Třinec – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Olomouc – Zlín 3:1 (kon.) | Plzeň – K. Vary 3:1 (kon.)
Chomutov – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | Pardubice – Vítkovice 3:0 (kon.)
Sparta – Litvínov 3:0 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:4 (2:2, 1:1, 0:0 - 0:1)
Mountfield HK
Pátek 25.11.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:41 Roman KUKUMBERG - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    61:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Necelé dvě minuty stačily Hradci na to, aby rozhodl o své výhře! Oceláři u branky zapomněli na osamoceného ROMANA KUKUMBERGA, který ukličkoval Hrubce a zavěsil puk pod horní tyč! Asistence: Blaž Gregorc, Jaroslav Bednář.
     
    58:50
    Další velká příležitost pro Romana Kukumberga! Chybná rozehrávka Hrubce skončila u Bednáře, který přenechal kotouč právě Kukumbergovi! Hostující forward pálil z mezikruží, branku ale netrefil!
     
    54:47
    Dvě slibné šance na obou stranách, pokaždé pro hráče s číslem šestnáct. Kukumberg se dostal za třineckou obranu, v zakončení mu ale selhal bekhend. Na druhé straně prudce pálil Rákos, Rybár vytáhl skvělý zákrok lapačkou!
     
    51:00
    Ján Sýkora tečoval před Rybárem dělovku z Linhartovy hole, kotouč skákal pár centimetrů od pravé tyče hostující svatyně!
     
    48:37
    Po nepřesné rozehrávce Linharta se zcela sám před Hrubcem ocitl Andris Džerinš! Lotyšský forward v hradeckých službách se nijak nerozpakoval a na Hrubce vyslal prudkou ránu. Kotouč těsně minul horní roh třinecké klece!
     
    45:10
    A akce Slezanů málem přinesla čtvrtou branku! Martin Adamský nastartoval své rychlé nohy, projel kolem stojících protihráčů a šel sám na Rybára! Adamský zkusil kličku na pravou stranu, kotouč ale těsně minul tyč hostující klece!
     
    42:48
    Aktivita Richarda Jarůška nakonec je dvousečná. Jarůšek ohrožoval nejen Hrubce, ale také obličej Milana Doudery. Hostující forward dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    38:52
    Obrovská příležitost pro Oceláře! Jakub Petružálek zachytil hradeckou rozehrávku, poté poslal ideální puk na teč Eriku Hrňovi. Ten skutečně tečoval, kotouč ale těsně přeletěl horní tyč Rybárovy branky!
    37:38 Rostislav MAROSZ - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    37:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zvýšená aktivita Ocelářů přeci jen přináší ovoce a domácí srovnávají krok! Martin Růžička vyslal od modré kolmici pro ROSTISLAVA MAROSZE. Jeho prvotním záměrem bylo nalezení volného Vladimíra Draveckého, Pláněk ale zakročil tak nešťastně, že si kotouč srazil do vlastní sítě! Asistence: Martin Růžička, Vladimír Dravecký.
    30:50 Bedřich KÖHLER - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    30:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další akce Mountfieldu už končí gólem, hosté jdou opět do vedení! Šimon Hrubec sice dokázal vyrazit střelu Jakea Newtona z ostrého úhlu, puk se ale odrazil k dojíždějícímu BEDŘICHU KÖHLEROVI, který bez obtíží poslal kotouč do sítě třinecké branky! Asistence: Jake Newton, Patrik Rybár.
     
    27:58
    Oceláře čeká další přesilovka. Na trestnou lavici usedá Bedřich Köhler, který zasáhl obličej Milana Doudery. Dvě minuty.
     
    27:26
    Hned po buly se do rychlé protiakce vydali Sýkora s Adamským. Oba si za jízdy vyměnili kotouč, Sýkora ale skrz nohy bránícího hráče nedokázal zakončit!
     
    23:27
    Jiří Polanský se dostal do svízelné situace a přišel o kotouč. Třinecký forward pak musel zatáhnout za záchrannou brzdu, aby hosty nepustil do přečíslení. Přesilovka pro Hradec.
     
    20:31
    Hned po jednatřiceti vteřinách druhé třetiny se Oceláři dostávají do početní výhody. René Vydarenému nesedlo vyhození a kotouč skončil v hledišti. Dvě minuty za zdržování hry.
    18:09 Rostislav MAROSZ - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další střela již končí v hostující síti, Oceláři v přesilovce srovnávají stav utkání! Josef Hrabal si na modré párkrát vyměnil kotouč s Erikem Hrňou, pak se na chvíli zastavil. Po chvilce přemýšlení třinecký bek vyslal ideální pobídku na teč, kterou využil ROSTISLAV MAROSZ! Rybár byl bezmocný. Asistence: Josef Hrabal, Erik Hrňa.
     
    16:46
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Bedřich Köhler – 2 min., sekání).
    16:21 Andris DŽERINŠ - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    16:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí otáčejí vývoj úvodní periody a ujímají se vedení! Obrana domácího týmu si všímala v rohu stojícího Rudolfa Červeného, to ale Oceláři dělat neměli! Červený totiž vykouzlil milimetrový pas na volného ANDRISE DŽERINŠE, který propálil Hrubce mezi betony! Asistence: Rudolf Červený, Jiří Šimánek.
     
    15:52
    První formace Ocelářů málem dosáhla druhé branky! Hrňa na modré zachytil hostující rozehrávku, po chvilce předal kotouč Petružálkovi. Ten hledal v dobré pozici stojícího Špirka, jenže do kotouče šikovně šťouchl jeden z hostujících obránců, čímž zhatil domácím celou šanci!
     
    12:10
    Čtvrtá třinecká formace pokračovala v aktivní hře a vybojovala pro svůj tým početní výhodu. Na trestnou lavici usedá Martin Štajnoch, který nedovoleně přidržel Polanského. Komerční přestávka.
    11:07 Rudolf ČERVENÝ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další akce Mountfieldu už je úspěšná, Hradec srovnává krok! Jaroslav Bednář od levého hrazení našel mezi kruhy stojícího RUDOLFA ČERVENÉHO, který z první nedal Hrubcovi žádnou šanci! Asistence: Jaroslav, Blaž Gregorc.
     
    09:48
    Teď již bude mít Mountfield větší šanci pořádně zaměstnat Šimona Hrubce v třinecké kleci. Na trestnou lavici totiž odjíždí David Nosek, který si počínal nedovoleně v souboji o kotouč. Dvě minuty, podražení.
    03:03 Jakub PETRUŽÁLEK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    03:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři korunují svou aktivitu úvodní brankou utkání! První třinecká formace po buly pokračovala v tlaku, Špirko zpoza brány posunul kotouč do předbrankového prostoru. Tam se nejlépe zorientoval JAKUB PETRUŽÁLEK, který zvítězil v šermované o puk a překonal brankáře Rybára! Asistence: Rastislav Špirko.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 4. Petružálek (Špirko), 19. Marosz (Hrabal, Hrňa), 38. Marosz (Martin Růžička, Dravecký) – 12. Červený (Bednář, Gregorc), 17. Džerinš (Červený, Šimánek), 31. Köhler (Newton, Rybár), 62. Kukumberg (Gregorc, Bednář)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Bartko – Petružálek (A), Špirko, Hrňa – Dravecký, Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Irgl (C) – Adamský (A), Polanský, J. Sýkora – Kane.
    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Čáp – Šimánek, Džerinš, Červený (A) – Köhler, Kukumberg, Bednář (C) – R. Pavlík, Dragoun, Jarůšek – T. Knotek, J. Veselý, P. Beránek.

    Rozhodčí: Robin Šír, Petr Úlehla – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 4 371
    thejrc.org