Třinec – Liberec 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 3:2 (kon.) | Zlín – Pardubice 4:5 (po pr.)
Chomutov – Sparta 6:5 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 8:2 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 0:3 (kon.)
Olomouc – Plzeň 2:5 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
HC Škoda Plzeň
Pátek 11.11.2016, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina přinesla další tři branky, když se ze začátku třetiny nejprve prosadila Plzeň zásluhou Kracíka. Po této brance se z branky poroučel Konrád, jehož místo nahradil Martin Falter. I on ovšem nakonec inkasoval, když po Skladaného snížení zvýšil na 5:2 v celém zápase výborný Kodýtek. Hosté tak získali pod vedením Martina Straky už čtvrtou výhru a částečně spravili svůj návrat po reprezentační přestávce. Naopak Olomouci znovu chybělo proměňování šancí a z tohoto utkání tak nezískala ani bod. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek pátečního večera. (20:28:18)
     
    Nejlepší hráči utkání: Tomáš Fořt (OLO), Matěj Machovský (PLZ)
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Indiáni už asi své tři body ubrání, žádný tým se v těchto chvílích nikam nehrne. Většina hráčů se zvedá z laviček a očekávají konec utkání.
     
    58:09
    Hosté jsou už plném počtu, Olomouc je prozatím stále natlačená v útočné třetině, avšak zatím bez častějších střeleckých pokusů.
     
    57:59
    Eberle vypálil z velkého úhlu do připraveného Machovského, který se přesunoval od jedné tyčky ke druhé. Svou práci však zvládl a ještě chytil puk do lapačky, a přerušuje tak hru.
     
    57:01
    Vyrůbalík po dlouhé kombinaci Hanáků pálí i díky teči plzeňských beků jen nad bránu, Indiání mají aktuálně v obraně velké množství práce.
     
    56:09
    Olomouc se dostane před koncem třetí třetiny minimálně ještě do jedné početní výhody, Peter Frühauf byl totiž vyloučen na 2 minuty za hákování.
    55:27 Petr KODÝTEK - 2:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté potvrdili předchozí tezi a po breaku do hloubky olomouckého pásma se prosazuje po individuální akci PETR KODÝTEK, kdy si našel místo před brankou a poslal puk do protipohybu Faltera. Indiáni tak znovu zvyšují skóre na rozdíl tří branek. Asistence: Dominik Kubalík, Jaroslav Kracík.
     
    Dnešní utkání sleduje 4458 diváků.
     
    54:05
    Domácí ucítili šanci, jejich tlak začíná postupně růst, závěr tak bude mít ještě grády. Plzeň však svou obrannou hrou vymazává olomoucké ataky a nechce nechat dojít zápas k možnému zdramatizování.
    53:30 František SKLADANÝ - 2:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc se ale ještě snaží o zdramatizování! Tomáš Mikúš svou přihrávkou zpoza brány našel hokejku FRANTIŠKA SKLADANÉHO, který se už z bezprostřední blízkosti Machovského lehkou tečí nemýlil. Asistence: Tomáš Mikúš.
     
    53:23
    Před plzeňskou brankou se znovu strhal menší strkanice, tentokrát to však bude bez trestů. Rozhodčím se totiž podařilo oba tábory oddělit od sebe.
     
    52:43
    Domácí se tlačí do zakončení, střelu Jaroměřského však Machovský však taktéž jako několik pokusů předtím vykryl.
     
    51:19
    Na straně Plzně je vyloučen Peter Čerešňák a David Němeček, na olomoucké straně je zároveň vyloučen Miroslav Holec. Olomouc si tak zahraje přesilovku. Všichni dostali dvě minuty za hrubost.
     
    51:19
    Na ledě se strhla hromadná postrkovaná před plzeňskou bránou, sudí budou podle všeho i vylučovat.
     
    50:55
    Po Vyrůbalíkově příklepu od modré čáry, který ještě Machovský vykryl, se dostal k dorážce Herman. Plzeňský brankář však ukázkovým rozštěpem zachraňuje Plzeň od inkasování.
     
    50:20
    A Plzeň se znovu nedovoleně zbavuje puku vyhozením až na opačnou stranu ledu, domácí se tak znovu vrátí před Machovského.
     
    49:23
    Holec vypálil od mantinelu do prostoru mezi třemi tyčemi, Machovský byl však znovu na svém místě, když se dokázal ještě dostatečně rychle přesunout. Tohle nebyl jednoduchý zákrok!
     
    48:24
    Plzeň v krátké době podruhé vyhazuje kotouč přes všechny čáry, Olomouc se však zatím z těchto nabídnutých vhazováních v útočném pásmu výrazně neprosazuje.
     
    47:57
    Ostřížek střílel po rychlé výměně puku s Holcem jen doprostřed brány, kde se nacházel připravený Machovský, který také přerušuje hru.
     
    47:27
    Preisinger svou přihrávku dostatečně nevypiloval a vyslal ji pouze na opačnou stranu ledu. Sudí pískají zakázané uvolnění.
     
    47:13
    Jaroměřský vyvezl kotouč až za bránu Plzně, jenomže zde olomoucká akce skončila. Indiáni jsou vzadu už v této chvíli obzvláště pozorní.
     
    46:36
    Laš vypálil od mantinelu na plzeňskou bránu, jenomže Machovského nijak výrazně svým pokusem neohrozil, ten si tak připisuje další úspěšný zákrok, když chytá kotouč do lapačky.
     
    45:40
    Kohouti mají velké problémy s rozehrávkou, ani napodruhé nedokázali dostat puk do středního pásma. Tentokrát jim v tom zabránil napadající Lev.
     
    44:37
    Kadlec se dokázal po několik okamžiků udržet za brankou Faltera, a dokonce ještě zakročit. Olomoucký brankář ale bez potíží zasahuje a vyráží puk do rohu.
     
    43:42
    Ostřížek se protlačil k puku, ale následná přihrávka na Fořta už mu nevyšla. Olomouc se už nedokáže moc prosazovat ani v útočném pásmu.
     
    42:28
    Laš se pokusil překvapit Machovského, skrytou střelou od mantinelu však svého záměru nedosáhl. Plzeňský golman bez problému zasahuje.
     
    41:28
    Kouč Venera přistupuje ke střídání brankářů, Branislava Konráda na ledě nahrazuje Martin Falter.
    41:28 Jaroslav KRACÍK - 1:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    41:28
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň jde ještě do výraznějšího náskoku. JAROSLAV KRACÍK si prokličkoval celým útočným pásmem střelou z mezikruží zavěšuje přímo do šibenice. Asistence: Miroslav Indrák, David Sklenička.
     
    41:09
    Kadlec poslal kotouč přes všechny čáry, hosté se tak budou muset vrátit přes svou branku a vydržet na ledě ještě nějaký čas, protože nemohou střídat.
     
    40:15
    Vyrůbalík se snažil udržet puk v obranném pásmu Plzně, ale nakonec se mu tento úkol nepovedl. Indiáni se na chvíli osvobozují vyhozením do středního pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nám přinesla další branku v olomoucké síti, ovšem ta přišla až po obrovských šancích domácích, které ale zůstaly nevyužity. Hlavně brankař Machovský však byl tím, kdo těmto v těchto situacích byl hlavní hvězdou, když předvedl až neskutečné zákroky. Plzeň se i po timeoutu dostala zpátky do zápasu a uklidnila své obranné řady brankou Dominika Kubalíka, když už má pohodovější dvoubrankový náskok. Hra po plzeňské brance dost uvadla, kombinace na obou stranách byla dost kostrbatá. Uvidíme, zda se tento trend změní ve třetí třetině, která začne přibližně v 19:39.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Olomouc ještě v úplném závěru druhé periody kombinuje v útočné třetině, na střelu to však už nevypadá. V olomouckých řadách chybí chuť po iniciativě a už se tato část zápasu spíše z povinnosti dohraje.
     
    39:08
    Vondráček ujížděl úplně sám na olomouckou bránu, jeho trajektorii ovšem v poslední chvíli zkřížil vracející se Vyrůbalík, který plzeňského forvarda nepustil k zakončení.
     
    38:02
    Moravčík se postaral o rozruch před Konrádem, když nejprve poslal nehození mimo bránu, aby si za ním následně dojel a obkroužil bránu. Ani tento pokus však nemířil mezi tři tyče.
     
    37:09
    Mataiova přihrávka byla ztečována Kratěnou na tribunu, Olomouci se v poslední době moc nedaří udržet se v plzeňské třetině.
     
    36:43
    Po plzeňském ofsajdu přerušují sudí hru, vhazování tak logicky proběhne ve středním pásmu.
     
    35:28
    Lev se po hezkém sklepnutí Indráka dostal k zakončení, ovšem jeho pokus nakonec letěl těsně mimo. Do rohu hřiště už za kotoučem míří několik hráčů z obou celků.
     
    34:25
    Hosté se nikam zbytečně netlačí, jejich kombinace spíše hledá mezírky v domácí obraně, kterých je zatím celkem poskrovnu. Hře to však zatím nic neubírá na obrátkách.
     
    33:38
    Lev se prodíral podél mantinelu ke Konrádově bráně, Galvas jej však zastavuje ještě na modré a odebírá mu kotouč z hole. Domácí můžou zkonsolidovat svou hru.
     
    33:07
    Juraj Mikúš zůstává ležet za bránou Machovského po zákroku plzeňských beků, sudí ale k vylučování tentokrát nepřistupují. Hra je přesto přerušena kvůli zalehnutí puku.
     
    32:34
    Ostřížek mířil z mezikruží jen nad horní tyč, Olomouc však po zisku puku zůstává usazená v plzeňském pásmu.
     
    31:32
    Olomouc se snaží o útočné kombinace, naposledy však průnikovou přihrávku před bránu zblokoval Machovský svou holí a vybídl spoluhráče breaku. Ten však po chvíli přerušuje zapískaný ofsajd.
     
    30:34
    Koreis mířil sice mezi tři tyče, ale už se nacházel v ofsajdovém postavení. Jeho rána tak nebude ani zapsána do statistik, vhazování proběhne ve středním pásmu.
    29:40 Dominik KUBALÍK - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni znovu odskakují na rozdíl dvou branek! DOMINIK KUBALÍK totiž překonává Konráda, když ještě stačil tečovat pokus Čerešňáka od modré mimo dosah olomouckého brankáře. Asistence: Peter Čerešňák, David Němeček.
     
    29:13
    Kubalík nenašel nikoho ze spoluhráčů a posílá kotouč až za bránu Olomouce, Plzeň se teď na pár chvil usazuje v olomouckém pásmu.
     
    28:07
    Jaroměřský se dral do úniku, jenomže přes Frühaufa se nakonec neprosadil. Plzeňský bek totiž jeho střelu ještě stačil zblokovat mimo bránu.
     
    27:27
    Herman si příklepem od modré prozkoušel pozornost plzeňského brankáře, ten jako ale už dnes mnohokrát ukázal své kvality, když i při tomto pokusu drží jednobrankový náskok Plzně.
     
    26:11
    Olomouc má v posledních okamžicích obrovský tlak, Ostřížek trefuje pouze spojnici. Mahovský měl v tuto chvíli znovu velkou dávku štěstěny.
     
    25:16
    Holec pálil po rychlé akci znovu jen do Machovského, k odraženému puku se už následně nikdo z olomouckých nedostal.
     
    24:04
    Martin Straka si vybírá oddechový čas pro svůj tým.
     
    24:04
    Machovský teď může sklidit velkou pochvalu do svých spoluhráčů! Duo Knotek-Strapáč se ocitlo na brankovišti úplně samo, ale přes neskutečného plzeňského golmana se nadvakrát neprosadili.
     
    23:15
    Strapáč se natahoval po přihrávce Knotka, ale nakonec se k pasu mířícímu před bránu nedostal. Plzeň je teď v obraně dost nepozorná.
     
    22:48
    Burian se natahoval na přihrávku Laše, ale k puku mu nakonec chyběl jen malý kousek. Plzeň si pro tuto chvíli může oddychnout, protože tento pas mohl být velmi nebezpečný.
     
    22:18
    Staněk se rozhodl k ráně z první, Machovský však jeho pokus vykrývá a pro jistotu přerušuje hru. Oba celky střídají.
     
    21:39
    Tentokrát se ke střele odhodlal Kracík, připravený Konrád ránu vytěsňuje do ochranné sítě. Hosté jsou v této chvíli nebezpečnějším týmem.
     
    21:05
    Kubalík se pokusil projít kolem Galvase, avšak při střele nastřelil jen jeho brusli. Puk končí v rohu kluziště.
     
    20:18
    Čerešňák se snažil najít někoho ze svých spoluhráčů za bránou domácích, místo toho však nahrál jen Vyrůbalíkovi, který může rozehrávat zpoza vlastní brány.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina tři po sobě jdoucí branky. Nejprve se do jednobrankové vedení dostala Plzeň, která zužitkovala svou první velkou šanci zápasu, když musela až do této situace čelit celkem velkému tlaku Hanáků. Za necelé dvě minuty to bylo už o dvě branky, kdy do rozhozené čtyřky domácího celku zajela přesilovková pětice Indiánů a přesněji Půlpán zvyšoval na 2:0. Domácí hokejisté ale ještě dokázali reagovat, kontaktní branku vsítil do sítě Machovského Tomáš Fořt. Po této brance jsme už sice žádnou velkou příležitost neviděli, další dvě třetiny však slibují mnoho zajímavého hokeje, neboť oba celky zatím předvádějí hezkou útočnou hru. Druhá perioda startuje přibližně v 18:50.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Hosté jsou v plném počtu, Němeček se velmi rychle vrací bránit do vlastního pásma, kde stále operuje olomoucká přesilovková formace.
     
    18:50
    Skladaný se dostával do samostatného úniku, jenže při pokusu o zakončení se dostal příliš blízko Machovskému. Ten puk bez problému likviduje a vyráží jej mimo bránu.
     
    17:44
    David Němeček (PLZ) vyhazuje puk na tribunu, aniž by se dotkl plexiskla. Hosté tak půjdou do oslabení.
     
    17:29
    Juraj Mikúš se snažil prodrat k puku, který měl v držení Preisinger, přes soupeře se však neprodral. Hosté tak mohou rozehrávat od zadních řad.
     
    16:56
    Burianův pokus z mezikruží dokázali ještě ztečovat plzeňští beci do ochranné sítě, hra tak zůstane v olomouckém útočném pásmu.
     
    16:05
    Hra se v těchto chvílích přelévá ze strany na stranu, kombinace obou celků však kazí v poslední době hlavně nepřesnost přihrávek.
     
    15:45
    Onduškova rána po vyjetí na střed mířila těsně nad horní tyčku, Machovský poté raději odražený puk uklidňuje do lapačky.
     
    15:16
    Ondrušek vyhazuje puk pouze nepřesně přes všechny čáry, vhazovat se bude před domácí svatyní.
    14:18 Tomáš FOŘT - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti jsou však za svou snahu v posledních okamžicích odměněni! Juraj Mikúš dostal puk do skrumáže před Machovským, ze které se prosazuje agilní TOMÁŠ FOŘT, který dokázal puk procpat přes hradbu bránících beků Plzně. Asistence: Juraj Mikúš, Jakub Matai.
     
    13:07
    Domácí jsou po druhé inkasované brance opaření, plzeňští beci bez problému procházejí až k brankovišti u brány Konráda.
    12:06 Lukáš PULPÁN - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    12:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni svou přesilovku bez respektu využívají! Kadlec nabil přesně postavenému LUKÁŠI PŮLPÁNOVI, který pumelicí od modré prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. Asistence: Petr Kadlec, Nicholas Johnson.
     
    11:21
    Jan Jaroměřský (OLO) dostává krátce po obdržené brance dvouminutový trest, když u mantinelu podrazil protihráče. I Plzeň si tak vyzkouší přesilovku.
    10:09 Petr KODÝTEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    10:09
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté se ale z první vážnější šance prosazují! Po hezkém pasu Němečka přes několik olomouckých hokejek se u Konráda zčistajasna objevil PETR KODÝTEK, který už puk za záda olomouckého golmana bez potíží zasunul. Asistence: David Němeček, Tomáš Vracovský.
     
    09:28
    Indiáni se zatím nemohou dostat do vyložené střelecké pozici, naposledy jejich break překazil vracející se Burian, který vystihl pas před bránu a srazil jej do rohu kluziště.
     
    09:01
    Plzeň vyhazuje puk přes všechny čáry, po zakázaném uvolnění se tak hra znovu vrátí před bránu hostů.
     
    08:38
    Tentokrát se skoro ke střele dostal Laš, plzeňští beci však strčili na poslední chvíli hokejku do trajektorie přihrávky a zabraňují pro tuto chvíli nejhoršímu.
     
    07:50
    Herman pálí od modré jen do vyjetého Machovského, který pro jistotu přerušuje hru. Olomouc má v těchto chvílích celkem velký tlak.
     
    07:22
    Frühaufovi se nepodařilo vystřelit z první, a nabídl tak příležitost protiútoku domácím. Ti se velmi rychle valí přímo do plzeňské obranné třetiny.
     
    06:21
    Hosté v plném počtu. Kracík už totiž opustil trestnou lavici, Olomouc se ještě přesto dostala do šance. Puk však míří jen do ochranné sítě.
     
    05:49
    A znovu Machovský! Další zákrok na střelu od modré byl důvodem, proč Olomouc zatím v útoku mlčí. Z přesilovky ji zbývá ještě ještě minuta.
     
    05:16
    Holcova rána od mantinelu letěla jen do míst, kam Machovský dosáhl. Plzeň zatím pozorně brání a nedává moc šancí ke střelám od olomouckcých forvardů.
     
    04:21
    Jaroslav Kracík (PLZ) nakonec půjde na trestnou lavici, kam jej sudí poslali na 2 minuty za podražení. Olomouc čeká první přesilovka.
     
    04:11
    Knotek se dostal do samostatného úniku, ale nakonec i díky časovému presu nedokázal překonat pozorného Machovského. Plzeň první velkou šanci Olomouce ustála.
     
    03:09
    Burinovi nesedla střela od modré, když mu hezky puk sklepl Vyrůbalík. Kotouč totiž letěl jen mimo bránu.
     
    02:11
    Skladaný se snažil najít Tomáše Mikúše, proti jeho pasu ovšem vystoupil pozorný Němeček, který vyváží kotouč k bráně Hanáků.
     
    01:30
    Holec se vydal na útočné dobrodružství do hloubky plzeňské třetiny, jeho nahození však bez problému kryje Machovský do lapačky.
     
    00:55
    Domácí drželi Plzeň několik okamžiků pod tlakem na jejich vlastní polovině, Lašovi nahrávky před bránu Machovského se však minuly účinkem. Nikdo z jeho spoluhráčů totiž do tohoto prostoru nenabruslil.
     
    00:08
    Knotek vyhrál úvodní vhazování a okamžitě se pokouší rozjet útočnou akci, Čerešňák je však proti a olomoucký atak zastavuje obranným zákrokem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už vstupují na led, utkání za malý okamžik začíná.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Falter) – J. Galvas, Vyrůbalík (C), Houdek, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek – Strapáč, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Holec – T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný – Fořt, Herman, Burian – Matai.

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Sochůrek) – Čerešňák, Němeček, P. Kadlec, D. Sklenička, Frühauf, Pulpán, Moravčík – Indrák, Kracík, D. Kubalík – Kratěna (C), Lev, Johnson – Kodýtek, Preisinger, Vracovský – Hrnka, Koreis, Vondráček.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Zíka, Kotlík.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hlavními rozhodčími dnešního zápasu jsou pánové Robin Šír a Roman Mrkva. Na čarách pak bude působit duo Michal Zíka, Petr Kotlík.

    Plzni se nedaří, v minulé sezóně přitom došla až do semifinále play-off. Odrazí se Západočeši k lepším výkonům? #ccmhockey #madeofhockey

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Poslední 3 vzájemné zápasy
    23.09.2016 Plzeň x Olomouc 5:6pr. (TELH 2016/17)
    22.03.2016 Plzeň x Olomouc 2:1 (play-off 2015/16)
    19.03.2016 Olomouc x Plzeň 2:1 (play-off 2015/16)
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů v extralize

    HC Olomouc
    30.10.2016 Olomouc x Karlovy Vary 3:0
    28.10.2016 Pardubice x Olomouc 2:1
    23.10.2016 Olomouc x Mladá Boleslav 2:1

    HC Škoda Plzeň
    09.11.2016 Plzeň x Zlín 1:3
    30.10.2016 Kometa x Plzeň 8:5
    28.10.2016 Plzeň x Chomutov 2:1
     
    HC Škoda Plzeň
    Hosté do extraligového ročníku nevstoupili vůbec dobře, v záři se Indiánům povedlo získat jen šest bodů, protože zaznamenali pět proher bez zisku jediného bodu. Ani v říjnu to nebylo lepší, v půlce měsíce navíc přišel na řadu domácí debakl 0:5 se Spartou, po kterém byl z trenérské židle odvolán vlastním bratrem Martinem Michal Straka. Jeho místo nahradil nikdo jiný než znovu Martin Straka, který zatím dočasně spolu s Tomášem Vlasákem překonává krizi svého klubu. Během ní odešel například Colton Yellow Horn, jeho místo o pár dní později zkusí nahradit Peter Frühauf. Nové trenérské duo získalo během šesti zápasů devět bodů, což zatím postačuje 12. příčku s pětibodovým náskokem na třinácté Pardubice. Během reprezentační přestávky se navíc povedlo prodloužit hostování nebo smlouvy dvěma jmenovcům Tomáši Hrnkovi a Tomáši Vondráčkovi. Plzeň se už v novém měsíci ukázala svým divákům, ve středu však podlehla Zlínu 1:3. Nejproduktivnějším hráčem Západočechů je momentálně útočné eso Dominik Kubalík se 14 kanadskými body (10+4).
     
    HC Olomouc
    Domácí čeká letošní první zápas hraný v listopadu, svěřenci kouče Zdeňka Venery měli totiž ve středu volno způsobené účastí Sparty v Lize mistrů. Zápas 18. kola je tak čeká až prosinci. Po necelých dvou týdnech tak poprvé Kohouti okusí soutěžní zápas, během reprezentační přestávky a už zmíněné pauzy kvůli odložení zápasu měli mnoho času na přemýšlení. Hanáci totiž postupně ztráceli drajv, který měli v září a v přípravném období, a postupně klesají tabulkou. Odlišnost formy lze hezky ukázat na bilancích z jednotlivých měsíců. V září to bylo klidných 11 bodů za bilanci 3-2-0-3 (například i s výhrou nad tehdy ještě neporaženou Spartou), kdežto říjnové výsledky 3-0-2-4, kdy se do tohoto období částečně vměstnala i nelichotivá série šesti proher po sobě, už moc minimálně hráčům nevyhovovaly. Celkově to zatím stačí na 9. příčku s těsnými rozestupy mezi tabulkovými sousedy. Vedení klubu tak sáhlo alespoň k jedné posile do obrany, kam přišel na měsíční zkoušku z Hradce Králové Karel Plášil. I on se pokusí oživit olomouckou hru, která zatím primárně postrádá vstřelené branky, když jsou na tom Olomoučané třetí od konce ze všech extraligových protivníků. Nejproduktivnějším hráčem Hanáků je prozatím forvard Juraj Mikúš s bilancí 10 kanadskými body (7+3)
     
    Hezký páteční podvečer, dnešní kompletní 19. kolo dnes pokračuje ještě trojice zápasů začínající ve stejný čas. Mezi nimi bude i souboj mezi domácí Olomoucí a hosty z Plzně. Utkání startuje v 18:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 15. Fořt (J. Mikúš, Matai), 54. Skladaný (T. Mikúš) – 11. Kodýtek (Němeček, Vracovský), 13. Pulpán (P. Kadlec, Johnson), 30. D. Kubalík (Čerešňák, Němeček), 42. Kracík (Indrák, D. Sklenička), 56. Kodýtek (D. Kubalík, Kracík)


    HC Olomouc: Konrád (42. Falter) – J. Galvas, Vyrůbalík (C), Houdek, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek – Strapáč, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Holec – T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný – Fořt, Herman, Burian – Matai.
    HC Škoda Plzeň: Machovský – Čerešňák, Němeček, P. Kadlec, D. Sklenička, Frühauf, Pulpán, Moravčík – Indrák, Kracík, D. Kubalík – Kratěna (C), Lev, Johnson – Kodýtek, Preisinger, Vracovský – Hrnka, Koreis, Vondráček.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Zíka, Kotlík

    Diváci: 4458
    thejrc.org