Jihlava – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – HC Plzeň 3:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 22.11.2016, 15:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu DHL extraligy juniorů. V rámci předehrávky 29. kola se proti sobě postaví domácí HC Dukla Jihlava a HC Energie Karlovy Vary. Utkání startuje na Horáckém zimním stadionu přesně v 15 hodin.
     
    Domácí celek určitě bude chtít napravit včerejší domácí porážku v předehrávce s Plzní. Indiáni totiž vyhráli 4:2 a zpříjemnili si tak přespání v Jihlavě. Dnes totiž odjíždí k další předehrávce do Brna. I tak je ale Dukla stále na hezkém pátém místě tabulky s 34 body.

    O 14 bodů méně má její dnešní soupeř. Energii se zatím příliš nedaří a nachází se až na patnáctém místě DHL extraligy juniorů. Bývalý účastník MHL (juniorské obdoby KHL) se doposud radoval z vítězství pouze šestkrát (jednou za dva body) a čtrnáctkrát prohrál (třikrát za bod).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Hrabaň, Pražák, Kadlec, Mareš, Krtek – Rezek, Heinrich, Mejzlík – Maštera, Ondráček, Geier – Kraučuk, Adam, Srnský – Hendrych, Berka. Trenér: Patrik Augusta

    HC Energie Karlovy Vary: Kuchař (Špírek) – Brabec, Pajk, Vodička, Bernáth, Beer, Vápeník, Salnikov – Prošek, Janata, Hotěk – Hauzr, Procházka, Davídek – Kurfürst, Šála, Svoboda – Horký, Pastyřík. Trenér: Tomáš Mariška

    Rozhodčí: Skopal – Rampír, Polák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    První útok domácích končí ofsajdem.
     
    00:59
    Ještě v první minutě hry "stihl" vyloučení Pavel Vápeník, který jde ven na dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    01:10
    Jihlava udržela puk po buly na svých holích. Z levé strany vystřelil Váňa a Kuchař vyrazil kotouč před sebe, kde už Mejzlík neměl tolik prostoru na dorážku.
     
    02:33
    Varští se dvakrát po sobě osvobozují a Dukla tak musí začít znova od své branky.
     
    02:50
    Stejně je tomu i nyní a vypadá to, že se Energie již prvnímu oslabení ubrání.
     
    03:40
    Chvilku je puk na hokejkách domácích hráčů, chvilku jej naopak mají v moci hosté, ale ani jeden tým zatím nedokáže vážněji ohrozit branku soupeře.
     
    04:39
    Až nyní. Heinrich dal kotouč z pravé strany před branku, kde se o něj pral Rezek s Mejzlíkem a dva hráči Energie. Nakonec to byl zřejmě Tomáš Mejzlík, který puk dokázal lehce trefil a po dvou odrazech poslat do horní síťky, kde puk zůstal ležet.
     
    05:49
    Hosté na chvíli kombinovali před Brožem, jenže přihrávka na Bernátha na modrou postrádala patřičnou přesnost.
     
    06:21
    Jan Brož nejprve vychytal zblízka útočníka Milana Davídka, který se ocitl ve slibné šanci. Vzápětí stejný hráč neměl před jihlavskou svatyní dostatek prostoru k dorážce.
     
    06:50
    Jihlavští se již radovali z branky, když kotouč projel podél levého betonu Kuchaře až k levé tyči. Tam jej zasáhl Tomáš Mejzlík a usměrnil do prázdné branky, ale gól nemůže být uznán, jelikož byl dle sudího dosažen kopnutím.
     
    07:59
    Bránit se budou také domácí. Vladimír Srnský je vyloučen také za podražení, podobně jako před chvílí vůbec první vyloučený zápasu, hráč Energie Pavel Vápeník.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    08:30
    Karlovarští si sice v útočném pásmu vyměňují puk z hokejky na hokejku, zatím však branku Brože výrazně ohrozit nedokázali.
     
    09:09
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie nakonec dokázala domácí celek sevřít před brankou a prosadit se. Janata dal kotouč mezi kruhy na MICHALA HOTĚKA, který si chvilku počkal a vzápětí střílel nad lapačku Brože pod horní tyčku. Asistence: Jiří Janata.
     
    09:50
    Útok dva na dva vedl Adam. Jeho přihrávka na Kraučuka byla sražená a když se domácí hráč znovu dostal k puku, a to mezi kruhy, nedokázal přes obránce rychleji zamířit.
     
    10:34
    Hauzr projel po pravé straně do útočného pásma a zkusil střelu z levého kruhu. Váňa dobře vystoupil hostujícího forvarda a srazil puk do ochranné sítě.
     
    11:25
    Beerovu střelu od modré zachytil před brankou útočník Matěj Kurfürst, který puk bleskově vystřelil k Brožovi. Jihlavský gólman dokázal nadvakrát zasáhnout.
     
    12:45
    Z pravé strany si zpoza branky vybruslil před Brože kapitán Jiří Janata. Domácí gólman doslova ucpal prostor u své pravé tyčky.
     
    13:06
    Milan Davídek je druhým vyloučeným hráčem hostí. Jde ven na dvě minuty za vystřelení puku mimo hřiště a tudíž zdržování hry.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    13:21
    Domácí ztratili na útočné modré kotouč. Ten si vzal ve středním pásmu Prošek, který projel až na levý kruh a Brož našel puk v lapačce.
     
    13:51
    Dukla právě vstřelila branku!
    Gólman Dukly jej navíc hodně rychle vyklepal na spoluhráče a dobře udělal, protože následný útok znamená jihlavské vyrovnání. Heinrich zavezl puk do pásma pro Pospíchala, který přihrál na levý kruh TOMÁŠI MEJZLÍKOVI a ten se prosadil střelou z první po ledě ke vzdálenější tyči. Asistence: Ladislav Pospíchal, Aleš Heinrich.
     
    14:21
    Kotouč nejprve skákal před domácí brankou, poté se v jihlavské akci třepetal před Kuchařem. Ani jeden tým jej nedokázal nasměrovat na branku.
     
    14:59
    Vyloučení za podražení nepřestávají. Nyní jde ven útočník Matěj Kurfürst a Dukla tak bude mít další výhodu přesilové hry.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    15:30
    Energie se osvobozuje vyhozením puku ven z pásma.
     
    16:01
    Váňa si vskutku dobře projel až mezi kruhy a vystřelil. Kuchař byl pozorný a proti jeho střele zasáhl.
     
    16:34
    Jihlava má čas tak akorát na jeden či dva útoky, právě nyní se totiž hosté opětovně osvobozují.
     
    16:59
    Dukla hraje v plném počtu.
     
    17:08
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    17:18
    Krátce po buly dávají domácí puk daleko od pásma, vlastně až na druhou stranu, ale kotouč se stěží došourá za čáru a zakázané uvolnění z toho proto nebude.
     
    18:42
    Brož opět raději zastavil odražený puk, což se ukázalo jako správná volba. Raději pozdržet hru a zformovat spoluhráče.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:05
    54,8 vteřin před koncem je tu ještě jedno vyloučení. Aleš Heinrich je vyloučen na dvě minutami a můžete hádat, za co. Pokud si myslíte, že podražení, máte pravdu. Popáté v utkání se jde za tento prohřešek ven.

    Na vyloučení 2-3.
     
    19:40
    Obrovská šance domácích. Do samostatného úniku se i při vlastním oslabení dostal Tomáš Mejzlík, tváří v tvář však Kuchaře nepřekonal a dorážka Pospíchala šla vedle.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme viděli dvě změny stavu. Nejprve se v desáté minutě prosadil hostující forvard Michal Hotěk, který využil přesilovou hru. Stejnou mincí a využitou početní výhodou oplatil hostům domácí hráč Tomáš Mejzlík, který už má v kolonce startu jeden zápas za A-tým.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Hosté zavezli kotouč před branku Brože, který má puk bezpečně ve výstroji. Vzáětí se za jeho svatyní strhla menší výměna názorů mezi Hotěkem a zřejmě Heinrichem. Sudí vylučovat nebude a to je dobře, asi by to bylo zbytečné.
     
    20:59
    Jihlavští vyhazují kotouč až ke Kuchařovi.
     
    21:05
    A nyní jsou v plném počtu.
     
    21:40
    Heinrich přešel přes modrou a vzápětí měl před sebou na okamžik volnou cestu k brance, ale neměl potřebnou rychlost, aby se dokázal urvat obráncům a jít do zakončení sám na Kuchaře.
     
    22:25
    Jiří Ondráček přešel po levé straně přes modrou, udělal na levém kruhu kličku a vystřelil. Kuchař zasáhl velice dobře svým pravým betonem.
     
    23:13
    Energie nemůže pokračovat pro ofsajd v útočení.
     
    23:55
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dominik Adam se pokoušel o další dobrý střelecký pokus, tentokrát z pravého kruhu kousek nad ledem. Ten ještě Kuchař vyrazil pravým betonem. Když ale poté domácí zůstali zásluhou Srnského u kotouče, předal Kraučuk přihrávku na VOJTĚCHA PRAŽÁKA a ten ze středu pásma prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jakub Kraučuk, Vladimír Srnský.
     
    24:35
    Jihlava nebyla daleka od dalšího gólu. Heinrich hezky zavezl kotouč za branku a přihrál jej mezi kruhy pro Václava Rezka, jehož dělovku vytěsnil Kuchař ramenem.
     
    25:09
    Domácí hráči tlačí soupeře a Jan Brož se musí ve své brance trošku nudit. Po vedoucím gólu je Dukla samozřejmě na koni.
     
    25:49
    Nehledě na to, že nyní se k dobré střele dostával na pravém kruhu Geier, avšak na poslední chvíli jej zastavil jeden z hráčů soupeře.
     
    26:26
    Jihlavští jsou opět nastěhováni před Kuchařem, ale jejich další střelecké pokusy nepřichází.
     
    27:25
    Marek Pastyřík se prosmýkl po pravé straně před tyč Brože, který ucpal veškerý prostor, kudy by puk mohl projít za čáru.
     
    28:23
    Po zákroku Kuchaře se bude vhazovat u jeho levé ruky. Jihlava tak znovu získala útočné pásmo.
     
    29:47
    Kotouč nyní skákal v brankovišti před Kuchařem, který stačil zasáhnout po střele jednoho z domácích hráčů z pravé strany a puk srazit před sebe. První u něj byli hráči Karlových Varů.
     
    30:45
    Radek Prošek získal na pravé straně rychlost, jenže pokud si myslel, že překoná Brože lehkou střelou na bližší tyč, tak se mýlil. Překvapit se jihlavský strážce svatyně nenechal.
     
    31:36
    Dobrý pokus v podání Petra Vodičky od modré zastavil opět domácí brankář, který v posledních třech zápasech inkasoval pouze šest gólů a to ještě čtyři včera proti Plzni.
     
    33:31
    Zakázané uvolnění hostí stěhuje hru před Kuchaře.
     
    33:51
    Střela z vrcholu pravého kruhu v podání obránce Ondřeje Pajka neprošla přes hradbu těl na Brože.
     
    34:03
    Hned vzápětí založila Dukla rychlý protiútok, na jehož konci si Heinrich sjel z pravého kruhu blíže k brance, ale minul pravou šibenici.
     
    35:28
    Vojtěch Maštera, střelec Dukly předešlých zápasů, se dokázal mezi kruhy odpoutat od protihráčů, nicméně jeho pokus stačil zblokovat obránce Energie Filip Bernáth.
     
    36:52
    Další pohledná akce domácích. Pospíchal udržel kotouč na modré, kde ho dal pro Mareše. Střela staršího dorostence Dukly nadělala Kuchařovi dost problémů a gólman Energie byl rád, že dorážka Mejzlíka neprošla před branku na volného Pospíchala, jenž si bleskově sjel z modré před svatyni hostí.
     
    37:39
    Energie se sama na modré připravila o kotouč a měla štěstí, že si domácí nepohlídali v protiútoku přechod přes modrou a musí opustit útočné pásmo.
     
    38:56
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Příliš šancí hostující hokejisté ve druhé třetině neměli, proto se nyní o to více radují z vyrovnání. Jednu z mála vážnějších šancí Energie dává PETR VODIČKA, který od modré vystřelil na branku, Brož měl zakrytý výhled a našel puk až v síti. Asistence: Radek Prošek.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:20
    Rozehrávka Dukly končí zakázaným uvolněním, buly bude po levici Brože.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se Dukla dostala do vedení, když se ve čtyřiadvacáté minutě prosadil obránce Vojtěch Pražák. Domácí celek byl aktivnější a měl více šancí, přesto se však Enegrii podařilo vyrovnat, když se v předposlední minutě druhé třetiny prosadil Petr Vodička.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Aleš Heinrich projel přes modrou na levý kruh, kde si pohrál s pukem a vystřelil. Obránce Pajk srazil jeho střelu za branku.
     
    40:50
    Šance i na druhé straně, když po rychlém útoku střílel z levého kruhu Salnikov. Táhlou střelu na vzdálenější tyčku srazil Brož koncem levého betonu.
     
    42:30
    Hezká kombinační akce Dukly přinesla téměř samostatný nájezd v podání Pražáka, který si z levé strany sjel před branku. Zkusil to na vzdálenější tyč, kde ale nezvedl puk nad beton Kuchaře.
     
    43:29
    Kuchař si vyjel z branky až mezi kruhy, kde doslova zalehl puk a přerušil hru.
     
    43:29
    Gólmanovi Energie Janu Kuchařovi se po pár rychlých krocích zřejmě rozvázala tkanička či upevnění levého betonu a kolega Jan Špírek mu na střídačce pomáhá v nápravě.
     
    43:53
    Hra se po zakázaném uvolnění stěhuje k domácí brance, Jan Brož se tak bude muset mít na pozoru.
     
    44:20
    Odražený kotouč si našel před brankou útočník první lajny Václav Rezek. Ihned střílel na branku, ovšem obránce Vodička srazil jeho střelu do ochranné sítě nad brankou.
     
    44:55
    Jiří Ondráček ukázal také rychlé nohy, když za to na levé straně vzal a najel ke kruhu. Střelu na bližší tyč schoval Kuchař v lapačce.
     
    45:01
    Vojtěch Brabec u mantinelu zahrál na protihráče vysokou hůl a míří na dvě minuty ven. Poslední vyloučení bylo k vidění na konci úvodního dějství, až nyní tak míří další hráč za katr.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    45:45
    Přihrávka domácích na modré nebyla přesná. Jak by řekl kolega z Havlíčkova Brodu, pan Wagner, přihrávka mistra kolmic Ladislava Pospíchala podél modré před Davidem Váňou poskočila a Jihlava tak musí ven z útočné třetiny.
     
    46:00
    Po vyloučení Filipa Bernátha, provinivšího se zásahem do nohou, který takto zastavil mezi kruhy průnik Aleše Heinricha, bude hrát Dukla dlouhou přesilovku pět na tři.

    Na vyloučení: 2-5.
     
    46:15
    Hosté si našli před brankou kotouč a osvobozují se.
     
    46:40
    Stejně tak jako nyní, kdy se před brankou z dorážky neprosadil Václav Rezek.
     
    47:01
    Domácí už hrají pouze klasickou přesilovku, hosté se dvojnásobnému oslabení ubránili.
     
    47:14
    Jiří Ondráček napřáhl z levého kruhu a Kuchař schoval puk v lapačce.
     
    47:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Talentovaný rozhodčí JIŘÍ ONDRÁČEK se nyní už prosazuje a Jihlava využívá přesilovou hru pět na čtyři. Domácí forvard prokázal čich na góly, protože si sjel k pravé tyči, kam Kuchař vytěsnil střelu Hrabaně, a posílá tak Duklu opět do vedení. Asistence: Patrik Hrabaň, Vojtěch Pražák.
     
    47:53
    Tomáš Mejzlík se dnes do statistik zapsal gólem a nyní i vyloučením. Opět jsou to dvě minuty za dnes tradiční trest – podražení.

    Na vyloučení: 3-5.
     
    48:44
    Jihlavští posílají dvakrát za sebou kotouč přes všechny čáry.
     
    48:58
    Dobrý nápřah Petra Vodičky od modré znamenal tvrdou střelu, která končí vedle levé tyče Brože.
     
    49:15
    Hosté se nemohou dostat k brance domácích, přesilová hra se zatím Energii vůbec nedaří.
     
    49:43
    Dukla opět vyhazuje puk až ke Kuchařovi a vypadá to, že už se v oslabení ubrání.
     
    49:53
    Je to tak, domácí hrají v plném počtu.
     
    51:11
    Maštera bojuje v rohu za brankou o puk, co mu síly stačí. A je úspěšný, nepustil soupeře ke kotouči a je z toho buly před karlovarskou brankou.
     
    52:43
    Až nyní se po času dokázala Energie dostat ven z pásma, Jihlava ukázala dobré napadání jejich rozehrávky a následný boj o kus černé gumy.
     
    53:30
    Maštera zatáhl kotouč po pravé straně do pásma a v situaci dva na jednoho přihrál mezi kruhy pro Ondráčka, který z první nedokázal lépe zpracovat puk a připravit si jej ke střele.
     
    54:02
    Znovu to byl agilní Vojtěch Maštera, jenž poslal za brankou Kuchaře na mantinel Bernátha a ještě jej stihl připravit o puk.
     
    54:27
    Srnského nahození z nulového úhlu nedokázal Kuchař zastavit. Kotouč mu poskočil před brankoviště, kde se jej snažil dorazit do branky Adam. Puk ale minul a naopak v kleci skončil sám.
     
    55:25
    Potíže Ondřeje Kuchaře s výstrojí pokračují. Nyní mu upravuje tkaničku u levého betonu spoluhráč Filip Bernáth.
     
    56:22
    Na vyrovnání a dosažení stavu 1:1 také ve třetí třetině má Energie už jen něco málo přes tři a půl minuty.
     
    56:40
    Nehledě na to, že její útok skončil ve středním pásmu a domácí bleskově dávají puk k brance Kuchaře.
     
    56:48
    Po jihlavské hře vysokou holí se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    57:48
    Proti Pospíchalově střele od modré se na brankovišti roztáhl Kuchař a třímá kotouč ve své lapačce.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny byly na Horáckém zimním stadionu právě ohlášeny.
     
    58:22
    Nechybělo moc a Maštera by se stahovačkou dostal přes obránce Vodičku. Ten jej uhlídal na uzdě a když posléze vystřelil z pravého kruhu Pospíchal, betony Ondřeje Kuchaře sepnuly včas.
     
    58:49
    Energie se nemůže dostat do útočného pásma tak, aby Kuchař mohl na střídačku a hosté to zkusili v šesti. Nyní navíc Rezek s Mejzlíkem odebrali puk soupeři a Heinrichův rychlý pokus z mezikruží skryl muž masce hostí do výstroje.
     
    59:23
    Ondřej Kuchař je na střídačce, jelikož mají hosté puk před Brožem, a Energie to zkusí v šesti hráčích bez gólmana.
     
    59:36
    V mlýnici před brankou se nedokázali hosté dostat k dorážce, domácí naopak vyhazují jen na zakázané uvolnění.
     
    59:36
    23,1 vteřin před koncem je zde oddechový čas hostí, po kterém zůstává branka Energie samozřejmě prázdná.
     
    59:43
    Jihlavě se opět podařilo posunout puk do středního pásma.
     
    59:51
    8,1 vteřiny před koncem ještě Karlovarští vybojovali buly po levici Brože.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině dokázala Dukla dovést zápas do vítězného konce. Když běžela 48. minuta, dokázal totiž dorazit Jiří Ondráček kotouč do odkryté branky a nasměrovat Jihlavu za třemi body – 3:2.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava sehrála čtvrtý zápas juniorské extraligy během pěti dnů a potřetí se radovala z výhry, když zaslouženě porazila Karlovy Vary 3:2, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (17:27:30)
    GSA

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 14. Mejzlík (Pospíchal, Heinrich), 24. Pražák (Kraučuk, Srnský), 48. Ondráček (Hrabaň, Pražák) – 10. Hotěk (Janata), 39. Vodička (Prošek)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Hrabaň, Pražák, Kadlec, Mareš, Krtek – Rezek, Heinrich, Mejzlík – Maštera, Ondráček, Geier – Kraučuk, Adam, Srnský – Hendrych, Berka. Trenér: Patrik Augusta
    HC Energie Karlovy Vary: Kuchař (Špírek) – Brabec, Pajk, Vodička, Bernáth, Beer, Vápeník, Salnikov – Prošek, Janata, Hotěk – Hauzr, Procházka, Davídek – Kurfürst, Šála, Svoboda – Horký, Pastyřík. Trenér: Tomáš Mariška

    Rozhodčí: Skopal – Rampír, Polák
    thejrc.org