Olomouc – Třinec 0:4 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 5:4 (po pr.)
konec
HC Olomouc
0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 17.11.2016, 14:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • DHL Extraliga juniorů • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina přinesla další branku, ale znovu jen do sítě Olomouce. Třinec si tak připisuje už sedmé vítězství v řadě, když předvedl velmi zkušený výkon, Olomouc se jeho tempu nedokázala vyrovnat a v tabulce tak zůstane po dnešku stále na posledním místě. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne, (15:59:43)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Před koncem se ještě bude vylučovat, na trestnou lavici totiž míří Grzegort Radziencziak na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    59:50
    Sudí ještě těsně před koncem upravují postavení branky, vhazování proběhne před Pospíšilem.
     
    59:10
    Třinec je stále napasován v domácí obranné třetině, Kohouti se brání jen s vypětím všech sil.
     
    58:38
    Kvasnica palil od mantinelu sice na bránu, jenomže jeho pokus byl ještě ztečován do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude před olomouckou bránou.
     
    57:37
    Domácí si v krátkém časovém okamžiku připisují druhý ofsajd, v posledních chvílích se totiž nedokáží dostat přes blok ve středním pásmu.
     
    56:57
    Po nepřesné rozehrávce domácích se snažil poslat přihrávku před prázdnou bránu Irgl, ale Cihlař jeho krásný pas nezužitkoval. Ve finální fázi se totiž netrefil do puku.
     
    55:59
    Kohouti i přes velký třinecký nátlak nakonec své oslabení ubránili, Beier je už totiž zpátky na ledě.
     
    54:57
    Třinec v této chvíli nebyl daleko od další branky! Pospíšil nejprve těžkou střelu Radziencziaka vyrazil před sebe, kde se o dorážku pokusil Lacka, ale olomoucký brankář předvedl učebnicový rozštěp, který zabránil možné páté třinecké brance.
     
    53:59
    Domácí půjdou znovu do oslabení, Jan Beier (OLO) byl totiž vyloučen na 2 minuty za hrubost, když se pokoušel o aktivní napadání.
     
    53:24
    Kalus se pokusil o střelu z otočky okolo brány, domácí beci mu však v tomto snažení zabránili. V této chvíli hraje olomoucká defenzivní řada bez větších chyb.
     
    52:33
    Domácí teď jsou pod menším tlakem, Pospíšil se musí ve svém domovském prostoru pořádně ohánět.
     
    51:40
    Hrehorčák si najížděl do prostoru před brankou, ale přihrávka, která k němu směřovala byla nakonec zblokována. Olomouc rozehrává od zadních řad.
     
    50:45
    Radziencziak se nejprve při tvrdé střele netrefil mezi tři tyče, za pár sekund při své reparátu ale zlomil hokejku. Kohouti tak mají otevřená vrátka na opačnou polovinu hřiště.
     
    49:55
    Třinec nemá sebemenší problémy s postupem vpřed, Olomouc se jejich tempu zatím pořádně nevyrovnala.
     
    48:49
    Imrich vypálil po vyměnění puku s Hrachovským, Kotouč ovšem vystihl clonící hráči domácích, kteří jdou okamžitě na zteč.
     
    47:28
    Imrich je zpátky na ledě, Třinec další své oslabení ustál bez inkasované branky.
     
    47:06
    Macuh se hezkým průnikem podél mantinelu dostal i k střeleckému pokusu, Loubal ale jeho ránu chytá do lapačky. Hra je pro tuto chvíli přerušena.
     
    46:22
    Olomouci se ale ani při této přesilovce nijak výrazněji nedaří, díky chybné rozehrávce si navíc připisuje zakázané uvolnění.
     
    45:28
    Beutl se dostával do samostatného úniku, jenomže jeho průnik zastavuje ještě na modré čáře Ondřej Imrich (TRI), který dostal menší trest za nedovolené bránění.
     
    44:52
    Třinec se i přes čtyřbrankový náskok stále tlačí do útoku, Mach však neměl při zakončení potřebné štěstí, tudíž jeho pokus zblokovali domácí beci,
     
    43:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté se znovu gólově prosazují! Po chybce Macuha v rozehrávce se dostal k puku JAKUB LACKA, kterýžto už bez výraznějších problémů obalamutil brankáře Pospíšila. Asistence: Adam Flok, Lukáš Kaukič.
     
    42:27
    Haman vyslal pořádnou pumelici zpoza kruhů, Pospíšil musel kotouč vytěsnit na poslední chvíli maskou.
     
    41:50
    Hajšman se dostával za obranu Ocelářů, svou kličku ale nedotáhl do dokonalosti. Loubal tak neměl moc problémů s úspěšným zákrokem.
     
    41:02
    Hladoník procházel podél mantinelu až k olomoucké bráně, na poslední chvíli je však zastavují domácí obránci, kteří jej také zbavují puku.
     
    40:18
    Olomouc se snažil o okamžitý pres na obranu Ocelářů, ale z jejich pásma je po chvíli vytlačena. Třinec jde do protiútoku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině už hostě jasně prokazovali svou kvalitu, když Olomouci nastříleli tři branky. O první se nejprve postaral Kvasnica v přesilovce, aby o pět minut později Kohouti utrpěli další psychický šok, když si srazili puk do vlastní sítě. Kaukič pak už pouze o minutu později využil rozhozenosti domácích řad a uzavřel tak brankové skóre této třetiny. V závěru právě skončené dvacetiminutovky se sice domácí hokejisté ještě pokoušeli o menší tlak, nakonec však zůstal nevyužit. Třetí třetina startuje v cca 15:26.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Jelínek ještě v závěru zaměstnává hostující beky, oba týmy se však spíše už dívají na časomíru, která se už blíží k magické nule.
     
    38:11
    Pospíšil raději přerušuje hru v situaci, kdy Třinec napadal v pěti hráčích. Hra tak bude pokračovat vhazováním před domácí svatyní,
     
    37:35
    Před Loubalem se srotilo několik hráčů z obou táborů, rozhodčí však obě skupiny rozděluje ještě před eskalací problémů.
     
    36:23
    Imrich je už zpátky na ledě, Třinec tak své oslabení přečkal bez inkasování.
     
    35:38
    Olomouci se zatím nedaří ani v této přesilovce pořádně ohrožovat soupeřovu bránu, Třinec si totiž zatím počíná bez větších starostí.
     
    34:23
    Ondřej Imrich už však mim hru podrazil Beutla, který se navíc nepříjemně narazil na tyčku branky. Imrich je za svůj prohřešek vyloučen na 2 minuty.
     
    34:23
    Olomouc se dostala do další obrovitánské příležitosti. Situaci dva na nikoho však Cihlář nevyužil, když místo přihrávky na Beutla zvolil střelu, která však mířila jen do boční sítě.
     
    34:00
    Cihlář se ocitl ve velké příležitosti, když se dostal do breaku. Jeho šance však zůstala nevyužita, protože pálil pouze do připraveného Loubala.
     
    32:19
    Olomouc se stále snaží o něco konstruktivního, Třinečtí však se svým nabraným sebevědomím k ničemu Kohouty prakticky nepouští.
     
    31:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec teď dokonale rozebral olomouckou obranu. Po menší kombinaci se do mezírky mezi beky dostal LUKÁŠ KAUKIČ a svůj samostatný únik vyšperkoval přesnou kličkou, kterou přelstil kromě beků i brankáře. Hosté tak vedou už o tři branky! Pospíšila. Asistence: Adam Flok, Jakub Lacka.
     
    30:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři teď vstřelili velice šťastnou branku. JAN KALUS vyslal přihrávku do předbrankového prostoru, kde si však puk do vlastní sítě ztečovali domácí obránci. Pro Kohouty to byla dost nepříjemná situace. Asistence: Grzegorz Radziencziak, Matěj Mach.
     
    29:11
    Macuh ukázal hezké individuální schopnosti, když překonal čtyři bránící soupeře. Jeho ránu si však Loubal bez větších potíží pokryl.
     
    28:39
    Hrehorčák si neporozuměl se spoluhráči a posílá puk až na opačnou stranu hřiště. Po zakázaném uvolnění se tak hra vrátí před bránu Ocelářů.
     
    27:25
    Pospíšil musel být znovu ve střehu, třinecká formace si totiž znovu hezky přihrávala přes celou šířku hřiště až se puk nebezpečně odrazil před bránu. Olomoucký brankář byl však rychlejší než soupeři a přerušuje hru.
     
    26:38
    Olomouc je po obdržené brance viditelně zaskočená, Třinec její rozehrávku bez větších problémů napadá a vystihuje.
     
    25:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jen z velkého tlaku početní výhodě prosadili! Hamanovu ránu od modré totiž ještě dokázal chytře ztečovat před bránou stojící MICHAL KVASNICA. Pospíšil zde byl bez větší šance na reakci. Asistence: Filip Haman, Jan Hladoník.
     
    24:34
    Hanáci se pod tlakem nevyvarovali faulu, kapitán Dominik Marek (OLO) je vylouče na 2 minuty za krosček.
     
    23:43
    Olomouc se raději pod tlakem zbavuje kotouče, sudí pískají správně zakázané uvolnění.
     
    23:26
    Spurný pálil z první z kruhů, kotouč však jen trefil clonícího beka Ocelářů. Hosté mohou jít do breaku.
     
    22:55
    Jeklič vystihl správný moment a dostal se do přečíslení, Loubal však byl na jeho střelu připraven, a chytá tak kotouč do lapačky.
     
    21:55
    Domácí tým nakonec přece jen velký přesilovkový tlak Třince ustál Streit se už totiž vrátil z trestné lavice.
     
    20:54
    Flok jen díky troše smůly nevsítil první branku zápasu, pak se mu totiž ve vyložené šanci svezl z čepele, a musel tak střílet až po chvilkové prodlevě.
     
    20:08
    Třinec se v pokračující přesilovce dostal do první vážnější šance, střelu po úniku Lacky vyrazil Pospíšil na poslední chvíli ramenem do ochranné sítě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina, která skončila pětisekundovou přesilovkou Třince, nakonec nepřinesla žádnou branku. Třinec se i přes předzápasové předpoklady zatím nijak výrazněji neukázal. Olomoucká obranná fáze totiž zatím pracuje celkem bez větších chyb, úvodní tlak Ocelářů přečkala i díky tomu bez úhony. I Kohouti ale měli pár šanci, a dokonce i dvě přesilovky. zatím však stejně jako jejich soupeř žádnou šanci nebo početní výhodu nevyužili. Uvidíme, zda se to změní ve třetí třetině, která startuje přibližně v 14:42.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Nakonec se přece jen do konce bude něco důležitého dít. Marek Štreit (OLO) je totiž vyloučen na 2 minuty za vysokou hůl.
     
    19:45
    Lacka se ještě snažil v posledních minutách dostat ke střeleckému pokusu, přes obrannou zeď Hanáku se však je tak tak nedostal blíž k domácí brance.
     
    18:58
    Hosté jsou znovu v plném počtu, když Lacko opustil trestnou lavici. I přes domácí bojovnost tak byla olomoucká přesilovka nevyužita.
     
    18:08
    Cach se snažil tečovat Hudečkův pokus od modré, ale na puk nakonec nedosáhl. Třinec měl v této situaci velké štěstí.
     
    17:38
    Ani tato olomoucká přesilovka zatím nic významného nepřinesla, Loubal je zatím prakticky bez práce.
     
    16:58
    Třinec si zahraje druhé dnešní oslabení. Lukáš Irgl (TRI) je totiž vyloučen za podražení unikajícího hráč domácích ve středním pásmu.
     
    16:25
    Říčka schytal tvrdý hit od Adámka, okamžitě se však zvedá a bude moci podle všeho pokračovat.
     
    15:03
    Radzienczak zkusil pozornost Pospíšila ránou od modré, i domácí brankař však zůstává pro tuto chvíli stoprocentní, když sice vyrazil puk před sebe, zde vak už nikdo z hostí nebyl.
     
    14:22
    Tomaník vypálil velmi svižně z otočky okolo brány, Loubal však jeho úmysl vystihl a připisuje další těžký zákrok.
     
    13:38
    Lacka se vrací z trestné lavice na led, první olomoucká početní výhoda tak nebyla využita.
     
    12:50
    Olomoucká přesilovka prozatím postrádá přesnost, Oceláři tak i ve čtyřech bez problému pokrývají olomoucké střelecké pokusy.
     
    11:38
    Macuh se při pokusu o průnik dostal na led, když jej podle sudích fauloval Jakub Lacka (TRI). Za svůj prohřešek si jde odsedět 2 minuty za držení protihráče.
     
    10:44
    Tomaník se pokusil vymanit ze sevření bránících hráčů, avšak Kvasnica s Adámkem jej nakonec i díky početní převaze obrali a mohou začít rozehrávat od zadních řad.
     
    09:30
    Olomouc se v poslední době vymanila z počátečního tlaku Třince, v posledních okamžicích dokonce nepustila na několikrát Třinec z jeho poloviny.
     
    08:28
    Zajímavou kombinaci předvedl Kuba a zakončující Marek, Loubal měl se zákrokem viditelně problém, ale nakonec i výpomocí beků dostal puk z nebezpečného prostoru před bránou.
     
    07:30
    Macuh se dostal k propadlému puku za třineckými beky, jenomže svůj průnik zakončil jen střelou do pozorného Loubala. V lepší úspěšnosti mu bráni ostrý úhel, ze kterého se pokusil vystřelit backhendem.
     
    06:01
    Kaukič vyslal velice nepříjemnou střelu pro golmana, když puk letěl nad beton. Rána však mířila těsně vedle. Olomouc tak zatím jen se štěstím odolává třineckému tlaku.
     
    05:35
    Irgl vystřelil tvrdě od modré čáry, Pospíšil však na tento pokus reaguje přesným zákrokem a okamžitě přerušuje hru.
     
    04:48
    Lacko si našel skulinku v rozhozené defenzívě Kohoutů a prodral se až do samostatného úniku. Svou šanci však zahodil střelou z bezprostřední blízkosti brány, která letěla bez cizího zavinění do ochranné sítě.
     
    04:07
    Ani Kvasnica svou tvrdou hrou neprorazil k bráně Pospíšila, o puk totiž i přes svou bojovnost během chvilky přišel. Olomouc tak může jít do útoku.
     
    03:32
    Oceláři se zatím marně dostávají přes olomouckou obrannou zeď, jejich forvardi si totiž zatím nedokáží najít střelecké pozice.
     
    02:48
    Plitko se pokusil projít kolem Štreita, ale přes olomouckého beka nakonec neprošel. Puk končí po jeho nepřesném nahození v rohu kluziště.
     
    01:42
    Řička se snažil vytvořit nějakou aktivitu za třineckou bránou, hosté se ale díky lepší technické vybavenosti osvobodili.
     
    00:59
    Hrachovského střela do modré Pospíšila nevystrašila, protože puk letěl mimo bránu. Následný odražený kotouč pak bez problému kryje.
     
    00:15
    Třinec se hned od začátku snaží o aktivní napadání, Lacka však schytal místo toho tvrdou ránu u mantinelu. Olomouc se pro tuto chvíli ubránila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už směřují z útrob stadionu na ledovou plochu, utkání za malý okamžik začíná.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Marek (Pospíšil) – Štreit, Hudeček, Spurný, Spálovský, Beutl, Škoda – Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Beier, Macuh, Marek (C), Tomaník, Jelínek, Jeklič, Kuba

    HC Oceláři Třinec: Loubal (Hlaváč) – Hrachovský, Janiczek, Radziencziak, Adámek, Haman (C), Imrich – Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Hladoník, Lacka, Kalus

    Rozhodčí: Kubičík – Adamec, Poruba.
     
    Rozhodčím dnešního zápasu je Zbyněk Kubičík. Na čarách pak bude působit duo Radim Adamec a Marian Poruba.
     
    Poslední 3 vzájemné zápasy
    24.09.2016 Olomouc x Třinec 1:4 (ELJ)
    09.09.2016 Třinec x Olomouc 2:3 (ELJ)
    16.08.2016 Třinec x Olomouc 3:2n. (příprava)
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů v ELJ

    HC Olomouc
    12.11.2016 Mladá Boleslav x Olomouc 8:1
    11.11.2016 Liberec x Olomouc 4:2
    03.11.2016 Olomouc x Jihlava 1:5

    HC Oceláři Třinec
    12.11.2016 Třinec x Vítkovice 9:6
    22.10.2016 Třinec x Liberec 5:3
    21.10.2016 Třinec x Mladá Boleslav 11:0
     
    HC Oceláři Třinec
    Hosté jsou oproti svému soupeři v úplně jiném rozpoložení. Průběžné druhé místo o dva body za vedoucími Českými Budějovice zatím značí výbornou formu celého kádru mladých Ocelářů. Hráči pod taktovkou trenéra Vlastimila Wojnara zatím prohráli jen čtyřikrát bez zisku jediného bodu, a to s Olomoucí, Kometou, Jihlavou a Vítkovicemi. Poslední tři prohry navíc zaznamenali během čtyř zápasů, tato krize se však již zdá být překonána. Třinec totiž napravil následně svá zaváhání šesti výhrami v řadě, během kterých například zdolal Mladou Boleslav 11:0 nebo Hradec Králové 6:0. Nejproduktivnějším hráčem je forvard Jakub Lacka s 25 kanadskými body (13+12), který je zároveň s těmito výkony druhý nejlepší v produktivitě celé soutěže.
     
    HC Olomouc
    Hanáci se zatím v probíhající sezóně DHL extraligy nedostali do pořádné formy. Svěřenci kouče Petra Fialy totiž z odehraných 18 kol dokázali získat jen deset bodů. V úvodu soutěže totiž posbírali ne moc čekané body v Třinci a na domácím ledě se Zlínem. Po tomto zápase však následovala sedmizápasová série bez bodu, kterou přetrhla až domácí prohra v prodloužení s Hradec Králové, na kterou poté navázala tříbodová výhra nad dalším východočeským týmem, tedy Pardubicemi. V ostatních čtrnácti zápasech už dnešní domácí nebodovali, jejich formu jen dokreslují výsledky z minulého víkendu, kdy v Liberci prohráli 4:2 a v Boleslavi 8:2. V konečném součtu to prozatím stačí na poslední 18. pozici s bodovou ztrátou na předposlední Slavii. Nejproduktivnějším hráčem týmu je momentálně Pavel Tomaník s 10 kanadskými body (5+5).
     
    Hezké čtvrteční odpoledne, i ve státní svátek pokračuje hokejová Extraliga juniorů. V předehrávce 20. kola se totiž proti sobě utkají týmy z opačných pater tabulky, domácí Olomouc a hosté z Třince. Utkání startuje ve 14:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 26. Kvasnica (Haman, Hladoník), 31. Kalus (Radziencziak, Mach), 32. Kaukič (Flok, Lacka), 44. Lacka (Flok, Kaukič)


    HC Olomouc: Pospíšil (Marek) – Štreit, Hudeček, Spurný, Spálovský, Beutl, Škoda – Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Beier, Macuh, Marek (C), Tomaník, Jelínek, Jeklič, Kuba
    HC Oceláři Třinec: Loubal (Hlaváč) – Hrachovský, Janiczek, Radziencziak, Adámek, Haman (C), Imrich – Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Hladoník, Lacka, Kalus

    Rozhodčí: Kubičík – Adamec, Poruba

    Diváci: 56
    thejrc.org