Slovensko – Švýcarsko 4:1 (kon.)
konec
Slovensko
4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Švýcarsko
sk Neděle 06.11.2016, 13:00 • Štadión Curta Frenzela, Augsburg • Německý pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sa podarilo Švajčiarom vyrovnať vďaka gólu Martschiniho, no helvétska radosť dlho netrvala. Do vedenia nás opäť poslal Čajkovský a potom dvomi gólmi Haščáka Slovensko uzavrelo stav na konečných 4:1.
    V našom tíme určite zavládla spokojnosť. Dnes predviedol kvalitný výkon aj druhý gólman, ktorým bol Ján Laco. Cíger bude po stretnutí hovoriť najmä priaznivé slová na adresu svojich zverencov.
    Slovenskí hokejisti predviedli tri kvalitné výkony a vybojovali tri kvalitné víťazstvá. Po piatich rokoch sme získali Nemecký pohár a skvelo pokračujeme v príprave.
    Večerné stretnutie Nemecka a Kanady bude teda už len také "štatistické", rozhodne sa o druhej a tretej priečke.

    S konštatovaním, že kapitán Vladimír Dravecký už dvíha Nemecký pohár nad hlavu, sa s vami lúčime a prajeme pekný zvyšok dňa.
    Ďakujeme, že ste nás čítali. Ostaňte s našim portálom aj naďalej a budete informovaní. (15:10:49)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Švajčiari sa ešte pokúšajú niečo vymyslieť a snažia sa o kozmetickú úpravu výsledku, no naši ich možnosti vytláčajú.
    58:58 HAŠČÁK - 4:1
     
    58:58
    Slovensko dalo gól!
    Slovensko pečatí svoje víťazstvo v tomto zápase a aj na Nemeckom pohári! MARCEL HAŠČÁK si spracoval prihrávku v strednom pásme a sám šiel na prázdnu bránku. Zakončenie mu už nerobilo problém.
    Asistencia: Martin Gernát
     
    58:25
    Bude sa vhadzovať v našom obrannom pásme a Švajčiari začnú po buly svoju powerplay!
     
    58:25
    Oddychový čas pre Švajčiarsko!
     
    58:21
    Švajčiarom sa podarilo zaútočiť. Geering vnikol s pukom do útočného pásma. Laco zachytil puk do lapačky a okamžite ho rozohral.
     
    57:40
    Jánošík nabil po šírke ihriska Petrovi Čerešňákovi, ktorý pálil z prvej. Jeho delovku však gólman Stephan úspešne vyrazil.
     
    57:17
    Švajčiarom sa zatiaľ darí brániť úspešne, nám zase nevychádza prechod cez stredné pásmo.
     
    56:32
    Budeme hrať presilovú hrú. Vincent Praplan dostáva dvojminútový trest za seknutie.
     
    55:56
    Čerešňák si puk spracoval medzi kruhmi. Mal to však na bekhend, prehodil si to na forhend a strieľal. Strelu mu však protihráči stečovali na plexisklo.
     
    55:28
    Praplan posunul na ľavom kruhu puk Loeffelovi, ktorý sa snažil vystreliť, no slovenský obranca ho zblokoval.
     
    54:42
    Švajčiari prežili svoje oslabenie napokon bez ujmy a môžu sa pokúsiť v poslednej päťminútovke tretej tretiny ešte niečo vymyslieť.
     
    53:58
    Naši si vymenili puk na jeden dotyk v trojici. Gernát pálil od modrej, jeho strela bola zbrzdená, no o dorážky sa pokúsili Hrnka so Sujom, ale Stephan si postrážil svoju svätyňu.
     
    53:19
    Švajčiari sa dokázali dostať aj do útočnej akcie dokonca v trojici. Spomedzi kruhov strieľal Ambühl, no triafal vedľa.
     
    52:36
    Slovensko si však po Herrenovej šanci vydýchne. Budeme hrať presilovku, keďže Lino Martschini dostáva dve minúty za seknutie.
     
    52:19
    Po skvelej kolmej prihrávke sa do samostatného úniku vysunul Yannick Herren, ktorý šiel sám na Laca, no bekhendovým blafákom ho neprekonal!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 16. Cingel (Gernát), 44. Čajkovský (Kudrna), 51. Haščák (Cingel), 59. Haščák (Gernát) – 42. Martschini


    Slovensko: Laco (Janus) – Čajkovský (A), J. Mikuš, Trška, Gernát, Čerešňák, Jánošík, Šedivý – Haščák, Dravecký (C), Cingel – Hrnka, Suja, Skokan (A) – Češík, Matoušek, Kudrna – Bortňák, Macík, Mráz
    Švýcarsko: Stephan (Mayer) – Diaz (A), Geering (A), Genazzi, Loeffel, Grossmann, Schlumpf, Schneeberger – Hofmann, Ambühl (C), Praplan – Corvi, Simion, Jorg – Martschini, Haas, Herren – Wick, Rod, Froidevaux
    ocianews.com