Novokuzněck – Kazaň 0:2 (kon.) | Novosibirsk – Toljatti 3:1 (kon.) | Omsk – Nižněkamsk 1:3 (kon.)
N.Novgorod – HC Slovan 1:4 (kon.) | Jokerit – Petrohrad 2:3 (0:1 po s.n.) | Spartak Moskva – Záhřeb 0:1 (kon.)
Riga – Minsk 1:4 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:4 (0:3, 0:1, 1:0)
HC Dinamo Minsk
Čtvrtek 24.11.2016, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní duel je tak za námi a domácí, byť poslední třetiny vyhráli, celý zápas celkem jasně ztratili. V poslední periodě si už za stavu 0:4 připsal pouze čestný zásah Bičevskis, který dokázal doklepnout puk po dobrém pasu od Indrašise do poloprázdné kasy. Jinak se hrála taková spíše údržba, Minsk už se nikam nehnal a své vedení si zkušeně pohlídal.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám pěkný zbytek tohoto týdne! (20:54:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Minsk se ještě na samotném konci zápasu provinil zakázaným uvolněním, tak Riga má poslední šanci na snížení, uvidíme, co ze nějakých 15 vteřiny vymyslí.
     
    58:19
    Riga si teď vytvořila celkem velký tlak, na zadní tyči se dostal k puku Redlihs, jenže při snaze o zakončení puk netrefil čistě a pálil pouze do boční sítě!
     
    57:28
    Domácí to navíc zkoušejí bez gólmana, co ztratit už asi nemají, takže je to celkem logický tah.
     
    56:48
    Ještě jednu možnost přesilovky budou mít domácí, vyloučený je totiž útočník Minsku Karaban, který se dopustil podražení.
     
    55:01
    Hosté už zase hrají v plném počtu a hra v posledních minutách trochu upadla, sledujeme hlavně údržbu výsledku a osobně dost pochybuji o tom, že s tím Riga něco udělá.
     
    53:35
    Zatím se Riga do moc velkého tlaku nedostává a obrana hostí v pohodě odolává, uvidíme, jestli se domácím ještě podaří zápas alespoň trochu zdramatizovat.
     
    52:29
    Dobrou střelu mezikruží zápěstím vyslal nikým neatakovaný Skvorcovs, jenže na místě byl připravený Scrivens, který puk ukryl do lapačky.
     
    51:31
    Indrašis se dostával do dobré pozice a už tak tak jel sám na Scrivense, raději tak hákoval Ilja Šinkevič, který je dalším vyloučeným hráčem, tentokrát za Minsk.
     
    49:51
    Početní výhoda Minsku už je dávno za námi a že by něco přinesla, to se tedy říci nedá, naopak mi přijde, že o něco lepší v ní byli domácí – ti teď hrají s pukem daleko více a jsou v laufu.
     
    48:53
    Početní výhoda se ale hostům zatím moc nedaří, Riga je nabuzená a snaží se hrát i v oslabení dopředu, poslední kontr ale skončil na pozorném Scrivensovi.
     
    47:15
    Do oslabení ale půjdou i domácí, za krosček byl po právu vyloučen Jerofejevs na dvě minuty.
    46:11 Maris BIČEVSKIS - 1:4
     
    46:11
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak je tu alespoň čestný úspěch pro domácí tým, který tak celkem rychle využívá přesilovku! Před bránu propasíroval puk Redlihs, tam stál zcela volný MARIS BIČEVSKIS, který dokázal celou akci zakončit přesnou střelou do poloodkryté brány! Asistence: Krisjanis Redlihs a Miks Indrašis.
     
    45:36
    Riga bude hrát přesilovku, fauloval střelec čtvrtého gólu Jevgenij Lisovec, jeho trest je klasifikován jako faul kolenem.
     
    44:48
    Zápas už se vážně spíše dohrává a byť se oba celky snaží útočit, je to takové vlažné a bez tempa, na půl plynu. Riga zápas sice vyrovnala, ale pochybuji, že by jí to výsledně k něčemu bylo.
     
    43:12
    Riga bojovala tvrdě o puk za bránou, ale získat ho proti přesile nedokázala, obrana Minsku si poradila a může tak založit další akci svého celku.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 47. Bičevskis (K. Redlihs, Indrašis) – 7. Matěruchin (Ellison), 7. Pavlovič (Ellison, Gragnani), 17. N. Komarov (Korobov, Gragnani), 34. Lisovec


    Dinamo Riga: Kalninš (17. Sedláček) – Pujacs, Mullen, K. Redlihs (A), Cibulskis, Jerofejevs, Freibergs, Kristaps – Skvorcovs, Sčastlivyj, E. Kulda – Darzinš, Bičevskis, Indrašis – Meija (C), Tim Sestito (A), M. Redlihs – Saulietis, Pavlovs, Lipsbergs.
    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Lisovec, Gotovec, Korobov, Gragnani, Chenkel, Šinkevič – Drozd, Stas, Matěruchin – Klinkhammer (A), Kovyršin, N. Komarov – Pavlovič (C), Ellison, Gavrus – Karaban, Kitarov, Kulakov (A) – Ambožejčik.

    Rozhodčí: Gebej, Ravodin – Otmachov, Palej
    thejrc.org