Třinec – Zlín 7:1 (kon.) | Litvínov – K. Vary 2:1 (po pr.) | Chomutov – Olomouc 5:4 (2:1 po s.n.)
Plzeň – Vítkovice 3:5 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 2:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:5 (1:2, 0:1, 2:2)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 18.11.2016, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:19 David KVĚTOŇ - 3:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:19
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A v Plzni máme téměř jistě hotovo! Po vyražené ráně Petera Čerešňáka se Vítkovice dostaly do přečíslení dva na jednoho a poradily si s tím naprosto v pohodě. Michael Vandas přihrál DAVIDU KVĚTOŇOVI (5+3), který v pohodě trefil prázdnou bránu indiánů. Asistence: Michael Vandas (5+3) a Petr Kolouch (2+2).
     
    58:55
    Michael Vandas trefil přes celé hřiště pouze brankovou konstrukci opuštěné svatyně Západočechů! Je z toho tedy nakonec icing.
     
    58:06
    Machovský jde z brány a domácí jsou v šesti!
     
    57:44
    Vítkovické přečíslení dva na jednoho zakončoval z levé strany Petr Kolouch! Mířil na vzdálenější tyčku, ale těsně ji minul.
     
    54:55
    Dobrá šance Jana Hudečka! Patrik Zdráhal mu v přečíslení nahrál skrze obránce a útočník Vítkovic byl blízko skórování páté branky hostí, bekhendový pokus mu ale chytil Machovský.
     
    49:26
    Další provinění formou vysoké hole. Lukáš Kovář (VIT) dostává za tento prohřešek dvě trestné minuty a hosté se budou muset bránit.
    48:10 Roman SZTURC - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:10
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jenomže hosté si znovu své vedení berou zpátky, to jsou věci! Po nevyužité šanci Jakuba Lva přišlo vítkovické přečíslení a odpovědnost na sebe vzal ROMAN SZTURC (4+4), jehož střela zápěstím propadla mezi betony Machovského. 4:3 pro Vítkovice! Asistence: Lukáš Kovář (0+2).
    47:40 Tomáš SVOBODA - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    47:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno, plzeňští fanoušci jsou na nohou! Opět výborně sehraná akce po buly. Dominik Kubalík u tyče posunul kotouč na nepokrytého TOMÁŠE SVOBODU (6+4), který poslal puk do prostor, kam už se Daniel Dolejš nestihl přesunout. Je to 3:3! Asistence: Dominik Kubalík (12+8).
    44:48 David SKLENIČKA - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak tohle bude ještě drama! Ukázková akce po vhazování přináší snížení, postaral se o něj DAVID SKLENIČKA (3+1). Plzeňský obránce obdržel přihrávku přímo z vhazování a zápěstím překonal Daniela Dolejše, Škodovka snižuje na 2:3! Asistence: Jakub Koreis (0+4).
     
    34:02
    Petr Kolouch to nyní udělal hodně mazácky! V oslabení vyrazil do útoku, přesunul se za branku Machovského a zadovkou překvapivě předal puk Vandasovi. Tomu chybělo opravdu málo, aby jej zasunul do branky Škody Plzeň!
     
    32:59
    Nařízena je komerční přestávka a Škodu po ní čeká přesilová hra. Petr Kodýtek byl totiž Jakubem Illéšem (VIT) trefen hokejkou do obličeje.
    26:59 Ondřej ROMAN - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    26:59
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané proměňují přesilovou hru a znovu odskakují na rozdíl dvou branek! Na pravé straně si na vrcholek pravého kruhu vybruslil ONDŘEJ ROMAN (6+7), jehož střelu zápěstím Matěj Machovský moc neviděl, a tak skončila za jeho zády. 3:1 pro Vítkovice! Asistence: Lukáš Kucsera (3+4) a Karol Sloboda (0+9).
     
    26:38
    Michael Vandas se dostal hned ke dvojici dorážek z bezprostřední blízkosti, ani jednou ale nenašel recept na Matěje Machovského!
     
    26:19
    Po komerční přestávce si Vítkovice zahrají přesilovou hru. Michal Moravčík (PLZ) dostává dvě minuty za podražení.
     
    25:52
    Tak tohle byla velmi dobrá šance Erika Němce! Obrana domácích pracovala nedůsledně a vítkovický forvard se díky tomu dostal k zakončení bekhendem, to ale postrádalo přesnost.
     
    21:58
    Petr Kadlec nabil na volej Dominiku Kubalíkovi, jehož rána z voleje orazítkovala tyčku za zády Daniela Dolejše!
     
    21:09
    Petr Kadlec byl nepříjemně sražen k zemi Romanem Szturcem (VIT), který tak dostává dvě plus dvě minuty za vysokou hůl. Kadlec měl totiž i krev v obličeji.
    17:10 Dominik KUBALÍK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    17:10
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Vzápěstí však přichází snížení v podání indiánů! Tentokráte se chyby dopustili hosté, v pravém kruhu pro vhazování se k touši probojoval DOMINIK KUBALÍK (12+7), který nekompromisní střelou zápěstím překonal Daniela Dolejše a snížil na rozdíl jediné branky. Využitá přesilovka! Asistence: Jaroslav Kracík (4+13).
    17:01 Lukáš KUCSERA - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    17:01
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak tohle byla obrovská hrubice v plzeňské obraně a už je to o dvě branky! Po špatné rozehrávce se ke kotouči dostal LUKÁŠ KUCSERA (3+3), který si se samostatným únikem poradil náramně. Matěje Machovského vymíchal skvělým způsobem a upravil stav zápasu na 2:0 pro hosty, navíc ve vlastním oslabení! Bez asistence.
     
    16:32
    Plzeň si tedy zahraje první početní výhodu v utkání. Michael Vandas (VIT) inkasuje dvě trestné minuty za podražení.
    13:06 Jan VÝTISK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    13:06
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Wow, tak tohle si Matěj Machovský rozhodně za rámeček nedá! JAN VÝTISK (1+2) dává svou první branku v sezoně velmi kuriózním způsobem, když pouze nahazoval puk od vlastní (!) modré čáry. Ten pak zapadl za gólmana Plzně a skončil až v síti, 1:0 pro Vítkovice! Asistence: Lukáš Kovář (0+1).
     
    04:36
    A uvidíme první přesilovou hru v utkání. David Sklenička (PLZ) se provinil držením a odsedí si dvě trestné minuty.
     
    03:18
    Dobrá šance pro Jaroslava Kracíka! Plzeňský centr obdržel přihrávku do mezikruží od Tomáše Svobody, zápěstím ale z velmi dobré pozice zamířil těsně vedle brány.
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 18. D. Kubalík (Kracík), 45. D. Sklenička (Koreis), 48. T. Svoboda (D. Kubalík) – 14. Výtisk (L. Kovář), 18. Kucsera, 27. O. Roman (Kucsera, Sloboda), 49. Szturc (L. Kovář), 60. D. Květoň (Vandas, Kolouch)


    HC Škoda Plzeň: Machovský – Kvasnička, Čerešňák, Moravčík, P. Kadlec (C), Pulpán, D. Sklenička, Němeček – D. Kubalík, Kracík, T. Svoboda – Vracovský, Kodýtek, Indrák – Johnson, Lev, Švarc – Vondráček, Koreis, Hrnka.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš – Klok, Sloboda, Baranka, Hrbas, Výtisk (C), L. Kovář, D. Krenželok – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc, Hudeček, P. Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Vandas – E. Němec, Illéš, Tomi – Kurovský.

    Rozhodčí: Petružálek, Polák – Brejcha, Suchánek.

    Diváci: 5005
    thejrc.org