Česko – Rusko 0:3 (kon.) | Finsko – Švédsko 4:1 (kon.)
konec
Česko
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Rusko
Neděle 06.11.2016, 12:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Česká hokejová reprezentace se zahřála na Karjala Cupu 2016 dvěma výhrami nad skandinávskými zeměmi Švédském a Finskem a v neděli krátce po poledni zakončí sérii tří zápasů proti odvěkému rivalovi z Ruska. Náš tým zatím šlape jako dobře namazaný stroj a daří se mu přesně kombinovat. Navíc také střílí hodně branek, které by neměli chybět ani proti sborné. Utkání dvou odvěkých rivalů z pohledu hokejového i historického začne v neděli v 12:30 hod!
     
    Česko

    Čeští hokejisté sice během obou úvodních zápasů proti Švédsku a Finsku inkasovali shodně tři góly, jenže minimálně pět jich dokázali v obou zápasech také vstřelit a po dvou vítězstvích mají na svém kontě šest bodů, stejně jako Rusové, se kterými si to v přímém souboji rozdají v neděli po poledni o první místo.

    Naše reprezentace vstoupila do letošního ročníku Euro Hockey Tour nadmíru dobře a zatím spoléhá na skvělou čtveřici Lukáš Radil, Dominik Kubalík, Jakub Jeřábek a Jan Kovář, která dohromady nasbírala osmnáct kanadských bodů. Nejlépe se daří prvnímu jmenovanému. Rodák z Čáslavi během úvodních dvou zápasů vstřelil 3 góly a přidal k nim dvě asistence.

    Lukáš Radil proti Švédsku vstřelil dva góly, zatímco proti Finsku jeden, ale přidal k nim dvě asistence. Hvězdou utkání proti zemi tisíce jezer se ovšem stal během své premiéry s kapitánským céčkem na hrudi Jakub Jeřábek, o kterém se toho hodně napsalo a ještě aby ne, když národní tým dovedl v sobotu odpoledne gólem a dvěma asistencemi k výhře nad Finy 5:3. Oba hráči během utkání připsali 3 body.

    Nejproduktivnější hráči:

    1. Lukáš Radil 5 (3+2)
    2. Dominik Kubalík 5 (1+4)
    3. Jakub Jeřábek 4 (2+2)
     
    Rusko

    Ruská hokejová federace slaví letos 70 let od svého založení a v úvodním podniku Euro Hockey Tour by ho na Karjala Cupu 2016 ráda oslavila titulem, o který se popere s českou reprezentací. Rusové sice inkasovali o polovinu méně gólů, tedy tři, a mohou se pochlubit lepší defenzivou, jenže Češi mají lepší útok, který se sborná bude snažit v neděli krátce po poledni zastavit.

    Rusko si v úvodním zápase vyšláplo na Finsko, které smetlo 5:1, a úvodní tři body poté potvrdilo i proti Švédsku. Proti Tre Kronor to ovšem Rusové tak snadné neměli a po velice vyrovnaném průběhu utkání zvítězili těsně 3:2. Vítězný gól vstřelil Valerij Ničuškin.

    Pokud si na někoho čeští hokejisté musejí dát pozor, tak je to právě útočník Dallasu Stars Valerij Ničuškin, který během úvodních zápasů zaznamenal čtyři kanadské body za gól a tři asistence a je nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Rusové zatím hrají jako tým, což potvrzuje fakt, že dalších šest hráčů má na svém kontě dva body – Golyšev, Barabanov, Gusev, Světlakov, Tkačov a jediný obránce Kiselevič.

    Nejproduktivnější hráči:

    1. Valerij Ničuškin 4 (1+3)
    2. Anatolij Golyšev 2 (2+0)
    3. Alexander Barabanov 2 (1+1)
    Ukázka šikovných rukou útočníka Alexandera Barabanova.

     
    V českém týmu po úvodních dvou výhrách panuje skvělá nálada, což dokonale dokumentují slova nejproduktivnějšího hráče Lukáše Radila, který před zápasem s Rusy s úsměvem na tváři prohlásil: „Je jedno, kdo ty góly dá, hlavně je musíme vyřídit.“ Národní tým to má turnaj Karjaly skvěle rozehrané a byla by škoda, aby to v posledním zápase nedotáhl.
    Jakub Jeřábek v rozhovoru po včerejší výhře nad Finskem.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Furch (Hrubec) – Polášek, Jeřábek (C), T. Pavelka, R. Šimek, Dietz, Rutta, M. Doudera – D. Kubalík, Horák, Radil – M. Kvapil, Filippi, Kämpf – T. Zohorna, R. Hanzl, P. Holík – Lenc, Bulíř, Hyka – Jarůšek.

    Rusko: I. Sorokin (Děmčenko) – Antipin, Ožiganov, Bereglazov, Mironov, Zub, Rafikov, Ljubuškin – N. Gusev, Prochorkin, Barabanov – Golyšev, Světlakov, Ničuškin – Šumakov, Tkačjov, Sannikov – Leščenko, Kraskovskij, Korškov.

    Rozhodčí: Anssi Salonen, Mikko Kaukokari. Čároví: Pasi Nieminen, Timo Heinonen.
     
    Do brány českého týmu se vrací Dominik Furch, zatímco v obraně nechybí kapitán Jakub Jeřábek nastupující ke 27. zápasu v národním týmu a v útoku náš nejproduktivnější hráč Lukáš Radil, který během úvodních dvou zápasů proti Švédsku a Finsku zaznamenal celkem pět kanadských bodů. Národní mužstvo ale hraje jako tým a podíl na skvělých výsledcích mají všichni hráči, včetně nejmenšího hráče v letošní sezóně Euro Hockey Tour Radana Lence, který podle oficiálních statistik hráčů měří 173 cm.

    Na střídačce Ruska je Vasilij Demčenko, který byl jako první brankář v historii Traktoru Čeljabinsk povolán do národního týmu. V sestavě sborné nechybí útočník Pavel Krakovskij, který je v 21 letech nejmladším účastníkem letošního turnaje. Ve druhé útočné lajně Rusů se nachází největší hrozba Valerij Ničuškin.
     
    Hartwall Arena je stále zahalena do tmy, nicméně, čeští hokejisté už vyráží na ledovou plochu, aby za pár okamžiků svedli souboj s Rusy o první místo na turnaji Karjaly. Oba týmy jsou seřazeny na modrých čarách a následují obě hymny, nejprve ta ruská a poté česká.
    Několik motivačních slov před zápasem a český tým jde na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Puk dopadl na led a ve Finsku začal souboj o první místo turnaje Karjaly, v němž Češi svedou souboj s Ruskem.
     
    00:34
    Igor Ožiganov využil úvodního náporu Ruska a z pravého kruhu pro vhazování tvrdě vypálil, Dominik Furch byl ale u své levé tyče připraven a po zákroku hrudí si připsal první ostrý zákrok!
     
    01:32
    Robin Hanzl se snažil prodrat v pravém kruhu pro vhazování ke střele, jenže ve své snaze neuspěl a vzápětí u mantinelu přišel o kotouč.
     
    02:20
    Michal Bulíř vyhodil puk z levého rohu obranného pásma naslepo přes všechny čáry a český národní tým po zakázaném uvolnění nemůže střídat.
     
    02:46
    Richard Jarůšek z pravého křídla krásně nahodil puk před bránu, kde se snažil dostat ke střele Lukáš Radil a Roman Horák, ani jeden z dvojice českých útočníků ale nedokázal pozorného Ilju Sorokina v blízkosti pravé tyče překonat!
     
    03:53
    Andrej Světlakov se po zpětné přihrávce svého spoluhráče zpoza brány ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže následnou střelou zápěstím trefil pouze hruď Dominika Furcha, který puk výtečně vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    04:26
    Češi vyrazili po levém křídle do útoku a od mantinelu nahodili puk před bránu, tam si ho ovšem našel připravený Ilja Sorokin, který vzápětí přerušil hru.
     
    05:25
    Tomáš Hyka využil na pravém křídle dálnice ke zpětné přihrávce na Michala Bulíře, tomu ale sjel puk po holi, od které se kotouč odrazil do rohu ledové plochy a z nadějné šance nebylo nic!
    05:25 Nádherná akce českých útočníků, která volala po gólu.
     
    06:44
    Lukáš Radil hledal krásnou diagonální přihrávkou na levém křídle rozjetého Dominika Kubalíka, ten ale na jeho prudký pas nedosáhl a puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    06:59
    Rusové mají poskytnutou výhodu a Češi se potřebuji v obranném pásmu co nejdříve dotknout kotouče.
     
    07:06
    Lukáš Radil se ve středním pásmu střetl s jedním z ruských hráčů a za nedovolené bránění usedl na trestnou lavici.
     
    08:27
    Nikita Gusev se ocitl z ničeho nic po kolmé přihrávce do jízdy za obranou Česka a z blízkosti mířil k levé tyči, jenže ji minul! Dominik Furch naštěstí zasahovat nemusel.
     
    09:25
    Vjačeslav Leščenko po nevyužité přesilové hře Ruska mohl udeřit ve hře pět na pět, když si z levého křídla krásně sjel obloukem před bránu a na vzdálenější pravé tyči se snažil puk zasunout do brány, Dominik Furch se ale roztáhl na brankové čáře a levým betonem jeho pokus vyrazil!
     
    10:37
    Český tým skvěle zareagoval a po akci na levém křídle se dostal do zakončení, následná střela ale trefila pouze výstroj připraveného Iljy Sorokina.
     
    11:14
    Stanislav Dietz nabral na pravém křídle rychlost a z úhlu zkusil vypálit, jeho střela zápěstím ale skončila v blízkosti pravé tyče na boční síti. Pěkný pokus.
     
    12:07
    Vzápětí to zkoušel na levém křídle Marek Kvapil, který nabral rychlost a z blízkosti se snažil střelou zápěstím zamířit do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže ji minul.
     
    13:40
    Jan Rutta dobře vypálil z pravého kruhu pro vhazování a po jeho zablokované střele se v blízkosti levé tyče mohl dostat k dorážce Radan Lenc, jenže skákavý puk nedokázal zpracovat.
     
    13:57
    Andrej Světlakov vyhodil puk na zakázané uvolnění a poté na levé straně obranného pásma uspěl na vhazování proti Romanu Horákovi.
     
    15:06
    Stěpan Sannikov byl zřejmě ruským hráčem, který zkoušel zahrozit na levém křídle střelou od mantinelu, ta ovšem zamířila pouze do hrudi připraveného Dominika Furcha.
     
    15:40
    Nikita Gusev na levém křídle dobře zavezl puk do útočného pásma a poté zkusil z kruhu pro vhazování vystřelit přes clonícího Jakuba Jeřábka, kapitán české reprezentace ale jeho pokus zablokoval a vzápětí založil útok.
     
    16:38
    Vjačeslav Leščenko se dostal po propadnutí českých hráčů na obranné modré čáře podruhé v zápase do samostatného úniku, v blízkosti brány Dominika Furcha ale pálil po zamíchání s pukem těsně vedle levého horního rohu brány!
     
    17:01
    Češi vyrazili do rychlého protiútoku, který zastavilo postavení mimo hru, v němž se po příliš rychlém přejetí útočné modré čáry ocitl Marek Kvapil.
     
    18:34
    Jakub Jeřábek skvěle zapracoval v pravém rohu obranného pásma, když svého soupeře krásně a čistě přišpendlil na mantinel.
     
    19:00
    V momentě, kdy Dominik Furch v blízkosti levé tyče přikryl volný puk na ledě lapačkou, zbývá do konce první třetiny odehrát 1 minuta. Vypadá to, že v první třetině gól nepadne.
     
    19:25
    Tomáš Zohorna sice v levém kruhu pro vhazování po krásné přihrávce z levého křídla zpomalil, vzápětí ale předvedl nádhernou stahovačku, kterou se dostal mezi kruhy pro vhazování a chystal se vypálit, jenže puk mu sjel z hole. To je škoda!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Češi si během úvodní třetiny vytvořili několik šancí, jenže ani jedna z nich gólem neskončila, když před bránou Ilja Sorokina neuspěli Roman Horák a Lukáš Radil. Dobrou šanci měl také Marek Kvapil, který pálil ve slibné pozici mimo. Největší šanci utkání ovšem měli Rusové, a dokonce dvě, když se dvakrát řítil sám na bránu Vjačeslav Leščenko, jehož první pokus nejprve výtečně zastavil brankář Dominik Furch a druhý zamířil mimo. Skóre po první třetině. Česko 0 Rusko 0.
    Včerejší výhru nad Finskem řídili obránci. Kdo se prosadí dnes?

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 13:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    V Hartwall Areně začala druhá třetina souboje o první místo na Karjala Cupu a Rusové hned v jejím úvodu vyhodili puk po pravé straně ledové plochy na zakázané uvolnění.
     
    20:28
    Dominik Furch musel během úvodní třetiny zasahovat proti střelám, zatímco Ilja Sorokin na straně Ruska proti devíti.
     
    21:33
    Jeden z českých hráčů zkusil vypálit z pravého křídla, jeho střela ale byla přizvednuta do ochranné sítě a následovalo vhazování po levici Iljy Sorokina.
     
    22:24
    Michal Bulíř našel v levém kruhu pro vhazování Lukáše Radila, který se pokusil vstřelit úvodní gól, jeho následná střela ale zamířila vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    23:01
    Lukáš Radil na přední pravé tyči skvěle tečoval puk nahozený z od modré čáry, jenže kotouč se od jeho hole odrazil po ledě těsně vedle a Ilja Sorokin zasahovat nemusel.
     
    23:43
    Alexandr Barabanov, jedna z největších hrozeb Ruska, si zpracoval kotouč na útočné modré čáře zády k bráně krásně do jízdy a dostal se do samostatného úniku, který chtěl v blízkosti pravé tyče zakončit bekhendovým blafákem, jenže trefil pouze výstroj Dominika Furcha, který situaci dobře ustál!
     
    24:07
    Alexej Bereglazov dostal menší trest za hákování poté, co v obranném pásmu zahákoval Petra Holíka.
     
    25:51
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové vyrazili při vlastním oslabení do přečíslení dva na jednoho, který v blízkosti levé tyče zakončil po přihrávce Stěpana Sannikova ze druhé vlny najíždějící VLADIMIR TKAČJOV střelou do horní poloviny odkryté brány. Asistence: Stěpan Sannikov.
    25:51 Vladimir TKAČJOV - 0:1
     
    26:07
    Ranan Lenc se pokusil rychle odpovědět střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování, která mířila po ledě k bližší levé tyči, jenže Ilja Sorokin skvěle zakročil pravým betonem!
     
    27:10
    Andrej Světlakov se pokoušel poslat do úniku Anatolije Golyševa, jeho spoluhráč ale na přihrávku nedosáhl a puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    28:22
    Tomáš Filippi zkusil v levém kruhu pro vhazování vypálit přes obránce, jeho následná střela ale byla sražena mimo.
     
    28:42
    Andrej Mironov v blízkosti levé tyče své vlastní brány srovnal po přerušení hry Tomáše Filippiho, který neustále dorážel a vzápětí se ocitl pod ruským hráčem na ledě. Oba dva hráči dostali menší trest za hrubost.
     
    30:47
    Oba hráči jsou zpět na ledě a hra ve čtyřech proti čtyřem žádnou slibnou brankovou příležitost ani na jedné straně nepřinesla.
     
    31:30
    Sergej Šumakov chtěl zahrát ve středovém kruhu vysoký puk a holí udeřil do obličeje Stanislava Dietze, v jehož puse se objevila krev a je z toho trest na čtyři minuty za vysokou hůl.
     
    32:40
    Češi zavezli puk do útočného pásma po vyhození Rusů a Richard Jarůšek dobře pracoval za bránou.
     
    33:11
    Marek Kvapil se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve slibné šanci, jenže jeho následná střela trefila před bránou pouze spoluhráče Richarda Jarůška, který se pokoušel clonil brankářovi Ruska.
     
    33:31
    Vyloučený Sergej Šumakov je zpět na ledě a Rusové hrají opět v plném počtu. Přesilové hry dnes Česku nevychází, obzvlášť ta první "stále za to", když jsme v ní inkasovali gól.
     
    34:41
    Jegor Korškov využil volného prostoru na pravém křídle a z ostrého úhlu nahazoval puk bekhendem před bránu, jeho následný pokus ale nic nepřinesl a skončil za klecí Dominika Furcha.
     
    35:25
    Radan Lenc v levém kruhu pro vhazování z ostrého úhlu vypálil přes jednoho z Rusů a Ilja Sorokin měl práci, nadvakrát ale dokázal jeho pokus v blízkosti své pravé tyče zneškodnit.
     
    35:59
    Radim Šimek nechal před bránou Dominika Furcha na chvíli hůl ve vzduchu a za vysokou hůl dostal dvě minuty.
     
    36:43
    Nikolaj Prochorkin tvrdě vypálil z pravého kruhu pro vhazování a po ledě mířil k pravé tyči, kde byl připravený Dominik Furch a levým betonem jeho pokus výtečně vyrazil!
     
    37:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nikolaj Prochorkin nádhernou přihrávkou přes šířku útočného pásma našel v levém kruhu pro vhazování NIKITU GUSEVA, který střelou zápěstím zamířil nad přesouvajícím se Dominikem Furchem z úhlu do odkryté části brány. Rusko využilo přesilovou hru a ujalo se vedení 2:0. Asistence: Nikolaj Prochorkin a Viktor Antipin.
    37:03 Nikita GUSEV - 0:2
     
    39:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta a s českým týmem to nevypadá vůbec dobře. Stále tu je ale ještě přes dvacet minut, což je na vstřelení dvou gólů času dost.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Českému týmu v úvodu druhé třetiny a souboji o prvenství na Karjale nevyšla přesilová hra, což by nebyl takový průšvih, kdyby v oslabení neudeřil po přečíslení dva na jednoho ve vlastním oslabení neudeřil Vladimir Tkačjov, na jehož branku krátce před druhou přestávkou navíc navázal v početní výhodě Nikita Gusev. Skóre po druhé třetině. Česko 0 Rusko 2.
    Dominik Furch se pečlivě protahuje před závěrečnou částí.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 14:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Ve Finsku se nahraje, protože se nespustila časomíra. Rozhodčí se celou situaci snaží vyřešit, několik sekund se totiž hrálo, aniž by běžel čas.
     
    40:33
    Andrej Světlakov se zrodil před bránou v obrovské šanci, Dominik Furch ale proti němu skvěle vyjel ze své brány a následnou střelu zneškodnil! Nyní to zavánělo třetím gólem.
     
    41:32
    Rusové znovu zahrozili, tentokrát střelou z pravého křídla. Dominik Furch si ovšem pohlídal prostor u své levé tyče a kotouč ukryl ve svém náručí.
     
    41:44
    Nápor Rusů pokračuje! Vjačeslav Leščenko si z levého rohu útočného pásma vybruslil před bránu, kde se nadvakrát nikým neatakovaný snažil překonat Dominika Furcha mezi betony, ani v jednom případě ale neuspěl.
     
    42:15
    A konečně také první česká šance ve třetí třetině! Robin Hanzl si krásně sjel mezi kruhy pro vhazování, kam dostal přihrávku, a tvrdou střelou s příklepem mířil těsně nad ledem k levé tyči. Ijla Sorokin byl ovšem připraven a dobře zasáhl pravým betonem.
     
    43:38
    Anatolij Golyšev nestačil vybruslit z útočného pásma a Andrej Světlakov zavezl puk na levém křídle do postavení mimo hru.
     
    44:02
    Češi nemohli hrát, protože Robin Hanzl se nacházel v postavení mimo hru. Rusové měli klid na rozehrávku a také ho využili.
     
    45:11
    Mladé pušky z Ruska se dopustily v obranném pásmu zbytečné chyby a na levém křídle zkusil od modré čáry dobře vypálit Adam Polášek. Ilja Sorokin byl ale uprostřed brány včas na kolenou a pokus českého obránce ukryl ve své výstroji.
     
    45:32
    Sedmý obránce pro dnešní zápas Milan Doudera zkoušel vypálit z levého kruhu pro vhazování, jeho následná střela ale byla sražena mimo. Český tým začíná dostávat Rusy pod tlak.
     
    46:08
    Anatolij Golyšev vyhodil puk na zakázané uvolnění a Andrej Světlakov byl vzápětí vykázán z vhazování poté, co úmyslně zdržoval. Možná se daly udělit i dvě minuty.
     
    46:12
    Marek Kvapil skvěle clonil před bránou a Ilja Sorokin po střele českého týmu z levého křídla vůbec nic neviděl, puk ale nakonec zamířil vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    47:22
    Náhradní brankář Šimon Hrubec si na střídačce českého týmu připsal úspěšný zákrok poté, co Pavel Kraskovskij na pravém křídle vyhodil puk ze hry.
     
    48:02
    Vjačeslav Leščenko si z levého křídla sjel za bránu, kde krásnou zpětnou přihrávkou našel mezi kruhy pro vhazování Pavla Kraskovskiho, který bez přípravy mířil do pravého horního rohu brány, jeho střela s příklepem ale trefila Dominika Furcha do levého ramena!
     
    49:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nikita Gusev ve středním pásmu roztáhl hru na ALEXEJE BEREGLAZOVA, který využil hromadu volného prostoru ke tvrdé střele s příklepem, která nad lapačkou Dominika Fucha z levého kruhu pro vhazování zamířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Asistence: Nikita Gusev.
    49:03 Alexej BEREGLAZOV - 0:3
     
    49:56
    Adam Polášek vypálil, jenže jeho střela našla pouze lapačku Iljy Sorokina, který puk rychle vyklepal a rozehrál.
     
    51:25
    Rusové ve třetí třetině skvěle bruslí, zatímco čeští hokejisté na můj dojem působí hodně unaveně. Jako by už neměli se zápasem síly nic udělat. Sborná je lepší a tlačí.
     
    52:13
    Roman Horák se pokusil vykřesat nějakou naději prudkou střelou z levého kruhu pro vhazování, jeho pokus ale skončil vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány a vzápětí se odrazil od ochranné sítě.
     
    52:38
    Adam Polášek z levého křídla nahodil puk od mantinelu před bránu, kde se snažil dostat do zakončení Roman Horák, jenže ve své snaze neuspěl. Ilja Sorokin ukryl puk ve své výstroji.
     
    53:27
    Richard Jarůšek svedl několik soubojů o puk v útočném pásmu, kde odvezl spoustu práce, jenže žádný z jeho spoluhráčů ho nepodpořil a Češi se do šance nedostali.
     
    54:46
    Jan Rutta odvedl v obraně skvělou práci, když zabránil Vjačeslavovi Leščenkovi, aby se potřetí v zápase řítil sám na Dominika Furcha.
     
    56:06
    Rušan Rafikov z levého kruhu pro vhazování tvrdou střelou s příklepem mířil mezi betony Dominika Furcha, bývalý brankář Slavie je ale dokázal včas sklapnout a puk vyrazit!
     
    56:58
    Stejně jako se postupem času rozkládá hokejová Slavie, tak se během dnešního utkání rozložila hra českého týmu. Je to možná kruté přirovnání, ale je tomu tak. Gól Ruska v oslabení všechno odstartoval a zřejmě zároveň také ukončil.
     
    57:29
    Valerij Ničuškin nahodil puk před bránu a po zákroku Dominika Furcha se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci Andrej Světlakov, z blízkosti ale trefil pouze pravý beton českého brankáře! Neskutečný reflexivní zákrok.
     
    58:39
    Stanislav Dietz se ocital na vrcholu levého kruhu pro vhazování ve skvělé šanci, jenže mu puk podjel pod čepelí hole a po zpětné přihrávce jeho spoluhráče zamířil do středního pásma.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:37
    Jakub Jeřábek v levém rohu obranného pásma "přátelsky" objal jednoho z Rusů a dostal vyšší trest, dvě minuty plus deset minut zásah do oblasti hlavy. Český obránce nebyl ve 25 zápasech vyloučen, ve 26. už ale ano. Na obránce neskutečná bilance.
     
    Konec zápasu.
     
    Rusové dokázali třikrát propálit nejlepšího muže na české straně Dominika Furcha a Češi zůstávají u jediného triumfu na Karjala Cupu z roku 2012. V dresu Ruska se postupně prosadili Vladimir Tkačjov, Nikita Gusev a dobrý výkon mladíků podtrhl Alexej Bereglazov. Všechny tři góly padly po rychlých protiútocích. Konečný výsledek. Česko 0 Rusko 3.
    Český tým na letošním Karjala Cupu obsadil druhé místo.

     
    Nejlepší hráči utkání

    Dominik Furch (CZE)

    - český brankář předvedl několik skvělých zákroků, bohužel v útoku na jeho výkon nedokázal navázat žádný ze spoluhráčů

    Vladimir Tkačjov (RUS)

    - Vladimir Tkačjov vstřelil na začátku druhé třetiny gól po přečíslení dva na jednoho, a navíc v oslabení, který byl vítězný (14:54:31)
    Marken.cz

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 26. Tkačjov (Sannikov), 38. N. Gusev (Prochorkin, Antipin), 50. Bereglazov (N. Gusev)


    Česko: Furch – Polášek, Jeřábek (C), T. Pavelka, R. Šimek, Dietz, Rutta, M. Doudera – D. Kubalík, Horák, Radil – M. Kvapil, Filippi, Kämpf – T. Zohorna, R. Hanzl, P. Holík – Lenc, Bulíř, Hyka – Jarůšek.
    Rusko: I. Sorokin – Antipin, Ožiganov, Bereglazov, Mironov, Zub, Rafikov, Ljubuškin – N. Gusev, Prochorkin, Barabanov – Golyšev, Světlakov, Ničuškin – Šumakov, Tkačjov, Sannikov – Leščenko, Kraskovskij, Korškov.

    Rozhodčí: Anssi Salonen, Mikko Kaukokari. Čároví: Pasi Nieminen, Timo Heinonen

    Diváci: 2 656
    thejrc.org