Vancouver – Dallas 5:4 (po pr.) | Ottawa – Minnesota 1:2 (po pr.) | Chicago – Montreal 3:2 (kon.)
Colorado – Boston 0:2 (kon.) | Edmonton – NY Rangers 1:3 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
New York Rangers
Pondělí 14.11.2016, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Michael Grabner (NYR) (2 + 0)
    Antti Raanta (NYR) (38 zásahů)
    Connor McDavid (EDM) (0 + 1) (06:13:03)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (1 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 21:43)
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 39

    New York Rangers:27
     
    Zajímavost

    V celém utkání se pouze dvakrát vylučovalo, a to navíc pouze na straně New York Rangers. Edmontonu dnes tedy nestačila k úspěchu ani naprostá disciplinovanost.
    McDavid si dnes připsal jednu asistenci.

     
    Je konec zápasu dvou týmů, které velmi dobře odstartovali nový ročník NHL. A zvládli jej hráči New York Rangers, kteří na ledě Edmontonu nasázeli tři góly. To stačilo na plný bodový zisk. Brankář Rangers Antti Raanta inkasoval jediný kotouč za svá záda a po zásluze byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Utkání ale rozhodl jiný muž, a to Michael Grabner. Forvard hostujícího mančaftu se prosadil dvakrát a prožil další povedený zápas podzimu. Olejáři sice ještě ve třetí třetině tlačili a měli dostatek šancí na to, aby s výsledkem něco udělali. Jenže domácí trápila špatná produktivita. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek nového týdne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Před brankou zaparkoval na dorážku Patrick Maroon, ale ze vzduchu se mu nepodařilo dostat puk za záda hostujícího gólmana. Oilers se dnes opravdu trápí v zakončení.
     
    59:23
    Ještě jeden zásah Raanty a vypadá to, že teď už Edmonton bude hodně těžko uhánět za vyrovnáním. Přesto si ještě domácí parta bere oddechový čas a zkusí něco vymyslet.
     
    59:12
    Už běží poslední minuta základní hrací doby a domácí tlak se stupňuje, jenže stejně tak se blíží závěrečná siréna a domácí mužstvo to moc dobře ví.
     
    58:45
    Connor McDavid se chystal na střelu, ale puk mu nesedl přesně na hokejku, takže se mu situace hodně zkomplikovala. Daleko od skórování potom nebyl Draisaitl.
     
    58:31
    New York vyhazuje na zakázané uvolnění, takže i nadále bude hra probíhat před jeho klecí, hned po vhazování.
     
    58:25
    Zatím stále kotouč na domácích hokejkách v jejich útočné třetině, ale Olejáři budou potřebovat více střílet.
     
    58:09
    Edmonton Oilers už hrají s prázdnou brankou a zkoušejí to se šesti muži v poli. Je jasné, že teď už domácí nemají na co čekat.
     
    57:45
    Zibanejad si sjížděl před brankoviště a čekal, jestli nedostane kotouč. Nakonec za ním puk zamířil, jenže útočník Rangers nestačil poskakující pryž zavčas trefit.
     
    57:14
    Pitlick rozdával na levé kruh na Maroona, do útočné akce se zapojil také Andrej Sekera. Ale tentokrát Edmonton další střelu na branku nevyšle. Prozatím.
     
    56:50
    Michael Grabner útočil na hattrick, Talbot jej dokázal na poslední chvíli skvěle zlikvidovat. Už mohlo být úplně rozhodnuto, takhle ještě edmontonské naděje žijí.
     
    56:15
    Zatím asi nejaktivnější hra New Yorku v této třetině, pálil vzápětí i Zuccarello. Jeho pokus nicméně Talbot s klidem pokryl, nechal beton přilepený u levé tyčky.
     
    55:34
    Po delší době střelecká šance pro hosty. Nick Holden sice jen lehce nahazoval kotouč, ale ten nepříjemně skákal, takže Talbot s ním klidně mohl mít problémy.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 19. Sekera (McDavid, Maroon) – 2. Grabner (Klein, Rick Nash), 14. Girardi (K. Hayes, J. T. Miller), 35. Grabner


    Edmonton Oilers: Talbot – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Benning, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Eberle – Pouliot, Nugent-Hopkins, Kassian – Lander, Letestu, Pitlick.
    New York Rangers: Raanta – McDonagh, Girardi, M. Staal, Holden, Skjei, Klein – Vesey, Stepan, Rick Nash – Kreider, Zibanejad, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Bučněvič, Pirri, Fast.

    Rozhodčí: Dwyer, Hanson – Nagy, Murchison

    Diváci: 18 347
    thejrc.org