Jihlava – Prostějov 4:2 (kon.) | Most – Ústí n/L 3:2 (kon.) | Havířov – Litoměřice 2:1 (po pr.)
Kladno – Benátky n/J 1:4 (kon.) | Slavia – Motor ČB 2:5 (kon.) | Přerov – Třebíč 2:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 23.11.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava vyhrává nad prostějovskými Jestřáby 4:2, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:28:33)
     
    Jihlava tak po pěti zápasech opět vítězí a vyhrává nad Prostějovem, který naopak nedokázal přerušit sérii proher a padl již posedmé v řadě.
     
    Ve třetí třetině hosté dokázali zdramatizovat zápas. Nejprve cinkaly na obou stranách tyčky, prvně za zády Škarka, poté na Kantorově kleci, a v závěru již padaly góly. Hosté během 80 vteřin vstřelili dvě branky zásluhou Lukáše Žálčíka s Matoušem Venkrbcem a v polovině 59. minuty to rázem bylo pro Duklu jen 3:2. Když 35 vteřin před koncem trefil prázdnou klec Tomáš Čachotský, bylo rozhodnuto o výhře domácích 4:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Zakázané uvolnění hostí.
     
    59:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté asi mohou na bodový zisk zapomenout, protože Jihlavští vyhráli zásluhou Semana buly po levici Škarka, TOMÁŠ ČACHOTSKÝ vyvezl puk kousek za modrou, nahodil ho vzduchem na branku, ten spadl na led a snesl se do prázdné klece. Bez asistence.
     
    59:15
    Zakázané uvolnění Dukly stěhuje hru před Jakuba Škarka.
     
    59:00
    Pavel Kantor byl v cestě na střídačku, když kolem něj projel vyhozený puk, a hosté mohli být rádi, že jim není pískáno příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    58:25
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Aleš Holík vypálil od modré a v předbrankovém prostoru se prosadil tečí MATOUŠ VENKRBEC. V Jihlavě to bude ještě pořádné drama. Domácí vehementně reklamují vysokou hokejku, rozhodčí ale nemá pro diskuze pochopení a Jestřábi prohrávají už pouze o gól. Asistence: Aleš Holík.
     
    58:20
    Když se u nás chlapi poperou, zpívá se v písničce skupiny Kabát. Naštěstí ne nožem ani sekerou, ale pěstmi. V parádní boxerské vložce si to rozdal domácí bek Petr Šidlík proti hostujícímu útočníkovi Marku Švecovi. Bitka skončila nerozhodně, ne bo dy b asi vyhrál jihlavský obránce. Oba dva dostávají 2+2 minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 6-4.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    58:10
    Pavel Kantor už je na střídačce, a to z důvodu hry bez gólmana, o kterou se hosté pokouší.
     
    57:05
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Hosté ještě korigují stav a mažou nulu ze svého konta vstřelených branek. Protivný vystřelil z pravé strany blíže u kruhů na branku a pokud jsem dobře viděl, tak LUKÁŠ ŽÁLČÍK lehkou tečí usměrnil kotouč po ledě k levé tyči branky Škarka. Asistence: Tomáš Protivný, Patrik Moskal.
     
    56:57
    David Kajínek ztratil v obranném pásmu hokejku, proto se vydal blokovat střelu Patrika Moskala a slavil dílčí úspěch, puk na branku neprošel.
     
    56:05
    Zvoní to také na druhé straně. Jiří Říha mohl zkompletovat hattrick, když jej našel na středu pásma přihrávkou z levého rohu Čachotský. Jihlavský bek si připravil kotouč na střelu a orazítkoval břevno.
     
    55:20
    David Březina si po pravém kruhu sjel blíže k brance a zkusil to na lapačku Kantora. Přesně v této části výstroje gólmana hostí puk skončil.
     
    55:10
    Dnešnímu utkání přihlíží 906 diváků, jak hlasatel momentálně vyřkl.
     
    54:31
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    54:24
    Střele Hozáka z pravého kruhu při prostějovském oslabení zamezil v cestě na Jakuba Škarka obránce Kajínek.
     
    54:00
    Kotouč už domácím utekl přes modrou, proto je pískán ofsajd.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 13. Říha (Důras), 20. Říha (Důras, Jergl), 33. Šidlík (Protasenja, Čachotský), 60. Čachotský (F. Seman) – 58. Žálčík (Protivný, Moskal), 59. Venkrbec (A. Holík)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kajínek, Říha, Dundáček, Kaláb, Szathmáry, Šidlík, Dobrovolný (C) – Jergl, Skořepa, Důras – Protasenja, F. Seman (A), Stoklasa – Diviš (A), Zeman, Čachotský – Jícha, Březina.
    LHK Jestřábi Prostějov: Kantor (Neužil) – D. Kolář, A. Holík (A), T. Kvapil, V. Zadražil, Protivný, Kaluža – Zabloudil, Moskal (A), Martin Novák – Rudovský, Venkrbec (C), Luňák – L. Krejčík, Šlahař, Žálčík – Švec, Hozák, Fiala.

    Rozhodčí: Bejček – Doležal, Šmika

    Diváci: 906
    thejrc.org