Buffalo – New Jersey 1:2 (po pr.) | Toronto – Philadelphia 6:3 (kon.) | Ottawa – Los Angeles 2:1 (kon.)
Chicago – Washington 2:3 (po pr.) | Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Edmonton – Dallas 2:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Los Angeles Kings
Sobota 12.11.2016, 01:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Skvělý závěr třetí třetiny vynesl Senators dva body.
     
    S konstatováním, že Ottawa Senators během závěrečných tří minut zápasu otočila zápas proti Los Angeles Kings, kteří od 21. minuty vedli 1-0, ale nakonec odchází z ledu jako vítěz domácí tým v poměru 2-1, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (04:33:35)
     
    Československá stopa v utkání:
    Peter Budaj (LAK) 20:00 minut, 13 zákroků, 2 gólY, 86,7%
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Erik Karlsson (OTT) 0+2
    2. Jean-Gabriel Pageau (OTT) 0+2
    3. Zack Smith (OTT) 1+0
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-1.
    Střely na branku: 33-33.
    Zblokované střely: 14-21.
    Zásahy gólmanů: 32-31.
    Vyloučení:2-3.
    Využití: 0-0.
    V oslabení: 0-0.
    Vyhraná buly: 54% – 46%.
    Hity: 22-16.
     
    Tohle byl tedy zápas, jak má být. Moc gólů sice nepřinesl, ale stál za to. První třetina gól nepřinesla, ačkoliv byli hosté o něco lepší.

    Gólově se Králové prosadili na začátku druhé třetiny, kdy Purcell obral o puk Karlssona, předložil jej Carterovi, jenž oklamal hráče soupeře, vystřelil bekhendem z levého kruhu a Dwight King tečoval puk nad lapačku Andersona k levé tyči. Králové tak po čtyřiceti minutách zaslouženě vedli.

    Jenže ve třetí třetině po dvou třech minutách vyklidili led a jejich aktivní hra byla ta tam. Ottawa se dostávala do čím dál většího tlaku a jen výborný Peter Budaj, který šel po čtyřiceti minutách do branky místo Jeffa Zatkoffa, chránil svému týmu nejtěsnější vedení. Jenže tři minuty před koncem už kapituloval, když ještě stihl vytěsnit střelou Zacka Smithe z pravého kruhu před sebe do vzduchu, kde puk usměrnil do sítě právě autor předešlé střely. Ale to nebylo vše. Dvacet vteřin před koncem měli hosté puk na holi. Jenže o něj přišli, Karlsson po přihrávce Pageaua vypálil z pravého kruhu, puk propadl Budajovi k levé tyči a tam jej 6,5 vteřin před koncem dostrčil za čáru Mark Stone!
     
    Konec zápasu.
    59:53 Mark STONE - 2:1
     
    59:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné, neuvěřitelné. Je rozhodnuto. Pageau dal kotouč na pravý kruh, kde byl ofenzívní obránce Karlsson. Naznačil střelu, zatímco si udělal kličku a vypálil na Budaje. Gólman Kings nedokázal kotouč zkrotit, puk mu vypadl k levé tyči a tam jej důrazný MARK STONE zasunul za brankovou čáru. Do konce zápasu chybí 6,5 vteřiny a Králové tak během pár minut přišli nejen o výhru, ale i o případný bod. Asistence: Erik Karlsson, Jean-Gabriel Pageau.
     
    59:30
    Jake Muzzin má puk za svojí brankou a rozjíždí možná jednu z posledních akcí celé třetí třetiny.
     
    59:00
    Za šedesát vteřin se dočkáme prodloužení.
     
    58:44
    Karlsson možná dnes střílí až zbytečně moc ze všech prostorů. Opět jsme viděli v jeho podání poněkud nepřipravenou střelu mířící z pravé strany modré hodně vedle vzdálenější tyče.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:46
    Na straně domácích mohlo být opět veseleji, když Zack Smith hitem obral o puk mezi kruhy Forbota, poté však nedokázal trefit branku.
     
    57:14
    Ceci získal kotouč za svojí klecí a po pravé straně s ním vyjel až kousek za střední pásmo. Zde zkusil nahodit touš na Petera Budaje a tomu div že pokus z poloviny hřiště neprojel mezi betony za čáru.
     
    56:37
    Craig Anderson má ale kotouč bezpečně ve výstroji a další pokračování hry přijde až po komerční přestávce.
     
    56:37
    Po obdržené brance Kings paradoxně ožili a po delším čase s ukázali s ohrožením Andersonovy branky po střelách Cartera a Kinga.
     
    56:06
    Hostující střídačka to ještě zkusila a ověřovala si u sudích, zda Smith nehrál vysokou holí, ovšem o tu se nejednalo a v Canadian Tire Centre je tak srovnáno.
    56:06 Zack SMITH - 1:1

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 57. Z. Smith (Pageau, E. Karlsson), 60. Mark Stone (E. Karlsson, Pageau) – 21. King (J. Carter, Purcell)


    Ottawa Senators: C. Anderson – Methot, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Claesson – Hoffman, Brassard, B. Ryan – Dzingel, Turris, Pyatt – Z. Smith, Pageau, Mark Stone – Puempel, Kelly, Neil.
    Los Angeles Kings: Zatkoff (41. Budaj) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gilbert, Gravel – Pearson, Kopitar, Purcell – King, J. Carter, Toffoli – D. Brown, Dowd, Setoguchi – Clifford, N. Shore, Lewis.

    Rozhodčí: Furlatt, Nicholson – Murchison, Brisebois

    Diváci: 15622
    thejrc.org