Barys – Jekatěrinburg 4:0 (kon.) | Dynamo Moskva – CSKA Moskva 4:5 (1:2 po s.n.) | Jaroslavl – Petrohrad 1:7 (kon.)
Viťaz – Čerepovec 4:0 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
1:7 (0:3, 0:2, 1:2)
SKA Petrohrad
Neděle 13.11.2016, 15:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a jeho jasným vítězem je hostující SKA Petrohrad! Ten i na začátku poslední periody přidal dvě branky, nejprve se trefil z úniku Dadonov, na něj pak navázal ani ne o minutu později přesnou ránou Kovalčuk a vyhnal Sudnicina z brány. V závěru alespoň snížil za domácí Gavrikov, ale i tak byla prohra Jaroslavle jasná.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek neděle. (17:17:47)
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Samotný konec zápasu dohrají hosté v oslabení, protože hráli v šesti lidech – trest pro hráčskou lavici si odsedí Děrgačjov.
     
    59:18
    Jaroslavl končí zápas v útočné třetině, kde se ještě snaží přidat druhou branku, to se ale nedaří – nejblíže měl Rafikov, který ale poslal puk mimo!
     
    58:29
    Na konci zápasu už sledujeme pouze ojedinělé výpady obou celků, které většinou končí ještě před útočným pásmem.
     
    57:47
    SKA už zase o přesilovku nic nevymyslelo, ale zápas už bude za chvíli končit a s tím náskokem, co hosté mají, jim to vrásky určitě nepřidělá.
     
    56:39
    Ale ve vlastním oslabení měli velkou šanci domácí, protože Gavrikov jel zcela sám na Šesťorkina, ovšem ten se položil na led a dokázal jeho střelu nějak vyrazit mimo!
     
    55:53
    Vyloučen je ovšem domácí Brandon Kozun, což Lokomotiv asi trochu přibrzdí. Trest je klasifikován jako hákování.
     
    55:04
    Domácí se dostávají do velkého tlaku, snaží se přidat v euforii ještě další branku, ale SKA se zatím zvládá bránit – ovšem je to dnes poprvé, co jsou hosté vážně pod tlakem.
    53:24 Vladislav GAVRIKOV - 1:7
     
    53:24
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tak je tu čestný zásah pro domácí celek a byť nic neřeší, radost je po něm obrovská! Šešťorkin tak přichází o čisté konto jenom pár minut před koncem. Ke střele od modré se dostal Korškov, tu sice hostující gólman vyrazil, ale pouze na hůl VLADISLAVA GAVRIKOVA, který puk dorazil do sítě! Asistence: Jegor Korškov a Alexandr Polunin.
     
    53:11
    Ale Lokomotiv má další šanci na branku – vyloučen je totiž hostující Jegor Jakovlev za nedovolené bránění.
     
    51:58
    Jaroslavl se snaží hrát s pukem, ale je tu vidět ta deka, která na domácích leží, protože si nejsou schopni dát pořádnou přihrávku.
     
    50:49
    Opravdu se hra uklidnila a hraje se převážně ve středním pásmu, kde opět převážně drží puk hosté, kteří mají zápas plně pod kontrolou.
     
    49:55
    Zápas dál opět plyne poklidným tempem, hosté splnili svůj limit "dvě branky na třetinu" a dál mohou hrát v pohodě s vědomím, že tento duel už opravdu nemají jak ztratit.
     
    48:49
    I navzdory výsledku zůstává hokejová hala zcela plná, což si určitě zaslouží uznání a fandové domácích by si alespoň jednu branku pro svůj celek zasloužili.
     
    47:55
    Ale přesilovka se Lokomotivu nijak zvlášť nedaří a Šesťorkin se tak nemusí o své čisté konto zatím bát.
     
    46:36
    Nakonec ale ještě dostanou domácí šanci na snížení, vyloučen je totiž finský útočník Jarno Koskiranta za držení.
     
    46:00
    Celkem logicky to znamená dnešní konec zoufalého gólmana Sudnicina, kterého nahradí Murygin.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 54. Gavrikov (Korškov, Polunin) – 1. Barabanov (Děrgačjov), 9. Vojnov (Dacjuk), 12. Šipačov (N. Gusev), 22. N. Gusev (Šipačov), 24. Šipačov (Dadonov), 46. Dadonov (J. Jakovlev, Šipačov), 46. Kovalčuk (Dacjuk, Vojnov)


    Lokomotiv Jaroslavl: Sudnicin (46. Murygin) – Ljubuškin, Koledov, Kronwall, Manuchov, Rafikov, Pašnin, Čerepanov, Gavrikov – Talbot, Kozun, Kontiola – Mosaljov, Apalkov (C), Kadějkin – Loktionov, Iljenko, Čistov – Polunin, Kartajev, Korškov.
    SKA Petrohrad: Šesťorkin – Vojnov, Zubarev, A. Bělov, Čudinov, Hersley, J. Jakovlev, Chafizullin, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk (C), Kovalčuk – Dadonov, Šipačov, N. Gusev – Ketov, Koskiranta, Tichonov – Chochlačjov, Kablukov, Děrgačjov – Barabanov.

    Rozhodčí: Bukin, Sidorenko – Golovljov, Šalagin
    thejrc.org