české brány.
     
    24:21
    Mladí Češi jsou dál pod tlakem a mohou děkovat skvěle chytajícímu brankáři Kloučkovi, že drží nejtěsnější vedení. Pardubický junior teď zmařil ránu Joona Ikonena z pravého kruhu.
     
    24:58
    Česká reprezentace se nechce nechat zahanbit. Zblízka vypálil do výstroje gólmana Kaarlehta dosud jediný úspěšný střelec Filip Dvořák, od modré čáry neuspěl Tomáš Guman.
     
    26:37
    Tarmo Reunanen, finský kapitán, se opřel do kotouče na modré čáře, ale brankář Klouček nemusel zasahovat a jeho nepřesnou střelu jen kontroloval pohledem.
     
    27:12
    Jarkko Pynnönen vypálil od modré čáry, ale i on si vylámal zuby na dobře chytajícím brankáři Kloučkovi, jenž dál drží čisté konto.
     
    27:12
    Vyloučení v týmu Česko (Fryšara – 2 min., vražení na hrazení).
     
    28:01
    Santeri Suistio netrefil bránu od modré čáry a nepřesně mířil z okraje kruhů i Tarmo Reunanen.
     
    29:21
    Finsko sice přesilovku nevyužilo, ale dál mačká svého soupeře v jeho pásmu. Gólman Klouček má ve srovnání s první třetinou mnohem více práce, ale zatím náporu na svou bránu odolává.
     
    29:59
    Zahanbit se však nechtějí nechat ani Češi. Tomáš Guman hned dvakrát vypustil puk ze své hole na modré čáře, ale brankář Kaarlehto se vyznamenal.
     
    30:32
    Niko Kuiri nebezpečně vystřelil z ideální palebné pozice na ose hřiště, ale jeho rána z mezikruží skončila v Kloučkově moci.
     
    31:11
    Obrázek hry se nemění. Finsko dál hýří aktivitou a pálí ze všech možných pozic útočného pásma, ale zatím se jeho snaha rozbíjí o parádně chytajícího gólmana Kloučka.
     
    31:11
    Vyloučení v týmu Česko (Wágner – 2 min., krosček).
     
    32:16
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, Češi velkému tlaku seveřanů neodolali a při oslabení inkasují branku na 1:1! Markus Nurmi nahrál na modrou čáru, kde číhal TARMO REUNANEN a tvrdou ranou prostřelil gólmana Kloučka! Asistence: Markus Nurmi.
     
    34:17
    Skandinávci dál diktují tempo hry. Anton Stråka, Samuli Ratinen Eetu Luostarinen vypálili z levého kruhu, ale brankář Klouček je vychytal.
     
    35:20
    Převaha domácí reprezentace je v prostřední části výrazná. Poměr střel na bránu činí 12:6, a to ještě Finsko ve spoustě případů pálilo nepřesně.
     
    35:46
    Antti Virtanen vypálil z ostrého úhlu na levé straně, ale i přesto dokázal trefit bránu. Gólman Klouček se však překvapit nenechal.
     
    37:26
    Finové pokračují v ofenzivě a Češi jsou přikováni ke své bráně, v níž má brankář Klouček dál spoustu práce. Domácí chtějí dokonat na konci prostřední části obrat.
     
    38:55
    Druhá siréna se mílovými kroky blíží, česká reprezentace jistě přivítá druhou přestávku s povděkem, protože se musí teď hodně bránit.
     
    39:21
    Už probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina v Espoo právě skončila. Více se bohužel povedla domácím Finům, kteří byli výrazně střelecky aktivnější a při přesilovce se dočkali zaslouženého vyrovnání, když se od modré čáry prosadil kapitán Tarmo Reunanen. Před třetím dějstvím je tak stav nerozhodný 1:1.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Finsko – 14 (21)
    Česko – 6 (15)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    Jakub Husa se dostal k puku v útočném pásmu a od modré čáry vypustil ze své hole střelu, jež však minula bránu gólmana Kaarlehta.
     
    41:32
    Výborně, to je ono. Češi začali aktivně a vytvořili si slibnou šanci. Z dobrého postavení mezi kruhy vypálil Roman Dymáček, ale neprostřelil gólmana Kaarlehta.
     
    42:51
    Samuli Ratinen vypálil z blízkosti levého kruhu, ale jeho ránu z křídla zlikvidoval gólman Klouček.
     
    43:16
    Jarkko Pynnönen vystřelil z blízkosti modré čáry, ale jeho projektil neměl potřebné parametry a brankář Klouček tak nemusel zasahovat.
     
    43:50
    Ve třetí třetině bude hodně důležité, kdo jako první vstřelí gól. Výrazně by se totiž přiblížil vítězství v dnešním utkání.
     
    43:55
    Antti Virtanen vypálil mezi kruhy a modrou čarou, zatímco Jere Innala vystřelil z ještě lepší pozice v levém kruhu. Brankář Klouček ale obě střely zneškodnil.
     
    45:05
    V těchto chvílích se jedná spíš o bojovnou bitvu, ani jednomu z týmů se nedaří probít do koncovky.
     
    46:33
    Až teď jsme viděli střelecký pokus. Markus Nurmi napřáhl na pravé straně a z blízkosti bodu pro vhazování v kruhu trefil gólmana Kloučka.
     
    47:22
    Jere Innala vystřelil z prostoru mezi kruhy, ale gólman Klouček si s jeho ránou poradil. Jeho střela z levého kruhu byla potom nepřesná.
     
    48:12
    Oba souppeři zakončili z levých kruhů. Antti Virtanen však nechal jen vyniknout gólmana Kloučka, Radovana Pavlíka na druhé straně hřiště vychytal brankář Kaarlehto.
     
    49:30
    Finové jsou dál aktivnější. Eetu Luostarinen vystřelil z levého kruhu nepřesně, Antona Stråku z mezikruží vychytal brankář Klouček.
     
    50:26
    A znovu se ocitl v palebné pozici Anton Stråka, ale jeho projektil z pravého křídla chytil brankář Klouček.
     
    51:26
    Češi jsou dál pod tlakem a musejí se soustředit hlavně na hlídání svých zadních vrátek. Až z neutrální zóny vypálil Oskari Uomala, ale na Milana Kloučka nevyzrál.
     
    51:59
    Hraje se teď hodně čistě, ani jeden z týmů nechce udělat zbytečný faul a pustit tak svého soupeře do přesilovky, jež by mohla rozhodnout celý zápas.
     
    52:56
    Joona Ikonen vypálil z dobré pozice mezi kruhy, ale jeho nepříjemnou střelu z osy hřiště udržel ve výstroji gólman Klouček.
     
    54:21
    Eetu Luostarinen měl na holi druhou branku svého týmu, jenže zblízka neprocedil kotouč za záda pozorného gólmana Kloučka. Ze středního pásma neuspěl dalekonosným nahozením ani Tarmo Reunanen.
     
    54:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantazie, Češi byli pod tlakem, ale z ojedinělé šance si berou zpět ztraceného nejtěsnější vedení! Po Janu Dufkovi se ujal kotouče ROMAN DYMÁČEK, který podruhé v této třetině trefil bránu z prostoru mezi kruhy, jen s tím rozdílem, že tentokrát byl gólman Kaarlehto na jeho střelu krátký! Asistence: Jan Dufek.
     
    55:37
    Uvidíme, jak na druhou českou trefu zareagují Finové. Měli jednoznačně více ze hry, jejich soupeř skóroval teprve ze své třetí střely na bránu v této třetině. To je pro Suomi ledová sprcha.
     
    56:32
    Samuli Ratinen vypálil z okraje levého kruhu, jenže gólman Klouček je dobře koncentrovaný a kotouč za svá záda nepustil.
     
    56:55
    Čas teď ubíhá domácímu výběru závratnou rychlostí, naopak Češi jsou blízko kýženému vítězství. Ale nepředbíhejme, stát se ještě může cokoliv...
     
    57:15
    Tomáš Hanousek vypálil z blízkosti modré čáry a mířil dobře do brány, ale gólman Kaarlehto jeho projektil zneškodnil a udržel svůj tým ve hře.
     
    58:01
    Ohlášeny byly poslední dvě minuty třetí periody, doufejme, že česká devatenáctka už nejtěsnější náskok nepustí.
     
    58:42
    Češi dál drží nejtěsnější náskok a soupeře teď nepouštějí k ohrožení brankáře Kloučka.
     
    58:42
    Finové si vzali oddechový čas.
     
    59:05
    Už probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:34
    Markus Nurmi vystřelil z příznivého postavení v levém kruhu, a to hned dvakrát. V obou případech ale ztroskotal na skvěle chytajícím gólmanu Kloučkovi.
     
    59:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To snad není možné, pouhá sekunda zbývala do závěrečné sirény, když se Finové dočkali kýženého vyrovnání a na české straně panuje obrovský smutek! Po RIku Sihvonenovi se dostal ke kotouči MARKUS NURMI a z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Kloučka, který neměl zřejmě šanci! Asistence: Riku Sihvonen, Tarmo Reunanen.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    To je opravdu hodně nešťastné. Mladí Češi měli vítězství doslova na dosah ruky, do závěrečné sirény zbývala pouhá sekunda, když se Finsku povedlo při hře bez brankáře dosáhnout vyrovnání.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:54
    Na střelecký pokus jednoho z týmů stále čekáme.
     
    61:23
    Riku Sihvonen vypálil z levého kruhu, ale neprostřelil brankáře Kloučka. Na druhé straně hřiště to zkoušel z bodu pro vhazování v levém kruhu Jan Dufek, ale nezamířil přesně.
     
    61:58
    Markus Nurmi, který se stal finským hrdinou a vyrovnal, vystřelil od modré čáry, ale brankář Klouček jeho střelecký pokus pokryl.
     
    62:22
    Oba týmy se protlačily k zakončení. Markus Nurmi z mezikruží neprostřelil gólmana Kloučka, na druhé straně z levého kruhu zakončil jen do dobře postaveného gólmana Kaarlehta Tomáš Hanousek.
     
    64:11
    Pětiminutovka prodloužení se už blíží ke svému konci, ani jeden z týmů se teď neprocpal do koncovky.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Základní část ani prodloužení nám tajenku o vítězi dnešního duelu nerozluštily.
     
    Střely na branku ve třetí třetině a prodloužení (celkem):

    Finsko – 19 (40)
    Česko – 4 (19)
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Šulek proměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Ikonen neproměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Dufek neproměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Innala neproměňuje.
     
    3. série
    0:1
    Guman neproměňuje.
     
    3. série
    0:1
    Stråka neproměňuje.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Česko.
    A je konec! Češi nakonec přeci jen vítězí, o což ser postaral v samostatných nájezdech ONDŘEJ ŠULEK, který jako jediný z exekutorů svůj pokus proměnil!
     
    Konec zápasu.
     
    Mladí Češi se přeci jen dočkali a na třetí pokus po dvou porážkách vyhráli ve Finsku 3:2 po samostatných nájezdech. Dnes dvakrát vedli zásluhou Filipa Dvořáka a Romana Dymáčka, ale domácí pokaždé srovnali krok, když se nejdříve prosadil Tarmo Reunanen a při závěrečné power-play vzal soupeři pouhou sekundu před třetí sirénou vítězství Markus Nurmi. Soubor pod vedením kouče Jiřího Dopity ale nakonec ochutnal vítěznou radost, když se v penaltové loterii prosadil jako jediný Ondřej Šulek.

    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. Na shledanou! (14:30:22)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 33. Reunanen (Nurmi), 60. Nurmi (Sihvonen, Reunanen) – 13. Dvořák (Guman, Dufek), 55. Dymáček (Dufek), rozh. náj. Šulek

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Šulek (CZE)
    0:1   Ikonen (FIN)
    2. série:
    0:1   Dufek (CZE)
    0:1   Innala (FIN)
    3. série:
    0:1   Guman (CZE)
    0:1   Stråka (FIN)


    Finsko: Kaarlehto (Ruusu) – Reunanen (C), Laavainen, Virtanen (A), Pylkkänen, Suistio, Allén, Pynnönen, Lahtinen– Haapanen, Kuiri (A), Nurmi – Innala, Uomala, Sihvonen – Ikonen, Stråka, Hämäläinen – Ratinen, Luostarinen, Nousiainen
    Česko: Klouček (Wolf) – Hanousek, Kaňák, Furch, Husa, Pospíchal, Haman, Valík, Furch – Vracovský (A), Bělohorský, Šulek – Guman, Dvořák (C), Dufek (A) – Pavlík, Wágner, Dymáček – Fryšara, Bečvář, Janele – Heinrich

    Rozhodčí: Jari Suorsa, Petri Lindqvist – Daniel Österholm, Lauri Nikulainen
    bahis siteleri