Novokuzněck – N.Novgorod 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Soči 3:1 (kon.) | Omsk – Spartak Moskva 3:2 (kon.)
Chanty-Mansijsk – HC Slovan 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Nižněkamsk 6:0 (kon.) | Ufa – Kazaň 4:2 (kon.)
Magnitogorsk – Toljatti 5:3 (kon.) | Minsk – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Jokerit – Kunlun 3:2 (kon.)
Riga – Vladivostok 3:2 (kon.)
konec
Dinamo Riga
3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Admiral Vladivostok
Sobota 12.11.2016, 16:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tak u konce a domácí ho přes všechny potíže dotáhli do vítězného konce. V poslední třetině už hlavně bránili svůj náskok a šlo jim to velice dobře – Admiral si totiž žádnou zásadní šanci nevytvořil a i díky velice kvalitnímu výkonu gólmana Kalninše tak Riga celkem překvapivě bere tři body, což ji ovšem ani trochu nepomohlo, neboť na dně Západní konference i po tomto výsledku ztrácí osm bodů na předposlední Záhřeb! Každopádně dnes to byl od Dinama solidní a organizovaný výkon, který mu přinesl plný bodový zisk.

    Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám pohodový zbytek víkendu. (18:27:54)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Na prázdnou bránu ještě zkusil v posledních vteřinách vypálit Mullen a jeho doklouzala jen centimetry vedle! Domácí to ale asi mrzet dlouho nebude.
     
    59:31
    Tak ještě tu bude vyloučení pro Wisniewskiho z hráčů Vladivostoku, protože ten hákoval unikajícího Kuldu a na konci oslabí svůj celek.
     
    59:03
    Tlak Admiralu je zatím hodně chabý, protože hosté nejsou schopni udržet pásmo a Riga se organizovaně brání.
     
    58:29
    Tvrdou střelu vyslal od modré čáry Gavrilenko, jenže puk nakonec prosvištěl pouze okolo tyče Kalninše, který toho přes chumel hráčů před sebou asi moc neviděl.
     
    58:05
    Hosté si vzali oddechový čas a toho využívají i domácí, kteří tam ještě řeší nějaké obranné pokyny a vypadá to, že nás čeká ještě velký boj. Bobkov zůstává na střídačce.
     
    57:29
    Dinamo už vážně hraje jako v oslabení a teď měl obrovské štěstí Mullen – ten totiž vyrobil obří chybu a nabídl puk Voroninovi, ten si ovšem vylámal zuby na výtečném Kalninšovi!
     
    56:32
    Riga má v posledních minutách velké potíže s tím, aby vůbec udržela puk, Vladivostok se snaží mermomocí ten puk dostat co nejblíže Kalninšovi a vypadá to, že ten si v posledních minutách ještě hodně užije.
     
    55:05
    Vladivostok už drží puk skoro výhradně v útočné třetině, ale nedá se říci, že by to vedlo k nějaké šanci – teď přišlo zakázané uvolnění Dinama a tlak se asi ještě zvýší, protože na ledě zůstane unavená pětka domácích.
     
    53:27
    Naopak teď se do šance hnal po dobré kličce do středu Darzinš, jeho střelu zápěstím ale dokázal zastavit v její cestě do brány Bobkov.
     
    52:05
    Ani teď Admiral neprošel do nějaké šance, byť se snaží zvyšovat nátlak na hráče Rigy, ti se ale drží a vůbec nechybují.
     
    50:17
    Stále platí, že Dinamo se snaží hlavně šetřit čas a to bylo vidět i teď – domácí se totiž dostali do útoku, ale puk spíše podrželi, než že by se hned hnali do samotného zakončení.
     
    49:28
    A teď se sice dostal ke střele od modré čáry Wisniewski, jenže Kalninš měl naprosto čistý výhled a jeho bombu tak dokázal zkrotit ve své výstroji.
     
    48:25
    Admiral se opravdu nemůže dostat do nějaké výrazné šance, protože domácí hrají hodně organizovaně a už se v podstatě soustředí jenom na pevnou obranu.
     
    46:49
    Teď sice hosté drží puk výrazně více, ale k žádné šanci to nevede, protože Riga velice dobře vykrývá prostory – a teď nepříjemné nahození jistě sebral Kalninš.
     
    45:55
    Ani teď to hostům vůbec nevyšlo, protože jejich pokus o rychlý pas přes celé hřiště skončil pouze zakázaným uvolněním, které je vrací zpět do vlastní třetiny.
     
    44:45
    Hraje se hodně nahoru-dolů, ale šance nepřicházejí a tato třetina se zatím nese ve znamení ztrát obou celků, které znemožňují nějaký plynulý přechod do útoku.
     
    42:15
    Zatím se Dinamo snaží bránit aktivně, takže vyráží do častých kontrů a tím znemožňuje Admiralu nějaký velký tlak, který ale zákonitě postupem času asi bude přicházet.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 6. E. Kulda (Pujacs), 11. Meija (K. Redlihs, Toluzakov), 21. Pujacs (Mullen) – 24. Sigarjov (Tkačjov, Wright), 27. Sigarjov (Tkačjov)


    Dinamo Riga: Kalninš – Pujacs, Mullen, Galvinš, Cibulskis, K. Redlihs, Jerofejevs, Balinškis – Meija (C), Sčastlivyj, Skvorcovs – Darzinš, Bičevskis, Indrašis – Toluzakov, E. Kulda, M. Redlihs – Jelisejevs, Pavlovs, Lipsbergs.
    Admiral Vladivostok: Bobkov – Bartulis (C), Wisniewski, Gavrilenko, Grigorjev, Mnacjan, Zemčjonok, Kurašov – Akeson, Sajustov, Sabolič – Sigarjov, Tkačjov, Fisenko – Krasnoslobodcev, Gorškov, Wright – K. Voronin, Barbašev, Makarenko – J. Jakovlev.

    Rozhodčí: Bělov, Sergejev – Ivanov, Sysujev
    thejrc.org