Třinec – Olomouc 4:0 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Pardubice – Chomutov 4:1 (kon.)
K. Vary – Vítkovice 5:4 (kon.) | Liberec – Zlín 4:0 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:0 (kon.)
Litvínov – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
konec
HC Škoda Plzeň
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 13.11.2016, 16:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Nádherné nedělní odpoledne, vážené fanynky a vážení fanoušci ledního hokeje, vítejte u sledování psaného přenosu z dvacátého kola Tipsport extraligy! V západočeské Home Monitoring Aréně se proti sobě střetnou celky HC Škoda Plzeň a BK Mladá Boleslav. Přeji příjemnou zábavu!
     
    První vzájemné střetnutí

    Oba celky se proti sobě utkaly už jednou, konkrétně v mladoboleslavské ŠKOENERGO Aréně, jednalo se o sedmé kolo české nejvyšší soutěže. Plzeňská Škodovka se tehdy stále zmítala v nevídané krizi, čehož dokázali domácí Bruslaři využít. Plzeň sice dostal brzy do vedení Colton Yellow Horn, nicméně Boleslavští se poté trefili třikrát a ideálně otočili vývoj zápasu. V předposlední minutě korigoval stav zápasu ještě plzeňský Jaroslav Kracík, ale k bodům pro svůj tým už to nepomohlo.

    BK Mladá Boleslav 3:2 HC Škoda Plzeň
    23. Lenc (Hyka, Musil), 42. Vampola, 53. Hyka (Musil) – 6. Yellow Horn, 59. Kracík (TS)

     
    Poslední odehraná utkání

    Domácí indiáni se naposledy představili na ledě olomoucké Mory a bleskově si vytvořili dvoubrankový náskok. Hanáci poté snížili a místy měli i drtivý tlak, nicméně obrana Škodovky odolávala a pokaždé odskočila na rozdíl více branek. Mnohokrát se potvrdilo, že když neproměníš dobrou šanci, tak potom sám inkasuješ, což se stalo právě domácí Olomouci. Dvě trefy si v plzeňských barvách připsal mladíček Petr Kodýtek, který byl hlavním hrdinou a tahounem Západočechů!

    HC Olomouc 2:5 HC Škoda Plzeň
    15. Fořt (J. Mikúš, Matai), 54. Skladaný (T. Mikúš) – 11. Kodýtek (Němeček, Vracovský), 13. Pulpán (P. Kadlec, Johnson), 30. D. Kubalík (Čerešňák, Němeček), 42. Kracík (Indrák, D. Sklenička), 56. Kodýtek (D. Kubalík, Kracík)
    ______________________________________________

    Mladoboleslavští si připsali rovněž na domácím kluzišti další tříbodové vítězství, když zdolali hokejisty Vítkovic. Středočeši si během střetnutí vypracovali už tříbrankový náskok, nicméně hostující hokejisté nic nevzdali a do konce duelu stihli ještě snížit na rozdíl jediného gólu. Strůjcem úspěchu Bruslařů byl reprezentant Tomáš Hyka, jenž si připsal přesnou trefu a finální přihrávku.

    Mladá Boleslav 3:2 Vítkovice Ridera
    9. Hyka, 38. Jonák (TS), 44. Urban (Hyka) – 49. Vandas (Hrbas, O. Roman), 55. D. Květoň (Tybor, Stastny)
    Vít Jonák hodnotí duel s Vítkovicemi
     
    Statistické zajímavosti

    Plzeňští hokejisté potřebovali v Olomouci pouze čtrnáct střel na to, aby vstřelili hned pět branek! Indiáni jsou celkově nejméně střílejícím mužstvem soutěže, v průměru vyšlou na branku soupeře 23 střel za zápas. Na druhou stranu, Škodovka zatím v této sezoně rozdala nejvíce hitů, k dnešnímu duelu rovných 300!

    Mladá Boleslav je po Spartě druhým nejčastěji vylučovaným týmem, Středočeši celkem už 311 trestných minut. Plzeň nejméně střílí, zato na gólmany Bruslařů létá puků nejvíce, v průměru 34 a půl střely na utkání, takže je vidět, že se mladoboleslavští brankáři během duelů rozhodně nenudí.

     
    Plzeňské mládí vpřed!

    Škodovce pomáhají z nelichotivé šlamastyky mladíci. V posledním duelu proti si šikovní indiáni připsali několik bodů – David Sklenička už sice má nějakou dobu stálou pozici v plzeňské obraně, ale stále je mu pouze dvacet let, si v Olomouci připsal jednu asistenci. Jeho o rok starší kolega z defenzivy David Němeček nastoupil v prvním obranném páru a zaznamenal dokonce dvě přesné přihrávky. V modrobílé skvadře obvykle nechybí ani starší dorostenec David Kvasnička.

    A pojďme do útoku. V něm válí západočeští junioři. Tomáš Vracovský si rovněž na Hané připsal premiérový bod v české nejvyšší soutěži, blýskl se jednou asistencí. A už zmiňovaný hlavní hrdina Škody byl Petr Kodýtek. Malý šikula si proti Moře připsal dvě trefy, celkem v devíti utkáních za seniorský tým Plzně zaznamenal tři branky a dvě přihrávky. Kodýtek nedávno oslavil osmnácté narozeniny, stejně starý je i Tomáš Vracovský.
     
    HC Škoda Plzeň

    Postavení v tabulce: 12.
    Počet bodů: 20
    Počet vstřelených branek: 50
    Počet inkasovaných branek: 70

    Nejproduktivnější hráč: Dominik Kubalík – 16 bodů (11+5)
    Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 11 branek
    Nejlepší nahrávač: Jaroslav Kracík – 10 asistencí
    Nejtrestanější hráč: Nicholas Johnson – 34 minut
    Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Kadlec +2
    Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Svoboda -11

    Gólmani:
    Matěj Machovský – 764 minut / pr. 3,06 | 90,76 %
    Alexandr Hylák – 224 minut / pr. 5,36 | 80,77 %
    Lukáš Sochůrek – 149 minut / pr. 1,21 | 94,83 %
    ______________________________________________
    BK Mladá Boleslav

    Postavení v tabulce: 6.
    Počet bodů: 31
    Počet vstřelených branek: 52
    Počet inkasovaných branek: 57

    Nejproduktivnější hráči: Tomáš Hyka – 17 bodů (7+10)
    Nejlepší střelci: Hyka a Vampola – 7 branek
    Nejlepší nahrávač: Tomáš Hyka – 10 asistencí
    Nejtrestanější hráč: Marek Trončinský – 45 minut
    Nejlepší hráči v bodování +/-: Kučný a Lenc +5
    Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Klepiš -7

    Gólmani:
    Jan Lukáš – 1069 minut / pr. 2,58 | 92,41 %
    Tuomas Tarkki – 80 minut / pr. 6,75 | 80,85 %
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Sochůrek) – Němeček, Čerešňák, Moravčík, P. Kadlec (A), Pulpán (A), D. Sklenička, Kvasnička – Lev, Preisinger, Kratěna (C) – D. Kubalík, Kracík, Indrák – T. Svoboda, Kodýtek, Johnson – Vondráček, Koreis, Hrnka.

    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Trončinský, Kučný, Stříteský, T. Voráček, Hanzlík (C), Kurka, Štich – Látal, Vampola (A), Klepiš – Hyka, Urban, Lenc – Orsava, Žejdl, Jonák – Volf, Pabiška (A).

    Rozhodčí: Harnebring (SWE), Hradil – Komárek, Vondráček (všichni CZE).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči už nastupují na ledovou plochu. Dámy a pánové, pohodlně se usaďte, za pár okamžiků začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly zápasu vyhráli hokejisté Mladé Boleslavi, do útočné akce ale jako první mohou vyrazit ti domácí.
     
    00:33
    Pro nahození Jakuba Lva si jako první dojel hostující zadák Jiří Kučný, Miroslav Preisinger neměl dostatečnou rychlost, aby touš dostihl.
     
    00:58
    Po nahození Matěje Stříteského podél mantinelu se o puk snažil bojovat Tomáš Urban, ale obránci Plzně si počínali lépe.
     
    01:22
    Další rozvíjející se akci Škody Plzeň dokázal ve středním pásmu zastavit vracející se Tomáš Voráček, prozatím si obrana Mladé Boleslavi počíná velmi dobře.
     
    01:53
    Přihrávku Petra Kodýtka nestihl Nicholas Johnson zachytit. A jelikož puk ani netečoval, je z toho zakázané uvolnění modrobílých.
     
    02:00
    Nahození Trončinského zblokoval Tomáš Svoboda. Hrozil tak nebezpečný protiútok Západočechů, nakonec se ale nekonal, neboť puk unikal velice rychle k brankáři Lukášovi.
     
    02:30
    Tomáš Vondráček vyjel zpoza brány a pokusil se o střelu, kotouč mu ale v rozhodující moment sjel z hokejky a nic z toho nebylo.
     
    02:35
    Uvidíme první přesilovou hru. Obránce hostí Marek Trončinský (MBL) inkasuje dvouminutový trest za vystřelení puku mimo ledovou plochu.
     
    02:43
    Velice rychle však přesilová hra domácích končí. Jakub Lev (PLZ) totiž přidržel protihráče u branky a odchází na trestnou lavici.
     
    03:09
    Tomáš Hyka si z levého křídla vybruslil ke střele, ale obránci Škodovky ji dokázali zblokovat. Machovský byl tedy bez práce.
     
    03:48
    David Sklenička se odvážně vydal na útočný výlet a domácí drželi puk v útoku. Skvěle o něj dokázal i zabojovat Dominik Kubalík, který jej přihrál na Němečka. Tomu už se ale nepovedlo vypálit.
     
    04:28
    Útok hostí se pokusil rozjet Petr Vampola, jenž křížnou přihrávkou hledal Lukáše Žejdla. Neposlal ji ale vůbec přesně.
     
    04:35
    Hosté v plném počtu.
     
    04:43
    Domácí v plném počtu.
     
    05:04
    Po nahození do útočného pásma pro jistotu Matěj Machovský podržel puk pod lapačkou. Vhazovat se bude po jeho pravé straně.
     
    05:30
    Lukáš Pulpán získal puk v obranném pásmu, narazil si ho s Vondráčkem a mířil do útoku. Posléze přihrával Koreisovi, jenomže ten nebyl dostatečně rychlý a pas dokázal v pohodě zachytit Hyka.
     
    06:11
    Jan Hanzlík nyní v klidu vyčkává ve svém vlastním obranném pásmu, odkud se pokusí založit akci svého celku.
     
    06:20
    Jenomže svěřenci kouče Františka Výborného se dopustili zakázaného uvolnění, tudíž se bude vhazovat v útočném pásmu Plzně.
     
    06:32
    Jaroslav Kracík přihrával do lepší pozice Miroslavu Indrákovi, toho však velice důrazně tísnil Lukáš Žejdl. Z akce tedy nebylo vůbec nic.
     
    07:02
    Dopředu se nyní snažil vyrazit Lukáš Volf. Dobře se nabízel a nabral pěknou rychlost, přihrávka k němu směřující ale přeci jen byla ještě rychlejší, než bylo potřeba.
     
    07:35
    Volf s Pabiškou, doplnění na ledě Tomášem Hykou, velice dobře bojovali v útočném pásmu o kotouč. Ani jednou se jim ale nepodařilo ideálně zakončit.
     
    08:08
    Co nejrychleji se z obranného pásma pokusil dostat puk Petr Kodýtek. Povedlo se mu to, ale jen za cenu toho, že ho znovu zachytili hosté.
     
    08:46
    Po levé straně zamířil do útočného pásma Tomáš Hrnka, jenomže jeho zakončení postrádalo přesnost. Posléze se kvůli teči hostí dostal puk mimo ledovou plochu a následuje komerční přestávka.
     
    09:04
    Velmi nebezpečně si nyní počínal útočník Boleslavi Radan Lenc. Po dostání se k puku obkroužil branku a nahrál před ní, kde hrací předmět zajímavě poskakoval. Nic víc z toho ale nebylo.
     
    09:45
    S Janem Hanzlíkem si nyní chtěl narazit puk Jakub Orsava, vůbec jim to ale nevyšlo a do útočné akce se může vydat domácí tým.
     
    09:55
    A tomu se podařilo vybojovat vhazování v útočném pásmu, konkrétně po levé straně gólmana Jana Lukáše. Ten zatím není moc zaměstnaný, stejně tak ale i jeho protějšek – na střely je to aktuálně 1:1.
     
    10:29
    Lukáš Pabiška bojoval v levém kruhu pro vhazování, dobře ho však bránil Jaroslav Kracík, který ho stále v rámci pravidel poslal k zemi. Pak raději pokryl kotouč Machovský.
     
    11:02
    Dvě velice dobré šance měl nyní domácí mladíček Petr Kodýtek! Poté, co Jiří Kučný zblokoval pas Petra Kadlece, se před něj totiž dostal puk. Kodýtek tak byl rázem sám před Lukášem, ale ani nadvakrát ho nedokázal překonat.
     
    11:37
    Tomáš Vondráček z pravého křídla velice rychle zakončil akci Plzně a Jan Lukáš si připisuje další zásah. Vhazovat se bude po jeho levici a Plzeňští budou chtít pokračovat v aktivitě.
     
    11:53
    Dobře nyní za brankou bruslařů zabojoval Jakub Koreis. Ten pak přihrál na Tomáše Vondráčka, jehož zakončení z úhlu ale zamířilo jen do spodní brankové konstrukce.
     
    12:32
    Jan Hanzlík zůstal ležet na ledové ploše a sudí pro jistotu přerušili hru. Následuje komerční přestávka, doufejme, že hostující zadák bude v pořádku.
     
    12:32
    Úplně nejlépe to s ním bohužel nevypadá. Jen za asistence spoluhráče a klubového kustoda se zvedl z ledu. Po chvíli váhání velice pomalu míří na střídačku.
     
    12:44
    Miroslav Preisinger se u mantinelu snažil kombinovat s Jakubem Lvem, velmi dobře se ale stačil vrátit Petr Vampola.
     
    12:54
    Bruslaři se však vzápětí provinili zakázaným uvolněním, takže se bude vhazovat po pravé straně Jana Lukáše.
     
    13:15
    Do útočného pásma se za Mladou Boleslav nyní snažili prorazit Vít Jonák s Lukášem Žejdlem, bránící hráči Škody je však dobře zastavili.
     
    13:42
    Indiáni hráli v šesti a budou se muset bránit v oslabení. Dvouminutový trest pro hráčskou lavici míří odpykat Petr Kodýtek (PLZ).
     
    13:54
    Velký rozruch nastal před Matějem Machovským! Na brankovišti velice agilní David Štich hned natřikrát dorážel nahození Marka Trončinského od modré čáry, opavský odchovanec v brance indiánů ale nepropustil puk za svá záda.
     
    14:06
    Jakub Klepiš si na modré čáře nedokázal zpracovat puk a hosté se z pásma vyhnali úplně sami.
     
    14:25
    Nejprve Petr Vampola, posléze Tomáš Hyka. Oba útočníci Mladé Boleslavi měli dobré šance, ale neuspěli. Prvně jmenovaný mířil do Machovského, ten druhý zase nepřesně.
     
    14:54
    Radan Lenc dokázal v prostoru mezi kruhy tečovat střílený pas Matěje Stříteského, bohužel pro Mladoboleslavské ale jen do ochranné sítě.
     
    15:24
    A znovu Matěj Stříteský, nyní jeho nahození dokázal zblokovat Tomáš Svoboda. Hosté však nadále mají velice dobrý tlak v útočném pásmu.
     
    15:40
    Po velmi nadějné střele Jakuba Orsavy z mezikruží byl Matěj Machovský donucen zakročit svou maskou. A podařilo se mu to.
     
    15:42
    Domácí v plném počtu.
     
    15:48
    Zakázané uvolnění plzeňského týmu, nadále se tak modrobílí musí bránit. Již ale s pěti hráči v poli.
     
    16:27
    Ondřej Kratěna pěknou kličkou obehrál jednoho protihráče. Poté se pokusil o přihrávku bekhendem, tu ale poslal jen k Jakubu Klepišovi, který tak akci Plzně zastavil.
     
    17:04
    Tomáš Urban nepatří mezi hráče, který by vyčníval nějakou rychlostí. A to se mu nyní vymstilo ve středovém kruhu, kdy si nestihl zpracovat přihrávku a jako první se k ní tedy dostal soupeř.
     
    17:30
    Střela Lukáše Žejdla již nepůjde do statistik, uskutečnila se totiž až po odpískání ofsajdového postavení.
     
    17:51
    Nicholas Johnson sice jemně škrtnul nahození Petra Kadlece, ale nestihl to za středovou čárou – je z toho tedy icing domácího mužstva.
     
    18:15
    Špatnou rozehrávku Tomáše Voráčka zachytil Tomáš Svoboda a v důsledku toho si domácí vypracovali šance. Svoboda sice nejprve nepřesně nahrával, pak se však k puku dostal Sklenička a domácí forvard s číslem 23 na zádech lehce tečoval jeho střelu. Jan Lukáš byl ovšem připraven.
     
    18:31
    Tomáš Vondráček dobře nabil na volej Hrnkovi, jehož dělovou ránu zvládl Lukáš vyrazit do bezpečných prostor.
     
    19:26
    Jakub Lev se snažil něco vymyslet s Preisingerem za brankou Lukáše, nicméně obránci Mladé Boleslavi byli pozorní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 17:21.
     
    První dvacetiminutovka zápasu je minulostí. Byla velice vyrovnaná, moc šancí jsme neviděli. Blíže brance byla domácí Škoda Plzeň, ale jak Jan Lukáš, tak Matěj Machovský zatím odolávají pokusům soupeřů. Po úvodní třetině tedy v Home Monitoring Aréně panuje bezbrankový stav.

    Střely na branku: 5:9
     
    Druhá třetina zhruba za dvě minuty začne. Doufejme, že nabídne zajímavější podívanou než ta první!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Velmi dobrá šance hostujícího celku hned v úvodu druhé třetiny, ačkoliv buly vyhrála Plzeň! Petr Vampola zachytil rozehrávku Preisingera a střílel zápěstím, trefil ovšem jen Machovského beton.
     
    20:49
    Další chyba v rozehrávce a další šance, tentokráte na druhé straně! Pas Jiřího Kučného získal na svou hůl Miroslav Indrák, který ke střele vyzval Dominika Kubalíka. Jeho pokus Lukáš vyrazil znovu na hůl Indráka, kterého ale taktéž parádně vychytal!
     
    21:33
    Rychlou útočnou akci domácích z levého křídla zakončoval opět kanonýr Kubalík, Lukáš však dokázal vytěsnit puk nad branku svého celku.
     
    21:55
    Jakub Orsava zůstal zcela zapomenutý za plzeňskou defenzivou, naštěstí pro domácí k němu ale přihrávka nedorazila.
     
    22:12
    Ofsajd Mladé Boleslavi při pokusu o další akci, buly následuje před útočným pásmem hostujícího celku.
     
    22:30
    Po přejetí útočné modré čáry se Tomáš Hyka snažil vybídnout své spoluhráče ke kombinaci. Jak Urban, tak Trončinský si ale dávali přednost a nebylo z toho nic.
     
    23:07
    Další neúspěšný pas Tomáše Hyky, který se z otočky pokusil kupředu vyslat Urbana. Nyní to ale měl velmi těžké, jelikož nahrával přes dva bránící hráče.
     
    23:56
    Jaroslav Kracík vyhrál souboje u mantinelu a snažil se založit nějakou nadějnou akci, nicméně jeho pas byl zblokován.
     
    24:09
    Skvěle hrající Dominik Kubalík znovu tropil nebezpečí, jeho pokus z velkého úhlu se od břevna ale odrazil nad branku Jana Lukáše.
     
    24:14
    Nahození Petera Čerešňáka skončilo přímo v lapačce hostujícího strážce svatyně, ten tak přerušil hru.
     
    24:32
    Pokus Tomáše Svobody z levé strany bez větších problémů dokázal Jan Lukáš vyrazit do rohu. Domácí pokračují v útočení.
     
    25:06
    Hostující obránce Jan Hanzlík (MBL) podrazil za brankou Tomáše Hrnku. Domácí tým si tedy zahraje přesilovou hru.
     
    25:20
    Petr Vampola ale nyní skvěle zapracoval a vyvezl kotouč z obranného pásma Mladé Boleslavi. Ten se posléze dostal až k Machovskému.
     
    25:42
    A stále je puk v okolí brány domácích, kde ho Plzeň během přesilovky rozhodně nevidí ráda.
     
    26:12
    Po střele Petra Kadlece se v poklidu ke kotouči dostal Jakub Klepiš, jenž ho bekhendem poslal přes všechny čáry do bezpečí.
     
    26:48
    Po sražené přihrávce Jaroslava Kracíka se před brankou odrazil puk k Petru Kodýtkovi, který jej z bezprostřední blízkosti ale nepříliš razantně poslal do Jana Lukáše!
     
    27:06
    Hosté v plném počtu.
     
    27:15
    Jan Hanzlík se okamžitě dostal do útočného pásma, kde dobře nahrával na Trončinského. Jemu však chybělo lepší zpracování puku.
     
    27:38
    Mladoboleslavští hráli v šesti a po komerční přestávce je čeká další oslabení! Dvě minuty za příliš mnoho hráčů za hráčskou lavici odsedí Martin Látal (MBL).
     
    28:01
    Lukáš Pulpán pěknou přihrávkou vybídnul ke střele Ondřeje Kratěnu. Ten sice rozvlnil síť, ale pouze z boku!
     
    28:23
    Nicholas Johnson se nejprve rval na brankovišti o zakončení, to se mu povedlo, ale puk poslal mimo. Posléze z dobré pozice trefil jen boční síť. Domácí mají solidní tlak.
     
    28:57
    Po pasu od Petra Kadlece pálil Ondřej Kratěna, jehož pokus byl ale ztečovaný a Mladá Boleslav toho využila k osvobození se.
     
    29:35
    Jakub Klepiš zachytil přihrávku Čerešňáka a několik sekund ve spolupráci s Urbanem drželi puk u branky Machovského. Velmi kvalitní práce hostí na závěr jejich oslabení.
     
    29:38
    Hosté v plném počtu.
     
    29:59
    Lukáš Žejdl pěknou přihrávkou z pravé strany nahrál na Víta Jonáka, jenž měl obrovskou šanci! Ocitl se zcela osamocený před Matějem Machovským, ten ale svoji branku uhájil.
     
    30:10
    Další akci hostujícího týmu zastavilo postavení mimo hru.
     
    30:22
    Plzeňští budou dvě minuty pykat ve čtyřech. David Sklenička (PLZ) totiž dostává dvě trestné minuty za vysokou hůl. Přesilovou hru si tak nyní vyzkouší tým trenéra Výborného.
     
    30:32
    Indiáni se hned v úvodu oslabení osvobodili, hostující tým tak musí založit novou akci.
     
    30:54
    To se jim podařilo a byla z toho velice nadějná šance! Petr Vampola naznačil střelu a posléze přihrál Marku Trončinskému, který ovšem z dobré pozice trefil jen Matěje Machovského.
     
    31:25
    Západočeši se několikrát za sebou dokázali osvobodit, černozelení se nyní nemohou usadit v pásmu. Mají na to ale ještě dost času.
     
    32:08
    Podařilo se jim to, místo střely ale přicházel jen velký počet přihrávek, z nichž ani jedna nebyla taková, aby se po ní dalo zakončit.
     
    32:22
    Domácí v plném počtu.
     
    33:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme tu první branku, domácí Škoda se dostává do vedení 1:0! JAKUB LEV (4+3) se na hranici levého kruhu pro vhazování dostal ke střele zápěstím, která sice nebyla úplně povedená, kotouč se však došoural za záda Jana Lukáše a skóre utkání se tak otevřelo! Bez asistence.
    33:01 Jakub LEV - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:17
    Hlavní rozhodčí René Hradil byl nyní velmi nepříjemně trefen pukem u mantinelu a okamžitě je k němu přivolána lékařská pomoc.
     
    33:17
    S René Hradilem to nevypadá moc dobře. Prozatím míří na ošetření, jako jediný hlavní sudí tak nyní v akci zůstává švédský rozhodčí Andreas Harnebring.
     
    33:26
    Přihrávka Petra Vampoly ze středního pásma byla velmi prudká, nikdo ji nezpracoval a pískáno je zakázané uvolnění.
     
    33:33
    Dominik Kubalík přihrával z otočky na Miroslava Indráka, tomu ale přeci jen chybělo půl metru, aby se dostal k puku.
     
    34:15
    Přihrávku Petra Vampoly nestihl Jiří Kučný zachytit včas, přesto bruslaři zůstali u puku. Ten však jen odevzdali soupeři, kvůli čemuž pálil Kubalík – naštěstí pro hosty mimo.
     
    34:39
    Po nadějné střele Petra Kodýtka z levé strany je nařízena komerční přestávka. Jan Lukáš v pohodě podržel puk ve své výstroji.
     
    34:39
    Dobrá zpráva. René Hradil už je zřejmě v pořádku a za potlesku diváků se vrací na ledovou plochu, tudíž normálně v akci pokračují dva hlavní sudí.
     
    34:47
    Lukáš Žejdl se dobře prokličkoval skrze střední pásmo a dostal se díky tomu ke střele, ta ale nebyla povedená.
     
    35:20
    K odraženému puku se před Janem Lukášem překvapivě dostal Petr Kodýtek, než si to ale stihl uvědomit, tak jej podržel hostující gólman pod lapačkou.
     
    35:34
    Tomáš Vondráček přenechal kotouč Jakubu Koreisovi, který využil nepozornosti obránců Mladé Boleslavi a vybruslil si před bránu. Lukáš byl však pozorný!
     
    36:10
    Bruslaři si nyní počínali v útočném pásmu dobře a motali hlavy domácím zadákům. Ti ale zapracovali natolik šikovně, že byl Machovský bez práce.
     
    36:34
    Tu měl až nyní po nahození ze středního pásma, kdy před dvojicí dojíždějících protihráčů raději podržel kotouč v lapačce.
     
    36:54
    Petr Kadlec (PLZ) mimo hru dohrál Tomáše Hyku u mantinelu a poslá svůj tým do čtyř. Sudí mu totiž udělil dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    37:02
    Po ráně Jakuba Klepiše od modré čáry si Matěj Machovský nebyl úplně jistý, jestli drží kotouč. Toho se snažil využít před brankou stojící Štich, nakonec se ale ukázalo, že měl domácí brankář situaci zcela pod kontrolou.
     
    37:24
    Přihrávku Tomáše Hyky zastavil za brankou Matěj Machovský, který s přispěním mantinelu a teče hostujícího hráče dostal puk na střídačku. Bruslaři tak přichází o útočné pásmo.
     
    37:38
    Po dobrém pokusu Jakuba Klepiše z pravého křídla se Petr Vampola nedostal k dorážce a indiáni se dokázali osvobodit výhozem.
     
    38:14
    Tomáši Hykovi vůbec nevyšel pokus o střelu, stejně tak ale Moravčíkovi vyhození. Domácí tým se tedy v poklidu ubránil.
     
    38:32
    David Štich velice tvrdě dohrál u mantinelu Ondřeje Kratěnu, s nímž to nevypadá vůbec pěkně! Kapitán Plzně zůstává bezvládně ležet na ledě a je k němu okamžitě přivolána lékařská pomoc.
     
    38:32
    David Štich (MBL) je zcela poprávu potrestán pětiminutovým trestem a navíc i osobním do konce utkání za vražení na hrazení. Menší trest odpyká Lukáš Volf.
     
    38:32
    Kapitán Plzně Ondřej Kratěna je z ledu odvezen na nosítkách. Celý stadion mu tleská ve stoje. Doufejme, že plzeňský útočník bude brzy v pořádku.
     
    38:54
    Domácí v plném počtu.
     
    39:06
    Plzni se ale prozatím nedaří vniknout do útočného pásma, bruslaři se velice dobře brání a soupeři nic nedovolují.
     
    39:37
    Nahození Lukáše Pulpána se odrazilo jen k Tomáši Voráčkovi, který v pohodě posílá kotouč přes všechny čáry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:18.
     
    Dvě části zápasu jsou za námi a už jsme konečně viděli gól. Na počátku 34. minuty zápasu otevřel skóre zápasu Jakub Lev, díky kterému tak indiáni vedou 1:0. Třetí třetinu navíc otevřou přesilovou hrou dlouhou 3 minuty a 32 sekund, David Štich byl totiž vyloučen na pět minut a do konce utkání po faulu na Kratěnu.

    Střely: 19:15 (v této třetině 14:6)
     
    Třetí třetina již za necelé dvě minuty začne. Udrží domácí tým své vedení, nebo se hosté dočkají obratu a bodového zisku?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Indiáni nebyli úspěšní v soubojích u mantinelu a Vampola vyvezl puk do útoku. V pásmu se k němu dostal Hyka, jehož nebezpečný pokus z mezikruží Machovský zkrotil!
     
    40:43
    Na druhé straně byl Jan Lukáš donucen k přerušení hry. Po zásahu boleslavského gólmana se vhazuje po jeho pravici.
     
    41:07
    Po pasu od Jaroslava Kracíka se puk velice rychle dostal k Petru Kodýtkovi, který jej okamžitě napálil na hostující bránu! Jan Lukáš byl ale ve správný čas na správném místě.
     
    41:28
    Zvoní tyč! Peter Čerešňák obdržel přihrávku do mezikruží, zpracoval si ji a střílel zápěstím. Jeho ránu však naštěstí pro bruslaře zastavila branková konstrukce!
     
    41:59
    Petr Vampola se vydal do útoku, kde jej však od kotouč dokázal odstavit Petr Kadlec. Plzeňští tedy mohou kupředu.
     
    42:18
    Před forčekujícím Jakubem Lvem raději přerušil hru Jan Lukáše, následuje další buly po pravé straně brankáře hostujícího týmu.
     
    42:47
    Další velmi pěkně sehraná akce Plzně! K interesantním zakončením na levé straně se propracovali Tomáš Hrnka s Lukášem Pulpánem, ale gólman Mladé Boleslavi zatím drží nadějé svého týmu.
     
    43:04
    Petr Kadlec nabil na volej Dominiku Kubalíkovi. Útočník, který obhajuje korunu krále střelců, ale trefil jen Jana Lukáše!
     
    43:32
    Hosté v plném počtu.
     
    43:37
    Po přihrávce od Jakuba Lva se odrazil puk k Lukáši Pulpánovi, jenž nechal znovu vyniknout gólmana černozelených. Škoda Plzeň měla v závěru přesilovky dobrý tlak, zúročit jej ovšem nedovedla.
     
    43:45
    Lukáš Pabiška pod tlakem napadajícího Vondráčka vyhodil puk pouze na střídačku, buly v obranném pásmu hostů.
     
    44:10
    Jakub Klepiš s Martinem Látalem odvedli velice dobrou práci a přihráli před branku na Lukáše Pabišku, kterému se ovšem nepovedlo zakončit úplně nejlépe.
     
    44:47
    Dominik Kubalík z levého křídla přihrál před branku, kde velmi šikovně tečoval touš Miroslav Preisinger. Naštěstí pro Lukáše však zamířil hrací předmět nad bránu.
     
    45:11
    Rychlý protiútok rozjela Mladá Boleslav, zakončit ho ale vůbec nedokázala.
     
    45:16
    Zakázané uvolnění svěřenců trenéra Františka Výborného, vhazovat se bude po levici Jana Lukáše, který dnes podává solidní výkon.
     
    45:45
    Jakuba Orsavu u mantinelu dokázal zastavit David Sklenička. Následně zapadl puk na střídačku a vhazovat se bude před útočným pásmem modrobílých.
     
    46:31
    Jiří Kurka byl u mantinelu faulovaný Miroslavem Indrákem (PLZ). Domácí útočník si tak po komerční přestávce odsedí dvě trestné minuty za vražení na hrazení.
     
    46:54
    Plzni se ani nadvakrát nepodařilo vyhodit kotouč, Mladá Boleslav tedy nadále kombinuje v útočném pásmu.
     
    47:08
    Nyní už to ale neplatí, touš si to totiž namířil do středního pásma, odkud hosté zakládají další akci.
     
    47:30
    Ta se jim ale vůbec nepodařila, Klepiš na modré nezachytil přihrávku a puk je znovu u Jana Lukáše.
     
    47:44
    A opět, nyní se hokejisté Škody Plzeň brání velice dobře. Černozelení se sice rychle snaží dostat zpět do útoku, momentálně se jim nedaří.
     
    48:17
    Od modré čáry nahazoval Matěj Stříteský, nikdo však nezvládl kotouč tečovat a Matěj Machovský byl zcela bez práce.
     
    48:31
    Domácí v plném počtu.
     
    49:01
    Lukáš Žejdl křížnou přihrávkou našel dobře postaveného Tomáše Urbana, nicméně ten vůbec nezakončil povedeně.
     
    49:19
    Indiáni vyhodili puk na zakázané uvolnění. A jelikož byli nějakou dobu pod tlakem, vyžádali si oddechový čas.
     
    49:40
    Velký rozruch před Matějem Machovským způsobilo nahození Jana Hanzlíka! Domácí gólman totiž vyrazil puk k Vítu Jonákovi, ten ho ovšem nestačil přizvednout a plzeňský brankář ho posléze dokázal pokrýt. Mladá Boleslav začíná velmi nepříjemně kousat.
     
    50:12
    Martin Látal zahrál vysokou holí. Nikdo se neměl k puku, sudí tedy pro pasivitu přerušili hru a vykázali bruslaře z pásma.
     
    50:38
    Prudké nahození Matěje Stříteského ze středního pásma Machovský zkrotil jen s obtížemi, naštěstí pro něj byl u puku první Petr Kadlec.
     
    50:56
    A nyní domácí zahráli na zakázané uvolnění. Plzni se nedaří dostat puk pod kontrolu, tlak Mladé Boleslavi graduje.
     
    51:08
    Jakub Orsava zůstal ležet na ledě a svíjí se v bolestech, rozhodčí tak raději hru přerušují.
     
    51:08
    Po krátké době se s ručníkem v obličeji Jakub Orsava zvedá a míří na střídačku. Snad to nebude nic vážného! Rozhodčí se ještě radí, jestli budou vylučovat.
     
    51:08
    A nakonec skutečně přichází trest za vysokou hůl. Miroslav Preisinger (PLZ) bude pykat dvě minuty, což se domácím vůbec nelíbí.
     
    51:26
    Marek Trončinský nedokázal přihrát v útočném pásmu a domácí tým se osvobodil.
     
    51:45
    A další výhoz, nyní se o něj postaral Tomáš Svoboda. Boleslav však další akci zakládá velice rychle, indiáni si tak moc neodpočinou.
     
    52:06
    Nahození Jakuba Klepiše nikdo ze spoluhráčů netečoval, Matěj Machovský tak v pohodě podržel touš.
     
    52:30
    Martin Látal musel nyní hodně zabrat, jelikož si pro volný puk jel Jakub Koreis. Ten ale neměl dostatečnou rychlost a hosté to v pohodě ustáli.
     
    52:58
    Jakub Lev v oslabení dobře vybídnul k zakončení Petra Kodýtka, ten ale neměl ideální pozici k zakončení!
     
    53:08
    Domácí v plném počtu.
     
    53:25
    Zcela opomenutý před Matějem Machovským zůstal Tomáš Urban! Urostlý forvard Mladé Boleslavi byl tak blízko své páté brance v tomto ročníku, ale na domácího brankáře recept nenašel.
     
    54:09
    Lukáš Pulpán zblokoval zakončení Tomáše Hyky, při tom se mu zlomila hokejka. Naštěstí pro domácí se ale hosté k touši nedostali znovu.
     
    54:51
    Po delší době se indiáni dostali i ke střele na branku, dobrou prací se o ni postaral Petr Kodýtek. Jan Lukáš mu však dostatečně zmenšil střelecký úhel.
     
    55:13
    Hostům se komplikuje situace, Jakub Klepiš (MBL) dostává dvě minuty za sekání v útočném pásmu. Po komerční přestávce si Plzeň zahraje přesilovku.
     
    Dnešní utkání sleduje 3869 diváků.
     
    55:24
    V oslabení se dokázal probojovat ke střele Marek Trončinský, puk ovšem skončil nad bránou Matěje Machovského.
     
    55:59
    Domácí se sice drží v útočném pásmu, ale kombinace se jim vůbec nevede. Tomáš Urban se tak dostal k touši a poslal jej až k brance Plzně.
     
    56:40
    Tomáš Svoboda přihrál na pravou stranu Kracíkovi, který poměrně překvapivě střílel. Trefil však jen boční stranu sítě.
     
    56:57
    Znovu tato dvojice, nyní byly role vyměněné, ale Svobodovi v rozhodující moment přeskočil puk hokejku.
     
    57:13
    Hosté v plném počtu.
     
    57:22
    Hrací předmět nyní skončil v ochranné síti nad bránou Plzně a hosté si berou oddechový čas, aby se poradili před závěrečným tlakem.
     
    57:22
    Jan Lukáš zůstává na střídačce a bruslaři se o vyrovnání pokusí se šesti hráči! Tlak měli kromě předchozího oslabení velký, budou v něm pokračovat?
     
    57:36
    Radan Lenc velmi nadějně operoval před brankou Machovského, ale nedokázal zakončit zcela dle představ!
     
    57:42
    Kadlec v souboji s Urbanem posunuli branku a hra tedy byla přerušena. Sudí se ještě radili, jestli v tom nebyl úmysl domácího obránce, ale nakonec posoudili, že se vylučovat nebude.
     
    57:42
    Vhazování už se bude podruhé opakovat, vykázáni z něj totiž byli centři na obou stranách.
     
    58:10
    Petr Vampola do velmi dobré pozice nahrál na Marka Trončinského, jehož tvrdou ránu nakonec domácí gólman dokázal udržet ve výstroji!
     
    58:24
    Tak tohle je nepříjemné pro indiány. Tomáš Svoboda (PLZ) totiž dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění a Mladá Boleslav bude hrát přesilovku 6 na 4!
     
    58:44
    Mladá Boleslav se drží v pásmu a rozvážně kombinuje...
     
    58:58
    Pas Petra Vampoly dokázal zachytit Peter Čerešňák a domácí tým se tedy osvobodil.
     
    59:13
    A nyní Kubalík s Lvem odvádí parádní práci u mantinelu v útočném pásmu, kde se snaží držet kotouč co nejdéle.
     
    59:35
    Touš skončil na střídačce a hra byla přerušena, což se domácím hodí, jelikož mohou vystřídat. Vhazovat se ale bude po pravici Machovského.
     
    Konec zápasu.
     
    V derby dvou Škodovek byla úspěšnější ta plzeňská, která zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem!

    První třetina byla velice vyrovnaná, moc šancí jsme neviděli. Blíže brance byla domácí Škoda Plzeň, ale jak Jan Lukáš, tak Matěj Machovský zatím odolávali pokusům soupeřů. Po úvodní třetině tedy v Home Monitoring Aréně panoval bezbrankový stav.

    Ve druhé třetině už jsme se konečně dočkali i branky. Na počátku 34. minuty zápasu otevřel skóre zápasu Jakub Lev, díky kterému tak indiáni vedli 1:0. V závěru třetiny však přišli o svého kapitána Ondřeje Kratěnu, který byl u mantinelu zákeřně sražen Davidem Štichem. Mladoboleslavský obránce tak dostal trest na pět minut a do konce utkání.

    Přesilovou hru však Plzeň nevyužila a dramatický souboj pokračoval i nadále. Napětí se dalo krájet... Mladá Boleslav hrála přes dvě a půl minuty bez brankáře, měla k dispozici i přesilovku šest na čtyři. Indiáni však své těsné vedení uhájili a za vítězství 1:0 získali tři body!

    Nejlepší hráči: Matěj Machovský – Jan Lukáš

    Střely: 31:28 (5:9, 14:6, 12:13)
     
    Ze západu Čech to bude všechno, děkuji za pozornost a někdy příště u přenosu na počtenou. Loučí se s Vámi Michal Belšán. (19:01:56)
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 34. Lev


    HC Škoda Plzeň: Machovský – Němeček, Čerešňák, Moravčík, P. Kadlec, Pulpán, D. Sklenička, Kvasnička – Lev, Preisinger, Kratěna (C) – D. Kubalík, Kracík, Indrák – T. Svoboda, Kodýtek, Johnson – Vondráček, Koreis, Hrnka.
    BK Mladá Boleslav: Lukáš – Trončinský, Kučný, Stříteský, T. Voráček, Hanzlík (C), Kurka, Štich – Látal, Vampola, Klepiš – Hyka, Urban, Lenc – Orsava, Žejdl, Jonák – Volf, Pabiška.

    Rozhodčí: Harnebring (SWE), Hradil – Komárek, Vondráček (všichni CZE).

    Diváci: 3869
    thejrc.org