Česko – Rusko 0:3 (kon.) | Finsko – Švédsko 4:1 (kon.)
konec
Česko
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Rusko
Neděle 06.11.2016, 12:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči utkání

    Dominik Furch (CZE)

    - český brankář předvedl několik skvělých zákroků, bohužel v útoku na jeho výkon nedokázal navázat žádný ze spoluhráčů

    Vladimir Tkačjov (RUS)

    - Vladimir Tkačjov vstřelil na začátku druhé třetiny gól po přečíslení dva na jednoho, a navíc v oslabení, který byl vítězný (14:54:31)
    Český tým na letošním Karjala Cupu obsadil druhé místo.

     
    Rusové dokázali třikrát propálit nejlepšího muže na české straně Dominika Furcha a Češi zůstávají u jediného triumfu na Karjala Cupu z roku 2012. V dresu Ruska se postupně prosadili Vladimir Tkačjov, Nikita Gusev a dobrý výkon mladíků podtrhl Alexej Bereglazov. Všechny tři góly padly po rychlých protiútocích. Konečný výsledek. Česko 0 Rusko 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Jakub Jeřábek v levém rohu obranného pásma "přátelsky" objal jednoho z Rusů a dostal vyšší trest, dvě minuty plus deset minut zásah do oblasti hlavy. Český obránce nebyl ve 25 zápasech vyloučen, ve 26. už ale ano. Na obránce neskutečná bilance.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:39
    Stanislav Dietz se ocital na vrcholu levého kruhu pro vhazování ve skvělé šanci, jenže mu puk podjel pod čepelí hole a po zpětné přihrávce jeho spoluhráče zamířil do středního pásma.
     
    57:29
    Valerij Ničuškin nahodil puk před bránu a po zákroku Dominika Furcha se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci Andrej Světlakov, z blízkosti ale trefil pouze pravý beton českého brankáře! Neskutečný reflexivní zákrok.
     
    56:58
    Stejně jako se postupem času rozkládá hokejová Slavie, tak se během dnešního utkání rozložila hra českého týmu. Je to možná kruté přirovnání, ale je tomu tak. Gól Ruska v oslabení všechno odstartoval a zřejmě zároveň také ukončil.
     
    56:06
    Rušan Rafikov z levého kruhu pro vhazování tvrdou střelou s příklepem mířil mezi betony Dominika Furcha, bývalý brankář Slavie je ale dokázal včas sklapnout a puk vyrazit!
     
    54:46
    Jan Rutta odvedl v obraně skvělou práci, když zabránil Vjačeslavovi Leščenkovi, aby se potřetí v zápase řítil sám na Dominika Furcha.
     
    53:27
    Richard Jarůšek svedl několik soubojů o puk v útočném pásmu, kde odvezl spoustu práce, jenže žádný z jeho spoluhráčů ho nepodpořil a Češi se do šance nedostali.
     
    52:38
    Adam Polášek z levého křídla nahodil puk od mantinelu před bránu, kde se snažil dostat do zakončení Roman Horák, jenže ve své snaze neuspěl. Ilja Sorokin ukryl puk ve své výstroji.
     
    52:13
    Roman Horák se pokusil vykřesat nějakou naději prudkou střelou z levého kruhu pro vhazování, jeho pokus ale skončil vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány a vzápětí se odrazil od ochranné sítě.
     
    51:25
    Rusové ve třetí třetině skvěle bruslí, zatímco čeští hokejisté na můj dojem působí hodně unaveně. Jako by už neměli se zápasem síly nic udělat. Sborná je lepší a tlačí.
     
    49:56
    Adam Polášek vypálil, jenže jeho střela našla pouze lapačku Iljy Sorokina, který puk rychle vyklepal a rozehrál.
    49:03 Alexej BEREGLAZOV - 0:3
     
    49:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nikita Gusev ve středním pásmu roztáhl hru na ALEXEJE BEREGLAZOVA, který využil hromadu volného prostoru ke tvrdé střele s příklepem, která nad lapačkou Dominika Fucha z levého kruhu pro vhazování zamířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Asistence: Nikita Gusev.
    Marken.cz

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 26. Tkačjov (Sannikov), 38. N. Gusev (Prochorkin, Antipin), 50. Bereglazov (N. Gusev)


    Česko: Furch – Polášek, Jeřábek (C), T. Pavelka, R. Šimek, Dietz, Rutta, M. Doudera – D. Kubalík, Horák, Radil – M. Kvapil, Filippi, Kämpf – T. Zohorna, R. Hanzl, P. Holík – Lenc, Bulíř, Hyka – Jarůšek.
    Rusko: I. Sorokin – Antipin, Ožiganov, Bereglazov, Mironov, Zub, Rafikov, Ljubuškin – N. Gusev, Prochorkin, Barabanov – Golyšev, Světlakov, Ničuškin – Šumakov, Tkačjov, Sannikov – Leščenko, Kraskovskij, Korškov.

    Rozhodčí: Anssi Salonen, Mikko Kaukokari. Čároví: Pasi Nieminen, Timo Heinonen

    Diváci: 2 656
    ocianews.com