NY Rangers – Vancouver 3:5 (kon.) | Philadelphia – Detroit 2:3 (0:1 po s.n.) | Washington – San Jose 0:3 (kon.)
New Jersey – Carolina 3:2 (2:0 po s.n.) | Pittsburgh – Edmonton 4:3 (kon.) | Toronto – Los Angeles 0:7 (kon.)
Montreal – Boston 3:2 (kon.) | Nashville – Ottawa 3:1 (kon.) | Winnipeg – Dallas 8:2 (kon.)
Colorado – Arizona 2:4 (kon.)
konec
New York Rangers
3:5 (0:0, 1:1, 2:4)
Vancouver Canucks
Středa 09.11.2016, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Alexandre Burrows (VAN) 2+0
    2. Henrik Sedin (VAN) 1+1
    3. Pavel Bučněvič (NYR) 1+2 (03:54:51)
    Vancouver si konečně užil vítězství.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 26-29; Zablokované střely: 10-14; Vhazování: 35%-65%; Hity: 15-17; Přesilové hry: 1/5-0/2; Trestné minuty: 4-10.
    Vancouver si v Madison Square Garden vyšlápl na favorita.

     
    Vancouver ve slavné Madison Square Garden ukončil sérii devíti porážek v řadě a vyrovnání rekordu z roku 1997, kdy Canucks prohráli deset zápasů za sebou se nekoná. Rangers sice vedli a vzápětí ještě dokázali zareagovat na obrat Canucks, když na 2:2 vyrovnával Rick Nash, zbytek utkání ale patřil hostům, kteří vstřelili tři góly v řadě. Vítěznou trefu zaznamenal Sven Baertschi. Skvělý zápas odehrál Alexandre Burrows, který vstřelil dva góly. V závěru zápasu pouze korigoval skóre Mika Zibanejad. Konečný výsledek. New York Rangers 3 Vancouver Canucks 5.
     
    Konec zápasu.
    59:01 Mika ZIBANEJAD - 3:5
     
    59:01
    Rangers právě vstřelili branku!
    MIKA ZIBANEJAD využil nepřehledné situace před bránou Jacoba Markströma a přes hlouček těl zamířil z mezikruží nad levým betonem Henrika Lundqvista k pravé tyči. Asistence: Pavel Bučněvič.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:03
    Michael Grabner se ocitl na pravém křídle v dobré střelecké pozici, Jacob Markström ale jeho následnou bombu dokázal u své levé tyče po skvělém přesunu vyrazit!
    56:54 Alexandre BURROWS - 2:5
     
    56:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    ALEXANDRE BURROWS si na útočné modré čáře srovnal puk na hůl po přihrávce Bo Horvata a poté ho mezi nohama jednoho z hráčů Rangers poslal do prázdné brány. Asistence: Bo Horvat a Brendan Gaunce.
     
    56:46
    Vancouver vyhodil puk na zakázané uvolnění a Henrik Lundqvist po přerušení hry okamžitě vyrazil na střídačku.
     
    55:52
    Hra byla přerušena a po další reklamní přestávce už bychom měli závěr utkání sledovat bez nějakého dlouhého zdržování.
     
    54:46
    Luca Sbisa byl v útočném pásmu na levém křídle příliš rychle a útok Vancouveru zastavilo postavení mimo hru, po kterém přichází na řadu krátká reklamní přestávka.
    53:08 Sven BAERTSCHI - 2:4
     
    53:08
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Jack Skille na pravém křídle nabral rychlost a z rohu ledové plochy našel krásnou zpětnou přihrávkou na vzdálenější levé tyči SVENA BAERTSCHIHO, který puk nad pravým betonem Henrika Lundqvista z blízkosti zvedl pod víko. Asistence: Jack Skille a Michael Chaput.
     
    52:35
    Vyloučený Rick Nash se vrátil zpět na led a Mika Zibanejad vzápětí mohl skórovat bekhendovou střelou z levého křídla, jenže jeho pokus zamířil vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    50:33
    Rick Nash dnes využil přesilovou hru, nyní ale usedl na trestnou lavici za vysokou hůl a Canucks mohou pojistit své jednobrankové vedení.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 28. Bučněvič (Fast, Skjei), 46. Rick Nash (Bučněvič, K. Hayes), 60. Zibanejad (Bučněvič) – 36. Eriksson (D. Sedin, H. Sedin), 43. H. Sedin (Gudbranson, Dorsett), 50. Burrows (Horvat, Baertschi), 54. Baertschi (Skille, Chaput), 57. Burrows (Horvat, B. Gaunce)


    New York Rangers: Raanta (49. Lundqvist) – McDonagh (C), Girardi (A), M. Staal, Holden, Skjei, Klein – Kreider, Zibanejad, Zuccarello – Vesey, Stepan, Rick Nash (A) – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Bučněvič, Pirri, Fast. Hlavní trenér: Alain Vigneault.
    Vancouver Canucks: Markström – B. Hutton, Gudbranson, Sbisa, Trjamkin, Edler, Stecher – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Eriksson – Markus Granlund, Brandon Sutter, Skille – Baertschi, Horvat, Chaput – Burrows (A), B. Gaunce, Dorsett. Hlavní trenér: Wilie Desjardins.

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Kevin Pollock. Čároví: Scott Cherrey, Devin Berg

    Diváci: 18 006
    thejrc.org