Č. Budějovice – Žižkov 2:0 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
2:0 (0:0)
FK Viktoria Žižkov
Čtvrtek 10.11.2016, 17:00 • Střelecký ostrov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítejte při sledování online přenosu z předehrávky 15. kola Fortuna ligy. V něm se ve čtvrtek od 17 hodin utká českobudějovické Dynamo a Viktoria Žižkov.
     
    FK Viktoria Žižkov zdá se zažehnala nejtěžší časy, když ještě před dvěma lety klubu reálně hrozil jeho zánik. Pražský celek však vše zvládl a hned v první sezoně ve třetí lize po drtivém finiši skončil na druhém místě. Když vítězné Zápy o postup zájem neměly, vrátili se Žižkovští zpět do druhé ligy. A Viktoria si zatím nevede vůbec špatně. Těsně před polovinou soutěže je v tabulce sedmá s dvaceti body a mužstvo kouče Zdeňka Haška pravidelně poráží slabší týmy a zlobí i favority. Potvrzuje to výhra z posledního kola, kdy Žižkov rozstřílel díky hattricku Dočekala nováčka z Prostějova.

    Ještě jedna zajímavá statistika ze žižkovského tábora. Pražané patří mezi nejlepší týmy doma, kde ještě neprohráli (4-3-0). Na hřištích soupeřů je to horší. Viktorka vyhrála jen ve Frýdku-Místku, k tomu přidala ještě remízy ve Varnsdorfu a v Třinci. Mužstvo zpod žižkovského vysílače je prošpikované bývalými slávisty a dalšími zkušeným fotbalisty. Českobudějovická stopa vede do obrany, kde na pravém kraji nastupuje Pavel Hašek. Nejlepšími střelci týmu jsou pětigóloví útočníci Engelmann a Dočekal.
     
    Dynamo České Budějovice si užívá výhru v jihočeském derby, kdy díky brance Iva Táborského zvítězilo 1:0. Předsezónní posila Táborský se tak šestým letošním zásahem vyrovnal na čele klubové tabulky střelců Richardu Kalodovi. V posledních zápasech Jihočechy opět drží skvělá defenziva v čele s brankářem Zdeňkem Křížkem, který už neinkasoval 219 minut v kuse a se sedmi nulami se dělí s ostravským Vaškem o vedení v této statistice.

    Vzhledem ke ztrátám soupeřů v posledním kole se Dynamo dotáhlo na třetí Opavu, druhou Ostravu už mají černobílí jen na rozdíl tří bodů. V posledním domácím zápase podzimní části budou Jihočeši chtít potvrdit stoprocentní domácí bilanci a rozloučit se s fanoušky výhrou. Trenér Horejš by měl mít k dispozici kompletní kádr.
     
    Vzájemná bilance:

    Vzájemné zápasy Dynama se Žižkovem jedou již řadu let v zajetých kolejích. Duely bývají často vyrovnané, vyhrávají však většinou domácí. Naposledy před čtrnácti lety zvítězila Viktorka na Střeleckém ostrově, od té doby dvanáct ze třinácti mistrovských utkání skončilo výhrou domácího celku. Celková bilance však mluví pro Žižkov, z pohledu Dynama čísla zní 9-4-5.
     
    Předpokládané sestavy:

    Dynamo: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš – Wermke, Benát, Táborský – Kalod.

    Žižkov: Soukup – Hašek, Egert, Pimpara, Šandera – Čapek (V. Klán), Podrazký, Pavlata, Sixta – Dočekal, Engelmann.
     
    Jako hlavní sudí bude utkání řídit Ondřej Ginzel, na čarách mu budou pomáhat pánové Poživil a Kožár.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš – Wermke, Benát (C), Táborský – Kalod.
    Náhradníci: Hajdušek – Bederka, Vaněk, Hála, Kadula, Kladrubský, Švantner.

    FK Viktoria Žižkov: Soukup – Hašek, Egert, Pimpara, Šandera – Krystan, Podrazký (C), Pavlata, Volek – Dočekal, Engelmann.
    Náhradníci: Hrubeš – Opluštil, Sixta, Urbanec, Trýzna, J. Eliáš, V. Klán.

    Rozhodčí: Ginzel – Poživil, Kožár.
     
    Hezký podvečer ze Střeleckého ostrova, kde probíhá rozcvička obou týmů před dnešním utkáním. Jihočeši do něj vyslali ozkoušenou sestavu z minulých zápasů. Žižkov i přes jasnou výhru s Prostějovem do sestavy sáhl, od začátku hrají záložníci Krystan s Volkem na místech Čapka a Sixty.
     
    Rozhodčí Ondřej Ginzel přivádí oba týmy na hrací plochu, domácí oblékli tradiční černobílé dresy, jejich soupeř z Prahy bude hrát v zeleném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Pražané začali dvěma pasy za domácí obranu, pro oba si došel připravený brankář Křížek.
     
    2
    Domácí stoper Ondřej Šourek chyboval při rozehrávce, své zaváhání řešil rukama a sudí jeho faul na Pavlatu ocenil brzkou žlutou kartou.
     
    4
    Další standardka letěla do domácího vápna. Po drobném nedorozumění domácí obrany se tentokrát Křížek k míči nedostal, Kalod s Benátem ale dostali míč do bezpečí z pohledu Dynama.
     
    5
    První roh zápasu rozehraje českobudějovický klub.
     
    6
    Na Benátův přetažený míč si naskočil Adrián Čermák, ale zamířil metr vedle branky a nevydoloval na rozhodčím ani roh.
     
    7
    Po dobrém Novákově vystoupení začal kličkovat na polovině soupeře Kalod. Jeho cestu utnul až nedovoleným zákrokem stoper Egert, a tak je tu přímý kop pro Jihočechy.
     
    8
    Do vápna posílal míč Táborský, hosté ze Žižkova se ubránili i díky ofsajdu, v němž se nacházel Čavoš.
     
    9
    Žižkov dostal dnes poprvé míč do sítě, ale radovat se nemůže. Haškův centr z pravé strany totiž Křížek jen vyboxoval ke Krystanovi, který našel nekrytého Dočekala, který se v zakončení nemýlil. Hostující útočník ale stál dle asistenta v ofsajdu, a tak zůstává stav bezbrankový.
     
    11
    A skóre se nemění ani po spolupráci Táborského s Kalodem, protože oblouček zkušeného forvarda skončil nad brankou.
     
    13
    Sudí Ginzel je zatím hodně úzkostlivý na osobní souboje, i kvůli řadě faulů je hra zatím dost rozkouskovaná.
     
    14
    Zatím je možná trošku překvapivě aktivnější Žižkov, který znovu zle dotíral na Křížkovu branku! Na pravé straně se nechal snadno obehrát Klesa, křížný centr do vápna si ale špatně zpracoval Pavlata, takže střílet nemohl. Vrátil míč do šestnáctky, kde závar skončil nepřesnou ranou Podrazkého.
     
    15
    Vysoký presink Pražanů platí na domácí rozehrávku. Stopeři Dynama si musí pomáhat dlouhými nákopy, po nichž domácí ztrácejí hodně balonů.
     
    17
    Hosté se teď hodně zlobí na asistenta Poživila, který odmával ofsajd, když tečovaný míč Engelmann pouze kontroloval na roh a do hry se nezapojil. Asistent na pomezí měl ale jiný názor, a tak se míče zmocnili domácí.
     
    18
    Dvě kličky a střela. Tak si to naplánoval Michal Klesa, ale svou dělovkou trefil jen obránce.
     
    20
    Teď už to bylo slibnější. Ivo Táborským přesným centrem z levé strany našel na zadní tyči nekrytého Kaloda, kterému se ale nepovedlo umístit volej z dobré pozice. Zatím asi největší šance Dynama.
     
    21
    Centr Wermkeho zablokován na druhý domácí roh.
     
    22
    Zřejmě nacvičený signál se nepovedl, Dynamo si ale akci zopakuje.
     
    23
    Opět se černobílí nedostali ani k zakončení, Viktoria se může po pár minutách opět dostat do útoku.
     
    24
    Kotel českobudějovických fanoušků vytáhl transparent oslavující výhru v jihočeském derby z minulého kola se slovy, že jen jeden klub vládne jihu.
     
    25
    Střílený centr Volka nebyl pro Křížka ničím nebezpečným, takže se o vedoucí branku mohou opět pokoušet svěřenci Davida Horejše.
     
    26
    Ošemetný protiútok Žižkova domácí obrana zvládla, i když Dočekal nebezpečně promáchl ve vápně.
     
    28
    Pavlatova nepřesná střela zřejmě lehce tečována na roh. Ten se ale Žižkovským vůbec nepovedl.
     
    30
    Po nešetrném zákroku zůstává na trávníku ležet Pavlata a už je u něj masér Žižkova. Uvidíme, jestli bude moci pokračovat.
     
    32
    Hosté i v deseti pokračují v aktivitě a zatím jsou lepším týmem. Na gól i první velkou šanci však zatím čekáme.
     
    33
    Hostující Egert zahrál úmyslně rukou a dostává žlutou kartu.
     
    33
    Pavlata nemůže pokračovat, nahrazuje jej na hřišti David Sixta.
     
    34
    Do trestného kopu se pěkně položil Ivo Táborský a jeho dělovka skončila jen těsně vedle Soukupovy branky!
     
    35
    Drama i před domácí brankou! Rychlý brejk zakončoval Podrazký, sám na penaltě ale nedokázal míč trefit ideálně. Situace končí rohem.
     
    36
    Žižkov si roh zopakuje z druhé strany.
     
    37
    Hlavička Dočekala v krkolomné pozici byla pro domácího brankáře Křížka snadnou kořistí.
     
    38
    Po dobrém zrychlení hry Táborským se otevřel prostor před Wermkem, který zkoušel hledat někoho ze spoluhráčů pod sebou. Našel jen dvojici fotbalistů v zeleném.
     
    40
    Kalod ve vápně udržel míč a připravoval jej pro Táborského. Do jeho rány ale na poslední chvíli skočil jeden z obránců, který mu zblokoval pokus.
     
    41
    Žižkov mohl jít krátce před pauzou do vedení! Volkův centr z levé strany jen přizvedl Šourek a hlavička Engelmanna šla jen milimetry nad břevnem!
     
    42
    Rychlý brejk Dynama pokazil Kalod, kterému se zamotal míč mezi nohama. Následně pálil ještě Čavoš, ale metr jeho ráně chyběl.
     
    44
    Hodně vypjatý konec první půle. Řada nepřesností ale kazí nadějné akce. Zejména domácí už se asi těší na poločasovou pauzu.
     
    45
    Poslední šance první půle, Dynamo má standardku z pravé strany.
     
    45
    Secvičený signál Čavošovi s Táborským vůbec nevyšel.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První dějství je za námi. Hosté ze Žižkova byli po většinu první půle aktivnější a tvořili si náznaky šancí, stoprocentní gólovku měl ale až krátce před přestávkou Engelmann. Dynamo se zatím hledá a nemůže se dostat do své obvyklé hry. Za zmínku stojí snad jen Táborského trestný kop těsně mimo. Uvidíme, co nám přinese druhá půle.
     
    Hráči i rozhodčí se vracejí na trávník, za pár desítek vteřin začne druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hned v úvodu druhé půle hosté opět ohrozili Křížkovu branku a zase u toho byl Vojtěch Engelmann. Tentokrát nekrytá hlavičkoval po centru Pavla Haška, opět nad branku.
     
    48
    Domácí trenér Horejš bude na kraji druhé pětačtyřicetiminutovky střídat, do hry půjde rychlonohý Jakub Pešek.
     
    49
    Po dlouhém otálení zvedl asistent Poživil praporek, čímž potvrdil jinak jasný ofsajd Táborského.
     
    50
    Avizovaná změna je tu. Dnešní duel se Patriku Čavošovi tolik nepovedl, nahrazuje jej Jakub Pešek. Tím pádem se Petr Benát zasunul do středu zálohy, Táborský bude hrát podhrot a Pešek zleva.
     
    52
    Se zpožděním dostává Ivo Táborský žlutou kartu za faul na Egerta, kterému doktoři museli zastavit krvácení z nosu.
     
    54
    Čerstvý Pešek přešel přes tři soupeře, následná rána domácího mladíka ale byla zblokována na roh.
     
    55
    Odražený míč se pokusil napálit Benát, domácímu kapitánovi ale rána vůbec nesedla a skončila na tribuně.
     
    56
    Narážečka domácí ofenzivní letky končí ofsajdem, v němž se nacházel Kalod. Jihočeši ale po změně stran přidali na aktivitě.
     
    58
    Tak to mohl být gól roku! Volek nacentroval z levé strany a ve vápně se parádně do nůžek položil Tomáš Dočekal, jehož ekvilibristika skončila těsně nad!
     
    60
    Jako by byli všichni chvíli v údivu z nůžek Dočekala. Do hry se opět z obou stran vmísily nepřesnosti.
     
    62
    Máme před sebou poslední půlhodinku. Těžko říci, kdo by zatím remízu bral více. Před zápasem asi hosté, vzhledem k průběhu ale Žižkovští vědí, že už mohli vést. Dynamu se nadále nedaří dostat do pohody, v níž hráli poslední zápasy.
     
    63
    Oživit hru Dynama by měl Jindřich Kadula, který brzy půjde na plac.
     
    65
    Rohový kop pro Viktorii Žižkov.
     
    66
    Nebezpečný Dočekal se opět sápal po vysokém míči, ale hlavičkoval v záklonu nepřesně.
     
    66
    Kadula nahrazuje na hrotu Richarda Kaloda, který opět podstoupil bezpočet osobních soubojů a odvedl pro svůj tým kus práce.
     
    67
    Roh i pro Českobudějovické.
     
    68
    Brankář Soukup centr Fundy jen vyboxoval, po smolném faulu Benáta ale mají hosté klid na rozehrávku.
     
    69
    Neuvěřitelná šance Dynama nekončí gólem! Při chybě hostů v rozehrávce nabídl míč Benát před skoro prázdnou branku Táborskému, který ale trefil jen obránce Egerta na brankové čáře. Následně nedokázal míč do branky dostat ani Benát!
     
    70
    Jihočeši měli alespoň roh, ale ten se jim vůbec nepovedl.
     
    71
    Dnešní utkání sleduje 527 diváků.
     
    72
    I přes zahozenou velikou šanci jsou Jihočeši v posledních minutách aktivnější a ženou se za vedoucí brankou. Wermkeho střílený centr ale nenašel vhodného adresáta.
     
    72
    Tomáš Dočekal ve výskoku trefil Klesu, dostává žlutou kartu.
     
    74
    Na chvilku se Viktorka usadila na polovině Dynama a obránci si mohou oddychnout po náročných okamžicích posledních minut.
     
    75
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jihočeši se dostávají do vedení! Nejprve Soukup skvěle vychytal Kadulu, míč se však odrazil k JAKUBU PEŠKOVI, který křížnou střelou přes obránce posílá Dynamo do vedení.
     
    76
    Další gólovou akci vezl Čermák, ale místo přihrávky na spoluhráče volil střelu, která skončila na jednom z hostujících beků.
     
    77
    Ze hry odstupuje Ivo Táborský, který nemůže pokračovat dál. Nahrazuje jej Jiří Kladrubský.
     
    78
    Střídá i Žižkov, Zdeňka Volka nahrazuje Václav Klán.
     
    80
    Jihočeši drželi pár desítek vteřin míč na polovině soupeře, teď už se ale zase musí bránit nájezdům soupeře.
     
    82
    Zahuštěná obrana Dynama zatím nepřipouští komplikace a Žižkov se nemůže dostat do šestnáctky.
     
    83
    Do rychlého brejku vyrazili Kadula s Benátem, druhý jmenovaný si v rozhodujícím momentu ukopl míč.
     
    83
    Poslední změna v dresu Žižkova. Pavla Haška nahradil na poslední minuty Jakub Trýzna.
     
    84
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jakub Pešek se stává šťastným žolíkem českobudějovického Dynama. Střídající mladík se nebál, zapřel se v souboji a zblokoval střelu soupeře. Míč se odrazil do brejku, kde s Kadulou trošku se štěstím počkali na spoluhráče. Kadula našel volného ROMANA WERMKEHO, který obešel brankáře a do poloprázdné branky přidal druhý gól Dynama.
     
    86
    Hosté se ještě snaží s výsledkem něco udělat. Obrana Dynama si ale jde pro čtvrté čisté konto v řadě.
     
    88
    Žižkovští se v závěru uchylují už jen k dlouhým nákopům, s těmi ale obrana Jihočechů nemá problémy.
     
    89
    Zdá se, že hosté už jsou s výsledkem smíření. Jsou v křeči a do předbrankového prostoru se nedostávají.
     
    90
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    90
    Dynamo vyhraje všechny své domácí zápasy v podzimní části soutěže, to už je nyní skoro jasné. Domácí kotel vyvolává generálního manažera Martina Vozábala.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Dynamo a Žižkov mají za sebou polovinu letošního ročníku. Lépe půlku zakončili Jihočeši, kteří vyrovnaný zápas strhli na svou stranu čtvrthodiny před koncem, kdy se přesně trefil Pešek. V závěru ještě výhru Dynama stvrdil Wermke po další dobré práci Kaduly s Peškem. Žižkov se prezentoval sympatickým fotbalem, ale nedal žádný gól, což je jediné mínus výkonu Viktorie. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek večera. (18:47:53)

    Pavel Kortus ml.

    Branky: 75. Pešek, 84. Wermke

    Karty:   2. Šourek (CEB), 52. Táborský (CEB) – 33. Egert (ZIZ), 72. Dočekal (ZIZ)


    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš (50. Pešek) – Wermke, Benát (C), Táborský (77. Kladrubský) – Kalod (66. Kadula).
    Náhradníci: Hajdušek – Bederka, Vaněk, Pešek, Kadula, Kladrubský, Švantner.

    FK Viktoria Žižkov: Soukup – Hašek (83. Trýzna), Egert, Pimpara, Šandera – Krystan, Pavlata (33. Sixta) – Engelmann, Podrazký (C), Volek (78. V. Klán) – Dočekal.
    Náhradníci: Hrubeš – Opluštil, Sixta, Urbanec, Trýzna, J. Eliáš, V. Klán.

    Rozhodčí: Ginzel – Poživil, Kožár

    Diváci: 527
    bahis siteleri