Orange 20 – Banská Bystrica 1:3 (kon.)
konec
HK Orange 20
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Čtvrtek 10.11.2016, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Banská Bystrica v dnešnom zápase nepodala práve najlepší výkon, no napriek tomu si z Piešťan odnáša cenné tri body. Vďaka ním sa dostáva na čelo tabuľky s trojbodovým náskokom pred druhými Košicami. Slovenskí mladíci dnes podali sympatický výkon, no napriek tomu prehrali 1:3. Hrdinom zápase sa stal jednoznačne Tomáš Surový, ktorý zaznamenal svoj prvý hattrick v tejto sezóne a najväčšou mierou tak prispel k banskobystrickému triumfu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (20:17:52)
     
    Koniec zápasu.
    59:36 SUROVÝ - 1:3
     
    59:36
    Banská Bystrica dala gól!
    Je rozhodnuté, domáci hrali vabank, no inkasujú tretí gól v dnešnom stretnutí. Dávid Buc našiel na modrej čiare TOMÁŠA SUROVÉHO a ten cez brániaceho Olivera Košeckého skompletizoval hattrick. Asistencie: Dávid Buc a Branislav Kubka.
     
    58:50
    Domáci sa zatiaľ nevedia dostať k streleckému pokusu. Vladimír Mihalik pritlačil puk k mantinelu a napokon rozhodcovia prerušujú hru. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme HK Orange 20.
     
    58:04
    Domáci hokejisti získali útočné pásmo a Ernest Bokroš si zobral oddychový čas. Navyše, sťahuje z hry aj brankára, a tak mladíci budú hrať v šestici.
     
    57:38
    A ďalší strelecký pokus v podaní Tya Wisharta. Ten prudko vystrelil od modrej čiary, no mieril len do betónov brankára Romana Durného.
     
    57:03
    Ty Wishart šikovne nahadzoval puk pred domácu bránu. Až dvaja hráči hostí sa snažili jeho strelu tečovať, no ani jednému z nich sa to nepodarilo.
     
    56:32
    Hrá sa pomerne dlho bez prerušenia. Domácim hokejistom čas rýchlo uteká a zatiaľ to nevyzerá to, že by si vytvorili nejaký záverečný tlak.
     
    55:20
    Do náznaku šance sa dostal Marek Sloboda, ktorý dostal prihrávku spoza brány. Nebol však v dobrej pozícii a jeho strele chýbala presnosť.
     
    54:52
    Hra je opäť prerušená, tentokrát po ofsajde hostí. Do konca tretej tretiny ostáva ešte približne päť minút. Dokážu domáci hokejisti ešte vyrovnať?
     
    54:22
    Lukáš Žiak sa dostával do veľkej šance. V poslednej chvíli ale skvele zapracoval Tomáš Surový, ktorý ho zozadu čistým spôsobom odzbrojil.
     
    53:35
    Od modrej čiary pálil opäť obranca Branislav Kubka. Tentokrát trafil puk len do zadného mantinelu, a tak z toho prakticky nič nebolo.
     
    52:47
    Aktivita mladíkov sa akoby trošku vytratila. Hostia zatiaľ kontrolujú priebeh hry a držia svoje jednogólové vedenie, ktoré im zabezpečil Tomáš Surový.
     
    52:17
    Roman Durný musel zasahovať po strele z veľkej diaľky. Jeden z banskobystrických obrancov to ale zahral umne a vybojoval aspoň útočné pásmo.
     
    51:35
    Mladíkom táto presilová hra zatiaľ príliš nevychádza. Ani tentokrát neprekročili útočnú modrú čiaru v rámci pravidiel, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    50:50
    Vo vlastnom oslabení sa dostal k strele obranca Branislav Kubka. Ten vystrelil veľmi tvrdo, ale ani tento jeho projektil neskončil za chrbátom Romana Durného.
     
    50:22
    Domáci sa zatiaľ nedokázali usadiť v útočnej tretine. Ani táto akcia sa úspešne neskončila, keďže ju zastavil hvizd čiarového rozhodcu.
     
    49:40
    Mladíci dostávajú výhodu presilovej hry. Na modrej čiare totiž stratil puk Dávid Buc a následne podrazil jedného z domácich hráčov.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 23. Hecl (Grman, Pataky) – 17. Surový (Hickmott, Buc), 38. Surový (MIhalik, Hickmott), 60. Surový (Buc, Kubka)


    HK Orange 20: Durný (Babik) – Trška, Grman, Hedera, Košecký, Jendroľ, Hain, Bdžoch, Liška – Pataky, Sádecký, Hecl – Andrasík, Oško, Struška – Sloboda, Murín, Žiak – Vybiral, Jaško, Václav.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Košarišťan (Bacashihua) – Maione, Wishart, Ďatelinka, Kubka, Matushkin, Mihalik, Ivanič, Bezúch – Hickmott, Surový, Buc – Lunter, Bortňák, Kafka – Matoušek, Češík, Lamper – Tománek, Tamáši, Trukhno.

    Rozhodčí: Milan Adamec – Jozef Valo, Tomáš Gegáň.
    thejrc.org