Rakousko – Irsko 0:1 (kon.) | Gruzie – Moldavsko 1:1 (kon.) | Chorvatsko – Island 2:0 (kon.)
Turecko – Kosovo 2:0 (kon.) | Wales – Srbsko 1:1 (kon.) | Albánie – Izrael 0:3 (kon.)
Lichtenštejnsko – Itálie 0:4 (kon.) | Španělsko – S. Makedonie 4:0 (kon.) | Ukrajina – Finsko 1:0 (kon.)
konec
Chorvatsko
2:0 (1:0)
Island
Sobota 12.11.2016, 18:00 • Stadion Maksimir, Záhřeb • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Chorvatsko s Islandem neprohrálo ani v pátém vzájemném utkání se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (20:03:39)
     
    Hosté se už ale nezmohli ani na snížení a Chorvatsko tedy v dnešním zápase vítězí. Hrdinou utkání se stal Marcelo Brozović, který na svou úvodní branku z patnácté minuty dokázal navázat druhým zářezem v první minutě nastavení druhého poločasu. Do několika velkých šancí se dostal domácí záložník Perišić, ale ten zcela nezvládl závěr zápasu, neboť zbytečně zajel do Birkira Bjarnasona a viděl červenou kartu. Domácí se ale každopádně osamostatňují na čele skupiny I a před Island se naopak na druhou pozici může dostat Ukrajina, která od 20:45 nastoupí k utkání proti Finsku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Perišićův faul, který znamenal červenou kartu
     
    90+4
    Naprosto zbytečně si dnešní utkání kazí Ivan Perišić (CRO). Chorvatský záložník u půlící čáry dohrál Birkira Bjarnasona a dostává červenou kartu!
     
    90+2
    V samotném závěru domácí potřetí střídají. Bez gólu dnes zůstane Mario Mandžukić, kterého vystřídal Duje Čop.
    90+1. Marcelo BROZOVIĆ - 2:0
     
    90+1
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Jenže šance na vyrovnání se Islandu rozplývají. Nikým neatakovaný MARCELO BROZOVIĆ si to s míčem ze středového kruhu namířil přímo k bráně, počkal si na pád jednoho z beků Islandu a poté vypálil mimo dosah Hannese Halldórssona.
     
    90
    Nad rámec řádných devadesáti minut se bude hrát ještě 240 vteřin. Na vyrovnání tak hosté mají čtyři minuty.
     
    89
    Prudký přízemní centr do pokutového území sice hosté neodvrátili na první pokus, ale po menších zmatcích před islandským brankářem míč letí až k polovině hřiště.
     
    88
    Halldórsson pouze prodloužil prudký centr od rohového praporku a domácí tedy zůstávají nastěhováni na útočné polovině. Budou však pouze vhazovat.
     
    87
    Až k zakončení se pro změnu dostali Chorvati. Ivan Perišić zakončoval z levé strany pokutového území a získal rohový kop.
     
    86
    Kombinace Islandu je stále plná nepřesností. Hosté znovu ztrácejí míč a přichází o možnost zaútočit.
     
    85
    Domácí ze hry stahují tvůrce hry Ivana Rakitiće. Místo něj jde na trávník Andrej Kramarić.
     
    83
    Na hranici šestnáctky to sice při prúniku jednoho z hostů vypadalo na faul, avšak sudí byl velmi blízko a situaci posoudil jako čistou.
     
    82
    Tak z rohu nebylo vůbec nic. Míč se sice záhy dostal až na polovinu Islandu, ale Ivan Rakitić se brzy provinil nedovoleným zákrokem.
     
    81
    Hosté se tentokrát dopředu vydali po levé straně, nicméně další přihrávka vzduchem skončila na hlavě Domagoje Vidy. Uvidíme, co Island předvede při dalším rohovém kopu.
     
    80
    Dobře kopnutý centr doletěl do středu pokutového území. Tam si ale pro míč došel důrazný Danijel Subašić, jenž míč v klidu stáhl ze vzduchu.
     
    79
    Akce Chorvatska končí také neúspěchem a naopak se museli domácí pozorně bránit. Prudký centr zprava je odvrácen na rohový kop.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 15. Brozović (Rakitić), 90+1. Brozović

    Karty:   39. Badelj (CRO) – 19. E. Bjarnason (ISL)   90+4. Perišić (CRO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:13.
    Chorvatsko: Subašić – Vrsaljko, Ćorluka (C), D. Vida, Pivarić – Brozović, Kovačić (46. Modrić (C)), Badelj, Perišić – Rakitić (85. Kramarić) – Mandžukić (90+2. Čop).
    Náhradníci: Vargić, L. Kalinić – Leovac, Mitrović, Kramarić, Modrić (C), Jedvaj, Čop, Rog, Ćorić, Bradarić.

    Island: Halldórsson – Sävarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Magnússon – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (C), E. Bjarnason (75. Traustason) – B. Bjarnason, Bödvarsson (75. Kjartansson).
    Náhradníci: Kristinsson, Jónsson – Thrándarson, Eyjólfsson, Ingason, Kjartansson, Smárason, Ó. Skúlason, Sigurjónsson, Ómarsson, Traustason, A. Skúlason.

    Rozhodčí: Gianluca Rocchi – Mauro Tonolini, Filippo Meli (vš. ITA)
    thejrc.org