Třinec – Zlín 7:1 (kon.) | Litvínov – K. Vary 2:1 (po pr.) | Chomutov – Olomouc 5:4 (2:1 po s.n.)
Plzeň – Vítkovice 3:5 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 2:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:5 (1:2, 0:1, 2:2)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 18.11.2016, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání je u konce, důležitý souboj zvládli lépe Ostravané, kteří si z Plzně odváží tři body! A to poprvé od sezony 2008/2009.

    V první polovině úvodní dvacetiminutovky jsme čekali na gól, který nepřišel. Poté se s nimi ale roztrhl pytel. Ve 14. minutě otevřel skóre utkání nahozením od vlastní modré čáry Jan Výtisk. Další góly padly v rozmezí devíti sekund a udály se v osmnácté minutě. Nejprve v oslabení využil chyby plzeňské obrany Lukáš Kucsera, posléze však stejnou početní výhodu proměnil nejlepší střelec Plzně Dominik Kubalík. Hosté tak po úvodní periodě vedli 2:1.

    Druhá třetina se Škodovce moc nevyvedla. Obecně to nebyl příliš pohledný hokej. Jedinou branku v této dvacetiminutovce zaznamenal Ondřej Roman, jenž využíval přesilovou hru ve 27. minutě. Ostravané tedy na západě Čech znovu získali dvoubrankové vedení.

    Do třetí třetiny vstoupila lépe Plzeň, výrazně jí pomohly dvě akce po vhazování. Ve 45. minutě David Sklenička střelou od modré snížil na 2:3, krátce nato zužitkoval perfektní příhry Kubalíka Tomáš Svoboda a bylo to 3:3. Vyrovnaný stav moc dlouho nevydržel, o chvíli později skóroval Roman Szturc a Vítkovice šly znovu do vedení. Indiáni v závěru zkusili hru bez brankáře, jenomže do prázdné klece se trefil David Květoň, který tak rozhodl o výhře Vítkovic 5:3!

    Nejlepší hráči: Dominik Kubalík – Lukáš Kucsera

    Střely: 31:35 (7:11, 6:12, 15:11)

    Z Plzně to bude všechno. Loučí se s Vámi Michal Belšán, na počtenou! (19:52:44)
     
    Konec zápasu.
    59:19 David KVĚTOŇ - 3:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:19
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A v Plzni máme téměř jistě hotovo! Po vyražené ráně Petera Čerešňáka se Vítkovice dostaly do přečíslení dva na jednoho a poradily si s tím naprosto v pohodě. Michael Vandas přihrál DAVIDU KVĚTOŇOVI (5+3), který v pohodě trefil prázdnou bránu indiánů. Asistence: Michael Vandas (5+3) a Petr Kolouch (2+2).
     
    58:55
    Michael Vandas trefil přes celé hřiště pouze brankovou konstrukci opuštěné svatyně Západočechů! Je z toho tedy nakonec icing.
     
    58:30
    Kracíkův pas po pár odrazech prošel až ke Kubalíkovi, ten ale neměl jednoduchou pozici. Nic z toho tak nebylo.
     
    58:11
    Nadějný pokus Tomáše Svobody chytil Daniel Dolejš, který raději přerušil hru. Domácí si berou oddechový čas.
     
    58:06
    Machovský jde z brány a domácí jsou v šesti!
     
    57:44
    Vítkovické přečíslení dva na jednoho zakončoval z levé strany Petr Kolouch! Mířil na vzdálenější tyčku, ale těsně ji minul.
     
    57:26
    Puk v ochranné síti nad brankou Vítkovic, Plzeň má tedy k dispozici buly v útočném pásmu.
     
    56:51
    Lukáš Klok v soubojích u mantinelu dokázal v pohodě přetlačit Jaroslava Kracíka, domácí celek ale nadále zůstává u kotouče.
     
    56:17
    David Květoň přihrál do lepší pozice Tyborovi, který nahodil a spěchal za pukem. Dobře ho ale zastavil David Kvasnička.
     
    56:09
    Střela Lukáše Kucsery byla velmi prudká, zároveň ale i nepřesná.
     
    55:42
    Vítkovice se snaží vyrážet do protiútoků, Škodovka má totiž poměrně otevřenou obranu – což je za současného stavu pochopitelné.
     
    54:55
    Dobrá šance Jana Hudečka! Patrik Zdráhal mu v přečíslení nahrál skrze obránce a útočník Vítkovic byl blízko skórování páté branky hostí, bekhendový pokus mu ale chytil Machovský.
     
    Dnešní utkání sleduje 5005 diváků.
     
    54:29
    Puk na tribuně a máme tu komerční pauzu.
     
    54:07
    Ondřej Roman z otočky nahrával před branku domácího celku, kde naštěstí pro indiány nebyl nikdo ze spoluhráčů připraven.
     
    53:39
    Radoslav Tybor vybídnul ke střele Davida Květoně, jenž ale trefil pouze obránce Škodovky. Vítkovice se však drží v útoku, což se jim moc hodí.
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 18. D. Kubalík (Kracík), 45. D. Sklenička (Koreis), 48. T. Svoboda (D. Kubalík) – 14. Výtisk (L. Kovář), 18. Kucsera, 27. O. Roman (Kucsera, Sloboda), 49. Szturc (L. Kovář), 60. D. Květoň (Vandas, Kolouch)


    HC Škoda Plzeň: Machovský – Kvasnička, Čerešňák, Moravčík, P. Kadlec (C), Pulpán, D. Sklenička, Němeček – D. Kubalík, Kracík, T. Svoboda – Vracovský, Kodýtek, Indrák – Johnson, Lev, Švarc – Vondráček, Koreis, Hrnka.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš – Klok, Sloboda, Baranka, Hrbas, Výtisk (C), L. Kovář, D. Krenželok – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc, Hudeček, P. Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Vandas – E. Němec, Illéš, Tomi – Kurovský.

    Rozhodčí: Petružálek, Polák – Brejcha, Suchánek.

    Diváci: 5005
    thejrc.org