Opava – Šumperk 5:6 (po pr.) | Kopřivnice – Vsetín 1:4 (kon.) | Nový Jičín – Technika Brno 4:1 (kon.)
SHK Hodonín – Poruba 2011 2:3 (kon.) | Písek – David Servis 3:5 (kon.) | Mor. Budějovice – Pelhřimov 3:5 (kon.)
Žďár n/S – Jindř. Hradec 6:2 (kon.) | Nymburk – Kolín 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 8:0 (kon.)
Klášterec nO – Bílina 6:2 (kon.) | Řisuty – Sokolov 5:2 (kon.) | Trutnov – Děčín 5:2 (kon.)
Jablonec n/N – Vrchlabí 5:4 (kon.) | Kobra – Klatovy 3:2 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
HC RT TORAX Poruba 2011
Středa 09.11.2016, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • 2. liga skupina Východ • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to tedy vše. Já se s vámi loučím a přeji hezký zbytek středečního večera. Na počtenou! (20:13:56)
     
    Třetí třetina byla na branky nejbohatší. Šťastnější z ledu odchází hosté, kterým se podařilo vstřelit o jeden gól více a v tomto vyrovnaném utkání berou nakonec tři body. O vítěznou trefu se postaral v osmapadesáté minutě Petr Seidler.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:35
    Z předbrankového prostoru pálil Peš, tento pokus si Kubáň pohlídal.
     
    58:48
    Domácí hrají v šesti, Ondřej Haloda je na střídačce!
     
    57:02
    Poruba právě vstřelila branku!
    Přihrávku zpoza brány Haloda zkusil protečovat středem hřiště, tam ale stál připravený PETR SEIDLER, který nekompromisně propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Josef Tichý, David Ballner
     
    56:12
    Marek Sedlář si řekl o přihrávku mezi kruhy, kterou také dostal, ale Peš se k němu stáhl v čas a porubský hráč nakonec ani nevystřelil.
     
    54:46
    Poruba dlouho váhala s rozehrávkou a nakonec ještě ostravští beci rozehráli nepřesně, unavená hostující pětka musí ještě zůstat na ledě, jelikož se píská icing.
     
    53:41
    Loginovskij ještě vylepšoval pozici pro Peše. Jeho střelu Kubáň vyrazil za bránu, odtud přišla přihrávka mezi kruhy, ale Jurča místo střely promáchl!
     
    52:00
    Sedlářův samostatný průnik zastavil Miklík. Klouzající puk raději Ondřej Haloda přikryl lapačkou, vhazuje se v obranné třetině domácích.
     
    50:48
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Po dlouhotrvajícím tlaku v útočném pásmu se Drtiči nakonec prosazují! Důrazem na předbrankovém prostoru se prosadil DANIEL VANĚK a vyrovnává na 2:2. Asistence: Dominik Matula, Michal Kuba.
     
    49:21
    Kubáň podržel svůj tým! Postupně zlikvidoval střely Miklíka, Jurči a Peše. Poté se strhla potyčka před brankovištěm, ale vše se obejde bez vyloučení.
     
    48:47
    Dodatečně se vylučuje. Hlavní arbitr po konzultaci s kolegy ukládá čtyřminutový trest Jánu Puškárovi (POR) za vysokou hůl.
     
    47:47
    Ballnerův pokus z levého kruhu končí v Halodově náruči.
     
    46:58
    Poruba právě vstřelila branku!
    Domácí hráči měli více ze hry, ale nepodařilo se jim přetavit tlak v gól a v tomhle případě platí nedáš – dostaneš. Na druhé straně smolně srazil puk jeden z domácích obránců do vlastní sítě po střele ONDŘEJE SLOVÁČKA. Bez asistence.
     
    45:11
    Přečíslení dva na jednoho řešil Matula střelou, Kubáň kontroluje celou situaci s klidnou hlavou.
     
    44:26
    Závar před hostující brankou zajistila první hodonínská lajna. Největší šanci měl asi Jakub Kadlec, jemuž střílenou přihrávkou mířil do hole Loginovskij.
     
    43:46
    Rozehrávky obou týmů jsou plné nepřesností, na obou stranách se pískalo zakázané uvolnení. Hra se začíná kouskovat.
     
    42:25
    Erik Němec vystřelil zpozda obránce, Haloda s tímto pokusem neměl problém.
     
    41:24
    Zachar mířil jen těsně mimo tři hodonínské tyče. Další Ballnerovu střelu Haloda chytá.
     
    40:51
    Nepřesná Piechova přihrávka směřovala až do středního pásma, následně zastavil hosty při přechodu přes modrou čáru ofsajd.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Tak jak si připravovali gólové šance v první třetině hosté, tak to měli ve druhé periodě domácí. Drtiči byli hned několikrát blízko ke skórování, dokonce nastřelili tyčku. V jiných případech dobře zasáhl brankář Kubáň. Jediný gól, který padl v prostřední části hry, byl z hole porubského Dominika Kafky. Skóre je tak po čtyřiceti minutách vyrovnané 1:1.

    Další třetina začně asi v 19:33.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Hajný – 2 min., podražení).
     
    39:00
    Andreas Kubáň dnes v brance opravdu čaruje. Matula si obešel obránce a mířil na vzdálenější tyč, Kubáň ale na poslední chvíli kotouč chytil do lapačky!
     
    37:31
    Jurča se dostal k odraženému puku a mohl jej nasměrovat do poloodkryté branky, střela ale mířila výš, než bylo potřeba. Následně se dobře zorientoval před brankou Jakub Kadlec, proti němu vytáhl skvělý zákrok Andreas Kubáň!
     
    36:35
    Kadlec si nabruslil od mantinelu na hranici kruhu a zkusil vystřelit na vzdálenější tyč, Kubáň chytá.
     
    35:35
    Daniel Vaněk směřoval přihrávku na Matulu, který střílel z předbrankového prostoru. Střela byla zblokována Markem Bailem, nicméně Drtiči pokračují v útoku.
     
    32:59
    Tomáš Račický měl na hokejce další gól, jenže z dorážky trefil levou tyč! Pěkná akce domácího útočníka.
     
    30:59
    Poruba právě vstřelila branku!
    Vyrovnávající branka je na světě! Skóre na 1:1 upravuje po Zacharově přihrávce přesnou střelou za Halodova záda DOMINIK KAFKA. Asistence: David Zachar.
     
    30:00
    Matula stál před brankou mezi čtyřmi hostujícími hráči, i tak se mu podařilo vystřelit, ale neměl dostatek času ani prostoru, aby svou střelu lépe umístil. Jeho projektil mířil přímo do hrudi Kubáně.
     
    27:32
    Velice tvrdě srazil Kadlece u mantinelu Josef Tichý. Domácí kapitán měl na toto téma rozhovor s hlavním rozhodčím, ten vylučovat nehodlá.
     
    25:55
    Peš směřoval přihrávku na Jurču do levého kruhu, tomu v momentě střely přizvedl hokejku Dominik Kafka (POR) a je z to vyloučení na 2 minuty.
     
    25:30
    Poruba zvýšila střeleckou aktivitu a nahazuje puky na bránu z každé pozice. Všechny pokusy zastavil buď brankář Haloda, nebo domácí beci a ti můžou rychle začít protiútok.
     
    24:29
    Miklík převzal puk na modré čáře a najel si mezi kruhy, jeho střelu zblokovali obránci. Následně si ani Jurča na Kubáně nepřišel.
     
    23:37
    Puškárovo nahození se nepodařilo nikomu tečovat, ačkoliv hráčů před Halodou clonilo hodně. Hodonínský brankář si našel puk ve shluku těl, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    23:12
    Němcova tvrdá střela z pravé strany minula cíl a puk se svezl podél hrazení až do středního pásma. Do konce přesilovky zbývá už jen 7 sekund.
     
    22:17
    Poruba v přesilovce nastartovala přihrávkový kolotoč. Hráči si přihrávali tak dlouho, dokud Matula nevystihl záměr hostů a nevyhodil puk do bezpečí. Poruba musí začít znovu od vlastní brány.
     
    21:19
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Polesný – 2 min., podražení).
     
    20:51
    Kadlec posunul na Jurču, který napřáhl a trefil boční síť brány! Kubáň se nestihl přemístit a na puk by nedosáhl, velké štěstí hostujícího týmu!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první části hry byli aktivnější hosté. Ti si vytvořili více střeleckých šancí, efektivnější byl ale paradoxně domácí Baník. Drtiči se prosadili v patnácté minutě, když z dorážky skóroval Petr Jurča. Poruba po této brance ještě několikrát zahrozila, ale díky dobrým výkonům brankáře Halody domácí vedou 1:0.

    Další třetina začne asi v 18:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Vrána směřoval svou přihrávku do předbrankového prostoru. Tam nikdo v modrém dresu nestál, Poruba vyhazuje.
     
    18:54
    Zachar se natlačil až před brankáře a už to vypadalo, že se mu podaří vyrovnat, jenže Ondřej Haloda vytáhl skvělý zákrok betonem a drží svůj tým stále ve vedení!
     
    18:03
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Piecha – 2 min., hákování).
     
    17:15
    Adamíkovu střelu tečoval těsně před Halodou Erik Němec, puk ale skočil až nad vrchní tyč branky.
     
    16:23
    Dobrou akci na druhé straně museli řešit domácí faulem. Dobře postaveného hráče Poruby musel Matěj Charvát (HOD) hákovat. Šance na vyrovnání pro ostravský celek!
     
    14:46
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Ze začátku nenápadně vypadající akce vyústila v první branku zápasu! Kadlec přihrál volnému Pešovi, kterému ale střela nesedla a puk se pomalu doklouzal až ke Kubáňovi. Ten kotouč vykopl betonem přímo na hůl PETRA JURČI, který dopravil černý kus gumy do odkryté branky. Asistence: Petr Peš, Jakub Kadlec.
     
    14:22
    Hložánkova přihrávka mířila na brusle spoluhráče a od nich se puk odrazil až na zakázané uvolnění. Unavená hodonínská pětka si bude muset své střídání ještě prodloužit.
     
    13:46
    Ján Puškár prověřil Halodovy relfexy střelou od modré čáry, hodonínský brankář s přehledem chytá.
     
    13:04
    Ballner převzal puk na modré čáře a řítil se sám na Halodu. Ostravský mladík šel do bekhendového zakončení a hledal mezírku mezi betony, Ondřej Haloda se nenechal nachytat.
     
    12:15
    Teď si slovo vzali domácí. Kadlecův pokus vyrazil Kubáň před sebe a vrhl se po odraženém puku, ale ostravský brankář neměl puk pod kontrolou a v brankovišti hostů se utvořil hlouček těl. Hlavní arbitr ztratil kotouč z dohledu, tak raději přerušil hru. Bude se vhazovat v obranné třetině Poruby.
     
    10:49
    Poruba opět držela domácí pod tlakem, ale Adamíkova střela od modré si nenašla cestu do branky, stejně jako nebezpečný pokus Orsága, který mířil do odkryté části branky, ale brankář Haloda se stačil přesunout a kotouč vyrazil betonem.
     
    09:14
    Do dobré šance dostal Jurča Kadlece. Druhý jmenovaný střílel z voleje, ale jeho střelecký úhel nebyl optimální natolik, aby našel nějakou skulinku, kudy by puk mohl dostat do klece.
     
    07:12
    Nahozený puk se dostal až před hodonínskou branku, kde hlídkoval Tomčák. Ten byl ale zaneprázdněný soubojem s obráncem a u volného puku byl první domácí brankář.
     
    05:43
    Vojtěch Adamík se položil do přihrávky domácích a dobrým obranným zákrokem zamezil protiútoku Drtičů.
     
    04:52
    Jurča zachytil puk, který vyhazovala hostující obrana středem hřiště a co nejrychleji vystřelil, jeho pokus ovšem postrádal přesnost.
     
    03:28
    Loginovskij obral Seidlera u mantinelu o puk, ostravský hráč navíc ztratil po souboji stabilitu a spadl na led, jeho spoluhráči jej ale zastoupili a vybojovali puk zpět. Haloda musí být pozorný, v úvodu zápasu má dost práce.
     
    02:11
    Poruba zamkla Drtiče před Halodou. Ti se dlouho nemohli dostat k puku, až domácí beci dobře zapracovali a vyvezli touš na opačnou stranu hřiště.
     
    00:48
    Domácí začali aktivně a usadili se v útočném pásmu, jenže nepřesnou přihrávkou se sami vyhnali ze třetiny a na druhé straně prověřil první střelou Halodu Zachar.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivce. V rámci 17. kola na led Hodonína zajíždí ostravská Poruba. S tímto soupeřem domácí Drtiči na vlastní půdě padli naposledy v sezoně 2014/15 během druhého čtvrtfinálového duelu 1:3.

    V loňském ročníku Poruba na Zimním stadionu Václava Nedomanského ani jednou nevyhrála, ale nutno dodat, že pouze jedno ze čtyř utkání skončilo po 60 minutách. V ostatních případech rozhodovalo prodloužení či samostatné nájezdy. Jak tomu bude dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Haloda O., Zollpriester – Potechin, Miklík, Pokorný, Polesný, Haloda M., Loginovskij, Kužílek – Jurča, Peš (C), Kadlec – Vrána, Vaněk, Matula – Hložánek, Charvát, Kuba – Račický, Černohous, Hajný – Tomi

    Trenér: Stanislav Beťko

    HC RT TORAX Poruba 2011: Kubáň, Čech – Slavík, Puškár, Flašar, Tichý, Puzič, Smrčka, Bail, Adamík – Ballner, Kafka, Piecha – Kuťák, Vaněk, Tomčák – Sedlář, Němec, Seidler – Slováček, Zachar (C), Orság

    Trenér:Tomáš Sršeň

    Rozhodčí: Honza – Linhart, Kleprlík.
     
    SHK Hodonín

    Drtiči po nepovedeném dvojutkání proti Kopřivnici a Opavě navázali na předešlá vítězství a poradili si s Valašským Meziříčím a Šumperkem, jenže v posledních dvou utkáních už se nepodařilo oranžovomodrým bodovat. Celek z jižní Moravy doma podlehl silnému Vsetínu 1:5, poté v přestřelce padl v Brně, kde Technika vyhrála 7:5. Oba dnešní soupeři se tak utkaly v předešlých kolech se stejnými celky a nyní je čeká vzájemné měření sil. První střet obou mužstev se konal v Ostravě, kde domácí vyhráli 4:2.

    Umístění v tabulce: 3
    Poměr vstřelených a inkasovaných branek: 57:57
    Nejproduktivnější hráč: Petr Jurča (13+10)
     
    HC RT TORAX Poruba 2011

    Poruba sbírá body jako na běžícím páse. Ostravský klub vyhrál 6 utkání v řadě a vítěznou šňůru zápasů jim překazil pouze Vsetín, kterému Poruba podlehla Na Lapači 2:5. Ostravané si ovšem spravili chuť v následujícím utkání s brněnskou Technikou, které nedovolili skórovat a zvítězili pohodlně 6:0.

    Umístění v tabulce: 2
    Poměr vstřelených a inkasovaných branek: 72:37
    Nejproduktivnější hráč: David Zachar (11+7)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 15. Jurča (Peš, Kadlec), 51. Vaněk D. (Matula, Kuba) – 31. Kafka (Zachar), 47. Slováček, 58. Seidler (Tichý, Ballner)


    SHK Drtiči Hodonín: Haloda O. (Zollpriester) – Potechin, Miklík, Pokorný, Polesný, Haloda M., Loginovskij, Kužílek – Jurča, Peš (C), Kadlec – Vrána, Vaněk, Matula – Hložánek, Charvát, Kuba – Račický, Černohous, Hajný – Tomi

    Trenér: Stanislav Beťko

    HC RT TORAX Poruba 2011: Kubáň (Čech) – Slavík, Puškár, Flašar, Tichý, Puzič, Smrčka, Bail, Adamík – Ballner, Kafka, Piecha – Kuťák, Vaněk, Tomčák – Sedlář, Němec, Seidler – Slováček, Zachar (C), Orság

    Trenér: Tomáš Sršeň

    Rozhodčí: Honza – Linhart, Kleprlík

    Diváci: 1005
    thejrc.org