Montreal – Carolina 2:1 (kon.) | Ottawa – Boston 3:1 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 2:3 (kon.)
Minnesota – Pittsburgh 6:2 (kon.) | Anaheim – Chicago 2:3 (kon.) | San Jose – NY Islanders 3:2 (kon.)
Washington – Buffalo 3:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Chicago Blackhawks
Pátek 25.11.2016, 22:10 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Brendan Seabrook výrazně přispěl k výhře svého týmu.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u NHL zase někdy nashledanou. (00:56:26)
     
    Československá stopa v utkání:

    Ondřej Kaše (ANA) 0+1, 1 střela, čas na ledě 14:21
    Michal Rozsíval (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:46
    Richard Pánik (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 10:43
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Patrick Kane (CHI) 1+1
    2. Jakob Silfverberg (ANA) 1+0
    3. Ryan Kesler (ANA) 0+1
     
    Vyrovnané utkání končí, Anaheim nedokázal dohonit tříbrankovou ztrátu a utkání tak na domácí půdě prohrává!

    Utkání začalo hodně rychlým tempem. Zatímco domácí pár situací neproměnili, hosté se dokázali prosadit. Jediným střelcem první třetiny byl ruský útočník Arťom Anisimov.

    Chicago se ve druhé třetině dostalo do tříbrankového vedení zásluhou přesné trefy Patricka Kanea a Ryana Hartmana. S Ducks to vypadalo bídně. Poté se ovšem po přihrávce Ondřeje Kašeho prosadil Nick Ritchie. Domácí tak dotahovali dvoubrankové manko.

    Třetí třetina patřila právě domácím. První branky se dočkal Ondřej Kaše, ale ten se radoval marně. Jeho pokus nakonec nebyl uznán. Kačeři se přecijen druhé branky dočkali, po objetí branky snížil Jakob Silfverberg. K vyrovnání ovšem již nedošlo.

    Střely na branku: 36:25
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Domácí byli aktivní, ale žádný z pokusů v brance neskončil. Hra se po vyhození na zakázané uvolnění přerušila půl vteřiny před koncem. Nejspíše tento čas nechají týmy ale uplynout bez vhazování.
     
    59:02
    Začala poslední minuta třetí třetiny. Přesně v tento moment odjel z branky John Gibson, domácí celek hraje se šesti bruslaři v poli!
     
    58:41
    Ondřej Kaše vybojoval kotouč za brankou a poslal jej na Cama Fowlera. Ten jej ovšem neudržel na modré čáře a do úniku se dostal Tyler Motte. Tomu se ale rozhodnout nepovedlo!
     
    57:43
    Hawks nyní dobře napadali a nepustili svého soupeře do útoku. Domácí nyní kombinují za brankou a snaží se vymyslet nějakou akci.
     
    56:51
    Mohlo být rozhodnuto, nebýt naprosto neskutečného a luxusního zákroku Johna Gibsona. Artěmij Panarin dostal kotouč na levý kruh a zakončoval přesně k tyčce. Tam se ale zjevil beton plně roztáhnutého Gibsona!
     
    56:15
    Do útoku se dostali po delší době hosté. Ti své snažení zakončovali pokusem Gustava Forslinga od modré čáry. Puk ale skončil jen na betonech Gibsona.
     
    55:54
    Snažení třetí domácí lajny bylo zakončeno střelou Nicka Ritchieho, jenž byl zasažen do obličeje hokejkou. Faul se ale překvapivě nepíská.
     
    55:29
    Hampus Lindholm si s kotoučem sjel mezi kruhy, odkud byla jeho solidní střela zablokována. Následná dorážka brankou neskončila.
     
    54:49
    Hraje se nějakou dobu bez přerušení. Hra má spád a je to ze strany na stranu. Anaheimu se čas pomalu a jistě krátí.
     
    53:52
    Domácí borci kombinovali, ale jednomu z hráčů ujel puk a skončil mimo útočnou třetinu. Anaheim tak musí podniknout nový útok.
     
    53:20
    Následné snažení Ducks bylo ukončeno odpískáním ofsajdové situace. Předtím byl ale za brankou nejspíše faulován domácí hráč.
     
    52:43
    Přišla ovšem akce Blackhawks. Jeden z hráčů dojížděl dlouhou přihrávku a následně zakončoval z pravé strany. Trefil ovšem jen betony brankáře.
     
    51:55
    Anaheim je stále na kotouči a v posledních minutách tuto situaci uvidíme častěji. Povede se domácímu celku téměř ztracené utkání vyrovnat?

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 36. N. Ritchie (O. Kaše, Vatanen), 49. Silfverberg (Kesler, Cogliano) – 12. Anisimov (P. Kane, Seabrook), 27. P. Kane (Seabrook, Panarin), 36. Hartman (Krüger)


    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Vatanen, Fowler, Manson, H. Lindholm, Bieksa, Theodore – Perry, Getzlaf, Rakell – Silfverberg, Kesler, Cogliano – O. Kaše, Vermette, N. Ritchie – Wagner, L. Shaw, Garbutt.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith, Seabrook, B. Campbell, Forsling, Rozsíval – P. Kane, Hinostroza, Hartman – Hossa, Anisimov, Panarin – Tootoo, Krüger, Rasmussen – Pánik, Schmaltz, Motte.

    Rozhodčí: Pollock, Chmielewski – Miller, Heyer
    thejrc.org