Mladá Boleslav – Plzeň 0:0 (kon.) | Brno – Příbram 2:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Teplice 0:1 (kon.)
Slovácko – Hr. Králové 1:3 (kon.) | Jablonec – Liberec 3:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:0 (0:0)
FC Viktoria Plzeň
Sobota 19.11.2016, 15:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • ePojisteni.cz liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek z města automobilů vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (16:58:24)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:5.
     
    Je dobojováno, dnešní utkání mezi Mladou Boleslaví a Plzní končí bezbrankovou remízou, oba celky si tak do tabulky připisují po jednom bodu! Branky jsme se sice nedočkali, rozhodně jsme ale nesledovali neatraktivní utkání, ba naopak. Na trávníku bylo vidět, že oba celky patří k tomu nejlepšímu, co česká ligová kopaná momentálně nabízí. V prvním poločase byli dvakrát blízko ke gólu hosté, Krmenčík ale trefil pouze břevno, Hubníkovu hlavičku zase těsně před brankovou čárou zastavil Diviš. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se hra vyrovnala, domácí mohl v devětačtyřicáté minutě do vedení poslat Mareš, jehož dalekonosné pumelici mnoho nescházelo. Závěr zápasu už se nesl spíš v taktickém duchu a myslím, že můžeme říci, že remíza je dnes spravedlivým vyústěním tohoto mače.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1. Kovařík vysoko přestřelil.
     
    90+1
    Tohle šlo proměnit, Viktoria bylo blízko vedoucí brance v závěru zápasu! Hosté se usadili okolo šestnáctky svého soupeře, Řezník se nakonec procpal až k centru, po němž balon doputoval až k volnému Kovaříkovi, jeho volej však skončil vysoko nad brankou.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodli nastavit jen jednu jedinou minutu!
     
    89
    Pokusil se o to Tomáš Fabián, který si na levé straně pohrál s naivně napadajícím Řezníkem, poté se dokázal procpat až do pokutového území, kde si však míč zbytečně předkopl, čehož bleskurychlým zažehnáním nebezpečí využil Hejda.
     
    88
    Do konce utkání už mnoho času nezbývá, v posledních minutách tempo hry výrazně opadlo, trochu to vypadá, jako by byly oba celky spokojeny s remízovým výsledkem. Dočkáme se nějaké branky?
     
    87
    Mareš vystihl Hrošovského nahrávku a okamžitě poslal kupředu rozběhnutého Přikryla, toho si ale zkušeně tělem odstavil Hubník. Následně byl ale napadán Mebrahtem, proto se rozhodl pro zpětný pas na Kozáčika, jenž balon odkopl pouze na tribunu.
     
    86
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Michael Krmenčík, přichází Michal Ďuriš.
     
    86
    A další žluté varování. Po jasném a zbytečném faulu na Hromadu jej tentokráte dostává domácí záložník Tomáš Fabián.
     
    85
    Takács v hlavičkovém souboji přeskočil Krmenčíka, poté si balon nachystal na pravačku a dlouhým pasem vyslal směrem vpřed Tomáše Přikryla. Ten si kulatý nesmysl hodil okolo Matějů, před přechodem přes postranní už jej ale nezastihl.
     
    84
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Golgol Mebrahtu.
     
    83
    S blížícím se koncem utkání se na hrací ploše začíná přiostřovat. Roman Hubník zastavil rodící se protiakci domácích jen díky jasnému přidržení Chramosty, sudí je tedy znovu nucen tasit žlutou kartu.
    82. Takács proti Krmenčíkovi předvedl další výborný skluz.
     
    82
    Ladislav Takács dnes hraje fantastické utkání! Jánoš nezachytil Krmenčíkův náběh, hostující útočník si poté balon předkopl a přiřítil se do šestnáctky, tam už ale dnes poněkolikáté ztroskotal na boleslavském obránci s dvaadvacítkou na zádech, jenž ze svého arzenálu vytáhl další z parádních skluzů.
     
    81
    Verdikt hlavního sudího Orla se pramálo pozdával Radimu Řezníkovi, který to také dal hlasitě najevo, za což byl odměněn žlutým kartónkem.
    80. Petržela si penaltu nevymodlil.
     
    80
    Hořava ve středu hřiště přetlačil Mageru, roztáhl hru na Matějů, po jehož centr se srazili Diviš s Takácsem, a nabídli tak šanci pro Petrželu. Ten však místo snahy o zakončení teatrálně upadl po souboji s Fleišmanem, tady se pískat penalta opravdu nemohla.
     
    79
    Další žlutá karta pro mladoboleslavské hráče, konkrétně už třetí v pořadí. Tentokráte ji dostal Tomáš Přikryl, který so v souboji s Matějů pomohl rukama, sudí to nemohl přehlédnout.
     
    78
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Martin Zeman, přichází Jan Kovařík.
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Kevin Edwing Malpon, přichází Lukáš Magera.
     
    77
    Tomáš Fabián se dokázal vymanit z obklíčení dvou plzeňských záložníků, poté si balon přehodil na svou silnější levačku a dlouhým nákopem zkusil rozběhnout Chramostu. To se mu sice podařilo, domácí útočník se k balonu ale nedostal přes Hejdu.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Jiří Fleišman (FK Mladá Boleslav).
     
    74
    Na dnešní zápas si do mladoboleslavské Adidas Arény našlo cestu 3 951 diváků!
    73. Další gesto fair-play, tentokrát od Jiřího Fleišmana.
     
    73
    Boleslavská kombinace byla přerušena, na zemi se totiž ocitl Adam Jánoš, který zřejmě špatně došlápl po hlavičkovém souboji s Hejdou. Vše by ale mělo být v pořádku.
     
    72
    Jakub Diviš si vyběhl mimo malé vápno a zachytil Petrželův centr. Poté se dlouhým výkopem pokusil nastartovat rozběhnutého Jana Chramostu, ten si však, dle názoru pomezního sudího, o kousek nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    71
    Do konce utkání zbývá zhruba dvacet minut, plus nějaké to nastavení. Na vedoucí branku stále čekáme, rozhodně ale nemůžeme tvrdit, že bychom sledovali špatný zápas. Dočkáme se dnes nějaké gólové akce, nebo se oba celky rozejdou smírně po bezbrankové remíze?
     
    70
    Po své typické sóloakci dokázal Petržela pro své spoluhráče vybojovat další kop od rohového praporku. Zemanův centrovaný balon doputoval až na hlavu Lukáše Hejdy, jenž jej poslal těsně nad břevno, vzrušení ale bylo zbytečné, hostující zadák si pomohl faulem.
     
    69
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Stanislav Klobása, přichází Tomáš Přikryl.
    68. Takács opět výborně zafungoval směrem dozadu.
     
    68
    Výtečný obranný zákrok Ladislava Takácse! Po Petrželově přihrávce Radim Řezník dravě probil až na hranici pokutového území, odkud milimetrovým pasem oslovil Krmenčíka, tomu ale v momentě střely balon stačil odkopnout právě boleslavský stoper.
     
    67
    Exekuci standardní situace si na sebe překvapivě vzal Milan Petržela. Centr plzeňského šikuly nebyl vůbec k zahození, balon se nepříjemně stáčel do malého vápna, Jakub Diviš ale dokázal vyměřit jeho trajektorii a nakonec si pro něj celkem pohodlně došel.
     
    66
    První žlutou kartu dnešního mače dostal Stanislav Klobása, který na levém kraji travnaté plochy jasně stáhl k zemi o kličku se snažícího Matějů. Tady není o čem diskutovat.
     
    65
    Plzeňští podnikli rychlou akci po pravém křídle, zapojil se do ní i před pár okamžiky příchozí Milan Petržela, jenž šikovně narazil Hrošovskému, na jehož pas si seběhl Krmenčík, dnes už poněkolikáté jej ale přebíral v ofsajdu.
     
    64
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kopic, přichází Milan Petržela.
     
    63
    Tomáš Fabián si počkal na ideální okamžik a pak balon předložil pro rozběhnutého Jana Chramostu. Boleslavský odchovanec se s ním dostal až do šestnáctky soupeře, tam si jej ale lehce ukopl, čehož okamžitě využil pozorný Hejda.
     
    62
    Teď domácím fanouškům opravdu zatrnulo! Tomáš Hořava poslal přesný pas pro Kopice, který balon přízemním centrem přenesl na malé vápno, kde jej jen těsně vedle vlastní branky odkopl poněkud dezorientovaný Adam Jánoš!
     
    61
    Tohle může domácí mrzet! Jan Chramosta dal tělo před napadajícího Hrošovského, poté se rozhlédl kolem sebe a nahrál Malponovi, který utancoval Hejdu a zkusil vypálit, radost mu ale opět zkazil dnes všudypřítomný Hubník.
     
    60
    Michael Krmenčík si zaběhl za obranu soupeře a z úhlu se sám hnal na Diviše. K zakončení se ale nakonec nedokázal dostat, těsně před momentem střely jej totiž ukázkovým způsobem odstavil Ladislav Takács. Parádní defenzivní práce od domácího fotbalisty!
     
    59
    Následoval rohový kop Viktorie, hosté s ním ale rozhodně nenaložili podle vlastních představ, navíc soupeři nabídli možnost brejku, ten však nepřesným pasem zazdil Ondřej Kúdela.
    58. Výborný Takácsův obranný zákrok.
     
    58
    Po několikaminutové odmlce o sobě směrem dopředu dala vědět i Plzeň, které bylo nabídnuto přečíslení čtyř proti třem. Kopic si počkal na z druhé vlny sbíhajícího Matějů, jeho pokus o centr ale zablokoval včasný skluz v podání Takácse.
     
    56
    Plzeňská obranná linie byla teď pořádně rozhozená. Mareš hru roztáhl na levou stranu pro nehlídaného Fleišmana, na jehhož přízemní centr si na kraji šestnáctky seběhl Fabián, byl ale tvrdě, ovšem čistě odstaven zatím výborně hrajícím Hubníkem.
     
    55
    Tohle bylo na kartu. Jakub Hromada přiběhl do souboje s Fabiánem o chvíli později a boleslavského záložníka tvrdě poslal k zemi, sudí však opět zůstal pouze u slovní domluvy, na první karetní varování tak stále čekáme.
     
    54
    Jan Kopic nahrál Krmenčikovi pouze na paty, Ondřej Kúdela na to konto s míčem přilepeným u nohy udělal tři rychlé kroky a zkusil na zteč vyslat Chramostu, toho ale ve vzduchu s naprostým přehledem a klidem předčil Roman Hubník.
     
    53
    Plzeňští už poněkolikáté v tomto poločase zvolili jakousi vyčkávací taktiku. Po několika přihrávkách na obranné polovině opět přišel dlouhý nákop, tentokráte se o něj postaral Hubník, Zeman byl ale čistě odstaven Jánošem.
     
    52
    Jiří Fleišman vystoupil z obranné řady, jeho pokus o založení útočné akce Středočechů však úspěšný nebyl. Posléze se kolem něho hodlal protáhnout Kopic, boleslavský bek ale vytáhl výborně načasovaný skluz.
     
    51
    Jakub Hromada zvedl hlavu a nádherně načechraným bochánkem našel za obranu si sbíhajícího Zemana, který se mohl klidně řítit sám na Diviše, to by ale v souboji tělo na tělo nesměl přistrčit Adama Jánoše.
     
    50
    Po několika výměnách balonu na obranné polovině se kupředu rozhodl vydat Aleš Matějů, který nahrával Zemanovi, ten byl však okamžitě dostoupen Jánošem. Po jejich vzájemném souboji míč zamířil do zámezí, vhazovat budou domácí.
    49. Mareš nebyl daleko od první branky utkání.
     
    49
    Ta byla zdravá! Hrošovský se nepohodl s Hořavou, na to konto vyslal Malpon do slibně vypadající přečíslení Mareše, jenž celou situaci vzal na sebe, jeho parádní ráně levačkou z nějakých osmadvaceti metrů k úspěchu opravdu mnoho nescházelo!
     
    48
    Lukáš Hejda pěknou průnikovou přihrávkou našel Krmenčíka, tomu se však pod tlakem atakujícího Kúdely míč zamotal mezi nohama. Následoval faul hostujícího útočníka, který k zemi jasně stáhl unikajícího Malpona.
     
    47
    Po trmě – vrmě ve středu hřiště se balon dostal k Fleišmanovi, který chtěl akci domácího celku uspíšit bleskovým pasem na nabíhajícího si Fabiána, jeho nahrávce ale scházela notná dávka přesnosti.
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupily oba celky beze změn, rozehrávky se tentokráte ujali domácí. Zhruba po dvaceti vteřinách byla hra přerušena, na zemi se totiž ocitl Hromada, neměl by se ale jednat o nic vážného.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V ní už se nic důležitého neudálo, do šaten tak oba celky odcházejí za nerozhodného stavu 0:0. Na dnešním utkání je znatelné, že se potkávají týmy z vrchních pater tabulky. Hra má spád a potřebnou kvalitu, více šancí si zatím vypracovali lehce favorizovaní hosté. Ve dvanácté minutě pálil aktivní Krmenčík do břevna Divišovy svatyně, deset minut před koncem první půle se pak boleslavský gólman blýskl proti Hubníkově hlavičce, když balon zachytil doslova na brankové čáře.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se bude nastavovat jen jedna minuta.
     
    45
    V závěru první půle Boleslav ještě zásluhou Petra Mareše zahrávala rohový kop. Právě Mareš balon poslal na hlavu Takácse, po jehož pokusu Hubník míč uklidil jen k nehlídanému Klobásovi, ten se však zdál být spíše překvapen a vůbec nezakončil.
     
    44
    Mladý záložník Malpon v krátkém časovém sledu táhl už několikátou protiakci domácích, znovu ale jeho snaha ztroskotala na nepřesnosti v samotném závěru akce. Talentovaný Francouz se prosmýkl okolo Hrošovského, jeho pas však přistál Chramostovi na patách.
     
    43
    Jánošův přetažený centr skrze celé vápno proskákal až k volnému Fleišmanovi, tomu ale ve snaze poslat jej zpět zabránil Řezník. Následoval rohový kop Kalvodovy družiny, Mareš oslovil na přední tyči číhajícího Klobásu, tomu ale nevyšlo zpracování.
     
    42
    Klobása však dnes už poněkolikáté zatlačil na Matějů a obral jej o balon. Po dalším autovém vhazování došlo ke spornému momentu v šestnáctce Plzně, údajnou ruku jednoho z hostujících zadáků však sudí Orel neviděl.
     
    41
    Jiří Fleišman už je zpět na hřišti, na druhém kraji hřiště se mezitím nepovedeně o centr snažil Klobása. Právě po jeho souboji se Zemanem se kulatý nesmysl odporoučel do zámezí, sudí jej nakonec přiřkl hostujícímu celku.
     
    40
    Plzeňská obrana lehce pozapomněla na neobsazeného Malpona, který se podél pravé strany hrací plochy protáhl okolo Matějů, poté zvedl hlavu a chytře myšlenou uličkou ještě hodlal celou akci vyšperkovat nahrávkou na Mareše, jeho záměr ale vycítil Hejda.
    38. Nepříjemný moment - Řezník vyrazil Fleišmanovi dech.
     
    38
    Divákům v Adidas Aréně na chvíli zatrnulo. Řezník ve snaze odkopnout balon trefil do hrudi Fleišmana a vyrazil mu dech. Domácí bek jej pár okamžiků nemohl popadnout, nakonec ale vše dobře dopadlo a Fleišman snad bude schopen pokračovat.
     
    37
    K zakončení se konečně dostali i domácí fotbalisté. Malpon táhl jejich protiakci, na jejímž konci Klobása nacentroval přesně na hlavu Jana Chramosty, který v pádu však zamířil přesně doprostřed branky, kde číhal Kozáčik.
    36. Hubníkova hlavička skončila na tyči.
     
    36
    Těsně vedle pokutového území Mladé Boleslavi byl Jánošem faulován Kopic. Následný přímý kop zadělal domácím fanouškům i hráčům na pořádné nervy, Hromada totiž našel volného Hubníka, jehož hlavičku na brankové čáře lapil Diviš!
     
    35
    Hrošovského nahrávka místo ke Kopicovi doputovala do autu, po nedorozumění v kombinaci domácích se však Plzeň k balonu opět rychle dostala. I tentokráte ale jejich ofenzivní snažení ztroskotalo na nepřesnosti, špatně nahrával Hromada.
     
    34
    Klobása nedokázal odcentrovat, poté ale důrazně zatlačil na Hrošovského, jehož zpětný pas dostal pod tlak brankáře Kozáčika, který si s balonem vyběhl až na kraj své šestnáctky, poté jej se štěstím dostal k Řezníkovi.
     
    33
    Západočeši ale hrozí i nadále. Matějů si šikovně narazil se Zemanem, poté vyslal do šestnáctky nezištnou nahrávkou pro Krmenčíka, který se ocitl v drobné palebné pozice, tentokráte jej ale zradilo špatné zpracování.
     
    32
    Poslední minuty zcela jasně patří Viktorii, která teď dokázala vybojovat rohový kop. Martin Zeman našel na přední tyči čekajícího Hubníka, který balon sice dokázal prodloužit za sebe, našel ale jenom rukavice připraveného Diviše.
     
    31
    A toto odklizení v podání kapitána Západočechů zároveň započalo rychlý brejk na druhé straně. Krmenčík ustál osobní souboji s Fleišmanem, vřítil se do vápna, kde ještě hledal z druhé vlny si sbíhajícího Hořavu, toho ale ke střele nepustil Takács.
     
    30
    Hrošovský se ve středovém kruhu dopustil jasného faulu na Mareše, tady se klidně mohlo žlutit, sudí Orel však zvolil pouze slovní domluvu. Přímý kop rozehrála Boleslav na krátko, nakonec centroval Mareš, Plzni ale pomohla hlavička Romana Hubníka.
     
    29
    Stanislav Klobása si naběhl na pas od Jánoše, u lajny se ale poté ocitl proti dvojnásobné přesile, z níž se sice s trochou štěstí dokázal vymotat, jeho následný centr však přistál přesně v rukavicích Matúše Kozáčika.
     
    28
    A i tato akce vyústila v přenesení míče na levou stranu k Aleši Matějů, jehož přízemní centr zadělal domácím zadákům na nemalé problémy. Da Silva jej totiž odklidil pouze k nohám Tomáše Hořavy, ten však hráz boleslavských těl neprostřelil.
     
    27
    Zeman ve vzdušné souboji předčil nedůrazného Malpona, poté ale neměl s kým směrem kupředu kombinovat, proto byl nucen hru otočit směrem vzad. Další akce Viktorie započne u kapitána Romana Hubníka.
     
    26
    Hra se musela na pár okamžiků přerušit. Po střetu s Fabiánem totiž na trávníku zůstal ležet Radim Řezník, zásah plzeňských zdravotníků však nebyl potřeba, hostující zadák bude schopen pokračovat.
    25. Zeman z otočky pálil vedle.
     
    25
    Po poměrně svižné pasáži tohoto utkání to vypadalo na zklidnění ze strany hostí, Lukáš Hejda ale hráče soupeře překvapil dlouhým nákopem, na který si seběhl Matějů. Levý bek Plzně přízemním centrem oslovil Zemana, jeho rána z otočky ale Diviše nevystrašila.
     
    24
    Hořava dostal Hrošovského do úzkých, slovenský záložník nakonec pod tlakem atakujícího Kúdely o balon přišel. Domácí kapitán zvedl hlavu a pokusil se akci Boleslavských zrychlit přihrávkou k Chramostovi, celou situaci ale přečetl Hejda.
     
    23
    Pěkná kombinace v podání vedoucího celku ePojisteni.cz ligy! Radim Řezník se vydal na ofenzivní výlet, narazil si balon s Hromadou a poté jej milimetrově poslal k nohám osamoceného Krmenčíka, ten však ve vápně podklouzl a jeho zakončení podle toho také vypadalo.
     
    22
    Hostující fotbalisté se nakonec díky postupné kombinaci dostali až na dostřel Divišovy pokladnice, z nějakých pětadvaceti metrů sv= štěstí vyzkoušel Tomáš Hořava, trefil ale pouze před sebou číhajícího Takácse.
     
    21
    Martin Zeman se pokusil o další centr, tentokráte mu jej i za cenu inkasováni rány do pro pány velice nepříjemných míst zablokoval Jánoš. Viktoria ale zůstává zabydlena na útočné polovině, dokáže něco vymyslet?
     
    20
    Martin Zeman sice na konci své sóloakce nedokázal odcentrovat, alespoň však pro hosty vybojoval první rohový kop. Sám se poté jeho exekuce také ujal, míč poslal ale přesně do míst, kde se nacházel Diviš, který jej vyboxoval do bezpečí.
    19. S Marešovým tečovaným přímým kopem si Kozáčik poradil.
     
    19
    Vzápětí Hořava nepříjemně přišlápl kotník nic netušícímu Kúdelovi, domácím tak byla dána k dispozici další standardní situace, tentokráte ale z větší vzdálenosti. Petr Mareš trefil ve zdi stojícího Hubníka, od jehož hlavy se míč odrazil přesně do náruče brankáře Kozáčika.
     
    18
    Boleslavští začínají vystrkovat růžky! Rychlonohý Stanislav Klobása v osobním souboji předčil Matějů, poté krásnou kolmicí oslovil mladičkého Malpona, jenž si balon přehodil na levačku a vypálil, s dobrým blokem ale přispěchal Hromada.
     
    17
    Po několika nepřesnostech na obranné polovině Plzně se balonu ujal Douglas Da Silva, který se rozhodl hru uklidnit zpětným pasem až k Divišovi. Domácí gólman poté hru přenesl k Fleišmanovi, který rozjede další akci Středočechů.
     
    16
    Vzápětí byl na hranici pokutového území faulován jeden z domácích hráčů, Boleslav tak měla k dispozici standardní situaci z nebezpečné pozice. Opět to na sebe vzal Petr Mareš, jehož rána levačkou Matúše Kozáčika sice protáhla, ovšem nijak zvlášť neohrozila.
     
    15
    A domácí s ním nenaložili vůbec špatně! Exekuce se tradičně ujal Petr Mareš, jehož kroucený balon přes změť těl doputoval až k volnému Da Silvovi, ten však trefil pouze na hranici malého vápna stojícího Hubníka.
     
    14
    Malpon opět dobře zapracoval, tentokráte se adresátem jeho nahrávky stal Stanislav Klobása, jehož kroucený centr stačil Aleš Matějů ztečovat na první kop od rohového praporku v tomto duelu.
     
    13
    Malpon v osobním souboji přetlačil Hrošovského, poté se rozhodl kombinovat s Kúdelou, který míč okamžitě přenesl na pravou stranu k rozběhnutého Jánošovi. Ten se však daleko nedostal, s včasným obranným zásahem přispěchal Matějů.
    12. Krmenčík se zbavil soupeře a pak přestřelil branku.
     
    12
    Tady mnoho nescházelo! Boleslavští opět přišli o balon ve středu hřiště, Hořava posléze vyslal kupředu aktivního Krmenčíka, který se díky parádní kličce zbavil svého strážce a vypálil, brankáře Diviše a Mladou Boleslav zachránilo břevno!
    11. Zeman Diviše nepřekvapil.
     
    11
    Vypadalo to na Jana Kopice, nakonec to ale na sebe vzal Martin Zeman. Rána nepřehlédnutelného záložníka nebyla vůbec marná, balon se pěkně stáčel k pravé tyči Divišovy svatyně, boleslavský gólman ale s touto variantou zakončení počítal.
     
    10
    Klobása balon hlavou prodloužil na za sebou stojícího Chramostu, ten se ale nechal přetlačil Matějů. Po nahrávce mladého zadáka se vstříc do vápna hodlal vřítit Krmenčík, byl ale faulován, a v Adidas Aréně tak uvidíme přímý kop Plzně.
     
    9
    Po krátké odmlce se směrem vpřed vydali i Středočeši. Jejich akci středem hřiště táhl do sestavy navrátivší Tomáš Fabián, který si balon prostrčil mezi Hořavou a Hromadou, poté ještě zkusil na zteč vyslat Chramostu, ten na jeho nabídku ale nedosáhl.
     
    8
    Viktoria pokračuje v diktování tempa úvodu tohoto mače. Jan Kopic si na pravém křídle vyměnil balon s Řezníkem, který dnes už potřetí oslovoval Michaela Krmenčíka, ani tentokráte ale neuspěl. Nemohl za to ofsajd, nýbrž včasný výběh Jakuba Diviše.
     
    7
    Mareš ve snaze odklidit balon do bezpečí trefil pouze Krmenčíka, který zachoval chladnou hlavu a místo ukvapeného zakončení roztáhl hru na Jana Kopice. Ten se však u pravé lajny ocitl proti dvojici protihráčů, proti níž v souboji o kulatý nesmysl neuspěl.
     
    6
    Plzeňští zatím kontrolují hru. Hubník se výtečně vrátil do defenzivy a ideálně načasovaným skluzem pokazil radost Klobásovi. Následně otočil hru k Řezníkovi, na jehož nákop si znovu naběhl Michael Krmenčík a opět balon přebíral v ofsajdovém postavení.
     
    5
    Po trmě – vrmě ve středu hrací plochy se balon odrazil k Fleišmanovi, jeho individuální průnik ale důrazným způsobem zastavil Radim Řezník. Pravý bek Plzně se poté rozhlédl, adresátem jeho dlouhého pasu se stal Krmenčík, který si však nepohlídal ofsajd.
     
    4
    Také následující akce domácího celku ztroskotala na nepřesném pasu, tentokráte chyboval Jánoš. Nedlouho nato jej ale napodobil Matějů, načež právě Adam Jánoš krásnou kolmicí hledal za obranu si sbíhajícího Chramostu, Kozáčik ale včas vyběhl a byl u balonu jako první.
     
    3
    Boleslavští si neporozuměli v kombinaci ve středovém kruhu, Mareš předložil Fabiánovi míč pouze na paty. Na to konto Kopic lehkým bochánkem kupředu vyslal Krmenčíka, ten si však v souboji s Fleišmanem počínal za hranicí fotbalových pravidel a regulí.
     
    2
    Utkání začalo pozvolnou kombinací ze strany hostujícího celku, Hubník si několikrát vyměnil balon se stoperským kolegou Hejdou a poté dlouhým nákopem za obranu soupeře hledal Krmenčíka, ten byl ale pokryt Da Silvou.
     
    1
    Hlavní arbitr Orel právě foukl do píšťalky, šlágr čtrnáctého kola naší nejvyšší fotbalové soutěže tak může být odstartován! Výkop byl přisouzen hostujícím hráčům, kteří dnes nastupují v tradičních červeno-modrých dresech, naopak Boleslavští budou hrát v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Šimáně vstoupil do síně slávy Mladé Boleslavi, přihlížel i Uhrin ml.
     
    Hlavní sudí Pavel Orel právě přivádí oba celky na travnatou plochu, utkání mezi Mladou Boleslaví a Plzní tak každým okamžikem započne!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Diviš – Jánoš, Takács, Da Silva, Fleišman – Kúdela (C), Malpon – Klobása, Mareš, Fabián – Chramosta.
    Náhradníci: Šeda – Přikryl, Magera, Mebrahtu, Hůlka, Keresteš, M. Vukadinovič.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Matějů – Hrošovský, Hromada – Kopic, Hořava, Zeman – Krmenčík.
    Náhradníci: Bolek – Petržela, Ďuriš, Poznar, J. Kovařík, Baránek, Bakoš.

    Rozhodčí: Pavel Orel – Radek Kotík, Kamil Hájek.
     
    Ještě jednou Vás všechny vítám a zdravím u sledování online přenosu ze šlágru čtrnáctého kola ePojisteni.cz ligy, v němž Mladá Boleslav přivítá plzeňskou Viktorii! Po nepovedeném utkání v Jihlavě se domácí lodivod Kalvoda rozhodl výrazně sáhnout do sestavy, oproti mači na Vysočině v základní jedenáctce udělal hned pět změn, za překvapení lze pokládat především nasazení mladého Francouze Malpona. Vzhledem k výtečné formě Západočechů nemá Roman Pivarník důvod podnikat výraznější rošády, dnes se rozhodl pouze pro jednu, na levém kraji obrany místo Limberského nastupuje Aleš Matějů.
     
    Vzájemné zápasy v minulé sezoně

    21.11. 2015 – FC Viktoria Plzeň:FK Mladá Boleslav 1:0

    Branky: 56. Ďuriš (Kovařík)

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Matějů, Baránek, Hejda, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic (67. Petržela), Kolář (C) (90. Procházka), Kovařík – Ďuriš (77. Holenda).

    FK Mladá Boleslav: Šeda – J. Kysela, Kúdela, Polom, Bořil – Ščuk, Čermák – Zahustel (74. Skácel), Magera (C), Skalák – Chramosta (86. Fleišman).

    ------------------------------------------------------------------------

    7.5. 2016 – FK Mladá Boleslav:FC Viktoria Plzeň 2:0

    Branky: 68. Magera (pen.), 83. Baroš (Čermák)

    FK Mladá Boleslav: Diviš – J. Kysela, Kúdela, Čmovš, Fleišman – Ščuk, J. Rada (46. Takács) – Jánoš, Čermák, Kalabiška (60. Přikryl) – Magera (C) (79. Baroš).

    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Rajtoral, Hubník (C), Baránek, Matějů – Kolář, Hrošovský – Petržela (72. Řezník), Kopic, Kovařík – Krmenčík (83. Fořt).
     
    FC Viktoria Plzeň

    Z posledních čtyř sezon se Viktoria hned třikrát radovala z ligového titulu, zároveň si uznávané postavení získala i na mezinárodním poli. V evropských pohárech se však Plzni poslední dobou příliš nedaří, aktuální počínání v základní skupině Evropské ligy budiž jasným důkazem. Na domácí půdě si ale Západočeši vedou nadmíru dobře, ve třinácti kolech poznali hořkost porážky jen jednou, momentálně se na vítězné vlně vezou už devět duelů! Hlavně díky této sérii se svěřenci kouče Pivarníka vyhřívají na čele tabulky, na svém kontě mají dvaatřicet bodů a před druhým Zlínem mají krátce před koncem podzimní části sezony čtyřbodový náskok.

    Zároveň se Viktoriáni mohou pyšnit jednou z nejproduktivnějších ofenziv, co se defenzivy týče, není na tom nikdo z jejich soupeřů lépe. Ve třinácti mačích inkasovali Plzeňští jen devět gólů, hned pětkrát se jim navíc podařilo udržet čisté konto. Úvod ročníku sice Západočechům nevyšel ideálně, předváděná hra zůstávala daleko za očekáváním, ovšem i tak parta okolo zkušeného stopera Hubníka sbírala body. Poslední dobou už máme možnost sledovat tu starou Plzeň, která v minulých letech svými výkony a atraktivním fotbalem bavila všechny české fanoušky. Na přelomu října a listopadu si Pivarníkova družina nejprve poradila se Spartou, poté tím samým rozdílem, tedy poměrem 1:0, zvítězila i na Dukle. Před reprezentační pauzou pak na domácí půdě jasně přehrála Jablonec, na výhře 3:1 se brankami podíleli Hořava, Hrošovský a Hejda.
     
    FK Mladá Boleslav

    Mladá Boleslav už několik let patří k užší české fotbalové špičce, v posledních sezonách se pravidelně umisťuje v nejvyšších patrech tabulky. Nejinak tomu zatím není ani letos, většinu první poloviny ePojisteni.cz ligy Středočeši strávili na úplné špičce, v posledních týdnech šla však jejich výkonnost dolů. Momentálně se svěřenci Leoše Kalvody, který v srpnu na postu hlavního trenéra nahradil Karla Jarolíma, díky zisku šestadvaceti bodů drží na čtvrtém místě. Na svého dnešního oponenta, jenž se díky úctyhodné sérii bez porážky vyhoupl na první místo, celek z města automobilů ztrácí už šest bodů, třetí Slavia je pak napřed jen díky lepšímu skóre.

    Jako již tradičně se mladoboleslavští fotbalisté mohou pyšnit nejlepší ofenzivou v celé soutěži, dohromady už nastříleli pětadvacet branek, v tabulce ligových kanonýrů se v popředí drží především útočná dvojice ve složení Jan Chramosta a Golgol Mebrahtu. Od čtvrtého do jedenáctého kola modrobílí nepoznali hořkost porážky, na přelomu října a listopadu se jim však nedařilo jak herně, tak i výsledkově. Nejprve parta okolo kapitána Magery v závěru domácího duelu proti Brnu přišla o tři body, týden nato pak podlehla letošnímu překvapení ze Zlína a naposledy velmi překvapivě z prázdnou odjížděla i z v sestupovém pásmu se nacházející Jihlavy. „Měli jsme na to, abychom si minimálně bod odvezli. Týmu vyčítám hrubé chyby, které by se tak zkušeným hráčům stávat neměly," zlobil se po utkání Leoš Kalvoda.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům české kopané! Po reprezentační přestávce se opět rozbíhá většina evropských lig a naše nejvyšší soutěž tomu není výjimkou. V tomto online přenosu se společně zaměříme na šlágr čtrnáctého kola, v němž FK Mladá Boleslav hostí aktuálního lídra, tedy celek FC Viktoria Plzeň! Úvodní výkop je naplánován na 15:00, tak si to rozhodně nenechte ujít.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   66. Klobása (MBL), 75. Fleišman (MBL), 79. Přikryl (MBL), 86. Fabián (MBL) – 81. Řezník (PLZ), 83. Hubník (PLZ)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:5.
    FK Mladá Boleslav: Diviš – Jánoš, Takács, Da Silva, Fleišman – Kúdela (C), Malpon (78. Magera) – Klobása (69. Přikryl), Mareš, Fabián – Chramosta (84. Mebrahtu).
    Náhradníci: Šeda – Přikryl, Magera, Mebrahtu, Hůlka, Keresteš, M. Vukadinovič.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Matějů – Hrošovský, Hromada – Kopic (64. Petržela), Hořava, Zeman (78. J. Kovařík) – Krmenčík (86. Ďuriš).
    Náhradníci: Bolek – Petržela, Ďuriš, Poznar, J. Kovařík, Baránek, Bakoš.

    Rozhodčí: Pavel Orel – Radek Kotík, Kamil Hájek

    Diváci: 3951
    bahis siteleri