Chabarovsk – Omsk 0:3 (kon.) | Vladivostok – Novosibirsk 0:2 (kon.) | Kunlun – Novokuzněck 3:0 (kon.)
Čerepovec – Barys 3:4 (po pr.) | N.Novgorod – Magnitogorsk 2:1 (kon.) | HC Slovan – Riga 1:2 (0:1 po s.n.)
Jaroslavl – Dynamo Moskva 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Chanty-Mansijsk 3:1 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 1:2 (kon.)
Viťaz – Minsk 0:3 (kon.) | Soči – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Spartak Moskva – Ufa 3:4 (po pr.)
Záhřeb – Jokerit 2:5 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
HC Dinamo Minsk
Čtvrtek 17.11.2016, 17:30 • Viťaz Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (19:58:20)
     
    Scrivens nakonec dokázal udržet čisté konto. Hostující celek přidal ve třetím dějství pojišťovací branku zásluhou Kovyršina (v první třetině se trefili Kosticyn a Ellison) a pak už si pohodlný náskok hlídali. Velkou smůlou je pak zranění Kosticyna, který musel být odvezen na nosítkách zhruba pět minut před koncem za rozhodnutého stavu. Viťaz tohle střetnutí vůbec nezvládl. I když mu v poslední části utkání nebyl uznán gól kvůli ofsajdu, stejně by asi tenhle moment nic nezměnil. Domácí působili po celých 60 minut hodně neškodným dojmem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Už jen pár desítek sekund a zazní závěrečná siréna. O vítězi tohoto souboje je zkrátka rozhodnuto. Domácí se ani nepokoušejí o power-play.
     
    58:00
    Zahlášeny byly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:10
    Utkání se už dohrává jen z povinnosti. Všichni už chtějí dokončit bez zdraví. To ostatně chtěl i Kosticyn, ale nebylo mu dopřáno.
     
    55:25
    Ou, to je nepříjemná záležitost pro minské Dinamo. Kosticyn totiž leží na zemi a nechce se mu nahoru. Dokonce museli na ledovou plochu zdravotníci, kteří ho přenášejí na nosítkách. Smolné a nezaviněné zranění v závěru tohoto utkání. Především v budoucích zápasech by mohl týmu citelně chybět.
     
    55:05
    Snad jen druhá lajna Viťazu dnes snese přísnější parametry. Především pak Aaltonen s Kempem několikrát ohrozili Scrivense, ostatně jako v tomto případě. Jenže v koncovce se i oni dva, včetně svého parťáka z útoku Kopejkina, trápí i nadále.
     
    54:30
    Nějakých pět minut a kousek zbývá do konce tohoto střetnutí. Pokud se Viťaz opravdu nenadechne k nějakému zázračnému obratu, odveze si minský celek důležité tři body z půdy svého konkurenta v boji o play-off.
     
    53:43
    Domácí v plném počtu.
     
    53:15
    Stěpanov sice nedostal zcela ideální přihrávku, nakonec však společnými silami Dinamo udrželo pásmo. A právě hostující forvard si nakonec sjel do mezikruží, odkud vypálil. Säteri předvedl výborný zákrok.
     
    51:43
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Maxim Afinogenov.
     
    50:55
    Hosté v plném počtu.
     
    50:41
    Makejevova rána z pravé strany se neujala. Scrivens byl zase mužem na svém místě. Viťaz se v koncovce zkrátka i nadále hodně trápí.
     
    50:10
    I tomuhle oslabení se Dinamo zatím brání slušně. A teď se hostům podařilo dostat puk do bezpečí.
     
    49:43
    Aaltonen mířil nad rameno Scrivense, ten však vyrážečkou dokázal zasáhnout. A nakonec hostující brankář kryl i pumelici od modré čáry.
     
    48:55
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Lukáš Krajíček – 2 min., podražení).
     
    48:28
    Že by naděje pro domácí celek? Nakonec ne, sudí byli proti. Afinogenov dokázal před Scrivensem z blízkosti najít skulinku ve výstroji hostujícího gólmana poté, co to z úhlu nedokázal Makejev. Rozhodčí ještě přezkoumávali předchozí ofsajd druhého jmenovaného. A nakonec se shodli, že opravdu porušil pravidla. Celkem smůla pro Viťaz.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 4. S. Kosticyn (Ellison, Matěruchin), 13. Ellison (Lisovec, S. Kosticyn), 42. Kovyršin (S. Kosticyn, Klinkhammer)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Säteri – A. Semjonov, Golovkov, Jeřábek, Katičev, Gimajev, S. Romanov, Jepišin, Berďukov – Afinogenov, A. Nikulin, Makejev – Kempe, M. Aaltonen, Kopejkin – Vyglazov, Horák, Soloduchin – Al. Stěpanov, Abdullin, Cyganov.
    HC Dinamo Minsk: Scrivens – Pavlovič, Chenkel, Lisovec, Kazakevič, Korobov, Mickevič, Krajíček – An. Stěpanov, Kulakov, Karaban – S. Kosticyn, Kovyršin, Klinkhammer – Ambožejčik, Ellison, Kitarov – Matěruchin, N. Komarov, Drozd.

    Rozhodčí: Gebei, Gusev – Bersenjov, Judin
    thejrc.org