Třinec – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Olomouc – Zlín 3:1 (kon.) | Plzeň – K. Vary 3:1 (kon.)
Chomutov – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | Pardubice – Vítkovice 3:0 (kon.)
Sparta – Litvínov 3:0 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:4 (2:2, 1:1, 0:0 - 0:1)
Mountfield HK
Pátek 25.11.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký páteční podvečer z třinecké WERK ARENY! Tipsport extraliga pokračuje dvacátým čtvrtým kolem, lídr tabulky Oceláři Třinec na svém ledě hostí pátý Mountfield Hradec Králové. Utkání startuje v 17 hodin.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Výkony hradeckého Mountfieldu v letošní sezóně zatím velmi nápadně připomínají houpačku. Svěřenci trenéra Václava Sýkory střídají vítězné série s prohrami, z celkových třinácti porážek ale pět bylo až po prodloužení, či nájezdech. Celkově se tak týmu spod Bílé věže daří pravidelně bodovat. Lvi mají na kontě osmatřicet bodů, to je řadí na pátou příčku extraligové tabulky. Mountfield naposledy na svém ledě hostil Olomouc, tu zdolal těsným poměrem 3:2.

    “Zápas rozhodla druhá třetina, která byla z naší strany výborná. Paradoxně nám přitom druhé třetiny v poslední době moc nešly. Čekali jsme urputného soupeře, který i dnes hrál výborně a aktivně. Musíme klukům poděkovat za obětavý týmový výkon. S přispěním štěstí jsme to ubojovali a dovedli do vítězného konce,“ řekl po nedělním zápase asistent trenéra Tomáš Martinec.

    Hradečtí tak budou v pátečním utkání v Třinci chtít navázat na minulou výhru a podruhé v sezóně sebrat Ocelářům body. „Jsou první, mají pohodu, ale doma jsme je porazili. Myslím, že jako každý soupeř jsou hratelní. Jak my, tak Třinec máme výborné brankáře, takže i z toho důvodu bude zápas vyrovnaný,“ řekl útočník Tomáš Knotek pro klubový web. Mountfieldu budou, dle informací na klubovém webu, v pátek scházet čtyři hráči, konkrétně obránci Dietz s Pláňkem, a útočníci Dej a Bárta, který v rámci měsíční výměny do Hradce přišel z Pardubic. Opačným směrem putoval brankář Ondřej Kacetl.

    Poslední zápas Hradce:
    22. listopadu: Mountfield HK – HC Olomouc 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    12. Bednář (Kukumberg, Dej), 26. Dej (Bednář), 32. Červený (Gregorc) – 27. Fořt (Jaroměřský, Herman), 47. Jaroměřský (Burian, Herman).

    Sestava Hradce v posledním zápase: Rybár – Čáp, Vydarený, Barák, Gregorc, Štajnoch, Newton – Jarůšek, Džerinš, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Dej – Köhler, Dragoun, Červený – Veselý, T. Knotek, Pavlík.
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři v posledním kole zavítali na led druhé brněnské Komety, DRFG aréna tedy viděla souboj dvou nejlepších mužstev dosavadního průběhu Tipsport extraligy. Svěřenci trenérů Vladimíra Kýhose, Reného Muchy a Břetislava Kopřivy v zápase dvakrát vedli, z dvoubodové výhry po nájezdech se ale nakonec radovala domácí Kometa. Hráči s drakem na hrudi i nadále drží vedoucí příčku tabulky, druzí Brňané mají tříbodový odstup. Navíc také jedno utkání k dobru.

    "Průběh utkání je naprosto jednoduché zhodnotit. Chci pogratulovat domácímu týmu za výkon. Viděli jsme utkání výborné úrovně, které mělo parametry play-off. Byl to nádherný zápas. My ten druhý bod sice nemáme, ale za výkon se stydět nemusíme,“ hodnotil René Mucha poslední klání.

    Družinu kapitána Zbyňka Irgla čekají o víkendu dva těžcí soupeři. Slezané nejprve ve WERK ARENĚ vyzvou hradecký Mountfield, v neděli pak zavítají na led Mladé Boleslavi. Oceláři budou v pátečním střetnutí s Hradcem Králové chtít oplatit Mountfieldu nájezdovou prohru z úvodního měření sil této sezóny. Třinečtí by do zápasu měli narukovat v téměř identické sestavě, která hrála v Brně. Pro zranění bude chybět obránce Lukáš Galvas.

    Poslední zápas Ocelářů:
    22. listopadu: HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 3:2 sn. (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0)
    Branky a nahrávky:
    33. M. Kvapil (M. Erat, Čermák), 51. M. Kvapil (O. Němec), rozhodující nájezd Vincour – 5. Rákos (Roth, Linhart), 34. J. Sýkora (Petružálek, M. Doudera).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hamerlík – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Galvas, Nosek, L. Doudera – Petružálek (A), Špirko, Hrňa – Dravecký, Marosz, Růžička – Rákos, Kreps, Irgl (C)– Adamský (A), Polanský, J. Sýkora.
     
    Poslední vzájemný zápas

    9. října 2016: Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 3:2 sn. (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0).
    Branky a nahrávky:
    4. Džerinš (Šimánek, Jarůšek), 44. Jarůšek (Šimánek, Džerinš), rozh. nájezd Jarůšek – 25. Linhart (Martin Růžička), 49. Dravecký (M. Doudera, Hrabal).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Bartko – Petružálek (A), Špirko, Hrňa – Dravecký, Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Irgl (C) – Adamský (A), Polanský, J. Sýkora – Kane.

    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Čáp – Šimánek, Džerinš, Červený (A) – Köhler, Kukumberg, Bednář (C) – R. Pavlík, Dragoun, Jarůšek – T. Knotek, J. Veselý, P. Beránek.

    Rozhodčí: Robin Šír, Petr Úlehla – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči již jsou na ledě, utkání Ocelářů s Mountfieldem začne za pár chvil! Domácí oblékli bílé dresy, Hradečtí černé.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Úvodní buly pro Oceláře. Roth okamžitě nahodil kotouč do útočné třetiny, kde jej domácí dokázali znovu vybojovat. Rybár poté ale pro jistotu ukryl kotouč před dotírajícím Hrňou.
     
    00:35
    Draveckému se nepovedlo zpracovat prudký pas, hosté odpálil kotouč za Hrubcovu klec. Třinec musí začít z vlastní třetiny.
     
    01:02
    Útok Ocelářů ale dlouhého trvání neměl, hradecká obrana dobře zafungovala. Kotouč je opět v třetině domácího týmu.
     
    01:21
    Kreps se nedohodl s Rákosem a vystavil svého parťáka do ofsajdového postavení. Sudí ale nepískají, kotouč mají v moci Hradečtí.
     
    01:50
    Irgl zatáhl kotouč do útočné třetiny, kousek za modrou jej přenechal Rákosovi. Třinecký útočník pálil ze zápěstí, Rybár vyráží ramenem.
     
    02:22
    Polanský dlouho držel kotouč v hradecké třetině, žádná kloudná akce pro domácí z toho ale nevznikla. Hradečtí poslali kotouč do střední třetiny.
     
    02:38
    Slezané jsou v úvodních minutách hry viditelně aktivnější. Další útočná akce domácích končí střelou Rotha od modré čáry a zákrokem brankáře Rybára. Buly po levici hradeckého gólmana.
     
    02:54
    Hrabal se na modré dlouho rozmýšlel, co udělá s kotoučem, nakonec jej raději přenechal Špirkovi. Třinecký útočník ještě posunul puk na Lukáše Douderu, jeho lehká střela ale Rybárovi žádné starosti nenadělala.
     
    03:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři korunují svou aktivitu úvodní brankou utkání! První třinecká formace po buly pokračovala v tlaku, Špirko zpoza brány posunul kotouč do předbrankového prostoru. Tam se nejlépe zorientoval JAKUB PETRUŽÁLEK, který zvítězil v šermované o puk a překonal brankáře Rybára! Asistence: Rastislav Špirko.
    03:03 Jakub PETRUŽÁLEK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    03:11
    Hradečtí stále nemohou přijít na způsob, kterým by zpomalili rozjeté Oceláře. Mountfield vyhazuje na icing.
     
    03:51
    Oceláři zahájili akci u vlastní branky, zásluhou Rostislava Marosze si nakonec vybojovali buly v útočném pásmu. Marosz vzal všechno na sebe a elegantním způsobem překonal střední třetinu. Jeho pas na najíždějícího Martina Růžičku ale Rybár přečetl a ukryl kotouč v lapačce.
     
    04:28
    Rákos vyslal z pravé strany skrytou střelu, kterou Rybár dokázal jen vyrazit. Kreps se ale nedokázal dostatečně rychle zorientovat, kotouč nakonec skončil v rohu kluziště.
     
    04:42
    První zákrok zápasu si na své konto připisuje také Šimon Hrubec, který musel lapit lehkou střelu ze střední vzdálenosti. Hradec si alespoň vybojoval buly v útočném pásmu.
     
    05:16
    Ocelářům při jejich další akci chybělo trochu štěstí, zastavuje je signalizovaný ofsajd. Hradečtí mají puk pod kontrolou.
     
    05:56
    Kromě nahození Bednáře, se kterým si Hrubec věděl rady, hosté nic zajímavého nevyprodukovali. U kotouče jsou opět Oceláři.
     
    06:37
    Martina Růžičku teď dvakrát neposlechl kotouč, Oceláři musí začít od vlastní branky.
     
    07:07
    Třetí pokus už Maroszově formaci vyšel, Oceláři se dostali na dostřel Rybárovy klece. Na konci celého snažení stál právě centr druhé třinecké formace, ten ale z otočky nedokázal trefit brankovou výseč.
     
    07:54
    Hradečtí se pokoušejí o jednoduchý přechod střední třetiny, zatím ale narážejí na dobře postavenou obrannou hráz Ocelářů.
     
    08:17
    Bedřich Köhler ukázal svým spoluhráčům, kudy by mohla vést cesta k ohrožení domácí branky. Köhler sebral kotouč ve vlastním pásmu, nabruslil si za modrou čáru, jeho následná střela ale našla jen připravenou Hrubcovu lapačku. Komerční přestávka.
     
    08:41
    Ocelářům nevyšel přechod střední třetiny, kotouč se vrátil k Hrubcovi. Ten jej raději ukryl před dojíždějícím Köhlerem.
     
    09:07
    Hradečtí se postupem času dostávají více do hry, k většímu ohrožení třinecké klece se ale zatím nedostali. Hostům nevyšel ani pokus Jarůška, který nebyl schopen přejít kolem bránícího Lukáše Doudery.
     
    09:48
    Teď již bude mít Mountfield větší šanci pořádně zaměstnat Šimona Hrubce v třinecké kleci. Na trestnou lavici totiž odjíždí David Nosek, který si počínal nedovoleně v souboji o kotouč. Dvě minuty, podražení.
     
    10:11
    Hradečtí dlouho drželi kotouč na svých holích, převážně ale hráli za třineckou brankou. Až v poslední fázi rozehrávky se puk posunul na modrou, odkud pálil Štajnoch. Hrubec byl připraven.
     
    10:43
    Dobrou práci v oslabení předvádí Martin Adamský, který dokázal zastavit hostující rozehrávku, poté i vyvést kotouč do soupeřova pásma.
     
    11:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další akce Mountfieldu už je úspěšná, Hradec srovnává krok! Jaroslav Bednář od levého hrazení našel mezi kruhy stojícího RUDOLFA ČERVENÉHO, který z první nedal Hrubcovi žádnou šanci! Asistence: Jaroslav, Blaž Gregorc.
    11:07 Rudolf ČERVENÝ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:48
    Oceláři se po inkasované brance vrhli do útoku a chtějí si vzít vedení zpět na svou stranu. Nadějně vypadala kombinace Sýkory s Polanským, druhý jmenovaný ale musel zpracovat kotouč a Rybár se stihl přesunout.
     
    12:10
    Čtvrtá třinecká formace pokračovala v aktivní hře a vybojovala pro svůj tým početní výhodu. Na trestnou lavici usedá Martin Štajnoch, který nedovoleně přidržel Polanského. Komerční přestávka.
     
    12:27
    Oceláři sice vyhráli buly, pak si ale nedokázali poradit se skákajícím kotouče. Hosté se osvobozují.
     
    12:54
    Slezané se rychle dostali do pásma, ani jejich druhý pokus ale úspěšně neskončil. Hostující defenzíva totiž dobře odhadla Špirkův pas a odpálila kotouč do střední třetiny.
     
    13:23
    Třinci se přesilovka zatím vůbec nedaří, domácí jsou opět ve svém pásmu.
     
    13:37
    Krepsův pas byl sražen do ochranné sítě, vhazovat se bude po Rybárově pravé ruce. Hradci zbývá ubránit ještě 33 vteřin.
     
    13:59
    Po lehce krkolomné rozehrávce se do dobré šance dostal Kreps, z mezikruží ale trefil jen Rybárův beton. Mountfield opět vyhazuje.
     
    14:16
    Hradečtí jsou kompletní. Hosté se hned po návratu Štajnocha vrhli do útoku, jejich akci ale zastavuje ofsajd.
     
    14:55
    Za třineckou defenzivní řadu se dostal Köhler, hostující forward si ale dlouho zpracovával kotouč a umožnil domácímu Noskovi návrat na svou pozici. Nosek poté odstavil Köhlera od kotouče.
     
    15:32
    Adamský se svou střelou z levé strany neuspěl, na druhé straně pak Hrubec vyřešil lehké nahození Pavlíka. Mountfieldu je poté pískán icing.
     
    15:52
    První formace Ocelářů málem dosáhla druhé branky! Hrňa na modré zachytil hostující rozehrávku, po chvilce předal kotouč Petružálkovi. Ten hledal v dobré pozici stojícího Špirka, jenže do kotouče šikovně šťouchl jeden z hostujících obránců, čímž zhatil domácím celou šanci!
     
    16:10
    Zakázané uvolnění Ocelářů, hra se stěhuje k Hrubcovi.
     
    16:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí otáčejí vývoj úvodní periody a ujímají se vedení! Obrana domácího týmu si všímala v rohu stojícího Rudolfa Červeného, to ale Oceláři dělat neměli! Červený totiž vykouzlil milimetrový pas na volného ANDRISE DŽERINŠE, který propálil Hrubce mezi betony! Asistence: Rudolf Červený, Jiří Šimánek.
    16:21 Andris DŽERINŠ - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    16:46
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Bedřich Köhler – 2 min., sekání).
     
    17:10
    Petružálkův nepřesný pas vyhání Oceláře do vlastní třetiny, Slezané musejí začít od Hrubcovy branky.
     
    17:20
    Rothovo nahození se středního pásma mířilo do míst, kde stál připravený Rybár. Hostující brankář raději podržel puk, buly po jeho pravici.
     
    17:31
    Hrňa namazal Irglovi, třinecký kapitán ale trefil jen boční část konstrukce hostující klece. Oceláři pokračují v tlaku.
     
    18:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další střela již končí v hostující síti, Oceláři v přesilovce srovnávají stav utkání! Josef Hrabal si na modré párkrát vyměnil kotouč s Erikem Hrňou, pak se na chvíli zastavil. Po chvilce přemýšlení třinecký bek vyslal ideální pobídku na teč, kterou využil ROSTISLAV MAROSZ! Rybár byl bezmocný. Asistence: Josef Hrabal, Erik Hrňa.
    18:09 Rostislav MAROSZ - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:42
    Hradečtí chtěli oplatit stejnou mincí, Köhlerova teč Bednářova nahození ale skončila pouze v ochranné síti. Buly ve středním pásmu.
     
    19:04
    Necelá minuta do konce první třetiny, hra se přesunula do pásma Ocelářů. Kotouč skončil na vnější straně domácí branky, rozhodčí přerušil hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut duelu mezi Oceláři a Mountfieldem, skóre je srovnané 2:2. Domácí měli dobrý vstup do zápasu a zásluhou Petružálka se dostali do vedení. Hosté poté ale otočili vývoj třetiny na svou stranu, kdy trefami Červeného a Džerinše šli do jednobrankového vedení. To v sedmnácté minutě v početní výhodě smazal Marosz, druhá perioda tak začne za nerozhodného stavu přibližně za 18 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Hned po jednatřiceti vteřinách druhé třetiny se Oceláři dostávají do početní výhody. René Vydarenému nesedlo vyhození a kotouč skončil v hledišti. Dvě minuty za zdržování hry.
     
    21:12
    Oceláři jsou usazení v útočné třetině, dvě střely, které Slezané zatím vyslali, ale skončily na blokujících hráčích.
     
    21:25
    Až třetí pokus Marosze doplachtil až k Rybárovi, a to doslova. Maroszovi rána nesedla, Rybár v pohodě zasáhl lapačkou.
     
    21:45
    Prudkou ránu Martina Růžičky od modré před Rybárem zastavil Petružálek. Oceláři jsou stále u kotouče.
     
    22:07
    Kukumberg zlomil hůl, i tak ale dokázal zastavit ránu Rotha. Další pokus Martina Růžičky byl nepřesný.
     
    22:32
    Hosté jsou kompletní, Slezané stále v útoční třetině. Roth vyslal od modré další pumelici, Rybár byl připraven.
     
    22:54
    Až signalizovaný ofsajd vyhání domácí tým z útočné třetiny, Hradečtí tyto kritické okamžiky přestáli.
     
    23:27
    Jiří Polanský se dostal do svízelné situace a přišel o kotouč. Třinecký forward pak musel zatáhnout za záchrannou brzdu, aby hosty nepustil do přečíslení. Přesilovka pro Hradec.
     
    23:37
    Hned po buly od modré tvrdě pálil Dietz, jeho rána ale byla sražena vedle. Hradečtí jsou stále na kotouči.
     
    24:02
    Další dělovka z Dietzovy hole, kotouč opět minul branku. Mountfield i nadále pokračuje v tlaku.
     
    24:32
    Potřetí Dietz volil pas na Jarůška, hostující forward ale z mezikruží trefil jen dobře postaveného Hrubce. Oceláři se osvobozují.
     
    25:06
    Po lehkých peripetiích v obranném pásmu se Hradci povedl rychlý přechod do toho útočného. Stejně rychle, jen opačným směrem, ale putovalo vyhození Ocelářů.
     
    25:36
    Slezané jsou kompletní a vrhají se do útoku.
     
    26:02
    Maroszova formace drží kotouč v útočné třetině, zatím ale pouze v rohu. Hradečtí nepouštějí svého soka blíže k bráně.
     
    26:38
    Rybár nakonec zasahovat nemusel, to platí také o Hrubcovi po rychlém kontru Hradce. Kotouč se po nepřesné střele odrazil mimo kluziště, vhazovat se po komerční přestávce bude ve středním pásmu.
     
    27:02
    Nahození Vydareného ze střední třetiny končí až u Hrubce. Domácí brankář raději ukryl puk v lapačce před dotírajícími Lvy, buly po jeho levé ruce.
     
    27:12
    Pláněk si nepohlídal postavení na modré čáře a vystavil své spoluhráče do postavení mimo hru.
     
    27:19
    Hra se v posledních minutách trochu kouskuje, icing Ocelářů.
     
    27:26
    Hned po buly se do rychlé protiakce vydali Sýkora s Adamským. Oba si za jízdy vyměnili kotouč, Sýkora ale skrz nohy bránícího hráče nedokázal zakončit!
     
    27:58
    Oceláře čeká další přesilovka. Na trestnou lavici usedá Bedřich Köhler, který zasáhl obličej Milana Doudery. Dvě minuty.
     
    28:37
    Oceláři dlouho drželi kotouč na svých holích a rychlými přihrávkami chtěli rozhýbat hradeckou čtveřici. To se ale domácím nepovedlo, museli proto zvolit střelu od modré. Hrabal trefil jen Rybára.
     
    29:14
    Oceláři se nemohou dostat do útočné třetiny, hradecká defenzíva odvádí dobrou práci.
     
    29:27
    Slezany zastavuje ofsajd. Do konce přesilovky domácích schází jednatřicet vteřin.
     
    29:53
    Polanský namazal Noskovi, ten pálil z první. Rybár byl připraven.
     
    30:10
    Hosté již jsou v pěti, Oceláři ale i nadále pokračují v aktivní hře a svého soka nepouštějí z obranné třetiny.
     
    30:17
    Icing Hradce.
     
    30:33
    Lukáš Doudera při svém pokusu zlomil hůl a umožnil hostům přečíslení. To ale končí nepřesným pasem.
     
    30:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další akce Mountfieldu už končí gólem, hosté jdou opět do vedení! Šimon Hrubec sice dokázal vyrazit střelu Jakea Newtona z ostrého úhlu, puk se ale odrazil k dojíždějícímu BEDŘICHU KÖHLEROVI, který bez obtíží poslal kotouč do sítě třinecké branky! Asistence: Jake Newton, Patrik Rybár.
    30:50 Bedřich KÖHLER - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:02
    Hosté jsou po vstřelené brance o něco aktivnější, nebezpečnější jsou naopak Oceláři. Petružálek se Špirkem zaměstnali hostující obranu natolik, že se dostali i k zakončení. Rybár ale třetí puk za svá záda nepustil.
     
    32:44
    Tentokráte už Rybár ukryl kotouč v lapačce, nepříjemně na něj totiž dotíral Adamský. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    33:23
    Hradečtí zvýšili svou aktivitu a drží kotouč v pásmu Ocelářů. Hrubec se jen tak ohnal po Bednářově pokusu, který letěl těsně vedle branky.
     
    33:40
    Slezané se brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    34:03
    Hráči s drakem na hrudi se velmi trápí s rozehrávkou. Aktivní přístup se Hradci hodně vyplácí, neboť hosté získávají hodně kotoučů.
     
    34:27
    Martin Růžička to nakonec musel vzít na sebe a vydal se do sóloakce. Ta končí střelou z pravé strany a Rybárovým zákrokem.
     
    34:58
    Krepsův útok pokračoval v Růžičkově snaze, kromě rychlé střely Rákose po vhazování, kterou Rybár vytěsnil, si ale žádnou další šanci nevytvořil.
     
    35:42
    Hradečtí přesunuli hru na druhou stranu a dostali Oceláře pod tlak. Hrubec musel řešit střelu Štajnocha od modré čáry, třinecký brankář, s menšími trablemi, ukryl kotouč ve své výstroji.
     
    36:20
    Martin Adamský sprintem přes celou délku kluziště vybojoval pro své spoluhráče kotouč, celé útočné snažení čtvrté formace pak i zakončil dvěma střelami. První mířila vedle, druhou zastavil Rybár.
     
    36:57
    Oceláři se snažili udržet kotouč v rámci útočné třetiny, černý kousek pryže ale přeci jen kousek za modrou čáru pronikl. Ofsajd.
     
    37:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zvýšená aktivita Ocelářů přeci jen přináší ovoce a domácí srovnávají krok! Martin Růžička vyslal od modré kolmici pro ROSTISLAVA MAROSZE. Jeho prvotním záměrem bylo nalezení volného Vladimíra Draveckého, Pláněk ale zakročil tak nešťastně, že si kotouč srazil do vlastní sítě! Asistence: Martin Růžička, Vladimír Dravecký.
    37:38 Rostislav MAROSZ - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:16
    Oceláři pokračují v aktivní hře, Rybár musel řešit další pokus domácích. Linhart zachytil kotouč na modré a předložil jej Irglovi. Třinecký kapitán se do střely opřel celou silou, Rybár ale dokázal vytěsnit puk do ochranné sítě.
     
    38:44
    Další vzrušení, které přinesla rána Linharta, bylo zbytečné. Sudí pískají postavení Rákose v brankovišti, buly ve středním pásmu.
     
    38:52
    Obrovská příležitost pro Oceláře! Jakub Petružálek zachytil hradeckou rozehrávku, poté poslal ideální puk na teč Eriku Hrňovi. Ten skutečně tečoval, kotouč ale těsně přeletěl horní tyč Rybárovy branky!
     
    39:25
    Hradečtí očividně nevědí, jak se vymanit z třineckého tlaku. Proto raději odpalují kotouč na icing.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut je za námi, skóre je stále nerozhodné. Jak Hradec, tak Oceláři, v prostřední dvacetiminutovce přidali po jedné brance, k výhře ale zatím mají oba soupeři stejně daleko. Mountfieldu přestávka zcela jistě přijde vhod, Slezané totiž v posledních minutách druhé periody svého soka dostali pod velký tlak. Utkání je ale stále otevřené, uvidíme, jaké rozuzlení nabídne třetí třetina! Ta začne za přibližně 16 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Špirko vybojoval kotouč pro Petružálka, který chtěl prodloužit na Hrňu. Pas ale nebyl přesný a puk se dostal k Linhartovi. Celé snažení první třinecké formace končí několika nepřesnými pokusy.
     
    41:11
    Další rána z třinecké hole byla sražena do ochranné sítě, buly po Rybárově pravici.
     
    41:54
    Zbyněk Irgl dlouho držel kotouč na své holi, udělal pár koleček a nakonec vystřelil. Rybár si místo u své pravé tyče pohlídal.
     
    42:38
    Hradečtí přesunuli hru na druhou stranu, v útočné třetině je velmi aktivní především Richard Jarůšek. Hostující forward na Hrubce vyslal celkem tři pokusy, ani jeden ale třineckého brankáře nepřekvapil.
     
    42:48
    Aktivita Richarda Jarůška nakonec je dvousečná. Jarůšek ohrožoval nejen Hrubce, ale také obličej Milana Doudery. Hostující forward dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    43:23
    Rothův pas na Petružálka byl hosty sražen do střední třetiny, tam se kotouče zmocnil Martin Růžička.
     
    43:40
    Další akce Rotha, další teč hostujících hráčů. Roth tentokráte pálil na branku, kotouč končí v ochranné síti.
     
    43:59
    Od modré pálil Hrabal, kotouč ale netrefil branku. Hrací předmět se po odrazu od hrazení dostal k hradeckým hokejistům, kteří jej poslali za Hrubcovu klec.
     
    44:48
    Přesilovka domácích je u konce, Mountfield v oslabení odvedl velmi dobrou práci. Puk je v moci Ocelářů, ti ale začínají od vlastní branky.
     
    45:10
    A akce Slezanů málem přinesla čtvrtou branku! Martin Adamský nastartoval své rychlé nohy, projel kolem stojících protihráčů a šel sám na Rybára! Adamský zkusil kličku na pravou stranu, kotouč ale těsně minul tyč hostující klece!
     
    45:29
    Icing Hradce, hra se vrací k Rybárovi.
     
    45:56
    Kreps doslova protančil kolem čtveřice couvajících protihráčů, kousek za útočnou modrou poté přenechal puk Rákosovi. Ten střílel z vrcholu kruhu pro vhazování, jeho pokus ale byl sražen do rohu.
     
    47:02
    Roth s Polanským využili pravidla o hybridním icingu, k většímu ohrožení Rybárovi branky se ale Oceláři nedostali.
     
    47:15
    Rychlá protiakce Mountfieldu končí na vyrážečce Šimona Hrubce, od které se kotouč odrazil do ochranné sítě. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    47:52
    Köhler dostal dostatek času a prostoru u levého hrazení na to, aby si připravil pozici pro střelu a pořádně zamířil. Nic mu to ale nebylo platné, neboť hostující forward trefil jen nohy bránícího Oceláře.
     
    48:37
    Po nepřesné rozehrávce Linharta se zcela sám před Hrubcem ocitl Andris Džerinš! Lotyšský forward v hradeckých službách se nijak nerozpakoval a na Hrubce vyslal prudkou ránu. Kotouč těsně minul horní roh třinecké klece!
     
    49:01
    Icing Ocelářů. Vývoj třetí třetiny zatím velmi nápadně připomíná tu úvodní, kdy otěže zápasu, po úvodní aktivitě domácích, převzali Hradečtí.
     
    49:50
    Rybár musel řešit pokus Marosze, hostující brankář byl úspěšný. Na druhou stranu rychle spěchal Newton, toho ale zastavil ofsajd.
     
    50:17
    Kreps se snažil protlačit skrz dvojici bránících hráčů, daleko do útočné třetiny se ale nedostal. Hosté však jen odevzdali kotouč domácím.
     
    51:00
    Ján Sýkora tečoval před Rybárem dělovku z Linhartovy hole, kotouč skákal pár centimetrů od pravé tyče hostující svatyně!
     
    51:49
    Oceláři zvýšili svou aktivitu, Hradečtí se momentálně s kotoučem na holi nedokáží dostat dál, než k červené čáře.
     
    52:21
    O něco dál se dostal Newton, který zavezl kotouč do útočné třetiny, tam jej ale opět jen odevzdal domácím hokejistům.
     
    53:15
    Třinečtí obránci teď pořádně zaměstnávají hostujícího brankáře. Linhart s Rothem od modré pálili celkem čtyřikrát, ani jeden pokus si ale cestu za záda hostujícího brankáře nenašel. Komerční přestávka.
     
    54:10
    Marosz se vydal za kotoučem za hostující branku. Tam jej sice dokázal vybojovat, zpětná klička ale úspěch nepřinesla.
     
    54:47
    Dvě slibné šance na obou stranách, pokaždé pro hráče s číslem šestnáct. Kukumberg se dostal za třineckou obranu, v zakončení mu ale selhal bekhend. Na druhé straně prudce pálil Rákos, Rybár vytáhl skvělý zákrok lapačkou!
     
    55:36
    Vypadá to, že se Mountfield bude spoléhat na rychlé brejky. Do dalšího se málem dostal Jarůšek, třinecká defenzíva ale přihrávku zastavila.
     
    56:08
    Jarůšek teď také vedl přečíslení dvou proti jednomu, pas na najíždějícího Knotka však dobře vystihl vracející se Nosek.
     
    56:36
    Na druhé straně mohl zaútočit Martin Růžička. Ten ale v dobré pozici místo střely volil přihrávku, která nebyla přesná.
     
    57:20
    Za odraženým kotoučem do třineckého pásma se dral Džerinš. Před Hrubce jej ale nepustil Linhart, který umožnil svému brankáři ukrytí puku v lapačce.
     
    58:01
    Dvě minuty do konce základní hrací doby, stav je stále nerozhodný.
     
    58:50
    Další velká příležitost pro Romana Kukumberga! Chybná rozehrávka Hrubce skončila u Bednáře, který přenechal kotouč právě Kukumbergovi! Hostující forward pálil z mezikruží, branku ale netrefil!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut o vítězi nerozhodlo, po krátké přestávce se tak ke slovu dostane pětiminutové prodloužení tři na tři k určení vítěze.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 371 diváků.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:27
    Džerinš vyzval ke skórování Pláňka, ten ale nedokázal trefit letící puk.
     
    60:55
    Marosz tak dlouho kličkoval, až se sám ukličkoval a jen odevzdal puk soupeři.
     
    61:24
    Adamský se pokusil přejít do útočné třetiny, na modré mu ale stopku vystavil Gregorc.
     
    61:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Necelé dvě minuty stačily Hradci na to, aby rozhodl o své výhře! Oceláři u branky zapomněli na osamoceného ROMANA KUKUMBERGA, který ukličkoval Hrubce a zavěsil puk pod horní tyč! Asistence: Blaž Gregorc, Jaroslav Bednář.
    61:41 Roman KUKUMBERG - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí dvoubodovým vítězstvím Hradce Králové, Oceláři berou bod. Nutno říct, že remíza je dnes zasloužená, neboť každý chvilku tahal pilku. Slezanům vycházely především začátky třetin a koncovky, Hradečtí byli silní v prostředních částech. V prodloužení pak hostům výhru vystřelil Roman Kukumberg.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký víkend! Na počtenou! (19:35:01)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 4. Petružálek (Špirko), 19. Marosz (Hrabal, Hrňa), 38. Marosz (Martin Růžička, Dravecký) – 12. Červený (Bednář, Gregorc), 17. Džerinš (Červený, Šimánek), 31. Köhler (Newton, Rybár), 62. Kukumberg (Gregorc, Bednář)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Bartko – Petružálek (A), Špirko, Hrňa – Dravecký, Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Irgl (C) – Adamský (A), Polanský, J. Sýkora – Kane.
    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Čáp – Šimánek, Džerinš, Červený (A) – Köhler, Kukumberg, Bednář (C) – R. Pavlík, Dragoun, Jarůšek – T. Knotek, J. Veselý, P. Beránek.

    Rozhodčí: Robin Šír, Petr Úlehla – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 4 371
    bahis siteleri