Vítkovice – Jihlava 2:4 (kon.) | Zlín – Olomouc 5:2 (kon.) | Sparta – Chomutov 6:3 (kon.)
Třinec – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 4:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
HC Olomouc
Pátek 25.11.2016, 17:00DHL Extraliga juniorů • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den u dalšího zápasu DHL Extraligy juniorů. V dnešním zápase se můžeme těšit na derby mezi PSG Zlín a HC Olomouc.
     
    PSG Zlín

    Zlínská juniorka je momentálně na devátém místě za 11 výher ( 3 v prodloužení) a 9 proher (2 v prodloužení) při skóre 60:54 a ziskem 32 bodů. Díky tomu se tak nachází přesně v polovině tabulky. Ve Zlíně se ovšem dějí věci... Výměna trenérů, konec jednatele klubu. Juniorka tak dnes poprvé nastoupí s novým koučem. Bude zajímavé sledovat, jak se se současnou situací kluci poperou. Pokud to tedy na ně bude mít nějaký vliv...
     
    HC Olomouc

    Rival z Olomouce dorazí na led Zlína s nelichotivou bilancí. Jeho čtyři výhry a šestnáct proher (jedna v prodloužení) opravdu nejsou něčím, čím by se dalo chlubit. Navíc skóre 44:87 je jasně nejhorším v celé lize. I proto je Olomouc na posledním místě se ziskem pouhých třinácti bodů. Kohouti se však budou chtít v derby ukázat a přehrát svého soka. Podaří se jim to? To se dozvíme již dnes od 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Zlín: Huf (Šimonů) – Kosorin, Augustin, Schmied, Váňa, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Fryšara, Miko, Václavek, Mikulec, Karafiát, Bainar, Strmiska, Stiksa, Horváth

    HC Olomouc: Marek (Pospíšil) – Štreit, Hudeček, Spurný, Spálovský, Rutar, Beutl, Škoda – Cach, Říčka, Hajšman, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Jelínek, Jeklič, Kuba

    Rozhodčí: Vrba – Měkýš, Čelechovský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:43
    Zlín sice prohrál úvodní buly, ale okamžitě domácí hráči k puku dostali a pokusili se poprvé ohrozit Marka. Střela byla zablokována a tak teď hraje s kotoučem Olomouc.
     
    01:34
    Hosté poprvé v pásmu Zlína, ten se jejich útoku pro zatím ubránil.
     
    02:17
    Olomouc předvedla nepřesnou rozehrávku, která skončila zakázaným uvolněním. Následuje vhazování před Markem.
     
    03:30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    První střela na Hufa končí ihned gólem. Macuh nádherně přihrál PAVLOVI TOMANÍKOVI, který se díky této nahrávce dostal do samostatného úniku a trefil kotouč přímo pod horní víko Hufovi brány. Asistence: Macuh Rob
     
    04:42
    Domácí se snaží na trefu Olomouce okamžitě odpovědět. Do dobré šance se dostal Horváth, Marek jeho střelu vyrazil do rohu kluziště.
     
    05:44
    Nejprve Váňa při střele zlomil hokejku a tak se do protiútoku dostali hosté. Macuh zakončoval zády k bráně bekhendem, ale Huf nenechal kotouč projít do sítě. Buly proběhne ve středním pásmu pro postavení Macuha v brankovišti.
     
    06:31
    Domácí kroužili v útočné třetině do doby, než se jeden z útočníků rozhodl nahodit puk na bránu. Marek vše viděl a skryl kotouč v náručí.
     
    07:13
    Zlín vyhrál buly a tak se ke střele dostal Karafiát, Marek vyrazil jeho ránu betonem. Další střelu domácích už raději podržel v lapačce.
     
    08:07
    Hosté zatím velice dobře brání a nepouštějí hráče Zlína do střeleckých pozic.
     
    09:45
    Olomoučtí se dostali do přečíslení tři na dva, ale hráči domácího týmu se včas vrátili a zamezili jakémukoliv nebezpečí. Na tyhle brejky si ale domácí budou muset dávat pozor. Někdy útočí v příliš velkém množství hráčů a pak vznikají okénka v jejich obraně, které budou chtít hosté určitě využít.
     
    10:50
    Olomouci se podařilo dvakrát po sobě zachytit zlínskou rozehrávku a udržet se v pásmu. Na potřetí už to domácím vyšlo a dostali se dokonce i do zakončení. S těmito pokusy ale nebude mít Marek větší práci.
     
    11:18
    Tak teď měli hosté velké štěstí. Ševci se dostali kombinací do výborné střelecké pozice a nastřelili horní tyč Markovi brány !
     
    11:56
    Na druhé straně se musel Huf hodně protáhnout, aby dokázal puk hokejkou odehrát mimo dosah dojíždějícího hráče Olomouce. Ten by měl před sebou skoro prázdnou bránu.
     
    12:58
    Hostující Říčka se uvolnil za brankou a servíroval pěknou nahrávku volnému spoluhráči před bránou. Jeden z domácích beků stihl ještě vložit do nahrávky hůl a odrazil kotouč mimo dosah hráčů Olomouce.
     
    13:41
    Hosté jsou v tlaku a posílají jednu střelu za druhou na Hufa. Macuh tečoval jedno z nahozeních jen těsně nad horní tyčku Hufovi brány.
     
    15:25
    Zlín se nakonec z tlaku vymanil a z protiútoku vytěžil alespoň vhazování před Markem. Mikulec pěkně vypálil zápěstím a gólman hostí vyrazil jeho pokus do ochranné sítě.
     
    15:55
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí dokázali vyrovnat při signalizovaném vyloučení jednoho z hostujících hráčů. Huf už odjížděl na střídačku, aby uvolnil místo šestému hráči, když po krátké kombinace PETR STRMISKA vystřelil z mezikruží a trefil se přesně k tyči Markovi brány. Asistence: Kosorin Roman, Bainar Viktor
     
    17:02
    Macuh je zatím nejnebezpečnějším hráčem Olomouce. Sám přebruslil dva bránící hráče a nebýt Hufova včasného zásahu holí, tak zavěsil puk do sítě. Poté ještě nahrával před bránu na spoluhráče, ale to už se domácí vrátili v dostatečném počtu do obranného pásma.
     
    18:41
    Hra je poměrně opatrná v závěru třetiny. To je ale pochopitelné, ani jeden z týmů nechce odejít do šatny s jednogólovým mankem.
     
    19:50
    Domácí se ještě dostali ke střele, ta ale byla zablokována do ochranné sítě.
     
    19:51
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Spurný – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Domácí začali úvodní třetinu aktivněji. Byli častěji na puku i častěji v pásmu soupeře, přesto první gól zápasu vstřelili hosté. Branka jim dodala sebevědomí a byla to pak Olomouc, kdo byl daleko nebezpečnější a měla více šancí. Huf několikrát podržel svůj tým, hlavně jeho zákroky vleže byly excelentní. Zlín poté vyrovnal z nenápadné akce při signalizovaném vyloučení a jelikož do konce třetiny už branka nepadla, tak je skóre zatím vyrovnané 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Domácí sice vstoupili do druhé třetiny v početní výhodě, ale zatím se neusídlili v útočné třetině.
     
    21:37
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se Švcům povedlo využít přesilovou hru. Necelou minutu se drželi v obranném pásmu hostí a po nádherné kombinaci zakončoval do odkryté brány JAN VÁCLAVEK. Asistence: Miko Petr, Karafiát Jiří
     
    22:33
    A domácí pokračují v aktivitě i nadále. Olomouci se nedaří získat nebo podržet kotouč.
     
    23:47
    První střelu hostů ve druhé třetině Huf v klidu vykryl a opět je to Zlín, který se tlačí do šancí. Bainar ale nepřesně přihrával před bránou na přijíždějícího spoluhráče. I tak zůstávají u puku domácí.
     
    24:38
    Další nebezpečnou ránu od modré kryje Marek. Ten je zatím mnohem více ve hře než jeho kolega na druhé straně.
     
    25:22
    Vyloučení v týmu PSG Zlín (Karafiát – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
     
    26:02
    Olomoucká přesilovka netrvala dlouho. Spurný se při útočné snaze provinil proti pravidlům a půjde si sednout na trestnou lavici na dvě minuty.
     
    26:52
    Gazda využil otevřeného prostoru při hře čtyři na čtyři a prověřil Marka. Ten se zaskvěl zákrokem vyrážečkou.
     
    27:25
    Už to vypadalo, že Václavek dostane kotouč do sítě, jeho snaze ale zabránil jeden z hostujících obránců, který vystřelil puk pryč těsně před brankovou čárou.
     
    28:02
    Hosté v plném počtu.
     
    28:13
    Útočnou snahu Olomouce zastavuje nepřesná nahrávka a pískané zakázané uvolnění. Hosté mají k dobru ještě něco málo přes minutu z přesilové hry.
     
    29:08
    Zlín se ve zbytku oslabení zatím skvěle brání a nepouští hosty k výraznějším šancím.
     
    29:22
    Domácí v plném počtu.
     
    29:51
    Tvrdě vypálil Kosorin, Marek jeho ránu vyrazil ochrannou maskou, ve hře se ale nadále pokračuje.
     
    31:16
    Zlín velice dobře napadá rozehrávku hostí, kteří se nemohou často vymanit z vlastní třetiny. Díky této aktivitě se dostal ke střele Gazda, ta ale letěla mimo.
     
    31:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    První vážnější akce hostí ve druhé třetině končí gólem. Důraz předvedl JOSEF PODLAHA, který společně se spoluhráčem vybojoval puk a prostřelil Hufa. Asistence: Říčka Patrik
     
    31:31
    Oddechový čas pro hosty.
     
    32:00
    Střelu od modré kryje Marek. A jelikož podržel kotouč v náručí příliš dlouho, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    32:34
    Gazda ztratil puk před svou bránou a nabídl hostům dobrou možnost ke skórování. Huf byl ale připravený a zamezil Olomouci ve vstřelení gólu.
     
    33:02
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Kuba – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    34:00
    Zlín si nachází v přesilové hře dobré pozice pro střelbu, Marek ale zatím všechny pokusy domácích kryje. Václavek se pěkně prokličkoval obranou hostí, ale i jeho pokus Marek zlikvidoval.
     
    34:40
    Marek drží nerozhodný stav pro svůj tým. Před chvílí se blýskl ukázkovým zákrokem lapačkou.
     
    35:02
    Hosté v plném počtu.
     
    35:36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Aktivita domácích se vyplácí vstřelením třetí branky v zápase. Nahození Gazdy od modré ještě hostující hostující obrana zablokovala, ale poté se na chvílí kotouč ztratil všem z dohledu až vypadl z jednoho z hráčů Olomouce přímo před PETRA MIKA, který ho pohodlně zasunul do branky. Asistence: Gazda Daniel, Padrnos Martin
     
    36:30
    Vyloučení v týmu PSG Zlín (Fryšara – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:57
    Zlín se poprvé v oslabení osvobozuje a Olomouc tak musí založit nový útok zpoza jejich branky.
     
    37:35
    Po střele hostujícího útočníka zazvonila tyčka, Huf si ještě chvíli nebyl jistý, kde má kotouč, nakonec ho ale měl pod svými betony. Poté následovala menší bitka, uvidíme, zda se bude vylučovat.
     
    37:35
    Vyloučení v týmu PSG Zlín (Karafiát – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Hajšman – 2 min., hrubost).
     
    38:19
    Huf měl co dělat, aby tvrdou ránu z mezikruží udržel.
     
    38:30
    Domácí v plném počtu.
     
    39:27
    Ševci chtějí dohrát třetinu co nejdále od své svatyně, což se jim zatím daří na jedničku. Měli i příležitost přidat další gól, Marek ale vše viděl a nedovolil domácím skórovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do druhé třetiny vlétli domácí ve velkém stylu a často jsme je viděli v tlaku. Díky tomu se jim poměrně rychle podařilo vstřelit vedoucí branku. V aktivitě pokračovali i poté, ale hosté vyrovnali po jednom z protiútoků, kdy Zlín předvedl velký nedůraz před vlastní brankou. S vyrovnaným stavem se domácí nechtěli smířit a i nadále byli aktivnějším týmem. A to se jim vyplatilo. Vstřelili třetí branku, která je zatím brankou vítěznou. Uvidíme, co nám přinese poslední dějství.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    Oba týmy vstoupily do poslední třetiny aktivně. Domácí budou chtít zvýšit svůj náskok, zatímco hosté se ženou za vyrovnáním.
     
    41:36
    První nebezpečnější střelu musel krýt Huf. Jeho lapačka si našla ve vzduchu střílený kotouč.
     
    42:23
    Olomouci nevyšla dlouhá nahrávka na rozjetého útočníka. Vše končí zakázaným uvolněním.
     
    42:50
    Huf skočil po odraženém kotouči a raději ho přikryl pod svou lapačku. Následuje buly před domácím gólmanem.
     
    43:31
    Cach si vybruslil zpoza branky Zlína a sám před Hufem se rozhodl zakončit bekhendem. Domácí brankář předvedl jistý zákrok.
     
    43:58
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlínský rychlý protiútok končí gólem. Čtyři hráči Zlína se dostali do útočné třetiny a díky útočné aktivitě obránce VLADIMÍRA VÁNI, který se dostal ke kotouči a popálil vše, co mu stálo v cestě, domácí přidávají čtvrtou branku. Asistence: Mikulec Jan, Fryšara Štěpán
     
    45:18
    Hosté se prezentovali několika střelami z dobrých pozic, žádná si však nenašla cestu na zlínskou branku.
     
    46:12
    Vyloučení v týmu PSG Zlín (Karafiát – 2 min., držení hole).
     
    47:01
    Olomouci zatím přesilová hra nevychází podle představ. V pásmu Zlína se nebyli schopní udržet déle než pár vteřin.
     
    48:12
    Domácí v plném počtu.
     
    48:34
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tomaník – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:49
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín využívá další přesilovou hru a vede už o tři branky. Souhra za brankou hostí vedla k nahrávce mezi kruhy, kde si sjel ROMAN KOSORIN, kterému se povedlo prostřelit Marka. Asistence: Váňa Vladimír, Karafiát Jiří
     
    50:54
    Hosté jsou hodně opaření. Přece jenom vstřelit tři góly do konce utkání nebude snadné. Snaží se dohrávat souboje a aktivně napadat, ale domácí hrají v pohodě a dostávají se k dalším šancím.
     
    52:23
    Vyloučení v týmu PSG Zlín (Stiksa – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Kuba – 2 min., hákování).
     
    53:40
    Vyloučení v týmu PSG Zlín (Gazda – 2 min., napadení).
     
    53:40
    Olomouc má možnost ke snížení skóre. Přesilovka čtyři na tři je velkou výhodou, ale hosté ji mají k dispozici pouze necelou minutu.
     
    54:23
    Hosté v plném počtu.
     
    54:42
    První možnost hosté nevyužili, jejich přesilová hra pokračujeještě něco přes minutu. Ale už se hraje pět na čtyři.
     
    55:40
    Domácí v plném počtu.
     
    55:51
    Vyloučení v týmu PSG Zlín (Stiksa – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    56:36
    Sotva domácí hráli v plném počtu, už znovu hrají pouze ve čtyřech hráčích. Oslabení ale hrají skvěle po celý zápas a nepouštějí Olomouc do šancí. Vše se navíc odehrává mimo Hufa, který nemá moc práce.
     
    57:22
    Na chvíli se hosté usídlili v útočné třetině, ale rychle o puk přišli a tak domácí opět vyhazují kotouč daleko od své brány.
     
    57:51
    Domácí v plném počtu.
     
    59:24
    Viděli jsme pár ostrých zákroků na obou stranách. Po jednom z nich je vyloučený opět domácí hráč.
     
    59:36
    Přihrávka rukou hostů. Vhazovat se bude ve středním pásmu a tak hostům ubývá možný čas ke zkorigování výsledku.
     
    59:50
    Vyloučení v týmu PSG Zlín (Václavek – 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu.
     
    Viděli jsme divoký konec zápasu, kdy se přiostřovalo na obou stranách. Domácí byli v tomto směru malinko neukázněnější a také častěji vylučovaní. To ale na výsledku utkání nic nezměnilo. Zlín vyhrál o tři branky zaslouženě. Po celý zápas byli domácí aktivnější, lepší v kombinaci a dokázali proměnit více svých šancí. Navíc ve třetí třetině se zlepšili v obraně a nedovolili Olomouci vstřelit kontaktní gól. (19:18:59)

    Libor Smoček

    Branky a nahrávky: 16. Strmiska (Kosorin, Bainar), 22. Václavek (Miko, Karafiát), 36. Miko (Gazda, Padrnos), 44. Váňa (Mikulec, Fryšara), 49. Kosorin (Váňa, Karafiát) – 4. Tomaník (Macuh), 32. Podlaha (Říčka)


    Berani Zlín: Huf (Šimonů) – Kosorin, Augustin, Schmied, Váňa, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Fryšara, Miko, Václavek, Mikulec, Karafiát, Bainar, Strmiska, Stiksa, Horváth
    HC Olomouc: Marek (Pospíšil) – Štreit, Hudeček, Spurný, Spálovský, Rutar, Beutl, Škoda – Cach, Říčka, Hajšman, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Jelínek, Jeklič, Kuba

    Rozhodčí: Vrba – Měkýš, Čelechovský
    bahis siteleri