Třinec – Olomouc 4:0 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Pardubice – Chomutov 4:1 (kon.)
K. Vary – Vítkovice 5:4 (kon.) | Liberec – Zlín 4:0 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:0 (kon.)
Litvínov – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
konec
HC Škoda Plzeň
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 13.11.2016, 16:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:24
    Tak tohle je nepříjemné pro indiány. Tomáš Svoboda (PLZ) totiž dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění a Mladá Boleslav bude hrát přesilovku 6 na 4!
     
    57:22
    Jan Lukáš zůstává na střídačce a bruslaři se o vyrovnání pokusí se šesti hráči! Tlak měli kromě předchozího oslabení velký, budou v něm pokračovat?
     
    55:13
    Hostům se komplikuje situace, Jakub Klepiš (MBL) dostává dvě minuty za sekání v útočném pásmu. Po komerční přestávce si Plzeň zahraje přesilovku.
     
    53:25
    Zcela opomenutý před Matějem Machovským zůstal Tomáš Urban! Urostlý forvard Mladé Boleslavi byl tak blízko své páté brance v tomto ročníku, ale na domácího brankáře recept nenašel.
     
    51:08
    A nakonec skutečně přichází trest za vysokou hůl. Miroslav Preisinger (PLZ) bude pykat dvě minuty, což se domácím vůbec nelíbí.
     
    49:40
    Velký rozruch před Matějem Machovským způsobilo nahození Jana Hanzlíka! Domácí gólman totiž vyrazil puk k Vítu Jonákovi, ten ho ovšem nestačil přizvednout a plzeňský brankář ho posléze dokázal pokrýt. Mladá Boleslav začíná velmi nepříjemně kousat.
     
    46:31
    Jiří Kurka byl u mantinelu faulovaný Miroslavem Indrákem (PLZ). Domácí útočník si tak po komerční přestávce odsedí dvě trestné minuty za vražení na hrazení.
     
    41:28
    Zvoní tyč! Peter Čerešňák obdržel přihrávku do mezikruží, zpracoval si ji a střílel zápěstím. Jeho ránu však naštěstí pro bruslaře zastavila branková konstrukce!
     
    41:07
    Po pasu od Jaroslava Kracíka se puk velice rychle dostal k Petru Kodýtkovi, který jej okamžitě napálil na hostující bránu! Jan Lukáš byl ale ve správný čas na správném místě.
     
    38:32
    David Štich (MBL) je zcela poprávu potrestán pětiminutovým trestem a navíc i osobním do konce utkání za vražení na hrazení. Menší trest odpyká Lukáš Volf.
     
    36:54
    Petr Kadlec (PLZ) mimo hru dohrál Tomáše Hyku u mantinelu a poslá svůj tým do čtyř. Sudí mu totiž udělil dvě minuty za vražení na hrazení.
    33:01 Jakub LEV - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme tu první branku, domácí Škoda se dostává do vedení 1:0! JAKUB LEV (4+3) se na hranici levého kruhu pro vhazování dostal ke střele zápěstím, která sice nebyla úplně povedená, kotouč se však došoural za záda Jana Lukáše a skóre utkání se tak otevřelo! Bez asistence.
     
    30:54
    To se jim podařilo a byla z toho velice nadějná šance! Petr Vampola naznačil střelu a posléze přihrál Marku Trončinskému, který ovšem z dobré pozice trefil jen Matěje Machovského.
     
    30:22
    Plzeňští budou dvě minuty pykat ve čtyřech. David Sklenička (PLZ) totiž dostává dvě trestné minuty za vysokou hůl. Přesilovou hru si tak nyní vyzkouší tým trenéra Výborného.
     
    29:59
    Lukáš Žejdl pěknou přihrávkou z pravé strany nahrál na Víta Jonáka, jenž měl obrovskou šanci! Ocitl se zcela osamocený před Matějem Machovským, ten ale svoji branku uhájil.
     
    27:38
    Mladoboleslavští hráli v šesti a po komerční přestávce je čeká další oslabení! Dvě minuty za příliš mnoho hráčů za hráčskou lavici odsedí Martin Látal (MBL).
     
    25:06
    Hostující obránce Jan Hanzlík (MBL) podrazil za brankou Tomáše Hrnku. Domácí tým si tedy zahraje přesilovou hru.
     
    20:49
    Další chyba v rozehrávce a další šance, tentokráte na druhé straně! Pas Jiřího Kučného získal na svou hůl Miroslav Indrák, který ke střele vyzval Dominika Kubalíka. Jeho pokus Lukáš vyrazil znovu na hůl Indráka, kterého ale taktéž parádně vychytal!
     
    20:07
    Velmi dobrá šance hostujícího celku hned v úvodu druhé třetiny, ačkoliv buly vyhrála Plzeň! Petr Vampola zachytil rozehrávku Preisingera a střílel zápěstím, trefil ovšem jen Machovského beton.
     
    13:54
    Velký rozruch nastal před Matějem Machovským! Na brankovišti velice agilní David Štich hned natřikrát dorážel nahození Marka Trončinského od modré čáry, opavský odchovanec v brance indiánů ale nepropustil puk za svá záda.
     
    13:42
    Indiáni hráli v šesti a budou se muset bránit v oslabení. Dvouminutový trest pro hráčskou lavici míří odpykat Petr Kodýtek (PLZ).
     
    11:02
    Dvě velice dobré šance měl nyní domácí mladíček Petr Kodýtek! Poté, co Jiří Kučný zblokoval pas Petra Kadlece, se před něj totiž dostal puk. Kodýtek tak byl rázem sám před Lukášem, ale ani nadvakrát ho nedokázal překonat.
     
    02:43
    Velice rychle však přesilová hra domácích končí. Jakub Lev (PLZ) totiž přidržel protihráče u branky a odchází na trestnou lavici.
     
    02:35
    Uvidíme první přesilovou hru. Obránce hostí Marek Trončinský (MBL) inkasuje dvouminutový trest za vystřelení puku mimo ledovou plochu.
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 34. Lev


    HC Škoda Plzeň: Machovský – Němeček, Čerešňák, Moravčík, P. Kadlec, Pulpán, D. Sklenička, Kvasnička – Lev, Preisinger, Kratěna (C) – D. Kubalík, Kracík, Indrák – T. Svoboda, Kodýtek, Johnson – Vondráček, Koreis, Hrnka.
    BK Mladá Boleslav: Lukáš – Trončinský, Kučný, Stříteský, T. Voráček, Hanzlík (C), Kurka, Štich – Látal, Vampola, Klepiš – Hyka, Urban, Lenc – Orsava, Žejdl, Jonák – Volf, Pabiška.

    Rozhodčí: Harnebring (SWE), Hradil – Komárek, Vondráček (všichni CZE).

    Diváci: 3869
    thejrc.org