Třinec – Olomouc 4:0 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Pardubice – Chomutov 4:1 (kon.)
K. Vary – Vítkovice 5:4 (kon.) | Liberec – Zlín 4:0 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:0 (kon.)
Litvínov – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
HC Olomouc
Neděle 13.11.2016, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné nedělní odpoledne z Třince přeji všem hokejovým příznivkyním a příznivcům! Vítejte při sledování textového online přenosu z utkání 20. kola hokejové Tipsport extraligy. Naše nejvyšší soutěž má na programu sedm zápasů kompletního kola, v tomto přenosu se zaměříme na utkání mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC Olomouc. Vzhledem k tabulkovému postavení budou favoritem domácí Slezané.

    Třinec se od startu extraligy přetahuje o vedení v tabulce s brněnskou Kometou, avšak v posledních týdnech začíná trochu ztrácet. Oceláři na domácím ledě uhráli jediný z posledních čtyř duelů a přepustili čelo Jihomoravanům. Olomouc střídá lepší výkony s horšími a balancuje na hraně předkola. V Třinci bude bojovat o vítězství na cizím kluzišti po čtyřech venkovních prohrách. Zápas začíná ve WERK ARENĚ už v 15:00. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek, hezkou zábavu!
     


    HC OCELÁŘI TŘINEC
    2. místo, 42 bodů, skóre 63:32


    Oceláři odstartovali aktuální sezonu skvělým způsobem a v úvodních osmi kolech nenašli přemožitele. V úvodní čtvrtině základní části prohrál tým trenéra Vladimíra Kýhose jen dvakrát na nájezdy, a to v Hradci Králové a ve Zlíně. Ocelová mašina se trochu zasekla až na konci října. Slezané nejprve na domácím ledě odevzdali všechny body tehdy poslední Plzni a před vlastními fanoušky podlehli i Litvínovu a Liberci. Během posledních pěti kol dokázali ale také zvítězit, a sice doma se Spartou a v Karlových Varech. Pokud chce Třinec zůstat v patách vedoucí Kometě, musí Olomouc porazit.

    Poslední utkání Třince:

    19. kolo, pátek 11. listopadu, 17:00, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 1:1, 0:1)
    Branky a asistence: 27. Dravecký (M. Doudera, Kreps) – 12. Šimek (Hrabík, Vlach), 36. Šimek (Svačina, Vantuch).
    Diváci: 4 873 (94 % celkové kapacity).

    Sestava Třince: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera, Nosek, Jank, Galvas – Petružálek (A), Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Sýkora, Špirko, Jašek. Trenér: Kýhos.

    Nejproduktivnější hráči:
    Rostislav Marosz (7+9)
    Jakub Petružálek (6+8)
    Martin Růžička (6+7)
    Vladimír Dravecký (6+5)
    Jiří Polanský, Zbyněk Irgl (oba 5+6)

    Brankáři:
    Šimon Hrubec (17 utkání, 1,45, 95,02 %, 5 SO)
    Peter Hamerlík (2 utkání, 2,31, 91,67 %, 0 SO)
     


    HC OLOMOUC
    9. místo, 24 bodů, skóre 41:45


    Mora se musela v roce 2015 v nejvyšší soutěži zachraňovat, ale baráž zvládla a v uplynulé sezoně postoupila do čtvrtfinále. Tam Olomouc zastavili indiáni a v sérii dlouhé pět zápasů uspěli. Do nového ročníku vstoupili svěřenci kouče Zdeňka Venery docela solidně, když zvítězili v šesti z úvodních devíti zápasů. Jenže v dalších devíti kolech přidali pouhých osm bodů za dvě vítězství a dvě porážky v prodloužení a po nájezdech. Naposled hráli Moravané dvakrát v řadě doma a po výhře s Karlovými Vary před dvěma dny podlehli Plzni. V Třinci by mohla Olomouc překvapit.

    Poslední utkání Olomouce:

    19. kolo, pátek 11. listopadu, 18:00, Olomouc:
    HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
    Branky a asistence: 15. Fořt (J. Mikúš, Matai), 54. Skladaný (T. Mikúš) – 11. Kodýtek (Němeček, Vracovský), 13. Pulpán (Kadlec, Johnson), 30. Kubalík (Čerešňák, Němeček), 42. Kracík (Indrák, Sklenička), 56. Kodýtek (Kubalík, Kracík).
    Diváci: 4 458 (81 % celkové kapacity).

    Sestava Olomouce: Konrád (42. Falter) – Galvas, Vyrůbalík (C), Houdek (A), Jaroměřský, Staněk, Ondrušek (A) – Strapáč, Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Holec – T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný – Fořt, Herman, Burian – Matai. Trenér: Venera.

    Nejproduktivnější hráči:
    Juraj Mikúš (7+4)
    Marek Laš (2+8)
    Jan Knotek (8+1)
    David Ostřížek (1+8)
    František Skladaný, Jan Eberle (oba 3+4)

    Brankáři:
    Branislav Konrád (18 utkání, 2,16, 91,24 %, 2 SO)
    Martin Falter (2 utkání, 6,15, 73,33 %, 0 SO)
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ 2015/16 + 2016/17

    Třinec – Olomouc 0:2 (letní příprava 2015)
    Olomouc - Třinec 6:0
    Třinec – Olomouc 1:4
    Olomouc – Třinec 1:2 pp
    Třinec – Olomouc 0:2

    Třinec - Olomouc 5:2 (letní příprava 2016)
    Olomouc – Třinec 1:2

    ABSENCE

    Třineckým hokejistům scházejí kvůli zranění už delší dobu útočníci Erik Hrňa a Cory Kane. Jinak jsou ale Oceláři kompletní, na rozdíl od minulé sezony se jim zdravotní problémy ve větším měřítku vyhýbají.

    Olomouc hrála proti Plzni pouze se šesti obránci. Chyběli jí Pavel Skrbek s Alexem Rašnerem, kteří zatím v letošní sezoně dostali šanci v jediném zápase, a nehrál ani David Škůrek. Trenér Venera naproti tomu použil třináct útočníků a dá se říci, že vpředu mu žádná z opor neschází.

    TÝMOVÉ STATISTIKY

    Oceláři se mohou pochlubit nejlepší hrou v oslabení z celé soutěže. Třinec je na čele této statistiky díky 89,02 % ubráněných přesilovek soupeře. S počtem 208 trestných minut jsou Slezané třetím nejslušnějším mužstvem extraligy, v týmovém Radegast indexu jim zásluhou 748 bodů patří třetí místo za Hradcem Králové a Brnem.

    Olomouc by měla výrazně zapracovat na přesilovkách, neboť v nich nastřílela jen deset branek, nejméně z celé soutěže. S počtem 292 trestných minut jsou Moravané čtvrtým nejtrestanějším týmem, v týmovém Radegast indexu se se ziskem 698 bodů pohybují na páté příčce.

    SOUBOJ OTCE SE SYNEM

    V 7. kole letošního ročníku extraligy se v Olomouci přepisovala historii. Třinecký obránce Lukáš Galvas nastoupil proti svému o dvacet let mladšímu synu Jakubu Galvasovi z Olomouce. Mládežnický reprezentant nastoupil v tomto ročníku k deseti extraligovým zápasům a hrál také v pátek proti Plzni. Starší z rodinné dvojice zase pravidelně nastupuje za Oceláře, a tak je dost možné, že se bude kuriózní souboj opakovat.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Olomouc, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #telh a #TRIvOLO.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera, Nosek, Jank, L. Galvas – Petružálek (A), Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Sýkora, Špirko, Hladonik.
    Trenér: Vladimír Kýhos.

    HC Olomouc: Falter (Konrád) – Matai, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Houdek (A), Plášil, Ondrušek (A), J. Galvas – Laš, Knotek, Strapáč – Holec, Ostřížek, Eberle – Skladaný, J. Mikúš, T. Mikúš – Burian, Herman, Fořt. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Petr Úlehla, Roman Polák – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan.
     
    Branku Třince bude dnes znovu hájit jednoznačná jednička Šimon Hrubec, jemuž tradičně kryje záda Slovák Peter Hamerlík. Oceláři nastupují se stejnou osmičkou obránců jako v pátek proti Liberci a téměř žádnou změnu neudělal trenér Kýhos ani ve složení útočných formací.

    Jediná rošáda nastává ve čtvrté útočné řadě, kde nahrazuje Lukáše Jaška sedmnáctiletý Jan Hladonik. Člen vítězné reprezentace z letošního Memoriálu Ivana Hlinky si zahraje extraligové utkání poprvé v kariéře. Ocelářům stále scházejí zdravotně indisponovaní útočníci Cory Kane a Erik Hrňa.
    Jan Hladonik okusí v sedmnácti letech atmosféru extraligového utkání. Nastoupí ve čtvrté řadě se Sýkorou a Špirkem.

     
    Olomouc trochu překvapivě udělala změnu na postu prvního brankáře. Startérem bude v Třinci Martin Falter a slovenský gólman Branislav Konrád usedne na střídačku. Trenér Venera vyškrtl ze soupisky beka Robina Staňka, poprvé si za Olomouc zahraje Karel Plášil, jenž má letos na kontě pět utkání v Hradci Králové. Kohouti hrají znovu na šest zadáků, ale došlo k přeházení ve složení dvojic.

    Moravané se v Třinci znovu představí bez obránců Davida Škůrka, Pavla Skrbka nebo Alexe Rašnera. Třináctka útočníků zůstává v totožném složení jako v zápase s Plzní. Na soupiskách najdeme i rodinné duo Galvasů, a tak se opět můžeme těšit na souboj otce Lukáše v třineckém dresu se synem Jakubem z Olomouce.
    Rozbruslení Ocelářů

     
    Rozbruslení obou mužstev pomalu končí. Třinečtí budou hrát v bílých dresech, Mora nastoupí v červeném. Z Olomouce to není do Třince tak daleko, a tak se mohou hostující hokejisté spolehnout na enklávu svých fanoušků.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy jsou na ledě, utkání za okamžik začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Marosz uspěl na úvodním buly proti Knotkovi a Roth nahodil od červené čáry na Faltera. Olomouckému brankáři puk vypadl, ale zamířil mimo branku.
     
    00:45
    O něco později už si Falter připsal jistější zákrok. Třinečtí fanoušci rozbalili obsáhlé choreo v polském jazyce, Olomouc rozehrála jen na zakázané uvolnění.
     
    01:22
    Ostřížkovo nahození minulo třineckou branku a Holec pouze odevzdal Hrabalovi. Mora střídá, Eberle ještě pokračuje v napadání.
     
    01:53
    Plášil se dostal ke střele od modré čáry a před brankou zaparkovaný T. Mikúš tečoval kotouč. Naštěstí pro domácí nemusel Hrubec zasahovat.
     
    02:23
    Falter si poradil s nahozením od L. Galvase a udržel puk ve výstroji. Po vhazování se Oceláři v útočné třetině neudrželi.
     
    02:43
    Naproti tomu Moravané se teď docela úspěšně usadili před Hrubcem. Na Vyrůbalíkovo bekhendové nahození k mantinelu reagují útočníci.
     
    03:17
    Linhart procpal puk do útočného pásma na Petružálka, který přihrával pod sebe Maroszovi. Nejproduktivnější Oceláři si však prudký pas nezpracoval.
     
    03:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se pěknou kombinační akcí dostali až před Faltera a v signalizované výhodě otevřeli skóre! Marosz byl při protisměrné kličce faulován Holcem, ale ještě stihl posunout puk na Rotha. Ten přihrál MARTINU RŮŽIČKOVI, který si kotouč zpracoval a zamířil do odkryté klece – 1:0! Asistence: Vladimír Roth, Rostislav Marosz.
    03:51 Martin RŮŽIČKA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:23
    Oceláři se ve čtvrté minutě ujali vedení a následně přečkali chvíle nejistoty před Hrubcovou brankou. Teď už útočí zase Rákos s Polanským.
     
    04:49
    Ondrušek střílel z těžkého úhlu jen do boční sítě a poté došlo k posunutí třinecké branky. Po úpravě se bude vhazovat před Hrubcem.
     
    05:14
    Útočnou akci Moravanů zastavilo postavení mimo hru, Houdek pak nahodil puk přímo do ochranné sítě. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    05:44
    Hladonik přihrál na modrou čáru Hrabalovi, jehož rána se odrazila od zadního mantinelu. Oceláři dělají soupeři problémy agresivním napadáním.
     
    06:13
    Sedmnáctiletý útočník se nakonec probil i ke střele z levého kruhu, avšak Falter dokázal Hladonikův pokus vyrazit před sebe.
     
    06:42
    Linhart zablokoval Holcovu střelu a hra byla přerušena. Rostislav Marosz (TRI) je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče. První olomoucká přesilovka začne po komerční přestávce.
     
    07:14
    Kreps přišel hned na počátku oslabení o hůl, ale později si pro ni dojel. Rákosovi se mezitím podařilo přerušit olomouckou kombinaci a dostat puk do středního pásma.
     
    07:54
    Irgl s Noskem přetlačili u modré čáry Ostřížka a vyhodili kotouč po mantinelu. Olomouci se nedaří natrvalo usadit před Hrubcem.
     
    08:25
    Houdkova rána od modré čáry byla zablokována, Linhart pak ale nedokázal vyhodit. Kohouti tak zůstávají aspoň načas v útočné třetině.
     
    08:57
    Nic nebezpečného už ale Moravané nevymysleli a přesilovka jim skončila. Marosz skočil zpět na led a rovnou se zapojil se svou formací do hry.
     
    09:33
    Nosek vyvezl kotouč středem kluziště, ale nepodařilo se mu jej dostat do útočného pásma. A tak se spolu s L. Douderou musí vracet zpět.
     
    09:56
    Hra byla přerušena u mantinelu v obranném pásmu Olomouce, Polanský pak vyhrál buly za branku. Tam si pro puk jede Matai, dnes nastupující na postu obránce.
     
    10:21
    Hrubec si za bránou neporozuměl s M. Douderou, což mohlo mít pro Třinec tragické následky. M. Doudera odevzdal puk na levý kruh Lašovi, který však z vynikající pozice zamířil vedle!
     
    10:54
    Olomouc se po ojedinělé šanci chytila a nechce pustit útočné pásmo. Chumel hráčů teď bojuje o puk v rohu kluziště.
     
    11:23
    Vyrůbalík uklidnil hru za brankou a potom rozehrál přesně na Jaroměřského. Po něm prodloužil puk do útočné třetiny Eberle.
     
    11:53
    Holec si v důrazném, ale čistém osobním souboji za Falterovou brankou poradil se Sýkorou. Pokračuje se na zadním mantinelu za bránou hostí.
     
    12:13
    Olomouc podnikla rychlý protiútok po pravém křídle, na jehož konci stála Holcova střela. Hrubec ukryl kotouč v lapačce, je tu komerční pauza.
     
    12:25
    Ondrušek uplatil v souboji s L. Galvasem rychlost, přebruslil ho a natlačil se před Hrubce. Třinecký brankář ovšem nebezpečnou střelu nadvakrát pokryl!
     
    12:43
    Olomouc si zahraje druhou přesilovou hru. Josef Hrabal (TRI) fauloval v obranné třetině Hermana a odsedí si dvě minuty za podražení.
     
    13:02
    Adamský okradl při napadání olomoucké rozehrávky o puk Vyrůbalíka a octl se ve velké šanci. Naštěstí pro Moru zblízka netrefil Falterovu branku!
     
    13:37
    Třinec se i při druhém oslabení zatím brání bez větších problémů. Linhart vyhodil na zadní mantinel, rozehrávky se tam chopí Jaroměřský.
     
    14:17
    Ostřížek s Holcem zatápěli Hrubcovi na brankovišti, ale kotouč se nakonec odrazil k Ocelářům, které dalším vyhozením osvobodil Adamský.
     
    14:49
    Domácí jsou v plném počtu a zvládli i druhé oslabení. Naopak, sami mohli udeřit při Adamského. Dopředu se teď hrne druhá třinecká formace.
     
    15:09
    Dravecký si vykoledoval faul od Tomáše Mikúše (OLO), a tak je tady první přesilovka pro Slezany. Slovenský útočník Mory je potrestán dvěma minutami za krosček.
     
    15:41
    Hrabal zachytil puk na modré čáře, ale později už vyhození od Hermana nezamezil. Třinec se vrací pro kotouč až k Hrubcovi.
     
    16:23
    Střelu Martina Růžičky z levého kruhu zablokoval Laš, Linhartova dorážka zamířila vedle. Od mantinelu bere kotouč Petružálek.
     
    16:48
    Střela Ocelářů od modré čáry byla sražena mimo olomouckou branku. Kohouti se posléze dokázali osvobodit vyhozením.
     
    17:22
    Hosté jsou v plném počtu a tlačí se do útočného pásma. Hrubec přikryl lapačkou kotouč po nahození od Eberleho a přerušil hru.
     
    17:28
    Po vyhození od Janka proskákal kotouč až mimo ledovou plochu. Vylučovat se nebude, nicméně hra se vrací před třineckého gólmana.
     
    18:18
    Rákos přetlačil u mantinelu Ostřížka a pronikl po levé straně. Kreps pak přihrál Draveckému, jenž střílel z těžké pozice nepřesně.
     
    18:55
    Rozehrávka M. Doudery byla zastavena na červené čáře. T. Mikúš odrazil kotouč zpět za Hrubce, kam se vracejí třinečtí obránci.
     
    19:21
    Petružálek se tlačil před Vyrůbalíka, ale olomoucký kapitán ho do zakončení nepustil. Olomouc pak dostala puk do středního pásma.
     
    19:52
    Martin Růžička přišel v útočné třetině o kotouč a to už dobíhají poslední sekundy první části. Jaroměřský operuje s pukem za Falterem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 15:50.
     
    První třetina duelu mezi Třincem a Olomoucí je minulostí, domácí favorité vedou o jednu branku. Ta padla už ve čtvrté minutě, kdy stihl faulovaný Marosz ve výhodě ještě přihrát Rothovi. Na konci akce pak stála přesná střela Martina Růžičky. V dalších minutách Oceláři bez problémů přestáli první oslabení, až po chybě M. Doudery je vystrašila Lašova střela. Jenže olomoucký útočník mířil nepřesně, Ondruška o chvilku později zase vychytal Hrubec.

    Ani druhá přesilovka Olomouci nevyšla dobře, naopak v ní mohla sama inkasovat. Adamský překvapil rozehrávajícího Vyrůbalíka, jenže potom z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat Faltera. Na konci úvodní části si hru v početní výhodě vyzkoušeli také Oceláři, gólovou příležitost si však nevypracovali. Do prostřední periody vstoupí Slezané s hubeným náskokem v zádech.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 8 – 5
    Střely mimo: 2 – 3
    Hity: 3 – 3
    Vhazování: 12/18 – 6/18
    Úspěšnost na vhazování: 67 % – 33 %
    Trestné minuty: 4 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Druhá třetina odstartovala a Knotek svou zadovkou oslovil Vyrůbalíka. Ten pronikal po levé straně až do doby, než ho zastavil Roth.
     
    20:49
    Třinečtí se po zakázaném uvolnění Olomouce nedokázali usadit před Falterem. Na opačné straně rozehrává Hrubec na Hrabala.
     
    21:17
    Nyní zase nepřesně přes všechny čáry rozehráli Oceláři. Na vhazování před Hrubcem se rovnají Kreps a J. Mikúš.
     
    21:48
    Adamský vyhrál buly ze středního pásma až na zadní mantinel za Falterem. Sám si potom odražený puk dojel, ale střílel mimo branku.
     
    22:23
    Ondrušek od modré čáry bekhendem pouze nahodil po mantinelu. U hrazení teď o puk bojují Špirko s Hermanem.
     
    22:49
    Třinečtí nakonec v přetlačované uspěli a posunuli hru směrem dopředu. Ale ani oni se v útočné třetině neusadili. Hra postrádá větší tempo.
     
    23:31
    Plášil s J. Galvasem si u mantinelu vyčíhli Petružálka a tvrdě ho srazili k ledu. Na opačné straně zablokoval pádem na led olomouckou přihrávku Linhart.
     
    24:17
    Martin Růžička okradl o puk Strapáče a Petružálek jen posunul do středního pásma. Oceláři si vzadu nechtějí komplikovat život.
     
    24:31
    Eberle dostal nabito mezi kruhy, ale Hrubec si jeho ránou poradil, přestože byl v brankovišti atakován Holcem. Toho tam ale nahrnula domácí obrana, a tak se vylučovat nebude.
     
    24:51
    Holec vnikl do útočného pásma dříve než Ostřížek s pukem na holi. Olomouci byl odpískán ofsajd, na buly změří síly Polanský a J. Mikúš.
     
    25:10
    L. Doudera si pod tlakem zkušeně poradil s napadajícím T. Mikúšem, jenže nadstavbu v podobě přesné rozehrávky nepřidal. Zakázané uvolnění.
     
    25:37
    Fořtova přihrávka prošla před Hrubcem bez povšimnutí a do brejku mohli Oceláři. Falter vykopl Adamského střelu z mezikruží betonem.
     
    26:23
    L. Galvas našel dlouhou přihrávkou nastartovaného Hladonika, kterého ovšem odstavil od puku Vyrůbalík. Trochu kostrbatě se pak Mora dostala do středního pásma.
     
    26:58
    Hladonik bojuje v rohu kluziště o puk s Jaroměřským. Po chvilce přijel na místo také Sýkora. Třinec se snaží usadit v pásmu.
     
    27:53
    Olomouc zvládla přetlačovanou v obranné třetině, ale Eberleho pak zastavil na útočné modré čáře Mory Linhart.
     
    27:59
    O něco později nepustil Olomouc do útočného pásma ofsajd. Hra je ve druhé části zatím vyrovnaná, ale chybí jí jiskra. Třeba se to změní po komerční pauze.
     
    28:24
    Hrabal se rozhodl nahodit kotouč dopředu příklepem, Olomouc však tuto rozehrávku zachytil. Přihrávka J. Mikúše byla ale na Skladaného příliš dlouhá.
     
    28:40
    Útočný výlet na druhé straně podnikl třinecký obránce M. Doudera. Navedl si puk doleva, vystřelil, jenže Falter předvedl skvělý zákrok lapačkou.
     
    29:07
    Adamský nestihl dobruslit J. Galvase na modré čáře, a tak musel zasahovat Hrubec. Třinecký gólman vykopl puk betonem do tvrzeného skla.
     
    29:53
    Sýkora si šikovně obhodil Jaroměřského a získal útočné pásmo. Jankova střela od modré čáry pak ale trefila před bránou clonícího Hladonika.
     
    30:42
    Marosz na sebe natáhl Holce, ale nedokázal se ho při pohybu útočným pásmem zbavit. Hostující útočník ho nakonec vytlačil ze třetiny.
     
    31:26
    Oceláři zamkli Olomouc v útočném pásmu a po nahození Linharta se k odraženému puku natlačil Marosz. Jenže z levého kruhu zamířil nepřesně!
     
    31:54
    Také nebezpečné nahození od Hrabala přečkal Falter bez újmy. Nicméně třinecký nápor za podpory domácích fanoušků nadále pokračuje.
     
    32:09
    Hrabalova dělovka od modré čáry minula olomouckou branku, o něco později zakryl Falter volný kotouč a konečně přerušil hru. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    32:42
    Adamský se mezi kruhy natahoval po Polanského přihrávce, na puk však nedosáhl. O něco později byl Třinci odpískán ofsajd.
     
    33:18
    Olomouc zachytila Jankovu přihrávku a sama se vydala do protiútoku. Ale Burian si nezpracoval kotouč dobře a dostal se pod tlak L. Galvase.
     
    34:17
    Obrovská šance na druhé straně. Petružálek se protáhl po pravém křídle a přihrál Maroszovi. Ten z těžkého úhlu přestřelil olomouckou klec!
     
    34:37
    Konečně se trochu přidalo na obrátkách a hra má větší spád. Jaroměřský zakončil individuální průnik střelou do Hrubcovy výstroje.
     
    35:16
    Kreps nastřelil z pravého křídla brankovou konstrukci, ale Falter celou situaci kontroloval. Obránci pak nepustili před bránu přihrávku od Hrabala.
     
    35:43
    Ondruškův pokus byl sražen do ochranné sítě za třineckou bránou. Irgl střílel po objetí Vyrůbalíka mimo branku.
     
    36:24
    Přihrávka T. Mikúše nenalezla nikoho ze spoluhráčů a Polanský posunul puk do útočného pásma Třince. Oceláři ale zrovna střídali.
     
    36:57
    L. Galvas na okamžik zavřel modrou čáru, ale Oceláři se v útočném pásmu neudrželi. Odražený puk si našel Hladonik.
     
    37:26
    Čtvrtá třinecká řada si dokáže vířivým pohybem vynutit tlak, ale nemůže se protlačit do zakončení. Herman posunul kotouč pryč z pásma.
     
    37:58
    Laš nepřihrál Ondruškovi přesně a odevzdal puk zadarmo Rothovi. Před Faltera se pak probil Marosz, ke střele už se však nedostal.
     
    38:29
    Falter udržel Hrabalovu tvrdou ránu od modré čáry a Dravecký se k dorážce neprotlačil. Celou situaci ještě kontroloval bránící Plášil.
     
    38:37
    Rákos nahodil puk bekhendem před branku a s trochou štěstí se Dravecký dostal k zakončení! Jenže Falter dokázal skvěle zasáhnout.
     
    39:07
    Adamský připravil L. Douderovi dobrou střeleckou pozici na modré čáře, jenže mladému obránci utekl puk z čepele hole.
     
    39:45
    Zdá se, že ve druhé třetině už gól neuvidíme. Irgl pouze nahodil do útočného pásma, kde ovšem puk sebral hostující T. Mikúš.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 16:42.
     
    Druhá třetině příliš zajímavého nepřinesla. V její první polovině se na ledě takřka nic pozoruhodného nedělo a ani jedno mužstvo se nemohlo dostat do šance. Oceláři si následně vytvořili menší nápor, na jehož konci střílel Marosz z levého kruhu vedle. Za další dvě minuty pálil znovu Marosz z těžkého úhlu a minul jen o kousek. V závěrečných okamžicích druhé části musel ještě Falter řešit Draveckého dorážku po nahození od Rákose, ale zvládl to skvěle. Moravané jsou tak před třetí třetinou stále ve hře o body.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 18 (8, 10) – 8 (5, 3)
    Střely mimo: 6 (2, 4) – 3 (3, 0)
    Hity: 6 (3, 3) – 7 (3, 4)
    Vhazování: 23/39 (12, 11) – 16/39 (6, 10)
    Úspěšnost na vhazování: 59 % – 41 %
    Trestné minuty: 4 (4, 0) – 2 (2, 0)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Začala třetí třetina zatím poněkud dietního utkání. Martin Růžička získal puk v útočném pásmu, ale Marosz jeho pokus tečoval vedle.
     
    40:41
    Později v první minutě třetí části pláchl střelec jediné branky po levém křídle, provětral však pouze boční síťku Falterovy klece.
     
    41:19
    Jaroměřský vyvezl kotouč za modrou čáru a přihrál doprava Holcovi. Hrubec jeho střelu ukryl v lapačce a nadále může snít o šesté nule v sezoně.
     
    41:44
    Adamský si nedokázal zpracovat Irglovu přihrávku a Plášil se na modré čáře mohl opřít do volného puku. Třineckou branku ale neohrozil.
     
    42:08
    Jank si ve středním pásmu našel Ondruška a čistým hitem ho srazil na led. Jenže Olomouc se pak usadila v útočné třetině a Hrubec musel zasahovat proti Hermanově střele z otočky.
     
    42:34
    Také Třinečtí zaměstnali Faltera, po vhazování ovšem puk prošel Martinovi Růžičkovi až do středního pásma. Rozehrávky se vzadu chopí Roth.
     
    43:14
    Roth přihrál od modré čáry úplně volnému Martinu Růžičkovi, kterému však sjel puk při pokusu o střelu z hole. Olomouckou snahu na druhé straně uťal Petružálek.
     
    43:52
    Ostřížek se protáhl kolem Hrabala a z úhlu prozkoušel Hrubcovu pozornost. Třinecký brankář puk pouze vyrazil, ale Eberle nemohl v těžké pozici dorážet.
     
    44:24
    Nosek dojel Draveckého nahození a od hrazení z prvního doteku vystřelil. Falter srazil betony k sobě včas a puk vytěsnil k mantinelu.
     
    44:56
    Hra se drží v útočné třetině Třince. Irgl se střetl u mantinelu v souboji s Plášilem a posunul puk směrem za bránu na Polanského.
     
    45:27
    Adamský si na konci rychlé akce sjel před bránu, ale nedokázal zvýraznit vedení Slezanů. Na opačné straně neměl Hrubec problémy se střelou Skladaného.
     
    45:51
    Jank neudržel modrou čáru a Fořt dostal puk z obranné třetiny Olomouce. Protiútok ale nezaložil, neboť s pukem hraje domácí Špirko.
     
    46:03
    Po zakázaném uvolnění Třince se buly před Hrubcem zopakuje. Špirko byl vykázán a v souboji proti Knotkovi ho nahradí Hladonik.
     
    46:37
    Moravané se museli vystěhovat z pásma, po chvilce se tam ovšem znovu vrátili. Jaroměřský trefil ranou od modré čáry jen Špirkovy chrániče.
     
    46:46
    Další olomoucké nahození bylo tečováno a puk skončil v ochranné síti. Po komerční přestávce se bude vhazovat před gólmanem Hrubcem.
     
    47:22
    Marosz dojel Hrabalův oblouček a poradil si v souboji s Ondruškem. Nahození Martina Růžičky zamířilo na hole Olomouckých.
     
    47:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané se prosazují a odskakují do dvoubrankového vedení! Martin Růžička posunul puk ve středním pásmu na Rákose, který ujel po pravé straně. Rákos zatáhl puk až k brance, pak přihrál pod sebe na KAMILA KREPSE, a ten dokázal propálit bránícího Ostřížka i brankáře Faltera – 2:0! Asistence: Daniel Rákos, Martin Růžička.
    47:44 Kamil KREPS - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:18
    T. Mikúš netrefil v nadějné pozici puk a upadl. Na druhé straně se po zadovce od Polanského do zakončení marně tlačil Adamský.
     
    48:33
    Oceláři mají další šanci, po dlouhé době uvidíme přesilovou hru. Jan Jaroměřský (OLO) byl vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    49:05
    Draveckého žabička přistála přesně na holi Martina Růžičky, jehož ránu ale zastavil Falter. Oceláři pokračují v útočném pásmu.
     
    49:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Za další dvě minuty přidává Třinec v přesilové hře třetí gól a pojišťuje si náskok. Petružálek rozčísl olomouckou čtyřku rychlou přihrávkou mezi kruhy, odkud vypálil Linhart. Falter vyrazil puk před sebe a než se dokázal zorientovat, dorazil kotouč do prázdné branky VLADIMÍR DRAVECKÝ – 3:0! Asistence: Tomáš Linhart, Jakub Petružálek.
    49:34 Vladimír DRAVECKÝ - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    50:13
    Hrubec vyjel za branku a rozehrál odražený kotouč na Janka. Ten si situaci nijak nekomplikoval a pouze vyhodil do středního pásma.
     
    50:44
    Holec prodloužil Jaroměřského nabídku do útočného pásma, ale nesetkal se s pochopením u spoluhráčů. Volného puku se chopí M. Doudera.
     
    51:31
    Adamský s Irglem si bleskově vyměnili kotouč u modré čáry a druhý jmenovaný nebezpečně vypálil. Falter dokázal puk vyrazit.
     
    51:56
    Olomoucké útoky nejsou v posledních minutách nebezpečné a většinou končí bez střely na branku. Tak tomu bylo i naposled.
     
    52:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Naopak Oceláři ukazují ve třetí třetině pořádný gólový apetit! Petružálek dojel na pravém křídle volný kotouč a v situaci dvou proti jedinému obránci přihrál na levou stranu. ROSTISLAV MAROSZ se z prvního doteku trefil přesně k tyči a nedal Falterovi šanci – 4:0! Asistence: Jakub Petružálek, Martin Růžička.
    52:11 Rostislav MAROSZ - 4:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    52:59
    Eberle našel za Hrubcovou brankou puk, ale přes dvojici obránců se nedokázal prosadit. Na opačné straně skryl Falter nahození od Draveckého. Komerční pauza.
     
    53:38
    L. Galvas zastavil ve středním pásmu Skladaného a přihrál Draveckému. Ten se dopředu nehrne a uklidňuje hru.
     
    54:25
    Olomouc je v útočné třetině bezradná a nedaří se jí tam udržet hru. Na druhé straně vyjel proti Polanskému do rohu kluziště Falter a rozehrál dobře.
     
    54:58
    Petružálek byl u mantinelu přetlačen dvojicí hostujících obránců. Vyhození J. Galvase potom ale na modré čáře zastavil L. Doudera.
     
    55:42
    Martin Růžička zapomněl při rozehrávání puk za sebou, ale Knotek jeho zaváhání nepotrestal. Střílel pouze do Hrubcovy výstroje.
     
    55:56
    Sýkora se prodral po pravém křídle a zasekl si kotouč na středovou osu. Olomoučtí obránci se ale tentokrát přetlačit nenechali.
     
    56:49
    Olomouc dostává příležitost ke vstřelení čestného gólu v podobě přesilovky. Vladimír Dravecký (TRI) obdržel dvě minuty za sekání.
     
    57:12
    M. Doudera si našel před bránou Knotkovu přihrávku a vyhodil puk z pásma. Odražený kotouč dojel před Irglem hostující Vyrůbalík.
     
    57:40
    Vypadalo to, že se nastartovaný Irgl pokusí uniknout olomouckým hokejistům, místo toho ale pouze nahodil na Falterovu bránu.
     
    58:20
    Jaroměřský chyboval v rozehrávce a přihrál puk přímo na hůl Krepsovi. Ten ušetřil nějaký ten čas a pak odevzdal kotouč Skladanému.
     
    58:55
    Holec byl u mantinelu odzbrojen Petružálkem, který okamžitě posílal oblouček na Draveckého. Třinecký útočník byl ovšem po vyjetí z trestné lavice zachycen v ofsajdu.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 628 diváků.
     
    59:11
    Herman se prodral po levé straně a přihrál mezi kruhy Fořtovi! Hrubec vykopl jeho svižnou ránu betonem a stále hraje o šestou nulu.
     
    59:37
    Po zakázaném uvolnění si Oceláři vybrali oddechový čas. Do konce třetí části zbývá třiadvacet sekund, Hrubec hájí šesté čisté konto v sezoně.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Oceláři rozhodli utkání proti Olomouci ve třetí třetině a po porážce s Libercem znovu vítězí. Po osmi minutách ve třetí části unikl Rákos po pravé straně a přihrál Krepsovi, jenž protlačil puk do sítě. Deset minut před závěrečnou sirénou využili Slezané přesilovou hru, Linhartovu ránu dorazil do odkryté branky Dravecký.

    Zatímco Olomouc nedokázala ve třetí periodě ve hře dopředu nic vymyslet, Třinečtí přidali ještě čtvrtý zásah. Petružálek přihrál v přečíslení Maroszovi, a ten zacílil přesně k tyči. Mora v závěru nezužitkovala ani svou třetí přesilovou hru v zápase a nedokázala domácího brankáře Hrubce připravit o šesté čisté konto v sezoně.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Martin Růžička – TRI (1+2)
    Jiří Ondrušek – OLO (0+0)
     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 31 (8, 10, 13) – 17 (5, 3, 9)
    Střely mimo: 10 (2, 4, 4) – 6 (3, 0, 3)
    Hity: 12 (3, 3, 6) – 10 (3, 4, 3)
    Vhazování: 33/60 (12, 11, 10) – 27/60 (6, 10, 11)
    Úspěšnost na vhazování: 55 % – 45 %
    Trestné minuty: 6 (4, 0, 2) – 4 (2, 0, 2)
    Utkání bylo z hlediska branek dlouho velmi dietní, Oceláři se však ve třetí části rozstříleli. A Hrubec má šestou nulu.

     
    Olomoučtí hokejisté poděkovali svým příznivcům za podporu, domácí hráči slaví vítězství houfně s třineckými fanoušky. Oceláři se aktuálně posunuli na vedoucí příčku o bod před brněnskou Kometu, která však hraje od 17:30 v Litvínově, a navíc má ještě další utkání k dobru. Olomouc zůstane i po dnešku na dělící hraně první desítky.

    Oba týmy odehrají utkání 21. kola v úterý 15. listopadu. Kohouti změří na domácím ledě od 17:20 síly s Libercem, Třinec se představí v 17:30 v Chomutově.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji příjemný zbytek neděle a příště se těším, na počtenou! (17:26:10)
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 4. Martin Růžička (Roth, Marosz), 48. Kreps (Rákos, Martin Růžička), 50. Dravecký (Linhart, Petružálek), 53. Marosz (Petružálek, Martin Růžička)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera, Nosek, Jank, L. Galvas – Petružálek (A), Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Sýkora, Špirko, Hladonik. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Olomouc: Falter (Konrád) – Matai, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Houdek (A), Plášil, Ondrušek (A), J. Galvas – Laš, Knotek, Strapáč – Holec, Ostřížek, Eberle – Skladaný, J. Mikúš, T. Mikúš – Burian, Herman, Fořt.
    Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Petr Úlehla, Roman Polák – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 4 628 (89 % celkové kapacity)
    bahis siteleri